עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. טיזר חדש מבית חברת MSI עשוי להצביע על כך שליבות ה-Zen 2 יגיעו אלינו במערכי CCX מוגדלים עם שש יחידות בכל אחד מהם, במקום ארבע בלבד כיום לכתבה

2. Started by Art Tatum,

איפה הגבול בעומסי תעבורה ? בואו ניצור דוגמא מסוימת וננסה לענות עליה. 2 כונני SSD פלוס 4 הרדיסקים + 2 כוננים חיצוניים + שני DOK + שני כרטיסי רשת Gbit. נניח שכולם עובדים קרוב למקסימום יכולת התעבורה שלהם. האם יש נקודת חנק בשימוש בהרבה התקנים/כוננים בבת אחת ?

• 2 תגובות
    • 634 צפיות
  3. Started by shirNoshe,

נתקלתי בחוברת של GB בהסבר.לא מובן לי איך אפשר מקסימום זיכרון 3GB עם שלושה DIMMS ומגבילים בכל DIMM ל-512. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  4. Started by Liloca,

יש לי לוח אם Asus P4S800D-X בלוח עצמו יש אפשרות להרחיב עד 4 לוחות זיכרון, ברצוני לדעת האם ישנה הגבלה על כמות ה-GB שאפשר לשים. האם אפשר לשים 4 לוחות של 2GB והמחשב יעבוד? אין בכוונתי לשים כ"כ הרבה, יש לי כרגע 1GB אך קורה לי הרבה שמופיעה הערה למטה (בלון אזהרה) שהזיכרון חלש ואינו מספיק. אני רוצה להרחיב ל-2GB, ידוע לי שמדובר ב-DDR400. נראה לכם שיעבוד? אני לא רוצה לקנות ואז לגלות שזה לא נותן לי כלום. בתודה מראש!

• 2 תגובות
    • 456 צפיות
  5. Started by outburst,

אהלן חברה, יש לי 8GB RAM שמורכב מ-2X2 של Mushkin ו-2X2 של Kingstone, שניהם יודעים לעבוד בתדר 1066MHZ, אך מאז שהוספתי את הקינגסטון התדר ירד ל-800MHZ, קראתי על זה קצת (בלינק של קינגסטון שצרפתי - למטה) וכנראה צריך להגביר את המתח לזכרונות בלוח. (כרגע הלוח מספק 1.8v, מושקין דורשים ב-SPEC בין 2.0-2.1v , קינגסטון דורשים 2.2v) שני הדגמים המדוייקים של הזכרונות : קינגסטון - http://www.ebuyer.com/148859-kingston-4gb-ddr2-1066mhz-hyperx-memory-khx8500d2k2-4g מושקין- http://www.mushkin.com/Memory/Blackline/996599.aspx השאלה היא אם אני מגדיל בביוס את המתח ל2.2V זה לא יפגע בזכרונות של המושקין?יש פה סיכון בתהליך הזה? תודה.

• 3 תגובות
    • 829 צפיות
  6. אני עובד עם XP אחרי שכבר הייתי עם ויסטה. ואני צריך לפרמט את המחשב שוב. החלטתי לחזור לויסטה. כרגע יש לי 2 ג'יגה זכרון פנימי 667 ועוד את הזיכרון של הכרטיס מסך (כידוע, מערכת 32 ביט, הגירסא שיש לי, לא יודעת לעבוד עם יותר מ 4 ג'יגה זכרון פנימי) לכן חשבתי להוסיף עוד גיג'ה של זיכרון לפני שאני חוזר לויסטה. האם אני אראה שיפור בעבודה השותפת (את האמת גם ה XP לא תמיד מתמודד עם כל התוכנות שרצות בו זמנית. ואני לא מדבר על עריכת וידאו, אלא פעולות רגילות ביום יום שכמה תוכנות עובדות בו זמנית). שווה להוסיף ?

• 7 תגובות
    • 778 צפיות
  7. Started by gofunky,

שלום, אני אשמח אם מישהו יואיל בטובו להציץ בלוח האם על מנת לייעץ לי איזה זכרונות אוכל לרכוש, או לפחות כמה לקנות. מהבדיקה הקצרה שעשיתי, הבנתי שיש לי אפשרות לארבעה סלוטים שלושה שחורים ואחד כחול, מה שאומר שזה יכול לעבוד בטריפל צ'אנל. כרגע יש לי 4X2GB = סה"כ 8 ג'יגה - כאשר כל הסלוטים מנוצלים. אני חושב להגדיל ל 16 ג'יגה כלומר 4X4GB. אם בכך אני מפסיד את היכולת של הטריפל צ'אנל. בנוסף, הבנתי שלוח האם יכול לעבוד עם זיכרונות של 1066 ו-1060 כשכרגע אני עובד עם 1033. ( בגדול, השימוש העיקרי של המחשב הוא תלת מימד, רינדוריים, גרפיקה, ועבודה עם המון תכנות בו זמנית ) אני אשמח לייעוץ לכיצד להגדיל את הזיכרון בהקדם, כשהדגש הוא האם להשתמש ב-ארבעת הסלוטים או רק בשלושה. ושל איזה גודל לקנות. זהו ל…

• 1 תגובה
    • 776 צפיות
  8. Started by 1337Din,

הלוח שלי הוא ASUS P6T X58 ויש לי עליו 3 GB זיכרון ב3 סטיקים שונים. אני מעוניין להגדיל ל6-8.. מישהו יכול להמליץ לי על משהו איכותי מהאתר rsm.co.il? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 894 צפיות
  9. Started by shaita,

יש לי מחשב נייד של HP עם 1 ג'יגה של זיכרון שמורכב מ(512*2) אני מעוניין לשדרג את את כמות הזיכרון ל2 ג'יגה שאלתי היא מה כדאי לקנות שני זכרונות של 1 ג'יגה כל אחד או זכרון אחד של 2 ג'יגה? בחברת HP נאמר לי שהכמות הזיכרון המקסימלית שאני יכול להכניס היא עד 2 ג'יגה המחשב של עובד על XP האם הגדלת הזיכרון תורגש משמעותי כי לאחרונה המחשב נהיה קצת "עייף" הוא עובד תחת עומסים כל היום הדגם שאמרו לי שאני זקוק לו הוא DDR2 ו667MGH מה זה אומר? תודה מראש לכ העונים

• 5 תגובות
    • 581 צפיות
  10. Started by ניסן פ.,

יש לי 2 של 256 (kingston) אני רוצה להרחיב בעוד 512 ,השאלה האם אני חייב להוסיף 2 נוספים של 256 או אחד של 512 תודה לעזרה

• 2 תגובות
    • 433 צפיות
  11. Started by golanbendor,

שלום לכולם ותודה מראש על העזרה. אז ככה יש לי מחשב עם לוח אם ga-z77m-d3h: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4142#ov כרגע אלה הזכרונות שיש לי של crucial balstirx sport :[h=2]8GB Kit (4GBx2) DDR3 PC3-12800 Unbuffered NON-ECC 1.5V [/h]מספר סידורי: BLS4G3D1609DS1S00 כעת אני רוצה לשדרג מ8 גיגה זיכרון ל16 ובדקתי במפרט של לוח האם והזכרונות הללו של קינגסטון תואמים: [h=1]זיכרון למחשב Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz HyperX LOVO Dual Channel CL9-9-9 (Low Voltage)[/h]מספר סידורי:KHX1600C9D3LK2/8GX שאלתי היא כזאת האם ישנה בעיית תאימות בזכרונות הקינגסטון ביחד עם הזכרונות שיש לי? בנוסף הקינגסטון dual channel והזכרונות שיש לי במחשב של הcrucial אינם כאלה האם זה מהווה בעי…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by kalda01,

לוח האם 785GMT של ג'יגבייט. כעת יש זוג זכרונות של קינגסטון 1333 בנפח 2GB כל אחד. יש מקום להוסיף עוד 2 סטיקים. האם חייבים להיות זהים ל2 הקיימים בתוצרת ו/או במהירות ובפרמטרים נוספים ? האם אפשר לקחת תוצרת אחרת ומהירות 1666 למשל ? בדקתי בכמה חנויות ואין להם כבר זכרונות בדיוק כמו אלה שיש לי כעת.

• 3 תגובות
    • 824 צפיות
  13. יש לי חשב שולחני בן 5שנים לערך ,הצרכים גלישה + (לא גיימר) : חלונות 7 64 ביט, לוח אם H55M-MUD2H גיגהבייט , אינטל H55/rev 1.3 , Socket 1156/pci-E2.0X16 mICRO atx 4DDR3 Dual-CH/8-C HHD AUDIO מעבד I3-540 3.06 MHZ , יש לי זיכרונות 2ּ+1+1 GB מהירות 1333 DDR3 , 1.האם החלפת זיכרונות 2200 או 2400 מגה הרץ לא יגרמו לבעיה (של DDR3 ) או המלצה אחרת ? 2. האם יעמדו בעומס Corsair Dominator Platinum DDR3 2400MHZ CAS 10 2X8GB 3.מה הכי מומלץ לעשות רק תשובות על בסיס ידע חד-משמעי ולא שלוף בבקשה ! תודה. HOLYO1953@GMAIL.COM

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. שלום יש לי מחשב די חדש (נקנה לפני שנה או פחות). ויש לו 4gb זיכרון בשתי כרטיסים נפרדים (2bg כל אחד) ואני רואה שלפעמים שכמה דברים פתוחים ברקע אני מנצל את כל ה 100% זיכרון והמחשב נהיה איטי.. עכשיו אני רוצה להוסיף לו עוד 4gb ורציתי לדעת אם כדאי לשים ככרטיס אחד של 4 או כשתיים של 2? כי כרגע זה שתיים של 2 במצב כזה: כרטיס,סלוט פנוי,כרטיס,סלוט פנוי.. ועוד שאלה אם אפשר לדעת למה המחשב מנצל 50% מהזיכרון שכמעט כלום פתוח ברקע.? ואם יש תוכנה מומלצת לניקוי כל הדברים האלה שמצטברים עם הזמן ומעמיסים על הזיכרון.. תודה!

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by dato,

ערב טוב , ברוצוני להכפיל את מהירות ה RAM במחשב הנייח שלי מ 4 ל 8 GB ברשותי לוח אם של ג'יגה בייט דגם: P61-USB3-B3 וזכרון RAM של CORSAIR DDR3Corsair CMV4GX3M1A1333C9 סטיק 1 של 4GB במהירות של 1333 אם אני לא טועה מצאתי את אותו סוג הסטיק ב KSP: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=825629 במחיר 200 שקל השאלה שלי היא , האם אני חייב להוסיף סטיק זהה באותה המהירות ? או שאני יכולה להוסיף כל אחד ואם כן על מה אתם ממליצים עד 250 שקלים. תודה

• 4 תגובות
    • 10.6k צפיות
  16. Started by Ac-Boy,

שלום =] האם המערכת שלי [WINXP] תאפשר לי 3GB? שמעתי שיש בעיות עםזה.. ועוד דבר, האם הספק שלי יוכל לעמוד בעוד שני סטיקים של 1GB כל אחד? בנוסף ל2X512MB שיש לי עכשיו+ כל המפרט. בתודה ענקית =] אדיר.

• 5 תגובות
    • 628 צפיות
  17. Started by nimidee,

יש לי מחשב ותיק יחסית: Pentium D 820 P5LD2 Rev2.0 512MB DDR1 x 2 אני מעוניין להגדיל זיכרון ל- 2GB בעלות קטנה, וחשבתי לרכוש סטיק של 1GB DDR2. רציתי לדעת האם העסק יעבוד בכלל (2xDDR1 + DDR2 + Pentium D)? האם יש דרך מומלצת יותר להגדיל הזיכרון?

• 2 תגובות
    • 901 צפיות
  18. האם הגלה כנ"ל, מטעמי תקציב, מועילה ובאיזה מידה ? סליחה על הכפילות, כתבתי כבר שאלה דומה אבל משום מה לא הופיעה לי על המסך.

• 1 תגובה
    • 690 צפיות
  19. היי, יש לי זיכרון CEON 800Mhz 2Gib. אני משתמש במ"ה 64bit ונדמה לי שהכמות הזו של הזיכרון קצת מגבילה אותי. הבנתי גם שב-64bit כמות הזיכרון שהיישומים תופסים היא יותר גדולה. אז השאלה היא בעצם- האם כדי לנצל ממש את היכולת של ה-64bit, כדאי לי להגדיל את כמות הזיכרון (נגיד, להוסיף עוד 2G) ואם אני לא מוסיף, פשוט "לשנמך" ל -32? תודה!

• 7 תגובות
    • 592 צפיות
  20. Started by compgt,

שלום, כאמור ברשותי 4GB זיכרון ואני עובד המון עם VISUAL STUDIO שעובד המון עם הדיסק ובין השאר יוצר שרת וירטואלי. הבנתי שקודם כל על מנת לשפר ביצועים כדאי להחליף דיסק ראשי לSSD, לגבי הזיכרון הבנתי שלא משנה כמה אני אוסיף חייבים להשאיר PAGEFILE מינימלי של 1GB לפחות, השאלה האם יש טעם להגדיל זיכרון ל8GB או ל16GB?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by sarit_co,

יש לי במחשב זכרון של 1 GB. כתוב עליו: pc 2 6400 ולפי מה שבדקתי באינטרנט זה מהירות 800. אני רוצה להגדיל את הזכרון יש לי עוד סלוט פנוי. האם אפשר להוסיף יחד עם הקיים זכרון נוסף והאם הוא חייב להיות בדיוק מאותו סוג? האם צריך לקנות כרטיסים חדשים? הבנתי שוינדוס xp מנצל רק 3GB גם אם שמים 4GB. ומה אם אשים 3GB, זה גם ישתמש בפחות? בקיצור מה אתם ממליצים לי? לוח האם תומך ב-4GB. מעבד E4500. [table][tr][td] [/t][/td][/tr][/table]

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Nurit Cohen,

יש לי מחשב עם זכרון RAM 2GB , המחשב מאוד איטי והציעו לי להגדיל את הזכרון. אני לא יודעת איזה זכרון יתאים, הזכרון הקיים הוא: SK hynix hmt 425u6cfr6a-pb 2G ניסיתי לשים זכרון 4G של חברת CRUSIAL והמחשב לא זיהה. איך אדע מה מתאים בוודאות? אני חוששת להזמין מאייבורי (או חנות אחרת) ואם זה לא מתאים סתם קניתי...

• 20 תגובות
    • 4.4k צפיות
  23. שלום לכולם, פרסמתי את זה בדיון אחר אבל נתבקשתי להפריד בין הנושאים ולפתוח דיון חדש וזה מה שאני עושה. יש לי היום 4 ג'יגה זיכרון. לוח אם של ג'יגה בייט מודל EP43-DS3L . לא בטוח איזה דגם הכרטיסי זכרון אבל זה המידע עליהם: עד כמה שאני יודע הלוח אם שלי תומך מקסימום בDDR2. יש לו 4 סלוטים של כרטיסי זכרון. לפי התוכנה הזאת, אלו סוגי הכרטיסים: Mushkin Silverline® — 991760 2GB DDR2 PC2-6400 5-5-5-18 Silverline OCZ OCZ2VU8002G Vista Upgrade 2GB DDR2-800 PC2-6400 5-6-6-15 Memory RAM בעבר, כשהוספתי את אחד מהכרטיסי הזכרון האלו, קניתי את זה באריזה של 2 כרטיסי 2 ג'יגה. כשחיברתי אותם למחשב זה רק עשה תקלות והמחשב על הזמן הפעיל את עצמו מחדש, עד שהקומבינציה של זכרון אחד חדש ואחד …

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by sanchouz,

שלום זה המפרט שלי: מעבד: i5 760 לוח אם: Gigabyte P55A-UD3 כרטיס מסך: GTX570 GALAXY זכרון: Kingston 2x2 DDR3 1600MHz קירור: Arctic Cooling Freezer 7 Pro דיסק קשיח: Samsung 840 Evo 256 , Hitachi 1TB מארז: CM 690 II plus החלטתי לשדרג את המחשב. רציתי להחליף קרטיס מסך לGTX970 ולשים זכרון 16 GB קודם כל זכרון: לפי מה שאני מבין מקסימום על הלוח אם שלי ניתן לשים 16 GB . ברצוני לשים את הזכרון הזה . כי לפי מה שהבנתי הוא כן מתאים ללוח אם שלי לפי הקישור הזה והזה. למרות שברשימה של הזיכרונות שניתן לשים בלוח אין אותו. אז רציתי לשאול: 1) האם הזכרון הזה באמת יתאים? והלוח אם שלי יזהה את כל ה16GB 2) בגלל שיש לי כרגע זכרון עם 1.65V שיניתי הגדרות בBIOS כשקניתי את המחשב(לפני 3.5 שנים) ואני לא…

• 21 תגובות
    • 4k צפיות
  25. Started by ilanb0,

במחשב שלי זכרון 512 מגה מסוג PC 2100 DDR2 SDRAM . כיצד אוכל לדעת אם מדובר בסטיק אחד או שניים? דרך אגב, אם הלוח הוא Abit NF7-S2(G), כמה סלוטים זכרון יש לו? שאלה נוספת - מה עלויות זכרון כזה?

• 7 תגובות
    • 761 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.