עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני רוצה לבדוק את הטמפ' שלו בזמן מאמץ המתקרב ל100%.

• 4 תגובות
    • 994 צפיות
  2. קיבלתי אתמול מעבד של שAMD שקניתי מPCHARDWARE. השוותי אותו למעבד שאמור להיות זהה, בחנות מקומית ויש הבדל מסוים בצורה של המעבדים. איך אני יכול לבדוק (אם בכלל) איזה מעבד הוא מקורי?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. יש לי מחשב נוסף בבית שיש לו לוח אם GIGABYTE GA-8I915PL-G ואני רוצה לדעת אם אני יכולה לשים עליו מעבד INTEL DUAL CORE 2.8 ?(לא CORE DUO). כיצד אפשר לדעת אם הלוח תומך?

4. אהלן, אני רואה לא פעם תמונות וסירטונים של לוחות אם כאשר לא מחובר אליהם שום חלק (מעבד, כרטיס, ראם וכו) אך ה-RGB שלהם דלוק. הכבל היחיד שמחובר הוא 24 פינים, אני מניח שלא צריך יותר מ-5V כדי להדליק את ה-RGB של הלוח. האם יש איזשהו כבל USB בקצה אחד עם 24 פינים בקצה השני שמאפשר להדליק את ה-RGB? האם זה הפיתרון או שיש פיתרון אחר? אשמח לשמוע!

5. קיבלתי הצעת מחיר למחשב בחנות שכונתית. המפרט כולל זיכרונות מבית קינגסטון. ידוע לי שישנה בארץ מכה של זיכרונות מזויפים . איך אני בתור לקוח סופי יכול לוודא לפני העברת הכסף שאכן מדובר בזיכרונות אוטנטיים וכיצד לעגן את הנושא טוב טוב בהסכם \טופס הזמנת הרכישה?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אני מעוניין לבדוק את הטמפ' בזמן שהמעבד מריץ יישומים(מבלי לאתחל את המחשב),האם קיימת אפשרות כזו?

• 1 תגובה
    • 453 צפיות
  7. Started by eitan1980,

אנחנו בפתחו של דור חדש - דור 9 באינטל. ידוע שיעבוד עם צ'יפ Z370 אך הכי מעודכן זה הZ390 . בהנחה שארצה לקנות 9900 i9 , וארצה z390 , יש מגוון גדול של לוחות אם מכמה חברות ובכמה גדלים. הדרישות שלי בסך הכל הם : א. שיהיו 4 חריצים לזכרונות - כך שאוכל לשדרג בעתיד במידת הצורך. ב. לא מאמין שאי פעם אקנה ואשים 2 כרטיסי מסך בSLI , אזי בטח לא רואה שום סיכוי שאצטרך 3 או 4 חריצים של PCI . (כלומר מקסימום 2 זה נראה לי מספק). ג. שיהיה M.2 על לוח אם, נראה לי שגם ככה בלוחות החדשים יש איזה 3 חריצים עבורם. העדפה לחברה מסויימת? כרגע אין לי את הידע מהו החברה המובילה והאמינה ביותר.אשמח לשמוע ממכם. מבין שיש: gigabyte ASUS MSI ASROCK …

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by kobibo,

GeIL 512MB DDR 3200 w/Heat Spreade CAS 2.5 Value

• 1 תגובה
    • 495 צפיות
  9. כיצד החברה של לוח האם /מעבד יכולה לדעת אם בוצע אוברקלוק בלוח/מעבד? אני מתכוון לאחריות כמובן של החברות......במידה ויש איזו שהיא תקלה בלוח החברה מחוייבת ע"פ החוק (במידה והיא נותנת אחריות למוצר) לתקן או אפילו להחליף את הלוח \מעבד..........אך כיצד היא יכולה בדיוק לדעת אם אכן בוצע במוצר מסויים אוברקלוק? עוד משהו,יש חברות של זכרונות אשר ידועים בעולם טובים ומצויינים לאוברקלוק כגון OCZ וגם מפרסמות את עצמן כחברות מובילות באוברקלוק אך כשזה מגיע לאחריות החברה לא מוכנה להחליף את הזכרון אם בוצע בו אוברקלוק.......זה פארדוקס אחד גדול....מישהו מוכן להסביר לי?

• 8 תגובות
    • 917 צפיות
  10. בראיון זה עם אריק גיחון מאינטל, אנו מקבלים הסבר על הכלי שהופך את מעבדי Alder Lake לכאלה המתאימים לשלל מערכות הפעלה ומתארי שימוש - ועל האופטימיזציות שנעשו בכדי לדאוג שהם נוחתים אצלנו בכושר שיאלכתבה

11. Started by JohnnyBravo,

i7 2600k זה הסימון של sb(לדוג'), איך נזהה את המעבדים החדשים?

• 4 תגובות
    • 870 צפיות
  12. אני יודע שמהירויות המעבד כן משפיעות, למרות המכפלות הגבוהות, אבל איך למעשה זה קורה?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. ברשותי מעבד AMD3000 64 BIT ואני חושש שהוא מתחמם יתר על המידה. בדקתי את הטמפ שלו בעזרת תוכנת CPUCOOL בזמן שהוא עבד על 20% מאמץ והטמפ היתה 53 מעלות.בשעת מנוחה הטמפ עומדת על 48. האם קיימת תוכנה מיוחדת שגורמת למעבד לעבוד בתפוקה גבוהה למשך מס' דקות כדי שאוכל לבדוק את הטמפ ?

• 0 תגובות
    • 431 צפיות
  14. הבנתי שהאשכול הקודם ("הצילו") נמחק, וצדק. אנסה לפתח דיון ענייני. החומרה שלי : מעבד : AMD thlon XP +2500 לוח אם : Ultra 400 MCP+ EPOX - EP8RDAE nvidia nforce2 זכרון : 2 סטיקים של 256 מגה כל אחד DDR 200MHZ PC3200 הבנתי שכל הרכיבים יכולים לעבוד ב 200MHZ, פרט למעבד שעובד ב 133MHZ, ולכן עלי להמהיר רק את המעבד. הנסיון המר הראה שלשנות את ה FSB בביוס מ 166 ל 200, לא עוזר (המחשב מצפצף). אם עושים המהרה דרך התוכנה במקום דרך הביוס, ומשהו נדפק - איך אפשר לשחזר ? (הרי המחשב מצפצף, חלונות בכלל לא עולה, אי אפשר להפעיל את התוכנה) נאמר לי לנסות להעלות את המתח למעבד בעוד 0.5, הבעיה היא שבביוס המתח של המעבד כוון על DEFAULT, ולא על מספר ספציפי, אז על איזה מספר לכוון אותו ? …

• 32 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. ברשותי לוח אם מסוג אסוס p8p800 דלוקס, מעבד 2.8 ג'יגה של אינטל, שני סטיקים של גייל pc3200 400 מגה-הרץ 256 מגה בייט. כיצד אני מגדיר את ה-CPU EXTERNAL FREQUENCY CPU RATIO DRAM REQYUENCY ו/או כל דבר אחר הנחוץ להגדיר תודה על העזרה.

• 4 תגובות
    • 434 צפיות
  16. Started by aviv_assulin,

אני לא ממש טוב בעניין הזה, ואני מעוניין להרחיב זיכרון.. איך אני אמור לדעת איזה אני אמור לקנות [ddr sdram וכל זה] הלוח אם : Asus P4S533-MX והכרטיס זיכרון הנוכחי SpecTek (256 MB PC2700 DDR SDRAM) [מעוניין להחליף] אז איזה סוג אני אמור לקנות ובאיזה מהירות הלוח אם שלי תומך ? וכמובן כל העניין הזה עם הדואל צ'אנל.. אם תצטרכו עוד פרטים רק תגידו תודה על העזרה מראש!

• 3 תגובות
    • 818 צפיות
  17. Started by 1,

בביוס יש לי את האפשרויות הבאות: Cpu Brand : Intel Cpu Type : Pentium Cpu Speed : 800mhz (אי אפשר לשנות) Cpu ratio Selection: 8.0x (אפשר לשנות) Cpu Frequency 100mhz (לא ניתן לשנות) המעבד שלי הוא CELERON 1700NHZ. איך ההגדרות שלי צריכות להיות? אני מקווה שתתנו לי תשובה מניסיון או מידע על בטוח כי אני לא רוצה לקחת סיכון ולשרוף תמעבד *עריכה* עד היום ההגדרות היו ככה אבל עכשיו שמתי לב שהמעבד בעצם עובד על 800 מגה הרץ והוא אמור להיות על 1700 ובשביל זה אני חייב לעלות במקום 8.X ל17.X השאלה היא איך זה אמור להיות.

• 2 תגובות
    • 649 צפיות
  18. שלום לכולם, ברשותי מחשב בן 7 שנים . המחשב בנוי מ: לוח אם : :GIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-P35-DS3 מעבד: Q6600 זכרונות : DDR2 4GB 667 - הלוח תומך רק ב-DDR2 ספק כוח איכותי מאד של 520W מארז סופר איכותי http://www.pcstats.com/releaseview.cfm?releaseID=1267 המחשב אומר לשמש בסופו של דבר לגיימינג קל-בינוני, אופיס וצפיה בסרטים . המחשב יחובר למסך 4K ולכן אני מעוניין בשדרוג . רכשתי את כרטיס המסך R9 280X GIGABYTE ואני מעוניין שהכרטיס ינוצל היטב - הכרטיס עדיין לא הותקן. חשבתי על לשדרג לזכרונות DDR3 ולוח חדש עם מעבד מינימליסטי , מאחר ואני לא גיימר רציני כלל וכלל . על איזה שדרוג הייתם ממליצים ובאיזה מקום הכי זול לעשות את הפירוק וההרכבה מחדש ? אני גר באיזור המר…

• 25 תגובות
    • 4.2k צפיות
  19. Started by Omerole,

שלשום איפסתי את הביוס,ומאז אני לא מצליח להעביר לT1 יותר עם A64TWEAKER וזה מעצבן,איך עושים את זה דרך הביוס?

• 2 תגובות
    • 540 צפיות
  20. Started by semi-t,

שלום... יש לי לוח מסוג MSI K8N Neo4 Platinum שעליו מותקנים 2 דימים של זכרונות Twinmos 512 * 2 Dual DDR 400Mhz הם מותקנים על Dimm1 + Dimm3 ומשום מה הלוח מזהה אותם כ- Single DDR 64bit 200Mhz במקום Double DDR 128bit 400Mhz כמו שהלוח הקודם שלי זיהה.. אולי לא הרכיבו אותם טוב? איך אני אמור להרכיב אותם? כי זה קצת מבלבל כל האופציות בהרכבת הזכרונות.. http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=K8N_Neo4_Platinum&class=mb

• 1 תגובה
    • 449 צפיות
  21. Started by eranir,

אני לא בטוח כי זהו הפורום הנכון, במידה ולא אשמח אם התר'ד יועבר לפורום המתאים. רציתי לדעת אם יש דרך לזהות איזה לוח אם קיים במחשב שלי ללא התקנה של תוכנה ייעודית כלשהי. דרך Device Manager או כל מידע אחר שקיים במערכת ההפעלה. תודה, ערן

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by rafi_d,

לאחרונה התחילה אינטל לשווק מספר מעבדים "ישנים" עם תמיכה בווירטורליזצציה - VT http://www.erodov.com/forums/q8300-e5300-e5400-e7400-e7500-vt-support/23571.html מה הדרך המעשית לוודא שמה שהזמנת אכן - מהסדרה הזאת - *לפני* ההספקה ? ברוב המקומות אין התיחסות למספר המזהה http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35300

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  23. Started by avicoacf,

שלום לכולם, יש ברשותי מחשב עם לוח של GIGABYTE GA_Z68X-UD3h-B3 עם החיבורים הבאים לכוננים. Chipset: 1. 2 x SATA 6Gb/s connectors (SATA3_0, SATA3_1) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices 2. 3 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_2~SATA2_4) supporting up to 3 SATA 3Gb/s devices 3. 1 x eSATA 3Gb/s connector on the back panel supporting up to 1 SATA 3Gb/s device 4. Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10 * When a RAID set is built across the SATA 6Gb/s and SATA 3Gb/s channels, the system performance of the RAID set may vary depending on the devices being connected. Marvell 88SE9172 chip: 1. 2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_5, GSATA3_6) supporting up to 2…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. למארז שלי יש 3 מאווררים. אחורי קידמי ועליון. לכולם יש קונקטור 3 פינים שיכול להתחבר ישר ללוח וגם אדפטר שמאפשר חיבור ישירות לספק. על הלוח יש לי שני שקעים: SYS FAN, וNB FAN. השאלה שלי היא איזה מאוורר לחבר לכל אחד משני אלה ואיזה לחבר ישירות לספק ?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. לוח אם שלי Gigabyte לסוקט 775 שולט על מהירות המאורר. מספיק שיש עומס קטן ביותר (למשל משחק) הוא מפעיל את הקירור במהירות המירבית וזה פשוט משגע אותי. איך אפשר לכבות את האפשרות או לפחות לשלוט על המהירות?

• 1 תגובה
    • 629 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.