מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
תגידו הקרור של המעבדים (amd 64 3000 +) הם מקורים כאלו box ???? או שהם שמים משהו שלהם????????? אל תגידו סתם אם לא יודעים אל תכתבו
-
- 0 תגובות
- 498 צפיות
-
-
שלום שלום. לאמא שלי יש יומלדת ואנחנו עושים לה מסיבת הפתעה בכל מקרה... דודים שלי ביקשו ממני להקרין באיזה שהיא צורה תמונות שלה... אז מה בעצם האפשרויות? DVD יכול לקרוא תמונות? נגיד אני סורק את התמונות ומעביר אותם לפורמט המתאים (אם יש כזה) ואז מציג אותם דרך DVD? זה אפשרי? עם דיסק רגיל? תודה לכל העוזרים.
-
- 5 תגובות
- 825 צפיות
-
-
האם Q6600 הוא בעצם שתי E6600 מחוברים? או שהקשר בינהם שונה,אם בכלל?
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מנסה להבין כיצד אני מתכנן את קניית הזיכרון לפי המעבד ולוח האם אותו אני הולך לרכוש מכל המאמרים שקראתי הבנתי שמאחר והמעבד הוא quad pump והזיכרון הוא double rate אז את מהירות הFSB אני מחלק ב 4 ואת מהירות הזיכרון ב2 ככה שלדוגמא core 2 duo עם FSB של 1066 הוא 1066/4=266 וזיכרון של 667/2=333 כלומר אם אני עובד עם 2 מודלים של זיכרון בdoual channel של 667 אז אני מספק 4*333 למעבד שבעצם בתצורה בסיסית מבקש 4*266 ככה שגם עם OC אני עדיין יכול להעלות את מהירות המכפלה ל333 ולספק למעבד את מה שנחוץ לו ומכאן זיכרון של 800 ומעלה נחוץ רק אם אני מתכנן OC של מעל ל333 האם הבנתי נכון? תודה
-
- 2 תגובות
- 486 צפיות
-
-
מה הקשר בין השניים? אני הבנתי שקצב ההעברה במגה בייטים גדול בפי 8~ לעומת תדר הMHZ שלו. אבל איך הגיעו לזה? יש משהו נוסף להבין? תודה.
-
- 3 תגובות
- 515 צפיות
-
-
משתמשי חמשב רוכשים "זכרונות" בצורת DIMM, כלומר לוח קטן ועליו מולחמים ג'וקים. ה"מהירות" של ה-DIMM תלויה בשני גורמים. במהירות של הג'וקים שעליו, ובצורת הארגון שלהם על גבי הלוח ממודפס. מרבית יצרני הג'וקים מסמנים על גבי האריזה סימון שממנו אפשר ללמוד את מהירות התגובה של הג'וק. לגודמא, חברת Winbond מסמנת את הרכיבי ה-DDR שלה באופן הבא: אם הספרה האחרונה של הרכיב היא 5 - פרושו שהרכבי מגיב במהירות של 5 ננו שניה. מהירות כזו מתאימה לזכרונות DDR400. אם הספרה האחרונה היא 6 אזי הזכרון הוא בקצב של DDR333. אם הספרות האחרונות הן 75 אזי הג'וק הוא מסוג DDR266. הבעיה היא לגבי אירגון הרכיבים. לא ברור לי כיצד משפיע אירגון הרכיבים על המהיורת הכוללת. האם ארגון בצורת 32Mx8 שונה מבחינת המהיורת מאר…
-
- 4 תגובות
- 705 צפיות
-
-
קראתי שהמעבד הנל " supports dual-channel DDR4-2666 memory" , מעבד שתומך מהירות 2666 , יחד עם זאת רוב האנשים שבונים היום מחשבים מרכיבים זכרונות בהמלצה של 3000-3600 מגה הרץ , מה אני אמור להבין מי זה , שאין ניצול מספיק טוב של המעבד לזכרונות או מה או אין קשר בכלל בדברים ?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
ניסינו עזר אוברקלוק של דור ה-Core ה-12 של אינטל עם פלטפורמת Raptor Lake החדשה והתפלאנו לראות שהתוצאות הן...משעממות למדילכתבה
-
- 2 תגובות
- 496 צפיות
- 2 followers
-
-
האם על מחשב בעל לוח אם Intel Sorento D945GNT התומך עד 667MHZ שכרגע מותקן עליו סלוט 1 של ג'יגה במהירות 667, ניתן לקנות עוד 2 כרטיסי זכרון במהירות 800MHZ (אשר אוטומאטית ייהפכו ל667) ? במידה וכן האם כל כרטיס ייתמך או שרק דגמים מסויימים. תודה
-
- 5 תגובות
- 819 צפיות
-
-
בואו לגלות על ביצועי ספינת הדגל של אינטל בדור ה-Core ה-13 - המעבד הראשון שמגיע לתדר מפלצתי של 6GHz היישר מהקופסה שלולכתבה
-
- 1 תגובה
- 435 צפיות
- 2 followers
-
-
הדגם ההיברידי היוקרתי של היצרנית הסינית זוכה להזדמנות להתפאר בכך שהוא הראשון שמביא לעולם ולישראל את בשורת הביצועים של דור ה-Core ה-13 - אך עלות התחלתית גבוהה מאוד של מעל ל-8,000 שקלים שמה את כדאיות העניין תחת סימן שאלה גדוללכתבה
-
- 1 תגובה
- 382 צפיות
- 2 followers
-
-
הדור החדש של נייד ה-Titan האימתני הופיע במספר חנויות מקוונות כשהוא מצוייד בשבב Coffee Lake מעידן חדש שטרם נחשף באופן ממשי לכתבה
-
- 0 תגובות
- 768 צפיות
- 1 follower
-
-
משפחת ה-Raven Ridge הניידת של AMD טרם הוצגה רשמית, אך נראה כי ביצרנית המחשבים האמריקאית כבר מוכנים בהחלט לבואה לכתבה
-
- 1 תגובה
- 606 צפיות
- 2 followers
-
-
צמד מעבדי המובייל מהעידן החדש של AMD יגיע במסגרת שלושה דגמי מחשבים לפחות - שניים מהם מהשחקניות הגדולות ביותר בשוק לכתבה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
פנקו את עצמכם בעד ל-128 ג'יגה-בייט של זכרון DDR4 במהירות גבוהה לכתבה
-
- 9 תגובות
- 932 צפיות
- 3 followers
-
-
היי, הרבה זמן לו הייתי פה.היום אני בא להיכנס ל iqpc ואני רואה מעבדים חדשים,הכל חדש זכרונות ואני לא מבין כלום! P: מישהו יכול להסביר לי קצת איזה מעבדים משתלמים היום,מי חזק,מי חלש וכו' ? אני זוכר לפני חצי שנה כולם לקחו את הe8400 של intel.מה היום ?
-
- 3 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שתי יצרניות המעבדים המובילות מכינות לנו דגמים חדשים עם כמות חסרת תקדים של ליבות עיבוד שיוכלו לשנות את סדרי העדיפויות בעולם המחשוב כולו לכתבה
-
- 4 תגובות
- 890 צפיות
- 1 follower
-
-
משפחת Cascade Lake-X לשוק הביתי צפויה להיחשף בסתיו הקרוב עם עד 18 ליבות עיבוד - וערכת שבבים מעודכנת בשם X299G לכתבה
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
באתר של http://www.theinquirer.net פורסמו כמה דברים מעניינים http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=36017 http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=36003 http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=36004 לפי הכתבות האלו AMD עומדים להוציא מעבד חדש בעל 4 ליבות אמיתי (בשונה ממה שאינטל הוציאה עד כה ), יכלול בקר זכרון משופר ומאוד מהיר, בין היתר יתמוך ב4X4 שלהם, שזה אומר שנוכל להריץ שני מעבדים מרובעי ליבות במחשב אחד וס"ך הכול של 8 ליבות במחשב אחד!!! עכשו, מי רוצה MULTITASKING ? מה דעתכם? קראו את הידיעות, יש הרבה חומר מעניין שם
-
- 153 תגובות
- 15.1k צפיות
-
-
לילה טוב שוב כמה שאלות 1. איך יודעים אם לוח או מעבד או זכרון מתאים לאובר קלוק? 2. איזה יצרנית כרטיסי מסך הכי טובה היום? 3. האם לABIT לMSI ולDFI יש לוחות טובים (בכללי לא קשור למחיר) 4. AMD ATHLON 3800 מה הMHZ שלו? (הבנתי זה קצת ששונה מאינטל) 5. למה סלרון D כל כך קשה להשגה והאם הוא טוב? 6. למי יש זכרונות טובים אני מדבר על חברות כמו סמסונג קינגסון..? 7. איזה יצרנית ציפסט הכי טובה היום בשוק (אני מדבר בכללי)? 8. איזה דיסק קשיח מומלץ לקנות היום של איזה חברה? (לפי מה שאני הבנתי WD) שאני שואל על חברות מי הכי טוב אני מדבר בערך מי היצרן הכי אמין ומשתלם טוב מחר יש בית ספר :-\ לילה טוב ותודה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השקת ריזן דור 3000 בקיץ האחרון ועימו המעבר ללטוגרפיה של 7nm, למעשה ליין מוצרים שנתן סנוקרת לאינטל מתחת לחגורה, הוביל לרבעון העסקי הטוב ביותר של AMD מזה 14 שנים. רצ"ב מצגת מעניינת מאד ומלמדת (היא בתחתית הפוסט - הורידו אותה משם). התמונה מעניינת לא רק את המשקיע הפוטנציאלי בשוק ההון, אלא גם את חובבי המחשוב וזאת משום שהחדשה הזו אומרת שישנה תחרות טובה בשוק, שבתורה תסייע להוזיל ולהנגיש את המוצרים לציבור הרחב, ובמקביל תסייע לזרז את קצת ההתקדמות הטכנולוגית בתחום, שכן בעת שמתרחשת תחרות עזה, כל השחקנים עושים מאמץ לרוץ קדימה במטרה להדביק את מתחריהם. תהנו... http://ir.amd.com/news-releases/news-release-details/amd-reports-third-q…
-
- 18 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
הנתונים הפיננסיים של יצרנית השבבים ממשיכים להיות יציבים באופן יחסי, למרות ירידות בהכנסות עבור כמה חטיבות מרכזיות - ועם צמיחה מרשימה עבור חברת הבת הישראלית לכתבה
-
- 2 תגובות
- 925 צפיות
- 1 follower
-
-
קודם כל על האריזה של המעבד 38000 כפול ליבה אני לא מוצא את המדבקה שרשום עליה את הסטפינג, ונראה לי שהורידו אותה, חוץ מזה המוצר סגור הרמטי. בקשר ללוחם אם הוא הגיע פתוח וכשפתחתי את הקופסא הלוח אם עצמו היה מעל השקית כאשר מתחתיו שכבה דקה של מן ריפוד להגנת המוצר..המוצרים לא הגיעו במשלוח מארה"ב אלא על ידי קרובי משפחה שלי אז יכול להיות שעצרו אותם בשדה תעופה לבדיקות..... עכשיו איך אני יכול לברר את הסטפינג של הלוח אם ואיך אני יכול על ידי הסתכלות לראות ששום דבר לא נפגע בו..... תודה לכל מי שיעזור..
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם שאלה קצת דבילית אני מעוניין לקנות הרד דיסק של wd בשיטת ATA100 ולוח אם של abit nf7-sl (במסגרת קניית מערכת מחשב כוללת). הלוח אם תומך ב-s-ata. השאלה היא האם אין בעיה לחבר אליו גם הרד דיסק של ata100?
-
- 2 תגובות
- 445 צפיות
-
-
חשבתי על זה, יצרו מאיץ גרפי כדי להוריד מהעומס של המעבד את רוב הקטע של העיבוד הגרפי ואחת הסיבות של הכרטיס קול הוא כדי שהוא יעבד את הקול, כנ"ל לגבי כרטיס רשת... (בקשר לאחרון אני לא בטוח) עכשיו מה שאני שואל זה למה לא ליצור כרטיסי פי סי אי שמורידים מכוח העיבוד של המחשב, יקחו מהמעבד את הצורך לעבד a.i או גאומטריה של שלבים הוא מיליון ואת דברים, או בכלל ליצור כרטיס פי סי אי שהוא עוד מעבד נגיד של עוד 300 מגה הרץ... תחשבו, עולה 200 שקל ובמקום up-grade של כל המעבד פשוט קונים אחד כזה, יש בעיה עם דבר כזה? נ.ב. ברמה עקרונית גם הראם הוא חלק מהעניין. וחוץ מזה, מעבד כזה (300 מגה הרץ) לא צריך להתחמם יותר מדי, ככה שheatsink קטן ופשוט יספיק.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-