מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
שלום כולם 1) האם דואל צ'אנל באמת משפיע על רמת הביצועים של המחשב במשחקים\עבודה שוטפת? 2) הסטיקים של הראם חייבים להיות מאותה החברה, אותו דבר, אותם תיזמונים ואותה כמות? 3) כל סטיק צריך להיות בצבע נפרד או בצבע דומה כדי שיהיה דואל צ'נאל? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום, אני עומד לקנות מחשב חדש, השימושים שלי הם בעיקר תכנות ומשחקים (WOW) וכו'. אני משקיע במסך חדש של דל 2450FPW ברזולוציה 1920 על 1200. ולכן אני גם חייב לקנות כרטיס מסך טוב שתומך ברזולוציה וגם נותן ביצועים טובים. הסתכלתי קצת על לוחות אם ונראה לי שאני אלך על ASUS ?P5AD2P שנראה לי ממש מעולה. המעבד שנראה לי טוב הוא P4 2MB cache 3.0Ghz וגם נראה סביר במחיר. אשמח לשמוע על על המלצות ועל רעיונות לשילוב הרכיבים העיקריים האלו. איך נכון להתאים את מהירות הזיכרון, למעבד וללוח ואם יש לכם דעות על המוצרים הספציפיים שציינתי. כמובן אשמח לכל לינק מידע על מחירים טובים ומוצרים רלוונטיים. בתודה מראש, ליאור כהן.
-
- 13 תגובות
- 764 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות שיהיה למחשב שלי 2 גיגה של זיכרון RAM - כרגע יש לי גיגה של זיכרון של Starex ... 1. מה אתם אומרים על החברה Starex האם היא חברה טובה או לא כי לפי מה שאני ראיתי הם מוכרים מאוד ביקר מה שחברות אחרות מוכרות בהרבה פחות ....??? 2. האם כדאי לי לקנות עכשיו מחדש 2 גיגה של חברת Kingston (האם הם חברה טובה ???) ואם כן האם זה (http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=422092) זיכרון טוב בשביל המחשב שלי - אני יקנה 2 כאלה כדי שיהיה לי 2 גיגה ??? (2.5. האם כדאי לי יותר לקנות 1 גיגה של זיכרון Starex או עדיף לי 2 גיגה של Kingston ??? (תתחשבו בזה שKingston יותר זולים אז בשביל שידרוג עתידי אולי עדיף אותם כי הם יעלו פחות)) 3. אני רוצה לדעת מה זה אמור הCL5 או CL4 מה זה אומר בשביל הזי…
-
- 3 תגובות
- 526 צפיות
-
-
יש לי זיכרונות 667 וכמו שניתן ליראות בCPU-Z התדר שבו הם נימצאים נמוך יותר צריך ואפשר לשנות את זה ? ולשאלה השניה למה המחשב עצמו לא מזהה שיש 4 גיגה זיכרון הוא מזהה רק 3.5 גיגה האם זה קריטי משנה משהוא ? תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 501 צפיות
-
-
מה קורה חבר'ה ? אני בונה עכשיו (בפעם השניה) מחשב, ועשיתי הזמנה כבר לכל החלקים (בינתיים הגיע רק הלוח אם) שצריך. לבינתיים החלטתי לחבר את הכבלים של ה - USB הקדמיים ללוח אם. בפעם הראשונה שבניתי מחשב, חיברתי את הכבלים כמו שצריך אבל זה היה במחשב די ישן (מחשב מבוסס על Pentium 4 ישן) ועכשיו מדובר על מחשב חדש. הלוח אם הוא Gigabyte GA-EP31 DS3L ויש שם (בלוח אם עצמו) שתי חיבורי USB אחד הוא USB1 ואחד הוא USB2 שלתוכם צריך לחבר את הכבלים של ה - USB הקדמיים. אני לא יודע אם זה נכון אבל אני חושב ש - USB1 מייצג USB 1.1 ו - USB2 מייצג USB 2.0 זה נכון ? אם כן ואם לא חיברתי לשם את הכבלים ואני לא יודע אם זה צריך באמת להיות שם וגם אם חיברתי נכון או הפוך. אז השאלה שלי בעצם האם הכבלים האלה צריכי…
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, לפני כחודש אני קניתי חלקים למחשב שאני הרכבתי, כ.הזיכרון שקניתי הינו Kingston DDR2 1024MB 667MHz CL5. היום עשיתי בדיקה בתוכנת Everest ושמתי לב שבמקום שיהיה כתוב 1GB כתוב לי 512MB. הנה תמונה מהתוכנה: הלוח אם שלי תומך ב-Dual Channel. לוח אם שלי Gigabyte GA-946GZ-DS3. הנה 3 תמונות מה-Manual Guide של לוח האם שלי: מה שאני חושד זה שהחנות טעתה ושלחה לי 512MB במקום 1GB. יש לי על הלוח אם 4 סלוטים, וקניתי סטיק זיכרון אחד (כן כן אני יודע שאתם אומרים לעצמכם, למה הוא קנה סטיק אחד ל-DC - ובכן אני מתכוון לשדרג עוד מעט לעוד כ.זיכרון דומה). כתוב גם ב-Manual GUide משהו על שאם אני שם סטיק אחד אז במקום לעבוד במהירות 667MHz הוא יעבוד תחת 533MHz. בבקשה, תעזרו לי ותגידו מה …
-
- 30 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
הזמנתי לוח אם אסוס A7N8X דלוקס. 1 האם הוא תומך בבארטונים 2 הגוף קירור שאני רוצה להזמין הוא Thermalright SLK-600 Cooler for AMD או Thermalright SK-7,האם תהיה בעיה לחבר אותו ללוח או שזה מותאם ללוח ?
-
- 10 תגובות
- 880 צפיות
-
-
יש לי 2 שאלות לגבי הלוח הזה. הוא עולה בין 377-452 ש"ח והוא ניראה דיי טוב עכשיו השאלות: 1.מה ההבדל בין NVIDIA nForce4 4X ל-NVIDIA nForce4??? 2.האם כדאי בכלל ליקנות את הלוח הזה??? זה הלוח: http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=K8NF4X&affiliate=zap תודה רבה רבה רבה למי שיעזור
-
- 1 תגובה
- 487 צפיות
-
-
שלום יש לי לוח אם של GIGABYTE X38-DQ6 ועשיתי לו לפני כמה חודשים עדכון גרסא לביוס ולאחר שעשיתי את זה כול פעם שאני משנה דברים בביוס ויוצא מהביוס אז הוא מכבה לבד ומדליק את המחשב, האם מישהו נתקל פעם בבעיה הזואת או שזה דבר נורמלי שאלה נוספת יש לי זכרון של OCZ 800MHZ 2GB CL4 DUAL CHANNEL ושאני בודק מה המהירות שלו אז הוא מראה לי שהוא על 400 MHZ ולא 800 למישהו יש מושג מה הבעיה פה ? תודה מראש יואב
-
- 4 תגובות
- 497 צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי כמה שאלות לגבי הלוח מכיוון שעוד כמה ימים אני קונה כרטיס מסך חדש , אז רצתי לברר הכל לפני , אני יודע שהכרטיס יתאים ( 5870 ) מכיוון שללוח יש חיבור אחד של - Pci- Express אבל האם הוא יתמוך ב- 100% ב - 2.1 ? בנוסף ללוח עצמו 4 סלוטים לזכרונות אבל יש לי שאלה , מה עדיף 2 סטיקים של 4gb או 4 סטיקים של 1gb כל אחד ? למה חבר יכול לארגן לי אבל אני לא בטוח שזה טוב , והאם תוכלו להמליץ לי על זכרונות (4gb) בפחות מ- 300 שקל אם 2 סטיקים עדיפים . ועוד שאלה אחרונה בקשר למעבד - E8400 תמיד רציתי לעשות לו OC ויש לי עליו מאורר מסוג Intel P4 S-775 אם אני אוכל לעשות OC עם קירור כזה ? ואם לא המלצה בבקשה לא משהו יקר אבל טוב . תודה על כל העזרה !
-
- 2 תגובות
- 832 צפיות
-
-
קודם כל LiorP23 אני לא מבין מה אתה רוצה באמת אני שם כותרת עניינית ואתה מוחק לי את ההודעה,תגיד לי איזה כותרת ואני יחליף,עכשיו לשאלות: אני קניתי 2 זכרונות 256MB CL2.5 PC3200 של TWINMOS,יש לי כבר 2 זכרונות 256MB 400MHZ CL3,השאלה שלי: האם יש הבדל ואיזה בין 2 זכרונות של 512MB לבין 4 של 256? והשאלה השנייה היא: שקניתי את הזכרון וחיברתי היה רשום שיש לי תזמון 2.5-3-3-8 אני חושב! כבר לא זוכר,ולפני שחיברתי תחדשים זה היה 3-3-3-8 משהו כזה,אבל עם החדשים (כשיש לי תזמון של 2.5-3-3-8 ) רשום שיש לי 2600PC ולא 3200PC,ולא מזמן ששאלתי עוד פעם בקשר לזכרונות אמרו לי שאם אתה מחבר CL2.5 כשיש לך CL3 אז המהירות של CL2.5 יורדת ומתאימה את עצמה לCL3,השאלה שלי אם במקום להוריד מ2.5-3-3-8 ל 3-3-3-8 הוא מ…
-
- 1 תגובה
- 433 צפיות
-
-
ככה יש לי מעבד AMD Phenom 9550 Quad Core עכשיו איך הוא כיום נחשב מעבד חזק ...לתוכנות כבדות ומולטיטסקינג אני יודע שהוא טוב אבל 1.במשחקים איך הוא..?יש לי כרטיס 9500GT נניח 2.אם אני ישים כרטיס מסך יותר חזק כמו HD4870 אז אני יוכל להריץ על הגדרות גבוהות?? 3.אם אני משדרג לפנום 2 אני ירגיש הבדל בביצעוים ענק??. 4.ואיך הוא ביחס לE8400 יש הבדל גדול ביניהם... :s05: או E7400 או לשאר ה-QUAD בשוק הוא המרובע הכי חלש שיש?.. סליחה על החפירה תודה!וערב טוב
-
- 3 תגובות
- 569 צפיות
-
-
הרבה זמן לא הייתי מעודכן במה קורה עם מעבדי AMD ורציתי לשאול כמה שאלות 1. סוקט AM2+ ו סוקט AM3 מה ההבדל והאם מעבד AM2+ יעבוד על AM3 ולהפך ? 2. אני צריך המלצה ללוח אם שיתמוך בפתיחת ליבות ל550BE עדיפות ללוח GB 3. בקר הזיכרון במעבדי AMD משולב, ולפי מה שהבנתי מעבדי פנום 2 מכילים בקר גם לDDR2 וגם ל3 וסוג הזיכרון תלוי בלוח , האם זה נכון ? 4. יש phenon II x2 550 שהוא לא BE או שכולם BE ? 5. מה בערך אחוזי הפתיחה של ה550 ? האם יש מקרים שהליבות הכבויות היו תקולות ? תודה
-
- 9 תגובות
- 845 צפיות
-
-
מזה stepping ? מה נחשב טוב ומה לא? מזה revision? מזה מהירות באס? על מה היא משפיעה? האם היא יותר חשובה ממהירות ליבה ? מה עדיף? שהמהירות שעון תהיה גבוהה או שהמכפלה תהיה גבוהה ? למה עוזר שיש יותר cache ? הרצתי חיפוש על חלק מהשאלות ולא מצאתי תודה ! ! !
-
- 0 תגובות
- 561 צפיות
-
-
1.תושבת 1155 תצא עוד כמה זמן? (כנ"ל לתושבת 2011) 2.שווה לחכות לתושבות הללו? (במקום לרכוש מחשב חדש היום) 3.טווח מחירים,אותו דבר פלוס מינוס? 4.אני בעיקרון שמתי עין על i7 950,מה יהיה המחליף שלו? (עם ידוע,אבל לפחות מאיזה תושבת)
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה המצב אנשים ?.. ניסיתי לעשות OC במחשב של אחי (את המפרט שלו תוכלו לראות במפרט מחשב מתחת לשם משתמש שלי בצד) וזה הגביל אותי עד ל - 3.0 ... כשהגעתי ל - 3.2 זה היה לא יציב ועשה לי ריסט ... הטמפרטורה של המעבד הייתה 40 מעלות ואני לא רואה סיבה למה לא להגיע ל - 3.2 ולעצור שם (קירור סטוק) . לפי מה שהבנתי ממה שקראתי באינטרנט שהלוח אם שלו מגביל ב - OC וחיפשתי דרכים איך להוריד את ההגבלה ... הגעתי ת'רד שמישהו כאן פתח לפני שנתיים וטען שהוא הצליח לצרוב גרסא של P4S800D על Asus P4S800D-X (הלוח אם של אחי) ואחרי כמה הודעות הוא כתב שהוא אפילו הצליח לצרוב על הלוח אם שלו את ה - P4S800D-E Deluxe . עכישו יש לי כמה שאלות ... הורדתי למחשב את הקובץ עדכון ולפי מה שקראתי בתר'ד שהוא פתח הבנתי איך לעד…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה המצב חבר'ה ?.. רציתי לשאול כמה שאלות. אני מרכיב לאחי מחשב חדש (כל פעם אני קונה חלק אחד) ורציתי לשאול בקשר לתאימות של הזכרונות שבמחשב שלי ללוח אם שלו. עשיתי הזמנה (וזה כבר הגיע אני רק צריך לנסוע לאסוף את זה) ללוח אם Gigabyte GA-EP31-DS3L וראיתי באתר של Gigabyte שכתוב שיש בעיות עם זכרונות (לא כולם). יש לי במחשב 4 כרטיסים של 512MB (2 של OCZ ו - 2 של GEIL) מסוג DDR2 עם 800MHz והייתי רוצה לדעת אם זה יתאים ללוח אם שלו ללא בעיית תאימות (את הבעיה של התאימות כתובה למטה יותר). אני קונה למחשב שלו זכרונות (2x1GB של OCZ עם 800MHz. הנה השם המלא שלו באתר OCZ 2GB Kit DDR2 PC2-6400 800Mhz Platinum Rev2 4-4-4-15 XTC OCZ2P800R22GK - אגב הם טובים ל - OC ?) והייתי רוצה להביא לו את שלי ואנ…
-
- 6 תגובות
- 702 צפיות
-
-
הלוח שאני מתכנן עליו הוא H87 של ASUS עכשיו אני רוצה שמעבד 4770 לא יוריד את התדר במצב מנוח ? אם אפשר לתקוע את המעבד במהירות הטורבו שלו ל4 ליבות ?
-
- 6 תגובות
- 768 צפיות
-
-
מה ההבדל בין זיכרון Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory Memory Chip : TMD7608F8E50B לזיכרון Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 CAS2 Memory w/Ultra Coated Copper Heat Spreader WLCSP (Wafer Level Chip Scale Packaging) חוץ מהצלע קירור יש עוד הבדל? האם זה שווה את ה130 שקל הפרש ביניהם? ??? ואיך הזכירון השני לאוברקלוק? הרצתי חיפוש וקראתי ש-50B הוא בינוני... איך השני לעומתו? תודה רבה זה חשוב לי
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום לכולם, בשבוע הקרוב אני הולך לקבל מארז חדש (Enermax Uber Chakra) ספק כוח(Enermax Liberty 400W) זיכרונות (G.Skill 2GB 800Mhz CL5) כרטיס מסך (BFG 8600GTS OC ) משחה טרמית/גריז טרמי( Arctic cooling MX-2) קירור למעבד (Thermaltake Blue Orb FX) ואני הולך להחליף מארז למחשב ישן (יש לי שני מחשבים אחד "חדש" ואחד ישן אני הולך להשים את חלקי המחשב הישן במארז של "החדש" וחלקי המחשב "החדש" במארז החדש) אז רציתי לקבל כמה טיפים בנוגע ל: מה לא לעשות ,איך להמנע מחשמל סטטי ,איך להמנע מלהעביר חשמל סטטי אל החלקים ואיפה אני יכול להניח את לוחות האם בזמן שאני יעבוד אל התקנת כל שאר החלקים במארזים? תודה, עמנואל. נ.ב. אני יודע שזה לא הפורום המתאים פשוט אני מצאתי את הפורום הזה כהמתאים ביותר לשאול בו…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מתכוון לרכוש בקרוב באנדל AMD בארטון 2800 . יש לי כבר את כל החומרה מסביב כולל כ.מסך ATI 9800 NP . יש לי כמה התלבטויות עדיין בקשר ללוח שאני רוצה אז בבקשב תעזרו לי . התקציב ללוח הוא 500 - 600 ש"ח. חשבתי ללכת על MSI ( אני אוהב ת'לוחות שלהם ) השאלה האם לקחת צ'יפסט מבוסס KT-600 או NFORCE2 מבחינת ביצועים ותאימות עם הרדיאון . אל תתחשבו באוברקלוק כי אני לא מתכוון לעשות. פשוט מטרידה אותי השאלה האם צ'יפסט של NVIDIA לא עושה התנגשויות מסויימות אם כרטיס מסך של ATI ... (-: אם יש לכם רעיון אחר בקשר ללוח אז אני אשמח לשמוע . רק לא לחרוג מתקציב של 550 עד 600 ש"ח. תודה לעוזרים.
-
- 9 תגובות
- 615 צפיות
-
-
היי, אשמח אם תענו לי על כמה שאלות על מעבדים. 1. מה זה קאש? 2. יש לי מעבד Duol-core 2.8 (e2180)F (תתעלמו מהF, זה בשביל שיראה טוב השורה D:) מה ההבדל בינו לבין Duo-core? 3. בוא נניח שיש לי מעבד שתי ליבות במהירות של 3, מה ההבדל בינו לבין מעבד פנטיום 4 במהירות של 3? 4. איך מעבד עם 2,3,4 ליבות עובד? זאת אומרת, נניח שהם במהירות של 3 GHZ, אז במקרה של 4 ליבות המהירות מתחלקת 4? מצטער על החפירה, אלא דברים לא מובנים לי. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 691 צפיות
-
-
ברשותי המחשב הבא: AMD 64bit 3000 CHAINTECH SK8T800 512mb A - DATA MSI 9800pro 80 GB HITACHI הוא נקנה לפני כ-7 חודשים בערך. אני רוצה להוסיף זיכרון בעקבות זה שאני מתחיל לעבוד בפוטושופ יותר ברצינות, מקדד יותר מבעבר (זה משפיע?), ולמשחקי העתיד. עכשיו בלוח הזה (שאני מצטער עד היום שלקחתי אותו) יש רק שתי מקומות לסטיקים של זיכרונות, אחד מהם תפוס ע"י 512mb של a-data. יש לי תקציב של 1000 כרגע ויש לי התלבטות: האם לקנות עכשיו 512 איכותיים או לחכות ולאסוף עוד קצת ולקנות 1024. אני יודע שפתחו לא מזמן דיון כזה, אבל זה אחרת כי אני צריך סטיק אחד בלבד שמעלה את המחיר. אם תוכלו להוסיף קישורים לזכרונות אמינים שאני יוכל לקנות זה יהיה מעולה, מ-K.S.P זה הכי טוב (הכי קרוב לבית) ולכן איך…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ובכן תכלס יש לי מחשב נחמד אבל פשוט בא לי להשקיע קצת בו.השאלה היא בעצם לגבי הזכרונות בעיקר:יש לי כרגע 4 גיגה 667 האם יש טעם לשדרג ל-4 גיגה 800? השימושים שלי הם בעיקר גלישה ומעט משחקים.הבנתי שיש זוג זכרונות של ADATA שאפשר לבצע להם OC ,השאלה בכמה זה משפר ביצועים והאם זה מסובך לבצע OC? פשוט אין לי הרבה ידע בנושא הזה. בכללי הייתי רוצה שתגידו לי מה דעתכם על המפרט שלי,והאם יש לכם הצעות לשיפור או שדרוג של משהו שיעזור לי קצת לביצועים יותר טובים אולי.
-
- 5 תגובות
- 665 צפיות
-
-
מה זה OEM RETAIL TRAY אני חושב אני יודע מה הם אומרים פשוט לא קיבלתי פירוש ברור אתם מבינים...
-
- 7 תגובות
- 596 צפיות
-