עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. היי, אני מכיר מישהו שהולך לשדרג ממחשב ישן למחשב חדש אחרי המון שנים. כפי שכתוב בכותרת הצרכים הם עבודה משרדית בעיקר וטיפונת עריכת וידאו אבל בסיסית לגמרי, לא משהו שמצריך בהכרח מאיץ גרפי חזק. ההתלבטות היא כזו: האם כדאי ללכת על Kaby Lake למרות שהוא "ישן"? אם כן ההתלבטות היא בין: Pentium G4620 מפלונטר שעולה בערך 380-390 ש"ח ביחד עם לוח בסיסי (כי אין אפשרות ל- OC מן הסתם) i3-7350K מפלונטר שעולה 560-570 ש"ח בפלונטר ביחד עם לוח קצת יותר רציני מכיוון שהמכפלה פתוחה (לא חובה כמובן, זו גם התלבטות) או ללכת על Coffee Lake עם i3-8100 עם הלוח הכי זול שאפשר למצוא? או בכלל ללכת לכיוון של AMD Ryzen 3 1200 או משהו בסגנון? מה דעתכם?

2. Started by n57h,

שלום אני מתכוון לרכוש מחשב של דל. אני מתלבט בין שני מעבדים ולא יודע מי טוב יותר Intel® Core 2 Quad processor Q6600 (8MB L2, 2.4GHz, 1066FSB) או Intel® Core 2 Duo processor E7200 (3MB L2, 2.53GHz, 1066FSB) או Intel® Core 2 Duo processor E7200 (3MB L2, 3GHz, 1066FSB) שאלה נוספת היא לגבי הארד דיסק מה עדיף נפח גדול עם 5400RPM או נפח קטן יותר עם 7200RPM לגבי כרטיס מסך מה עדיף: Integrated Intel® GMA X4500HD Graphics או ATI Radeon HD 3450 256MB supporting HDMI המסך שלי יהיה עם HDMI כי אני אקנה Dell S2409W 24" Full HD Widescreen Flat Panel Monitor תודה רבה לכל המשיבים

• 4 תגובות
    • 562 צפיות
  3. Started by giladt,

היי כולם, לפני כמה חדשים הלך לוח האם של המחשב שלי. מפרט כללי של המחשב: מעבד: AMD Ryzen 3 2200G לוח אם: GIGABYTE GA-A320M-S2H זכרונות: Corsair DDR 4 16 (8Gx2) 2133 CL13 אני רוצה לחדש אותו, וחשבתי פשוט לקנות לוח אם ומעבד חדשים ומודרניים יותר. פה אני מתלבט בין AMD ואינטל. המטרה היא מחשב לעבודה ומשחקים קלים (minecraft) שיהיה משולב עם מסך רחב 34" שני כיוונים עיקריים (אני יודע שבטח אפשר יותר זול, רוצה מחשב שיעבוד טוב): 1. אינטל: i5 - 13400 Gigabyte B760M DS3H AX DDR4 2. AMD Ryzen 7 5700G AM4 Gigabyte B550M AORUS ELITE AX נראה ש AMD יצא מעט זול יותר, אבל אני לא יודע איפה הם מבח…

4. עם כל הרעש שעושה ה-BD ברחבי הרשת בימים האחרונים, אני מתחיל להרהר מחדש בבחירה שלי ב-SB. אני יכול לקנות לוח אם AM3+ כלשהו עם מעבד זול ולהחליף ב-BD 8 ליבות לכשיצא. לחילופין, אני יכול להשאר עם ה-CORE I7 ולוח Z68 כמו בתכנון המקורי. *אין אופציות אחרות מבחינתי. אם אינטל אזי רק המעבד שציינתי למעלה, אותו אשיג במחיר מאוד זול. SB-E אוכל לקנות רק במחיר מלא ולכן הוא לא אופציה (בנוסף כנראה יצא אחרי ה-BD). נקודה נוספת היא מערכת קירור המים שכבר הוזמנה ובדרכה לארץ. הבלוק לדעתי לא מתאים ל-AM3+ (למרות שבטח אפשר לקנות מתאם) Swiftech Apogee XT (R2) revision 2

5. Started by TapUdi,

אני קונה בקרוב מחשב חדש ואני מתלבטת לגבי הזכרונות מבחינה תקציבית יש לי אפשרות לקנות Twinmos 3200 512 MB או Winbond 3200 512 MB ההבדל בינהם הוא 40 שקלים בערך אז שווה לי להוסיף 40 שקלים ולקבל את הזכרון של Twinmos?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום לכולם. אני מתלבט אם לקנות מחשב :AMD athlon 64x2 5200 עם זכרון : 2GB. את הלוח אם אני לא מכיר: AS Rock ALIVENF 6G מה דעתכם לגבי לוח האם? האם הוא מוכר ואמין?תודה מראש

• 0 תגובות
    • 420 צפיות
  7. Started by TheIronShit,

אהלן, בימים אלו אני מרכיב מפרט למחשב חדש שאני אקנה בקרוב ועשיתי קצת סקר שוק ומצאתי שהמעבדים של AMD משמעותית יותר זולים מאינטל. תפס לי את העין במיוחד AMD FX-8370 על פניו נראה מעבד פצצה ומחיר יחסי לא יקר בכלל, אבל מצד שני ראיתי שהטכנולוגיה של מעבדי ה- FX די ישנה מ-2011 אם אני לא טועה, לקחתי אותו בהשוואה ל INTEL 4690K. מה אתם אומרים? על מה כדאי ללכת? אגב המחשב הוא בשביל גיימינג. תודה!

• 15 תגובות
    • 2.9k צפיות
  8. שלום לאחר שנתיים וחצי מייגעות שלא החלפתי חלקים למחשב... ועכשיו שסוף סוף עולה בידי האפשרות לקנות וברצוני לקנות בשביל שיעבוד טוב למשחקים כמו הלף לייף 2 ובטלדפילד 2 שיגיע במרץ. בבקשה המליצו לי מה לעשות ואיזה מהמפרטים כדאי לקחת. מפרט 1 : AMD 64 3000+ SOCKET 754 Gigabyte K8NS-PRO/K8NS 2X512MB DDR A-DATA מפרט 2: amd 64 3000+ socket 939 Epox EP-9NDA3+ NVidia NForce3 Ultra AGPset 939 512mb ddr a-data - בהמשך אוכל להוסיף עוד סטיק של זכרון מפרט 3: פשוט לחכות לבורדים עם NFORCE4 עם PCIX זולים שיקח מספר חודשים. (אנא ציינו כמה זמן לדעתכם יקח לבורדים זולים עם PCIX להגיע) אני כרגע עובד עם כרטיס מסך GF4 TI4200 128MB DDR בין שנתיים וחצי וברצוני להחליף ל GF6600GT זה למה אני צריך PCIX.

• 7 תגובות
    • 579 צפיות
  9. אני בעיקר גולש באינטרנט ומדי פעם משתמש בפוטושופ, תוכנות ללכידת וידאו מכרטיס טלוויזיה, VIRTUALDUB ופה ושם משחקים. חשבתי לקנות את הE6750 או E6600, אבל בעקבות ירידת המחירים של המעבדים מרובעי הליבה, כדאי לקנות את ה-Q6600 ? תודה.

• 8 תגובות
    • 655 צפיות
  10. שלום לכולם לפני כחודש רכשתי מ-skypc מחשב חדש וגם את הזכרונות האלו : http://skypc.co.il/pl_product~F2-6400CL4D-2GBPK~15~0.htm ועכשיו אני רוצה לקנות עוד זוג כזה הבעיה שהמחיר נהיה יקר מאוד פתאום. אם אני יקנה את אותם זכרונות מפה: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=31 רציתי לדעת מה אתם חושבים מאיפה עדיף לקנות מאותה חנות שקניתי ממנה בהתחלה או foxpc ? תודה למגיבים.

• 2 תגובות
    • 452 צפיות
  11. Started by tagada0071,

האם המעבד משפיע על מהירות משחקים או שזה קשור רק לזכרון או לכרטיס מסך ? אשמח אם תעשו קצת סדר בשאלה החשובה הזאת !

• 3 תגובות
    • 733 צפיות
  12. שלום לכם, ברשותי כרגע המערכת הזו: cpu: I2500K Motherboard :Gigabyte z68 memory : 16GB ram HDD: 2 Tera ssd : 128 Chasis : Fracal Design Xl Power Supply : Enermax mode 625W יש לי בעיה שאין לי מספיק זיכרון ראם וכנראה גם כח עיבוד כי המעבד רץ על 100 אחוז ברוב הזמן. האם הייתם משדרגים את הזיכרון ל 32 או שכדאי להחליף לוח אם + מעבד + וזכרונות ? תודה .

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by דניאל99,

אני מתלבט אם כדאי לי לשדרג מ- E7300 ל- Q6700 בעלות של 500 ש"ח. אני עובד עם תוכנות שמנצלות ב- 100% את המעבד וצריכות כמה שיותר ליבות. האם ה-Q6700 יהיה פי 2 יותר מהיר? לשניהם אותה מהירות שעון, אבל אני לא יודע לגבי הארכיטקטורה.

• 5 תגובות
    • 743 צפיות
  14. אהלן חבר'ה מקווה שלא יהיו ריבים אבל השאלה כדלקמן: אני רוצה לשדרג את המחשב שלי (לוח אם, מעבד, זכרונות). הבחירה הטבעית הייתה כמובן Core i5 750 של אינטל אבל בדקתי קצת benchmarks וראיתי את ה Phenom II 6-Core 1055T של AMD - שאני יכול להביא באותו מחיר כמו של האינטל השאלה היא - על מה ללכת? אשמח אם תספקו גם הסברים ולא רק תשובות יבשות ;D תודה מראש ושיהיה לכם אחלה שבוע! sUP.

15. Started by Sepsis,

שלום לכולם, רציתי להתייעץ איתכם לגבי שדרוג המעבד שלי לטובת שיפור ביצועים בתוכנות Lightroom 5 ו-Photoshop. נכון להיום אני עם AMD Athlon II x4 640 (3.0ghz) שיושב לו על GA-MA78LMT-US2H עם 16GB זיכרון 1600. החוויה שלי בזמן השימוש בתוכנות (בעיקר בלייטרום) איננה חלקה. כשאני בודק את ביצועי המעבד תוך כדי עבודה אני רואה שכמעט כל פעולה שאני עושה בזמן עיבוד התמונה מקפיצה את העומס על המעבד ל-100% בכל ארבעת הליבות. זה בא לידי ביטוי באיטיות וגמגומים קלים בכל תמונה, אבל במצטבר כשעובדים על כמות גדולה של תמונות זה די מעצבן. יש לציין שמערכת ההפעלה, התוכנות עצמן, הקטלוג וקבצי המקור של התמונה כולם נמצאים על Samsung Evo 4 SSD (256gb). אופטמיזציה של הדיסק והתוכנות עצמן (הגדלת cache וכדומה) כב…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום, המחשב הנוכחי שלי הוא q6600 gigabyte p45ds3r 4gb ddr2 800a-data 4870 1gb enermax liberty 620W המטרה שלי היא משחקים(רצוי על הכי גבוה ללא קרטועים) ותוכנות גרפיקה ממש כבדות עד עכשיו המחשב סיפק אותי בכל מה שרציתי מעל ומעבר, אבל היום המעבד החליט להגיע ל100 מעלות, החלפת משחה עזרה מעט אך עדיין המחשב לוהט והביוס בכלל מראה מינוס טמפרטורה ותוכנות אחרות מראות 100. השאלה שלי היא אם כדאי כבר להביא i7 עם לוח חדש וזכרונות בתקציב עד 2500 או פשוט לחפש מעבד אחר q9XXX שלא ממש קל למצוא ובמחיר נורמלי... תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by danielbr,

המפרט שלי היום הוא זה: מעבד: p4 d820 (כפול ליבה מהירות 2.8MHZ) לוח אם: p5w hd delux זיכרון: 3g ddr2 800MHZ כרטיס מסך: ati hd 5770 כמו שאתם רואים המעבד כבר חלש ויוצר צוואר בקבוק. אין לי הרבה כסף התקציב לשידרוג המעבד הוא מקסימום 850 שקל. חשבתי להחליף למעבד Q9550 שיחזיק לי עוד כמה שנים ואז אני כבר אחליף לוח אם מעבד וזיכרון. השאלה האם כדאי להשקיע בכזה מעבד יקר או לבחור מעבד פחות טוב? ד"א השימושים שלי במחשב זה הרבה משחקים וסרטי HD (שכבר לא עובדים אצלי) עד עכשיו שרדתי עם המעבד הזה רק בגלל שהוא עובד במהירות 3.8GHZ.

• 4 תגובות
    • 588 צפיות
  18. שלום המחשב הנוכחי שלי נקנה לפני כשנתיים וחצי כשרק יצאו מעבדי ה CONROE. הוא מכיל את השילוש הבא (את הכרטיס מסך נעזוב כרגע): מעבד Core 2 duo E6600 לוח אם Gigabyte GA-965P-DS3 זיכרון OCZ Platinum 2GB 800Mhz (לא זוכר את שאר פרטי הזיכרון). השימושים שלי הם 50% תיכנות (כולל לפעמים הרצת תוכנות שרת על המחשב שלי), 30% עבודה משרדית ואינטרנט, 20% משחקים. כמובן שבגלל שמיהרתי לשדרג לדור הראשון של מעבדי ה CONROE מיד כשהם יצאו, נשארתי עם מעבד קצת מיושן. בסך הכל המחשב עובד סבבה אבל שד השדרוג התחיל להרים את ראשו. עכשיו עומדות בפני שתי אופציות וקשה לי לבחור: 1. ע"י שידרוג ביוס פשוט אני יכול להוסיף ללוח שלי תמיכה במרובעי ליבות, כך שאני יכול לשמור את לוח האם הקיים, לחבר אליו מעבד Q9550 ולהוסי…

• 3 תגובות
    • 594 צפיות
  19. שלום לכולם , ברשותי כיום מערכת מבוססת אינטל 3.2 ליבה אחת מדגם 540 - לוח ASUS P5AD2-E , ג'יגה זיכרון + כרטיס מסך 6600GT רציתי להתייעץ אתכם מה יתן לי תוצאה טובה יותר מבחינת FPS במשחקים - שידרוג המעבד והלוח לקונרו נניח 6400/6300 ואולי גם להוסיף זיכרון ל 2GB או להישאר עם המערכת הקיימת ולשדרג את ה 6600GT שלי לכרטיס כמו 1900XT או 7900GT ? לפי בדיקות שעשיתי אחרי זיכוי על המעבד שלי והלוח אצטרך להוסיף למערכת קונרו עם לוח חדש סביב 2000 ש"ח ( זה כולל הרחבת ל 2GB פנימי ) במידה והחלטתי ללכת על האפשרות השנייה ההוצאה תהיה דומה.. חשוב לציין , המסך שיש לי הוא NEC מדגם 20WGX2 שהוא 20 אינטש ובעל רזולוצייה 1680X1050 כך שצריך לקחת בחשבון שארצה לנצל את המשחקים לרזולוצייה הטבעית כדי להנות מת…

• 2 תגובות
    • 445 צפיות
  20. היי, המחשב שלי, קודם כל: Celeron Taulatin 1200@1600Mhz (133FSB) 384MB SDRAM לוח אם מסריח של PC Partner Radeon 8500LE HD 20GB @ 5200RPM וכל שאר השטויות. בקיצר, יש לי תקציב של בערך 1000 שקל ולוח NF7 בבית. האם שווה לי להחליף את המעבד ולהזיכרון (נגיד למשהו בסביבות ה AXP 2500+? למרות שאני מעדיף מאוד מאוד משהו יותר זול)? עד כמה אני אראה שיפור? או שעדיף לי להחליף את ההרד דיסק (20 גיגה בימינו זה בערך כלום והוא גם איטי) ולחכות שנה עד לשידרוג המעבד (ובנתיים לא לשחק בשום משחק חדש :\) ?

• 10 תגובות
    • 725 צפיות
  21. זה המפרט: CPU: Pentium 4 3.0 Ghz 2Mb Cache 64 bit (630) Memory: A-Data DDRII 533MHZ 512*2 MB Motherboard: Gigabyte GA-8I915P Duo (Rev 2.x) Hard Disk: Western Digital 160 GB 8MB Sata Western Digital 320 GB 16MB Sata II Graphic Card: ATI Radeon X700 PRO 256 MB עכשיו לקראת ויסטה, שכבר מופעלת אצלי, רציתי לשדרג את את הזיכרון ל-2 ג'יגה. האם משתלם לקנות היום ג'יגה של זיכרון DDRI 400? (זה הסטיק זיכרון היחיד שהלוח תומך) או שווה להחליף לו ולקנות זיכרון DDRII 667\800? (אם כן, איזה לוח אם מתאים ומומלץ) השאלה שלי היא מה יותר שווה, והאם אני אצטרך להחליף גם את המעבד? תודה לעוזרים מראש

• 4 תגובות
    • 785 צפיות
  22. שלום, אני עוסקת באדריכלות, בעיקר אוטוקאד, סקצ'אפ ויריי ופוטושופ. בסה"כ די מרוצה מביצועי המחשב הזה חוץ מאשר בזמן רינדור או פתיחת קבצים כבדים בפוטושופ, כשלפתע מתחילות תוכנות שונות להתלוננן על מחסור בזיכרון ולהיסגר. בכל מקרה, זה המפרט: Intel core i5 2500 / 1155 Tray Scythe Cooler Katana 3 Gigabyte PA-P67X-UD3-B3 DDR 3 4GB/1333 Kingston X 2 Sparkle GTX460 2048 GDDR5 PCI-E Samsung EVO 840 250GB Samsung HDD 500 GB Western Digital HDD 1TB Western Digital HDD 2TB Samsung DVD-RW Seasonic PSU 620W active PFC 80 Cooler for case raidmax 120mm Thermaltake V3 Windows Black Windows 7 Pro 64bit יש לי עדיין 2 סלוטים של זכרונות פנויים אז מתלבטת בין 3 אופציות: 1. סטיק בוד…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by the_one23,

היתה לי בעיה במחשב (שלא נדבר עליה עכשיו) שבעקבות בעיה זו היתי צריך להחליף את הלוח אם שיש לי (FATAL1TY AA8XE) בלוח אם חדש. המעבדה המליצה לי על דגם מסוג AW8D. א) בהשוואה ללוח אם שיש לי האם משתלם לי להחליף בין הכרטיסים ? ב) איזה לוחות יותר טובים יש באותו טווח מחיר? ג) מה היתרונות והחסרונות שלו ? ד) האם שווה לי להשקיע בוא לטווח ארוך (בהתחשב בזה שאני מחשיב את עצמי גיימר רציני ששוקל לשדרג את המחשב שלי בשנים הקרובות בכדי שיתאים לשוק המשחקים העתידיים) ? תודה רבה רבה לכל מי שיעזור (זה מאוד חשוב לי !).

• 2 תגובות
    • 482 צפיות
  24. Started by b127,

שלום, אני מתכנן שדרוג למחשבי, והחלטתי ללכת על ה6400. מה שאני מחפש זה לוח אם שיוציא ממנו את המיץ... והבוונה לOC מקסימלי על אויר. דהיינו מינמום באס 400. הדרישות שלי הן: הכנה למעבד מרובע ליבות. OC בטוח ובקלות עם ביוס סביר. לא חייב שום תוספות מלבד RAID ושבב קול איכותי. עדיפות ללוח עם יציאת E-SATA משיטוט הבנתי שעומדים על הפרק הלוחות הבאים גיגהבייט DS4 אסוס P5B DLX אסוס P5W-DH Deluxe מה ההמלצה הסופית? כמובן שנימוקים יכוונו אותי יותר טוב. בתודה מראש.

• 7 תגובות
    • 688 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.