מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
יש 2 לוחות שהם בעלות אותו מפרט, אחד של Intel http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboards/desktop-motherboards/desktop-board-dh67cl.html והשני של gigabyte http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3779#sp בלוח של גיגה בייט יש אפשרות להרכיב 2 כרטיסי מסך, זה לא רלוונטי עבורי. כל שאר המפרט זהה, יש הפרש של 100 ש"ח בינהם יש הבדל בין הלוחות האלה שעדיף לוח אחד על פני השני, או שזה אותו הדבר ואין טעם להשקיע עוד 100 תודה.
-
- 3 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב מרובע ליבה (Q6600) עם 4Gb זכרון (1Gb לכל מעבד) אבל הבעיה היא שאני מעדיף להישאר עם winXP ולא להתקין ויסטה שלמרות התמיכה ב-64 ביט היא מערכת הפעלה יותר תובענית מבחינת זיכרון. ואילו עם winXP גירסת (32bit) אין אפשרות לשים 4Gb זכרון - כלומר הוא לא קורא את כל הזכרון, כך שעדיף למעשה לקנות רק 3Gb זכרון. השאלה היא כזאת , האם כדאי לקנות מחשב עם 3Gb זכרון ו-winXP (מה שיפגע בדואל צ'אנל של הזכרונות, נראה לי) או 4Gb ו-וויסטה, ודרך אגב, המחשב מיועד לא למטרות משחקים וכדומה, אלא בעיקר לחישובים מדעיים, matlab וכו'. מה דעתכם? נ.ב. האופציה להתקין מע' הפעלה winXP 64bit לא עומדת על הפרק מאחר והיא ידועה כמערכת הפעלה בעייתית למדי.
-
- 10 תגובות
- 773 צפיות
-
-
שלום אנשים. יש לי שאלה: P5Q או P5Q PRO אנא תמליצו לי על אחד מהם ,האם יש הבדל משמעותי? אם הבנתי נכון ההבדל הוא רק באפשרות לcf לי אין שום כוונה לcf, אם צריך אני אוציא את ה50 שקל האלה בכיף אבל אם אין שום טעם אז חבל.... ד'א אגב אם זה משנה בכלל אז אני מזמין לוח ואת המעבד E8400 תודה רבה והמשך ערב נעים
-
- 3 תגובות
- 600 צפיות
-
-
אני לפני רכישת מחשב חדש, ואני מכוון לכיוון ה-Best Value for Money. עכשיו הלבטים שלי הם אם ללכת על מעבד AMD או INTEL. הכיוון הוא: Intel Core i3-3220 @ 3.30GHz או AMD FX-6100 Six-Core עכשיו במבחני מאמץ למעבדים, הAMD השיג תוצאה יותר גבוהה. ושניהם אפשר לקנות באותו מחיר. השאלה מה כדאי? על פניו ה-AMD נראה הקנייה המעולה אבל אני לא רואה שכולם רצים לכיוונו. המבחנים: http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i3-3220+%40+3.30GHz&id=1472 http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+FX-6100+Six-Core&id=257
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בחודשים האחרונים אני מגלה שכאשר אני משחק במשחקים החדשים, הזכרון שלי הופך להיות צוואר בקבוק (יש לי זכרון Crosair 1Gb 667mhz). במשחקים כמו Crysis ו-COD4, הזכרון הפיזי מתמלא לגמרי והזכרון הוירטואלי נכנס לפעולה ואז הFPS יורד ויש המון לאגים. כאשר ניסיתי להוסיף סטיק זכרון נוסף של 1G באותה מהירות (667), המשחקים רצו בסדר גמור אך לא הרגשתי שיפור משמעותי במהירות המחשב (הזכרונות עבדו על DC). בגלל זה אני רוצה לקנות קיט של 2X1GB, אבל חשוב לי שהזכרונות יוכלו לבצע OC משמעותי. בגלל מכפלת המעבד שלי (e6300), אני צריך תדר גבוה לזכרונות כדי שכל המערכת תהיה בOC גבוה (היעד - באיזור ה3500mhz). היעד הזה אומר שאני צריך זכרונות שיוכלו לתת לי 1000mhz אפקטיבי. חשבתי ללכת על זכרונות בתדרים של 1066mhz…
-
- 6 תגובות
- 544 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני מתלבט בין השניים. המחירים דומים מאד. הצלחתי להבין שאחד הוא משולש ליבה והשני מרובע. מה ההבדלים מעבר לכך? מי ייתן ביצועים עדיפים? כיום? ובעתיד? למשחקים? לתוכנות? מי יותר מומלץ בכללי? תודה ושבוע טוב.
-
- 2 תגובות
- 589 צפיות
-
-
כרגע יש לי 4 ג'יגה ראם במחשב ואני רוצה שיהיה לי 8 ג'יגה,יש לי 2X2g ויש לי התלבטות:האם כדאי לי לקנות סטיק אחד של 4 ג'יגה או שעדיף לי לקנות שני סטיקים של 2 ג'יגה?מצד אחד,לקנות סטיק אחד של 4 ג'יגה יוצא יותר זול אבל מצד שני זה נראלי מוזר שיש במחשב 3 סטיקים ולא 2 או 4,שמעתי גם ש3 סטיקים במחשב זה לא טוב ויכול ליצור בעיות,האם זה נכון? תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, בקרוב מאוד אני קונה מחשב חדש, ויש לי התלבטות קשה לגבי המעבד. אין לי בעיה של תקציב, אבל אני גם מנסה כמה שיותר לחסוך ולא לבזבז סתם את הכסף על דברים לא שימושיים. האם יש הבדל ביצועים משמעותי בין שני המעבדים שמצדיק את הפרש המחירים ביניהם? אם זה נחוץ למענה, כן, אני מתכננן לעשות OC. תודה לעונים. :
-
- 26 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי לפני חודש את מחשב עם P8P67 . RSM הציע לי לשדרג ללוח EXTREME 4 ב-30 שקל (ללא הרכבה). שווה ? ההבדלים בין הלוחות הוא שבלוח השני (EXTREME4) יש אפשרות SLI או CF .. וב-P8P67 אין. אני גם מקבל כמו מן דבר כזה לקדימה של המחשב של שני כניסות USB3. נ.ב.- אני יכל לשדרג לאיזה לוח שאני רוצה, אני רק משלם את ההפרש בניהם. ואני לא רוצה לשלם יותר מ-200 שקל על שדרוג, אז אם יש לכם משהו להציע, אז סבבה D:
-
- 10 תגובות
- 958 צפיות
-
-
בשעה טובה החלטתי לרכוש מחשב חדש. המעבד שאני סגור עליו זה i5 3570K אבל לגבי הלוח אני עדיין מתלבט על הדגם הזה Gigabyte GA-B75M-D3H איך הוא מישהו שמע עליו? שווה את ה 400 ש"ח? הבנתי שיש לו יציאת HDMI שמעבירה גם קול וגם תמונה. האם במידה ואני משתמש בכרטיס מסך חיצוני אז יציאת ה HDMI תתבטל ולא אוכל לראות דרכה סרטים במסך אחר? או שאין קשר ויציאה זאת תמשיך לעבוד היות והיא בלוח ולא קשורה לכרטיס מסך? אם יש לכם המלצה על לוח אחר עם 4 סלוטים של זיכרון ותומך ב USB 3, אשמח לשמוע הצעות! תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 988 צפיות
-
-
אני נמצא בהתלבתות די קשה מה יותר אדיף לי intel pentium 4 800 mhz עם 2x256 זכרון או amd 2500 עם 2x512 האם ה dual ddr של אינטל תשפיע על הביצוים בצורה משמעותית, מה יותר ישפיע על המהירות המעבד או כמות הזכרון? ??? ???
-
- 4 תגובות
- 563 צפיות
-
-
צפו ל-24 ליבות עיבוד פיזיות, לראשונה בשוק המחשבים הנידיים - עם תדר שיוכל להגיע עד 5.4GHz בחלק מן המקריםלכתבה
-
- 2 תגובות
- 387 צפיות
- 2 followers
-
-
מארזי המעבדים השולחניים מדור ה-Core השמיני של היצרנית מאמתים את השמועות, לטוב ולרע לכתבה
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
- 3 followers
-
-
לקחנו את ה-MAG Z890 Tomahawk WiFi של MSI לסקירה ומצאנו את מה שנראה כמו התמורה הטובה ביותר בלוחות אם מתקדמים כיום. ביצועי מעבדי Core Ultra 200S הם כנראה מה שימנע ממנו להפוך לרב מכר כיוםלכתבה
-
- 0 תגובות
- 137 צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים אני חדש פה ויש לי מספר שאלות המפרט שלי הוא ככה : מעבד- INTEL CORE 2 QUAD Q9550 לוח אם- ASUS P5W DH DELUX כרטיס מסך- GIGABYTE ATI Radeon HD4870 512MB DDR5 זכרונות- 4X2 GB DDR2 800MHZ CL5 SAMSUNG צורב- ASUS DRW-1814BL מארז- COLLER MASTER CM 690 ספק- SWEEX 650W השאלה שלי היא כזאת בעבר היו לי התנגשויות חומרה של הזיכרונות עם הלוח אם לכם החלפתי לSAMSUNG שהסכימו לעבוד יפה אבל לאט עכשיו הזמנתי 4X2GB של OCZ גם כן DDR2 800MHZ אבל הפעם CL4 עם קירור TUBE הפחד שלי הוא ששוב הזיכרונות ידפקו הכול מה אתם אומרים ? בנוסף הזמנתי מאוורר של THERMALTEK מדגם V1 עבור המעבד מה אתם אומרים ? שכחתי לציין שאני עובד עם הויסטה ULTIMAT 64 BIT. תודה מראש טל.
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הלכתי היום לחנות, כדי לקבל הצעת מחיר למחשב. הלוח הוא הלידטק K7NCR18D וכ.המסך רדאון 9500 פרו (של ATI), המוכר אמר שיכולה להיות התנגשות בין הכרטיס ללוח ??? מוכר לכם ? למישהו היו בעיות עם הלוח והכרטיס? לי זה נשמע מאוד מוזר...
-
- 8 תגובות
- 670 צפיות
-
-
יש לי שאלה אם אני שם מעבד של מהירות בסיס 800 על לוח התומך רק ב533 ולהיפך מה קורה ???
-
- 4 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום, קניתי זכרונות חדשים בתזמונים 2-3-3-6, אך בביוס זה מראה לי שונה, בתמונות המצורפות הורדתי את התזמונים ל 2-2-2-5 אך היה לי 2-4-4-7 , מה נכון? למה להאמין? ומה יותר חזוב מהירות או תזמונים? המליצו לי על הזכרונות האלו לOC אבל הם ממש לא מתהדרים בזה.. אולי אני לא עושה משהו נכון? תודה רבה [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 987 צפיות
-
-
ראשית אני מקווה שאני כותב בפורום הנכון. אם לא סליחה מראש. אני עובד עם לוח אם MSI Neo2 - LS וזיכרון של Geil PC3200 Golden Dragon - Dual Channel. הזכרון עובד ב-CAS2. עדכנתי את הביוס לגרסה החדשה ביותר ואני עומד במצב מוזר. לפני עדכון הביוס, כאשר נכנסתי ל-DRAM timing setting - ובחרתי by SPD הזכרון זוהה אוטומטית ב-CAS2 (היתרה (3,3,6) עם Burst Lenght של 4. ב-Voltage לא נגעתי והשארתי על ברירת המחדל של 2.65v. שימו לב לא ניסיתי בכלל לבצע O/C. לאחר העדכון הזכרון מזוהה כ-CAS2.5 - כמובן שניתן לשנות ידנית, אבל לא ברור לי למה הוא לא מזהה את זה לבד. דבר נוסף - לאחר העדכון - וזאת הייתה הסיבה לעדכון - נוספה אפשרות ניצול ה-PAT של ה-i865. האפשרות נקראת כאן Performance Mode. קיימים 4 מצבים -…
-
- 7 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום לכולם, אתמול החלטתי שאני רוצה לעדכן את הביוס של הלוח מגרסא f7 לגרסא f8. הורדתי את התוכנה של gigabyte מהאתר שלהם @bios והתחלתי בתהליך. כשניסיתי להוריד את הגרסא האחרונה של הביוס מאחד השרתים קיבלתי הודעה שאין כזה ולכן הורדתי ידנית את הגרסה האחרונה. כשניסיתי לעדכן, קיבלתי כל מני הודעות error עקשניות שחזרו וקפצו כמה פעמים (כל פעם שסגרתי את החלונית קפצה חדשה) עד שסיימתי את התהליך ממנהל המשימות. הבנתי שמשהו ממש לא עבד כשורה ועשיתי restart. מכאן המחשב התחיל להתנהג באופן שונה מבעבר. לפני מסך ה- post הופיעה הודעה שהמערכת מבצעת מעין שחזור של הביוס ולאחר טעינה קצרה המחשב חזר לתפקד אבל הוא עושה דברים משונים: 1. אחרי שאני נכנס ל- setup ועושה load optimized settings, שומר ויוצא, ה…
-
- 5 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום , לפני כחודשיים קניתי בחנות (לא משנה מה שמה לא רוצה להכפיש עדיין אף אחד) לוח אם מדגם ASUS A8N32 -DELUX, הלוח כאמור עבד חודשיים וביום בהיר חדל מלפעול , הלכתי לחנות ע"מ לממש את האחריות של היבואן / יצרן שניתנת לתקופה של 3 שנים, לאחר שבועות של המתנה מתקשר אליי נציג החנות ואומר שהיבואן מוכן לזכות את הלוח ב140 דולר בלבד למרות שמחיר הלוח בפועל לפני כחודשיים מעל ל1200 שקלים , עוד הוצע שאני אוסיף 200 שקלים ואקבל לוח חדש של אסוס שמחירו עומד על 1000 שקלים ... מה אני אמור לעשות במקרה שכזה ?? נראה לי ממש לא בסדר... עכשיו שאלה נוספת אני דיי צריך את המחשב ללימודים אז ככה שלוח אם אני רוצה לקנות ואת המלחמה הקטנה עם החנות אשאיר לאחר מכן.. מה הלוחות המומלצים למעבד שצויין לעיל (מחיר סב…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Core 2 Duo E6600 עולה 1355 ש"ח http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3594 Cooooool!!!! זה מדהים לראות שאותו מחשב פעם (3 חודשים/5חודשים) עלה יותר באיזה 1000 ש"ח בגלל ירידת מחירים ואפילו יותר...
-
- 6 תגובות
- 760 צפיות
-
-
http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=609_269_75_2136_2308 ה5600 ממש משתלם למחשבים המיועדים למשחקים מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום, לפני זמן מה שדרגתי את המחשב (ראו מפרט). כמו במחשב הקודם, גם כאן כשאני לא משתמש במחשב אני מעביר אותו לשינה במצב S3, שמכבה מאווררים, דיסקים וכו'. הבעיה היא זמן ההתעוררות ממצב השינה הנ"ל. במחשב הקודם, קליק מקלדת או עכבר היו מעירים את המחשב תוך שנייה או שתיים. אבל עם המחשב החדש זה לוקח כ-10 שניות. זמן ארוך ומעיק. אני חושד שזה קשור ללוח האם החדש: Gigabyte P67A-UD3-B3. אשמח לכל עזרה שהיא. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום, רציתי לקנות זיכרון למחשב לכן הלכתי לאייבורי כמו שעשיתי בעבר. הפעם המוכר לא התלהב למכור לי בניגוד לפעם קודמת בטענה שהוא לא יודע איזה זיכרון בדיוק מתאים לי והמליץ לי להשאיר את המחשב במעבדה שלהם. לא עשיתי את זה כמובן. רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לאיזה זיכרון לקנות : יש לי מעבד AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200 ולוח אם Gigabyte GA-K8NF-9 / K8NF9 Ultra אני מאמין שאני צריך DDR והבנתי שהמקסימום הוא ג'יגה אחד. תודה מראש, שגיא
-
- 3 תגובות
- 521 צפיות
-