עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Clint Eastwood,

שבת שלום לכל עם ישראל! יש לי שאלה לעם... איזה לוח אם הכי כדאי לי לקנות בשביל AMD 2500 שהמחיר שלו לא מופרז (מקסימום 600 שקל)? אני לא רוצה כרטיס מסך משולב... רק כרטיס רשת וUSB כמובן! בעקרון לא משנה לי אם יש או אין כרטיס קול משולב... זה ממש לא משמעותי לי. אני גם לא מתכוון לעשות אוברקלוקינג או משהו כזה... אני פשוט צריך לוח אם עמיד וטוב! תודה לכל העונה!

• 1 תגובה
    • 585 צפיות
  2. Started by Clint Eastwood,

שבת שלום לכל עם ישראל! אני זקוק לעזרת העם בהתאמת לוח האם!! בעקרון לא צריך שיהיה כרטיס מסך משולב ואני לא צריך כרטיס קול משולב... למרות שאם יהיה כרטיס קול בלוח שתציעו אז סבבה! אני לא מתכוון לעשות אוברקלוקינג או משהו כזה... אני רק צריך לוח אם אמין וטוב ושיתמוך לי בזיכרונות DDR-RAM 512MB 3200 Samsung כמובן שרצוי שיהיה במחיר נמוך ככל האפשר(לא יותר מ600 ש"ח)!! טוב זהו נראה לי שאלה כל הפרטים שאני יכול לתת! תודה לכל העונה

• 10 תגובות
    • 936 צפיות
  3. Started by arikg,

שלום לכם, מישהו אולי יודע איך אני יכול להתאים את הזכרון שבכותרת - 2 סטיקים DDR 2 סה"כ 4 ג'יגה ללוח מסוים מסויים ? המפרט של הזכרון : http://www.valueram.com/datasheets/KHX8500D2K2_4G.pdf הגעתי לדף הזה: http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/partsinfo.asp?root=&LinkBack=&ktcpartno=KHX8500D2K2/4G&id=8 אני יודע שלכל לוח אם יש Qualified Vendors List ) QVL ) זכרון שיעבוד היטב עם לוח אם מסוים . אם מישהו יכול להאיר את עיני בקשר לנ"ל - ההגיון אומר שמתאימים זכרון ללוח האם, במקרה שלי זה הפוך, יש לי את הזכרון ואני מחפש לוח אם טוב שהזכרון יעבוד במיטבו . או אולי אני "מדבר" שטויות והזכרון יתאים לכל לוח (אין לי מושג ) כן, אז יצאתי קצת (הרבה) אהבל.... הז…

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  4. Started by roytombom,

אני מעוניין בלו ח אם של אסוס P6T Deluxe האם בשביל הלוח הזה עם זכרונות 1333 הלוח יעבוד ללא בעיות גם עם אוברקלוקינג ? האם יש השפעה בין CL9 ל- CL8

• 2 תגובות
    • 506 צפיות
  5. Started by אנדי,

היי לכם, כדי שיהיה אפשר להתקין/לשדרג מחשב לחלונות 11, על לוח האם להיות מצוייד ב- TPM גרסא 2.0. לוח האם שלי הוא B450 AORUS ELITE של ג'גה-בייט. במחשב שלי יש 'מעבד האבטחה' (תחת 'אבטחת מכשיר' בהגדרות של חלונות) TPM 2.0, אבל בהמשך רשום לי המשפט הזה - 'אבטחת חומרה רגילה אינה נתמכת'. האם כדי להתקין את חלונות 11 מתחייבת גם אבטחת חומרה רגילה? האם לוח האם הנ"ל בכלל תומך בזה? אם כן, היכן בביוס שלו אני משנה את ההגדרה הזו? נכנסתי לכאן ואז שיניתי בביוס (העדכני ביותר, אגב) את הגדרת האבטחה מ- system ל- setup. השינוי הזה גרם לאחתול מערכת בעייתי מאוד ולכן החזרתי את המצב לקדמותו. האירו את עיניי! …

6. Started by avivboker,

מישהו יודע אם לוח אם זה GIGABYTE GA-965P-DS4 יתאם למארז הזה Gigabyte Poseidon GA-XA1CA מבחינת היציאות האחוריות כאילו לא אמורה להיות בעיה לא?

• 5 תגובות
    • 628 צפיות
  7. Started by sufgi123,

האם GA-P35-DS3P יתמוך במעבדי penryn ?

• 1 תגובה
    • 415 צפיות
  8. Started by dani k,

היי אנשים ! רציתי לדעת אם הלוח אם הנ"ל מתאים לפנטיום D930 ? http://www.pcdiscount.co.il/Product.asp?productid=95 http://www.pcdiscount.co.il/Product.asp?productid=344 תודה.

• 6 תגובות
    • 523 צפיות
  9. Started by NaorYfrach,

אני מדבר כרגע על המחשב הישן שלי . הוא מבוסס E2140 ו8600GT . השאלה שלי היא כזאת . אחרי התלבטות החלטתי להשאיר את המחשב הזה ולא למכור אותו בגלל שהוא עבד לי מצויין לצרכים רגילים ביום יום . הבעיה בו היא שהלך לי הלוח אם . אני רוצה להביא לוח אם חדש ויש לי כמה שאלות . 1.האם משתלם לי בכלל להשקיע בלוח אם בכלל במחשב כזה למרות שהוא עבד מצויין ? 2. כמה אמור לעלות דבר כזה ? 3. מה אני צריך לעשות בזמן שאני מחליף לוח משחות טרמיות נקיונות וכו' ? 4. יש התקנה מסויימת והאם כל הדבר שהיו על המחשב נמחקים אוטומטית ? 5. והשאלה המרכזית האם כל צ'יפסט של ליבה כפולה תומך במעבד הזה ? ואם כן אילו צ'יפסטים . תודה .

10. Started by הסולידי,

לאחר שלמדתי (פחות או יותר) את רכיבי המחשב המומלצים לצרכים שלנו, אני בהרגשה שאין לי כל קנה מידה לבחינת לוח אם. איך בוחרים לוח אם? מהם הקריטריטנים לכך? האם גם לוח האם מושפע מהצרכים שבשימוש? אם כן להלן השימושים המיועדים למחשב: המחשב הוא מחשב משפחתי ולכן משתמשים בו לצרכים מגוונים: אינטרנט, אופיס, ICQ, מסנג'ר, פוטושופ, אקרובט אדובי, שיתופי קבצים, מעט משחקים (לא כבדים), שמיעת שירים וצפיה בסרטונים. [לפעמים תוכנות מסויימות כמו אקרובט אדובי ,ICQ , מסנג'ר, פאוור פוינט פתוחות יותר מפעם אחת]. מתכוון להתקין בשלב זה XP אך מעוניין שהמחשב "יקלוט" את VISTA בבוא היום ללא כל בעיה. לא מתוכנן OC . האמת שעוד טרם הצלחתי להבין מה עושים ולשם מה זה הייצור הזה שנקרא OC , ותסלחו לי על השפה העממית? ב…

• 4 תגובות
    • 589 צפיות
  11. Started by blank,

אני עומד לקנות מחשב חדש ואני רוצה להתאים לוח למעבד שבחרתי (Q6600) במסגרת התקציב שלי ללוח אם (500-600 ש"ח מקסימום) ראיתי שהאופציות עבור לוחות עם צ'יפסט P35 של אינטל הן לא רבות - אני מתכוון בעיקר ללוחות של Asus ו Gigabyte, אני רוצה להדגיש שאחד היעדים של המחשב יהיה בעתיד גם OC לכן נורא חשוב לי אופציות OC מתקדמות האם הלוחות היקרים יחסית עם הצ'יפסט P35 מצדיקים את המחיר או שניתן להתפשר על צ'יפסט אחר כדוגמת G33/31 ? ההתלבטות שלי היא בין הלוחות של ASUS ו GIGABYTE עם צ'יפסט P35 בתקציב של עד 550 שקל למישהו יש המלצה? :s05:

• 6 תגובות
    • 691 צפיות
  12. יש לי היום מחשב מבוסס AMD Dual Core עם כרטיס מסך 8800GT OC2 ואני רוצה לשדרג את המעבד, הלוח והזכרון. בהנחה ש: אני מתכוון ללכת על 4GB זכרון DDR2 מעבד Q9300 להשתמש בכרטיס מסך הקיים (BFG 8800GT OC2 512MB) לא מתוכנן OC, CF או SLI התקציב הוא עד 1,000 ש"ח (ללוח) איזה לוח אם יתאים לי ?

• 2 תגובות
    • 719 צפיות
  13. Started by xrover,

אהלן. אני מתכנן לרכוש את המעבד של AMD ryzev 7 3700x קראתי שלוחות אם מסוג B450 תומכים בדור השלישי לאחר עדכון הביוס. אבל אם הלוח חדש מהקופסא הוא בטח לא מעודכן לתמיכה בדור 3 אז המחשב בכלל יעלה ? הלוח שאני מתעניין בו הוא Asus b450m קראתי משהו על לוחות עם flashback אבל לא מצאתי כאלה. מקווה שהייתי ברור לצערי לוחות של x570 יקרים ברמות בשבילי.

14. יש לי מחשב עם intel pentium 4 3.0 ghz, אני רוצה להחליף את הלוח אם לאחד מהלוחות החדשים, (כי אני רוצה לקנות רמקולים 5.1 ואני צריך כניסות, וחבל לי לקנות כרטיס קול, אני מעדיף להחליף את הלוח אם ועוד כמה חודשים להחליף את גם את המעבד והכרטיס מסך) האם הם יתאימו למעבד הנ"ל וכן לכרטיס מסך שלי ati readon 9600? תודה

• 4 תגובות
    • 597 צפיות
  15. Started by Irena Dubkova,

היי, יש לנו מעבד i5 3450 ואני מעוניינת להזמי לו לוח האם זה מתאים ויעבוד טוב? https://www.amazon.com/P8B75-M-Intel-Motherboard-Certified-Refurbished/dp/B07JGCLGK9/ref=mp_s_a_1_3?fst=as%3Aoff&pf_rd_i=16225007011&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=b8d07f99-9488-41f4-8257-b95b4b4117f7&pf_rd_r=TC2ZSBBTX4C5YCCTT48T&pf_rd_s=mobile-hybrid-4&pf_rd_t=1201&qid=1573463967&refinements=p_n_feature_four_browse-bin%3A6323340011%2Cp_n_feature_seven_browse-bin%3A5657494011&rnid=5657491011&s=computers-intl-ship&sr=1-3

16. Started by BrAvE_HeArT,

ברצוני שבלוח אם יהיו יציאות USB3 וישנה עדיפות גם ליציאת eSata המפרט הוא כזה: AMD Phenom™ II X4 BLACK EDITION 955 3.2GHZ 125W AM3 6MB, יחידות 1 ₪780 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=5248 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 1366/1156/775/AM3/AM2, יחידות 1 ₪135 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=6917 G.skill ECO DDR3 4GB Dual Channel 1333MHZ CL8, יחידות 1 ₪325 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=6465 SAMSUNG DVDRW SH-S223F BLACK 22X DUAL LAYER SATA, יחידות 1 ₪110 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3357 Innovision I-Chill Geforce Fermi GTX460 1GB GDDR5 PCIE, יחידות 1 ₪1000 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=8007…

• 5 תגובות
    • 775 צפיות
  17. Started by tberger,

יש לי שאלה כללית ולאחר מכן יותר ספציפית. באופן כללי האם יש חשיבות להתאמה של המעבד לוח האם והזיכרון בעיקר מבחינת מהירויות וביצועים.? למה אני מתכוון האם ניקח מעבד עם FSB של 1333 ולוח אם עם 1066 וזיכרון עם 667 מה בעצם תהיה מהירות העבודה של המעבד מול הזיכרון? האם לא במהירות הכי נמוכה כלומר ה 667 של הזיכרון? ומצד שני האם אין כאן בזבוז ולקחנו מעבד יקר יותר כאשר הוא בעצם יעבוד רק ב 667 והיינו יכולים לקחת מעבד זול יותר ולוח אם זול יותר ולקבל אותם ביצועים? ועכשיו כמובן מזה לספציפי: אני רוצה להרכיב מחשב וכמובן הלב הוא המעבד, לוח האם וזיכרון. אני מחפש מעבד אינטל ב 800-1000 ש"ח, ולוח האם והזיכרון שיתאימו לכך ולקבל את הביצועים המיטביים האפשריים אבל במחיר סביר, לוח אם בערך ב 600 עם כרט…

• 3 תגובות
    • 587 צפיות
  18. Started by kobiatti,

אני מתכנן לקנות מחשב אשר יעודו למשחקים. בנתיים אני מתלבט בין כרטיסי מסך 4870 ל-4850. ברור לי שה-4870 נותן ביצועים טובים בהרבה. הסיבה להתלבטות שלי היא שאם אני לוקח את ה-4870 זה אומר שאצטרך לקחת גם לוח אם/מעבד (מעדיף dual 2 core) ואולי זכרון (מעדיף 4GB) יקרים יותר? (כאשר הדגש שוב,שהמחשב יעודו למשחקים). או שזה כלל לא יפגע בביצועים במשחקים ? ? במידה והתשובה היא לא,על איזה מעבד/לוח אם/זכרון מומלץ לי לקחת בתקציב בינוני? (אין לי מספר מדוייק כיוון שאני מזמין את מירב החלקים מחו"ל). תודה רבה לעוזרים!

• 9 תגובות
    • 887 צפיות
  19. Started by nir_ofer,

יש לי מעבד ישן יחסית: Intel Pentium 4 2.4GHZ/512/533/1.525v קודם כל רציתי לדעת האם הוא שווה משהוא?? ורציתי להתאים לו לוח אם וזכרונות (1024) תקציביים... לשימושים ביתיים מתונים עם קצת משחקים תודה ניר

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  20. אני מעוניין לקנות לוח חדש שיחליף את הלוח של עלית שיש לי כרגע: ECS P4VXAD+ הריכיבים שכרגע מותקנים אצלי: מעבד: Field Value CPU Type Intel Pentium 4A, 2466 MHz (18 x 137) זכרונות: Field Value System Memory 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) כ.מסך: Field Value Video Adapter NVIDIA GeForce4 MX 440 (64 MB) דיסק קשיח: Field Value Disk Drive WDC WD400BB-00DEA0 (37 GB, IDE) אני חשבתי ללכת בכיוון של לוחות אסוס עם תמיכה ב SATA כי בקרוב אני קונה דיסק קשיח אז חשבתי אולי לקנות SATA (זה יעבוד ביחד עם ATA?) כדאי של אסוס או ללכת על משהו אחר? בקשר לתקציב, 400-500 ש"ח יספיקו? תודה.

• 2 תגובות
    • 580 צפיות
  21. Started by גיימרית,

יש לי לוח אם ASUS P5LD2, עם מעבד Intel pentium D 2.8 וג'יגה זיכרון בדואל של סמסונג. שקלתי לרכוש מעבד core duo - השאלה היא האם לוח האם שלי מתאים או שזה אומר לקנות גם לוח אם חדש, והאם מעבד הדואו הקטן שיש (1.8 אני חושבת, לא?) חזק יותר מהמעבד הנוכחי שלי. אם לא, האם שווה לי להגדיל זיכרון? (ואם זה לא מובן מאליו, המטרה היא לשפר ביצועי המחשב למשחקים כבדים ועבודה עם יישומים כבדים). תודה!

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by arikbaron,

הי הלך לעולמו ההלוח הישןןן ומצאתי לוח חדש האם יעבוד עם cellron p3 1300? הלוח החדש http://digma.co.il/shop/product_info.php/cPath/73/products_id/3009?osCsid=d3a78bee6f327b9e576f12e456d56fa0 הלוח תומך במעבדי סלרון עד 1000 מהצ בעוד המעבד הוא 1300. נשאלת השאלה האם לא יזהה בכלל או יפעיל המעבד על 1000 תודה

• 2 תגובות
    • 536 צפיות
  23. Started by zaroor,

שלום יש מעבד 2.4 P-4 533 קצת ישן אבל מה היתם מציעים איזה לוח ואיזה סוג זיכרון לאפקט הטוב ביותר שאני צריך לקנות

• 7 תגובות
    • 627 צפיות
  24. Started by outburst,

היי חברים, אני קונה מחשב חדש עוד כמה ימים, מתלבט איזה לוח להתאים למעבד i7 6800K. חייב שהלוח יתמוך עד 64GB RAM ממשק M.2 SSD , תמיכה מלאה בוירטואליזציה והתאמה לפיצ'רים של המעבד. בינתיים חשבתי על ASUS X99-A אך פתוח להצעות. לא מיועד ל-OC אך חשוב שלא יהיה צוואר בקבוק למעבד! תודה מראש! זה המפרט כרגע: Intel Core i7 6800K 3.4Ghz 15MB L3 Cache s2011-3 - Box Processor Intel Asus X99-A LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 4xPCI-E Motherboards for Intel HyperX FURY 4x16GB DDR4 2400MHz CL15 Kit Memory

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by ashkenazone,

אהלן חברים, אני מחפש לוח למפרט הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=293154.msg2576987#msg2576987 אפשר לראות שם את הDS3L שהוא אחלה, אבל אני מנסה לחסוך בכל המפרט הזה, אז אני נפטר מהזכרונות הטובים, עובר לקינגסטון שזולים ב100 ש"ח ואני גם חושב לקחת Abit IB9 - חיסכון של 60 ש"ח. התכנון הוא 400X9 = 3.6GHZ מה שגם האביט יכול לתת לי ואני רק מפסיד קצת ביצועים על צ'יפסט "מיושן". הבחור שאליו המפרט מיועד לא חושב שישדרג, אני מעריך לפחות שנתיים. אז מה אתם אומרים? אין שידרוג, בקושי הפסד ביצועים לא?

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.