עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Godmoney,

אני רוצה לקנות זכרון RAM חדש למחשב (לפחות MB512...) מאז שהתגייסתי אני כבר לא יודע מה הולך בשוק וזה... מישהו מוכן לתת לי הסבר ולהמליץ לי על "קניה נבונה"?

• 2 תגובות
    • 489 צפיות
  2. שלום לכל המשתמשים היקרים, אני כבר חודשים מנסה להבין למה הלוח אם P5W DH Deluxe עולה 1600 ש"ח ולמה הלוח אם P5B Deluxe עולה 1300 ש"ח? אני הבנתי שהלוח אם P5W DH Deluxe בא עם אריזה מלאה באביזרים וזה כולל מערכת עם שלט וכו' אבל נגיד ואני בן אדם שלא צריך את האביזרים הנ"ל, איזה לוח עדיף? ראיתי שהם אותו הדבר - ממש אותו לוח וה-P5B מביא ביצועים הרבה יותר טובים! גם יש לו קירור יותר טוב לצ'יפסט וכו'. מה שחשוב לי בלוחות זה שיהיה להם תמיכה בזיכרונות בתדר 800 ותמיכה בטכנולוגית CrossFire, כמובן שכל השאר (SATA, RAID) כבר נמצא בכל לוח היום, אז אני לא צריך להעיר על כך. בקיצר, אשמח אם תגידו לי איזה לוח יתאים לי יותר, והאם P5B Deluxe בא עם כרטיס רשת שתומך ב-WiFi, כלומר באינטרנט אלחוטי. וחוץ מזה…

• 6 תגובות
    • 817 צפיות
  3. Started by alexbmw,

נפל לידיי ה bad axe הראשון וסתם באה לי לעשות עילו פרויקט קטן של o.c . אבל ליפניי זה יש לי כמה שאלות . 1)איך הוא בתור לוח ל o.c (בכול זות הערכת שבבים בזמנה היתה הערכה הכי יקרה כמו ה x48 ) 2)ממה יש לי להיזהר אם הלוך הזה מה החולשות שלו ? 3)אני ראיתי אותו ואין עילו חיבור של 4 פינים רגיל כזה http://www.mysuperpc.com/build/msi_k8n_neo_platinum_4_pin_power_cr.jpg אלה משהוא אחר ואין לי על הספקים חיבור כזה אז איזה ספק אני צריך ? 4)הוא תומך ב זיכרון 800 mhz כי ראיתי שלא רשום שהוא תומך ב800 אל רק ב 667? 5)איזה מעבד כדיי לי לעשות איתו o.c על הלוח הזה כי הוא תומך ב fsb של 1066 אז זה מונעה מימני את כל מעבדי ה אקסטרים למיניהם אני חשבתי על איזה p4 או pentium d טוב ל o.c ו אולי אם אני יו…

• 6 תגובות
    • 712 צפיות
  4. Started by גיימרית,

יש לי לוח אם ASUS P5LD2, עם מעבד Intel pentium D 2.8 וג'יגה זיכרון בדואל של סמסונג. שקלתי לרכוש מעבד core duo - השאלה היא האם לוח האם שלי מתאים או שזה אומר לקנות גם לוח אם חדש, והאם מעבד הדואו הקטן שיש (1.8 אני חושבת, לא?) חזק יותר מהמעבד הנוכחי שלי. אם לא, האם שווה לי להגדיל זיכרון? (ואם זה לא מובן מאליו, המטרה היא לשפר ביצועי המחשב למשחקים כבדים ועבודה עם יישומים כבדים). תודה!

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by FFOP,

התכנאי אמר לי לבדוק עם הזיכרון הזה טוב! הזכרון של -אלכסיי- משהו מכיר את החברה אזות?זות חברה טובה ליזכרון?

• 3 תגובות
    • 654 צפיות
  6. Started by yoni_r,

אני רוצה לקנות מחשב לאחי הקטן ואנו מתלבטים בין ה64 ביט של אינטל לבין amd דרישות ממוצעות פשוט בפעם האחרונה שהתעניינתי עוד לא היה 64 ביט לאינטל וארצה לדעת עליו קצת לעומת הamd

7. מעניינת אותי השאלה הזאת ??? אז ככה: איזה מעבד הכי חלש שיכול לנגן סרט כזה עם 1/2 גיגה RAM בלי עזרת כרטיס מסך? איזה מעבד הכי חלש יכול לנגן HD גם עם 1/2 גיגה RAM, תוך כדי עזרה של כרטיס מסך כמו gf 8400? תציינו בבקשה כמה RAM נדרש. תודה.

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  8. אני מחפש משהו סביר עם יכולות אוברקלוק עדינות + כ. גרפי (רק ATX ולא מיקרו) יש לי מעבד 820 (לפי המלצתכם במקום 640 לקנות ואני אעשה לו OC ל 830). אני כרגע לא מתכנן לשחק במחשב אבל נעדיף שתהיה האופציה לפחות בעתיד לכן אני רוצה משהו מובנה שאח"כ אפשר לנטרל בביוס ולקנות חדש אשמח לקבל קישורים להצעות מחיר ? אגב... איזה זכרון DDR2 מומלץ (2X256 או 512 יחיד ומאיזה חברה ?)

• 9 תגובות
    • 581 צפיות
  9. Started by bobby323,

והאם מישהו מכיר את החנות (ואת הזיכרון) זה מה שאני חושב לקנות (הכי זול שמצאתי) http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3281 זה יקר יותר ב 45 ש"ח http://www.akr.co.il/details.asp?id=888

10. Started by o.k,

שלום לכולם!! אפשר בבקשה להסביר לי את המושגים הבאים : מהו מעבד ולמה הוא נועד? מהו הכרטיס זיכרון ? מהו הכרטיס מסך ? אשמח לקבל הסברים מפורטים

• 4 תגובות
    • 540 צפיות
  11. Started by nec_000,

התקדמות מרשימה בטכנולוגיית הננו קרבון, מגיע ליישום שימושי במקום משחה תרמית - מומלץ לצפות:

• 2 תגובות
    • 924 צפיות
  12. Started by smit,

עריכה:עריכה:עריכה: החלטתי בסוף ללכת על אחד מהשניים האלו שבכותרת, על מי הייתם ממליצים ואם אפשר להרחיב קצת עם הסיבה.. תודה מראש!!! וסופ"ש נותן בראש! עריכה:עריכה:עריכה: אני בונה מחשב חדש כרגע, והחלטתי ליבנות את המחשב על המעבד E6300.. עכשיו יש שני לוחות שאני מיתלבט ביניהם, ההבדל הוא 150 ש"ח. GIGABYTE GA-945G-S3 = 624NIS GIGABYTE GA-965P-S3 = 850NIS עכשיו למעט ההבדל בצ'יפ, שמתי לב שיש הבדל אחד והוא ש 965 תומך בזכרונות DDR2 800 בזמן ש 945 תומך בזכרונות DDR2 667. השאלה שלי היא עד כמה זה יהווה לי מגבלה ב OC ? המטרה היא לא OC מטורף.. להגיע ל 3GHz בערך. זה אפשרי עם הלוח 945? כי למעט ההבדל הזה לא מצאתי עוד הבדלים.. האם יש הבדלים אחרים משמעותיים?? תודה לכולם..

• 4 תגובות
    • 575 צפיות
  13. Started by Guy950,

אני מקווה שזה הפורום הנכון, התלבטתי בין כללי לפורום הזה אבל הפורום הזה נראה לי יותר מתאים. התחלנו לראות את המחירים הגבוהים של לוחות האם לI5 והסקנו מזה שאנחנו הולכים לראות מחירים גם כן גבוהים כמו הI7 ולא ממש התלהבנו, אבל טעינו! הכתבה שחשפה YNET מראה שהI5 הולך ליהיות הרבה יותר זול מהI7 היות והוא מיועד לשוק ביניים ולהתחרות פנים מול פנים בAMD בכל הכוח! לכתבה המלאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3773613,00.html אז מה אתם אומרים, AMD בתגובה יוזילו את המחירים שלהם או שאנחנו הולכים לראות תחרות רצינית בין החברות? אני אישית חושב שהורדת המחירים של הI5 כבר על ההתחלה הולכת להביא לאינטל תאוצה ישר על ההתחלה היות וכבר פורסמה השוואה של הI5 לפנום II (http://www.tomshardware.com…

• 55 תגובות
    • 6.9k צפיות
  14. Started by מכבי חיפה,

??מישהו יכול להגיד לי מה זה OC ? ???

• 3 תגובות
    • 486 צפיות
  15. היי. אז ככה. נכנסתי לזיגזג, ראיתי שני מעבדים שונים בעלי אותם יכולות : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=21_313&products_id=2561 ו : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=21_313&products_id=3249 ככה, בראשון כתוב שזה עם גוף קירור של AMD והוא עולה יותר . בשני אין גוף קירור והאחריות היא לשנה אחת . הבעיה: ב KSP יש את אותו מעבד amd athlon64b 3000+ venice במחיר שדומה למחיר של זה שמופיע בזיגזג בלי הגוף קירור (קצת פחות מ800) . אז זה אומר שמה שיש בKSP זה אותו אחד?, ז"א לא מקורר ? וכמה זמן אחריות יש בKSP על המעבד ? ובכלל, מה עדיף לקנות וכמה קריטי זה ? תודה .

• 7 תגובות
    • 630 צפיות
  16. Support PCB ver 1.0/1.1 Improve PCIE-E compatibility הלוח שלי V 1.0 למה מציינים שיש תמיכה גם ל- 1.1 ? או שזה עדכון ל- 1.1 ? מה המשמעות בפועל של סעיף 2 ?

• 0 תגובות
    • 752 צפיות
  17. Started by No-One,

שלום לכולם, אחד המחשבים שלי בעל לוח Gigabyte p35 ds3 משמש לגלישה ולימודים ואני מחפש לו זכרונות כי כרגע הוא עובד על 100% שימוש בזכרון הקיים. כרגע מותקן עליו 2 זכרונות של1gb כלומר סה"כ 2gb, חיפשתי 8gb כדי לתת לו אוויר(ממה שהבנתי מהאתר של היצרן שזו הקיבולת המקסימלית האפשרית ללוח הזה) מבדיקה שערכתי מסתבר שהסיפור זול וההשקעה שווה למרות שהמחשב כבר עשה את שלו בלשון המעטה...העניין שחוץ מתדר ונפח אין לי מושג בפרמטרים השונים שמצויינים כאן: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_nkw=ddr2+8gb+desktop&_sacat=0&Total%20Capacity=8%20GB&_dcat=170083&rt=nc&LH_ItemCondition=1000 אודה למי שידע לכוון אותי למה שמתאים ללוח שלי\…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. ASUS M2NPV-VM http://au.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=101&l3=296&model=1138&modelmenu=1 או Albatron KM51PV-AM2 http://www.albatron.com.tw/english/it/mb/specification.asp?pro_id=218# או DFI INFINITY C51PV-M2/G http://eu.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=4718&CATEGORY_TYPE=INFINITY&SITE=UK תוך שימוש באחד המעבדים: 2?AMD Sempron 3000+ AM AMD Athlon 64 3500+ AM2 מניסיוני עם AMD Athlon 64 3500+ AM2 הטמפרטורה שלו גבוהה ב-5 מעלות מטמפרטורת הסביבה . אינני בטוח לגבי ה-Sempron ועד כמה הפער בביצועים מהותי בין המעבדים.

19. Started by t1t2t38,

שלום, כתוב באתר של החברה על לוח האם שלי שהוא תומך בזיכרון DDR2 1066(OC) ברשימה של הזיכרונותהתומכים לא מופיע אפילו זיכרון אחד של 1066 אלא רק 800 ו667. השאלה מה יקרה אם אני אקנה זיכרון 1066 הוא יעבוד בתדר הזה או שמה יקרה?

• 8 תגובות
    • 805 צפיות
  20. לאחר מספר שנים עמוסות באקדמיה, ובעקבות סיום התואר, החלטתי שעלי להשלים פערים שנפערו בתחום הגיימינג. כרגע אני עם מחשב בן 10 בערך: Q9300 8g RAM DDR2 GA-P35-DS3L ספק corsair 450W לאחרונה החלפתי את כרטיס המסך שלו מ-HD6770 ל-1060 3g יד 2 (שלא היה בשימוש) והוספתי SSD (MX500) במקור תכננתי להשתמש בכרטיס במסך וב-SSD במחשב זה באופן זמני ולהעבירם למחשב חדש שאקנה. לאחר התקנתם הופתעתי לגלות שהמחשב, על אף גילו המופלג, מצליח להריץ משחקים מהשנים האחרונות על הגדרות high ב-FHD ללא בעיה: fallout 4, LOL, dying light, wolfenstein 2, mirror's edge 2 and more הדבר גרם לי לתהות האם למשתמש הביתי (ולגיימר הממוצע) יש צורך אמיתי במעבר למעבד בן…

21. Started by אליאור21,

שלום לכולם. אני חדש בפורומים פה, ומקווה להשתלב תוך למידה לאט לאט. :jump1: רציתי לשאול שאלה קטנה שלא הבנתי באחד המאמרים, ואני מעוניין להרחיב את ידיעותי בנושא זה. מה ההבדל בין צ'יפים לזכרונות? מה תפקיד הצ'יפים המדויק? איך הם פועלים ואיך הם נקשרים לזיכרון? תודה מראש לעונים

• 7 תגובות
    • 786 צפיות
  22. Started by YoniDahan,

חג שמח אנשים, אני מעוניין לרכוש מעבד חדש ולוח, תקציב בסביבות 1800 ש"ח. שאר המפרט שלי.... כרטיס מסך 7970 זיכרונות g.skill 2x8g ספק כוח coolermaster 650W מארז thermaltake midi tower וכמובן ציוד נלווה שפחות רלוונטי (מסכים, מקלדת וכו') בגדול, בזכות גוגל (ובאתר הזה בפרט) אני מבין שבתקציב הזה אני יכול לרכוש או I5 של אינטל, או FX של AMD. אבל העניין הוא, שתמיד הייתי "חסיד" של AMD, אבל השיקול שלי הוא בגלל שבמבחנים רבים אינטל לוקחת ברוב המקרים... אבל לא בהפרש גדול שזאת הסיבה לעבור לאינטל :\ ורציתי לדעת אם בכל זאת שווה ללכת על AMD בגלל ריבוי הליבות וזה יבוא לביטוי בעתיד? ד"א: שכחתי לציין שהשימוש הוא בעיקר למשחקים...... ואני אשמח לקבל חוות דעת ממשתמשים בעלי מעבד של אינטל, כי בטוח יש …

• 33 תגובות
    • 3.8k צפיות
  23. אהלן. יש ברשותי מחשב בן כמה שנים הכולל לוח אם Asus P4S800-MX. 2 זיכרונות של 512 מגה, PC3200. אני מעוניין לשדרג את הזיכרון למשהו גבוה יותר (למשל 2 זיכרונות של 1GB, או 2 של 2GB...). לקחתי מחבר כמה זיכרונות במטרה לבדוק אם הלוח אם שלי יכול לעבוד איתם - 1GB PC2100 CL2.5 - לא הריץ. 1GB PC1600 CL2 - לא הריץ. 2GB PC2100 CL2.5 - לא הריץ. (כאשר אני מדליק את המחשב עם הזיכרונות הללו - מצפצף מלא ולא מציג כלום על המסך). איפה הבעיה פה? האם הלוח אם שלי לא תואם לזיכרונות של 1GB ומעלה? תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 821 צפיות
  24. Started by boogie,

אני מתכוון לקנות מחשב והציעו לי לוח של החברה הנ"ל לא זוכר בדיוק איזה דגם, מישהו מכיר את החברה? האם היא טובה ללוחות אם?

25. Started by STi,

היתעניינתי במחירים של מעבדים וראיתי בפרטים של המעבד את המושג Stepping F2 מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה זה תודה מראש!!!

• 3 תגובות
    • 900 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.