עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, אני רוצה לקנות מעבד חדש כי אני חושב ששלי נהרס.. (המחשב לא מריץ טוב משחקים שאמור להריץ בלי שום בעיה, משחקים עם איכות גרועה יחסית..) והציעו לי את המעבד Duel Core E6300 עכשיו השאלה כזאת, יש מעבד כזה שבה עם מאוורר ויש בלי (BOX וTRAY) מה ההבדל בינהם? (אם רק המאוורר אז כדי לקנות את הBOX והוא מספיק טוב בשביל לקרר את המעבד? או שכדי להוסיף עוד מאוורר שככה המליץ לי המוכר בחנות כי אמר שהמאוורר לא באמת מספיק טוב..) תודה מראשש!!

• 7 תגובות
    • 806 צפיות
  2. Started by Born2Kill,

ידוע ש-QPI יותר טוב מ-FSB כיום כי יש לו קצב העברה כפול מה-FSB, ידוע גם שתפקידם הוא לקשר בין משולש הקודש "מעבד, כרטיס מסך וזיכרון". אבל תמוהה לי שאלה מסויימת... קחו למשל 2 מעבדים זהים בחוזקם, השינוי היחיד בהם הוא שאחד עובד עם FSB של 1666Mhz והשני עם QPI. איפה התרומה של QPI מוגשת משמעותית? במשחקים? תוכנות? אשמח לתשובה.

• 1 תגובה
    • 806 צפיות
  3. שלום חבר'ה! יש לי מחשב שמכיל לוח אם שאת הדגם שלו אני לא זוכר כל-כך, אבל אני זוכר שהוא תומך DDR. כרגע יש לי שני כרטיסי זיכרון, שניהם מסוג DDR ותואמים ללוח האם הנ"ל. העניין הוא, שלאחד מהם מהירות של 333Mhz ובנפח של 256MB ולשני 400Mhz ונפח של 512MB. עד כמה הכרטיס בעל המהירות הנמוכה יהיה יעיל ליד הכרטיס בעל המהירות הגבוהה? האם, במידה ואני אחליט לחבר את שניהם, הכרטיס בעל המהירות הנמוכה יהיה אפקטיבי בכלל? או שמא הוא מיותר לחלוטין? שאלה נוספת ברשותכם, במחשב נוסף יש לי לוח אם מסוג P5LD2 SE התומך DDR2. אליו מחוברים 4 כרטיסי זיכרון מסוג Kingston כאשר שלושה מהם בנפח של 1GB והרביעי בנפח של 512MB, דהיינו, צריך להיות לי 3584MB של זיכרון RAM. לעומת זאת, כשהעפתי מבט במאפייני המח…

• 6 תגובות
    • 806 צפיות
  4. שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש עוד החודש, סביב מעבד 2400, לצורכי משחקים בעיקר אך גם לעריכת סרטים ביתיים ב HD (פינקל 11) והמרת סרטי HD MKV לקובץ שיוכל לרוץ חלק על מחשב eeePC 1005P. אין לי עניין ב OC (לא מתנגד לאפשרות אבל לא באמת מתכנן על זה) חוץ מהרצון בסדרה Z עבור צ'יפ האינטגרציה בין כ.מסך לזה של המעבד אני זקוק רק ל PCI אחד עבור כרטיס קול (X-Fi Gamer) ושיתמוך ב USB3 ו SATA3 . יספיקו לי 2 חריצי זיכרון - לא מתכוון לשדרג את המערכת ומעוניין שהיא תסחוב לשלוש שנים הבאות (לפחות) ההתלבטות שלי היא תוספת המחיר המשמעותית, כ 250 ש"ח , עבור לוח-אם הכי פשוט מסדרה Z ביחס סדרה H61 שדי מספיקה מכל שאר הבחינות. המסך הוא 21.5' ככה שלא יזיק לי עוד כח עיבוד לרזולוציות גבוהות. 1. כמה משמע…

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  5. Started by אבינר,

שלום יש לי בעיה אני רוצה לשדרג את המעבד שלי למעבד חדש וחזק יותר, אבל התברר לי שהלוח אם שלי לא תומך בחיבור שצריך. יש לי לוח אם gigabyte P55M-UD2, והוא עם socket 1156, מה שבעצם מגביל אותי בשדרוג המעבד. יש לי את המחשב כבר 3 שנים, ולאחרונה רק החלפתי כרטיס מסך. האם שווה לי להחליף את הלוח אם כדי שיתאים למעבד חדש? ולמה אני צריך להתיחס בקנייה של לוח אם חדש? תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 806 צפיות
  6. Started by ssib,

היי לכולם נראה שלמחשב דיי עתיק שברשותי (שנת מחשב= 7 שנות אדם, לא? ) הלך סלוט זכרון אחד (נשאר אחד בנפח חצי גיגה). למרות שמדובר על קשיש, בינתיים נראה שעוד כוחו במותניו ולכן שקלתי להוסיף לו זכרון ואף לשדרג . כעקרון, רציתי שבסוף יהיה בו לפחות 2GB סכ"ה, אני אף תוהה אם היה ואמצא במחיר טוב האם יש טעם לשקול 4GB. היות ומדובר בזכרון עתיק למדי DDR הוא נמכר בארץ במחירים מופרזים (במיוחד בהתחשב בשווי המחשב) לכן הלכתי לחפש בחנויות בעולם. ראיתי בכמה מקומות ב-EBAY שאמנם ניתן להשיג זכרונות DDR (אגב אני מחפשת אך ורק זכרונות חדשים, כל דבר אחר אינו רלוונטי מבחינתי) אולם הם מציינים במפורש שהזכרון אינו מתאים ללוחות של אינטל. דוגמא כאן: http://www.ebay.com/itm/NEW-2GB-2x-1GB-PC3200-DDR-PC…

• 1 תגובה
    • 806 צפיות
  7. Started by catsmonster,

שלום, יש לי לוח אם p55a-ud3 של Gigabyte, ועליו זיכרון 2X2 GB של Patriot, עם 1600 מגה הרץ ו- cl 7-7-7-20. אני רוצה להוסיף עוד כרטיס 1X4 GB עם 1600 מגה הרץ או 2X2, לא קריטי. בחנות ksp בה אני מעדיף לקנות את הזכרונות, אני לא מוצא זיכרון Patriot שעונה על הקריטריון של 1600 מגה הרץ, ורציתי בין השאר לדעת אם זה אמור להפריע שהזיכרון לא יהיה מאותה חברה, בנוסף, כל הזכרונות למכירה בעלי cl 9, האם הדבר עלול להתנגש עם הזכרונות הקיימים שלי? אם התשובה לאחת מהשאלות היא כן, אתם יודעים מאיפה אפשר להשיג זכרון שכן יענה על הקריטריונים?

8. Started by davis5,

אני מתכוון לקנות מחשב ומתלבט בין שני מעבדים האלה הבנתי שe4300 יש לו מכפלה x9 ולe6300 x7 עם לוח של gigabyte s3 וזיכרונות 800mhz איזה מהם יהיה יותר טוב הe4300 עולה 100 שח פחות תודה

• 14 תגובות
    • 806 צפיות
  9. Started by israelnba,

אני רוצה לדעת אם המחשב שלי תומך בזה... יש לי שני חריצים לזכרונות על הלוח אם האם זה בהכרח אומר שהמחשב שלי תומך בטכנולוגיה הזו?? אם לא אשמח לדעת איך בודקים את זה

• 8 תגובות
    • 806 צפיות
  10. מעבד 939 אותו דבר AM2 ? מה הבדל?

• 9 תגובות
    • 806 צפיות
  11. Started by Jack_g,

יש לי מדפסת EPSON600 שאני ממש לא רוצה להחליף כי אני מדפיס המון והיא חסכונית והדיו שלה עולה גרושים והיא גם מדפיסה תמונות ממש אחלה. רק מה היא LPT ועכשיו כששדרגתי את המחשב שמתי לב שאין ללוח שלי שהוא DFI LANPARTY NF4 ULTRA-D יציאת LPT. אז מה עדיף כרטיס PCI ל LPT או מתאם USB ל LPT? מקודם בלוחות אם שהיה להם LPT אז כשהייתי מדפיס זה היה ממש מאיט את המחשב עד שההדפסה לא הסתימה, אם אני מביא את המתאם USB זה לא יהיה ?

• 6 תגובות
    • 806 צפיות
  12. מה עדיף, נגיד 3800 במהירות סטוק(2*2GHZ), או FX 57 במהירות 4GHZ(תאורטי), אני מדבר על תוכנות כבדות למיניהן ועל משחקים, מה יתן ביצועים יותר טובים, סתם לדעת...

• 7 תגובות
    • 806 צפיות
  13. Started by Crazy Angel,

אהלן. רציתי לדעת, מי מבין המעבדים הללו יותר טוב? מה יותר טוב בו? ומה בכלל ההבדל בין סידרת ה64 הרגילה(3000+ , 3500+ וכ'), לבין סדרת הFX. (כלומר FX-53, FX-51 וכ').

• 9 תגובות
    • 806 צפיות
  14. Started by ssib,

היי אנשים ביולי כאשר סקרו באתר את ה- P35 ההשוואה נעשתה בין ג'גבייט ל- MSI כאשר האחרונה ניצחה (ם כי בנקודות מעטות) http://hwzone.co.il/reviews/p35_ddr2/18/ אז נכתב שאייבורי לא ייבאו את הלוח לארץ. מאז יצא לי לראות באיזו חנות לא מוכרת לוחות מבוססי P35 למכירה http://www.foxpc.co.il/Category.aspx?CatCode=47 וזה אומר כנראה שכן מפיצים ומוכרים אותם בארץ. האם שווה לחשוב עליהם במיוחד בהשוואה לג'יגבייט שמציאים פיצ'רים רבים על הלוחות ובמחירים נמוכים יחסית? ולא, כבר הבנתי מקריאה פה שללכת להרכיב מחשב שלם באייבורי תהה כנראה בחירה דיי גרועה...

• 9 תגובות
    • 806 צפיות
  15. Started by amitzig,

קראתי את המאמר בנוגע לשאול ולפי מה שראיתי CL זה הLATENCY זאת אומרת שכמה שיותר גבוה אז לוקח יותר זמן לקבל גישה לזכרונות או משהו כזה לא? זאת אומרת שזיכרונות 5-5-5-15 הם יותר איטיים מזיכרונות 4-4-4-12? בגלל שלפי המחירים דווקא הזכרונות היותר יקרים הם עם ערכים יותר גבוהים.

• 4 תגובות
    • 806 צפיות
  16. במה זה שונה הכוונה DDR2 VALUE RAM לזיכרון של KINGSTON כנו לי מ KSP זכרון 2GB של KINGSTON ורשום על האריזה VALUE RAM בחנות הם אומרים שלא משנה מה רשום באריזה אלה בכרטיס עצמו .ובכרטיס לא רשום VALUE RAM חירפנו אותי ..

• 5 תגובות
    • 806 צפיות
  17. Started by The Prophet,

אני מחפש לוח אם אשר תומך בשני 8800GT. כלומר לוח אם בעל תמיכה בSLI 8800GT. תודה.

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  18. אני מתלבט ביניהם ולא יודע מה לקנות בבקשה מכם תעזרו לי לבחור ואם אתם יכולים תראו לי גם השוואות

• 1 תגובה
    • 806 צפיות
  19. אני מחפש איזה משהו זמני לוח אם ל AMD עם SDRAM משהו הכי זול לא מעניין אותי כמה הוא דפוק ואם אפשר גם איזה מחיר טוב על AMD ATHLON 1.6 / 1.7 תודה!!

• 5 תגובות
    • 806 צפיות
  20. Started by alexrta,

הכותרת אומרת את הכל תודה מראש לכל העוזרים!

• 1 תגובה
    • 806 צפיות
  21. שאלת תם: מהו המעבד המתקדם ביותר ש-8RDA+ יכול להריץ? (סדרת Socket A) מהו המעבד האחרון בסדרה? (הבנתי שסדרת המעבדים החדשה מותאמת לסוקט אחר = לא מתאים ללוח) תודה.

• 10 תגובות
    • 806 צפיות
  22. שמעתי שיש מן מפצל כזה שנקרא hl או hd משהו כזה, שמולבש על הלוח אם ואפשר להרכיב עליו שני מעבדים. יכול להיות שיש כזה דבר, או שזה סתם שטויות? תודה

• 8 תגובות
    • 806 צפיות
  23. Started by weinman,

שלום לכולם, לאחרונה התקנתי מחשב חדש ולאחר שהכל עובד כשורה אני מעוניין להביא אותו למצב אופטימלי (לא OC). הביוס מציג מהירות שעון (1529.5) הנמוכה מהמהירות הפוטנציאלית של המעבד (1800). שאלתי היא: כיצד להתקין את המהירות הנכונה ובאיזה אמצעים יש לעשות זאת (סוויצים, ביוס ו/או אחרים). אני זקוק למערכת מהירה אך יציבה מאוד ואוברקלוקיג לכשעצמו לא מעניין אותי. סוג המעבד +AMD 1800 סוג לוח: GA-7VRX-PLUS rev. 02 גירסת ביוס F9 זיכרון: 512MB PC266 DDR מערכת הפעלה: OS - Windows 2000 pro תודה מראש על כל עזרה עמיר וינשטיין

• 4 תגובות
    • 806 צפיות
  24. Started by rosesr,

???

• 1 תגובה
    • 806 צפיות

דיונים חדשים בפורומים