מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,792 דיונים בפורום זה
-
שלום,לאחר שקראתי את ה"שאלות ותשובות" של הפורום ברצוני לדעת אם הבנתי נכון. בכל הנוגע לזכרונות , ככל שה CL נמוך יותר כך הזיכרון יהיה מהיר יותר ? וברצוני לדעת מדוע ממליצים על זכרונות בתדר 667 על פני 800 , ואם אפשר לפרט קצת יותר מסוגיית האוברקלוקינג , האם לא יהיה נכון לומר שמכיוון שהתדר הינו גבוהה המהירות של הזיכרון גם תהיה יותר גבוהה ? בתודה מראש על התשובות והעזרה.
-
- 1 תגובה
- 553 צפיות
-
-
אני מודע לזה שאני NEWBE לחלוטין - ולכן כל עזרה תיענה בברכה. ניסיתי (ללא הצלחה מרובה) לעקוב אחרי כל הת'רדים ולמרות שהם נורא מעניינים הרבה חומר פה הוא ממש בסינית. יש אתר כלשהו שמסביר את כל המושגים? (הבדל בין סוגי זכרון, מה ההבדל בין 2.0 ל 2.0A, סוגי ציפסטים וכו')? תודה מראש - רשאים לפרוץ בצחוק.
-
ציטוט מאתר חיצוני [מקווה שאני לא מפר כאן זכויות יוצרים או משהו מעין זה] שיפור של 7 אחוזים בתוצאת מבחן הביצועים Sysmark 2012[/r] שיפור של 14 אחוזים בתוצאת מבחן הביצועים HDXPRT 2011 שיפור של 11.5 אחוזים בתוצאת מבחן הביצועים Cinebench 11.5 תוצאה משופרת ב 13 אחוזים ב ProShow Gold 4.5 ביצועים משופרים ב 25 אחוזים בתוכנת Excel 2010 ביצועים משופרים ב 56 אחוזים בתוכנת ArcSoft Media Expresso שיפור של 192 אחוזים בתוצאת מבחן הביצועים 3DMark Vantage שיפור של 17 אחוזים בביצועי המעבד במבחן הביצועים 3DMark Vantage שיפור של 199 אחוזים בתוצאת הליבה הגרפית במבחן הביצועים 3DMark Vantage [*][/l]
-
- 2 תגובות
- 766 צפיות
-
-
כנס עיתונאים מספק לנו הצהרה מפי רוברט האלוק של AMD כי אנו נראה את מעבדי Zen 3 החדשים בקרוב מאוד, בניגוד לשמועות מהתקופה האחרונה לכתבה
-
- 0 תגובות
- 881 צפיות
- 1 follower
-
-
אני עושה טובה לחברה של אחותי, אני מתקין לה את הווינדאוס מחדש. הבעיה היא שיש לה רק 128MB זיכרון, ול-XP זה ממש לא מספיק. המחשב עכשיו עובד באיטיות. אז אני רוצה להציע לה לקנות עוד סטיק של 256MB זיכרון (שאלתי פה ואמרתם וכמות MB שונה של סטיקים אפשר לשלב ביחד, נכון ???), אבל אני לא מצליח לזהות את סוג הזיכרון שיש לה (רוצה לבדוק איזה מהירות PC-3200/2700.....). ניסיתי עם התוכנה EVEREST HOME EDITION, אבל כשאני מגיע "לעמוד" שבו נמצא המידע על הזיכרון(SPD), אז התוכנה פשוט לא מגיבה. אבל על כל "הדפים האחרים" היא כן מגיבה. ניסיתי גם AIDA32. מה עוד אפשר לנסות? אני לא יכול לפתוח את המארז דרך אגב, כי יש על המארז מין מדבקה כתומה, שבעצם מראה אם בעל המחשב פתח את דלת המארז, ונדמה לי יבטלו לה את …
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן. עדכנתי את הביוס שלי היום לגירסה החדשה F8 ללוח Gigabyte GA-K8NF-9 מיד לאחר העדכון הפעלתי את המחשב מחדש ובשורה הראשונה איפה שצריך להיות כתוב דגם לוח האם עם גירסת הביוס, כתוב- K8NF-9 Ultra F1 כאילו הלוח מזוהה כ-Ultra! (המחשב כלל לא עלה בהתחלה- וכתב כל מיני שגיאות- רק לאחר שקבעתי Load Optimizes Defaults ב-BIOS המחשב הסכים לעלות. פעם ראשונה שזה דרש זאת!) מישהו יודע למה זה כתוב ככה פתאום במקום שיהיה כתוב K8NF-9 F8 ?? האם הלוח אם שלי הפך פתאום ל-Ultra? האם זה קורה אצל כולם או רק אצלי??
-
- 47 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
ראיתי באתר בית של איפוקס שיצא הביוס החדש... 0204 אם אני לא טועה.. רציתי לדעת אם מישהו כבר ניסה אותו? אם כדאי לעשות פלאש.. ומה בעצם הוא מסדר. (ראיתי שכתוב שם משהו על בקר סקאזי.. אין לי) תודה.
-
- 0 תגובות
- 497 צפיות
-
-
2X2GB , Asusp5b ווינדוס 7 32 ביט, מזהה כרגע 2.94 מתוך 4. (זה לא אמור לזהות לפחות 3 ומשהו?) הביוס ב-System Information מזהה, 3GB. הביוס זיהה את כל ה-4 לפני הפורמט, ב-XP הוא זיהה 2.97. לפי CPUZ יש 2 סטיקים שכל אחד הוא 2GB. יש משהו שניתן לעשות? כלומר דרך הביוס הדריכו אותי שאפשר לשנות איזה משהו מ-ENABLE ל-DISABLE שקשור לזיכרון, העניין הוא שאין לי מושג מה זה. אשמח לשמוע עיצות (חוץ מלהתקין 64 ביט)
-
- 5 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום לכולם הצלחתי להניח את ידי על הBIOS הטרי של Asus P5N-D. הביוס הוא 601 עם AWDFLASH. לכל מי שיש את הלוח הזה בטח מכיר את בעיית הסרטים+ארפיטקטים שלו. ASUS שיחררה BIOS חדש (עדיין לא באתר שלהם). התקנתי אותו ובינתיים הרצתי סרט כבר 20 דקות ושום דבר לא קרס הנה ההורדה של הBIOS: http://wikisend.com/download/478744/P5ND-0601.zip תהנו!!! סוף סוף!
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב חדש ואני רוצה להתקין הכל בו עכשיו חיברתי את הכל ובביוס שלי אין הרד דיסק ולא פלופי דיסק יש רק DVD-ROM למה הביוס לא מוצא את ההרד דיסק שלי?? ??? יש לי לוח אם אביט NF7-SL והרד דיסק מקסטור סיראל ATA HDD
-
- 4 תגובות
- 545 צפיות
-
-
שמתי לב בחלון השחור כשהמחשב עולה שהוא רושם לי שאני משתמש ב 320 ארץ במקום 400 (כל 4 הסטיקים הם 400 ארץ) ההבדל בינהם הוא שזוג אחד הוא CL2.5 והזוג השני CL3 מה לעשות ? האם זה תקין ? או שלוותר על הזוג הקטן יותר ? 2*512 CL2.5 2*256 CL3 לוח P4P800 asus (חייב לציין שעשיתי חיפוש אבל לא מצאתי דיון דומה) בתודה מראש אבי
-
- 7 תגובות
- 633 צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם! הביוס במחשב הישן שלי החליט שנמאס לו, אז חשבתי שאם כבר אני אחליף לוח-אם,אולי כדאי שיהיה איזה שידרוג קטנטן... הלוח אם שמת הוא gigabyte - GA-81848P(-L המעבד הוא פנטיום 4 3ghz. יש לוח אם שתומך במעבד הנ''ל וגם בDDR2 וPCIE ? ראיתי לוחות בסוקט 775 שתומכים בפנטיום4 אבל שלי יושב עכשיו בסוקט 478... תקנו אותי אם אני טועה - המעבד שלי לא יכול לשבת ב775 נכון ? תודה!
-
- 2 תגובות
- 620 צפיות
-
-
נגיד שאני מגדיר בביוס שה agp יפעל במהירות x8 אני בעצם פונה לבקר שלו ו"אומר" לו שידאג להעביר את הנתונים במהירות הזאת? והביוס פונה לבקר או לציפסט?
-
- 6 תגובות
- 543 צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי מעבד פנטיום 3 550 סוקט 370 מורכב על מתאם לסלוט 1. כשאני משווה בין המתאם לסלוט עצמו, נראה לי שחסר משהו. מעבדי פנטיום 3 סלוט 1 היו רחבים והוחזקו על הסלוט ע"י שני זרועות. לעומת זאת, המתאם מאד דק ולא ברור לי איך הוא ישאר יציב על הסלוט. חיפשתי באינטרנט תמונה של מתאם כזה ולא מצאתי ולכן אין לי מקור להשוואה. למישהו יש מתאם כזה? מישהו יודע אם המתאם שלם או לא? תודה.
-
- 9 תגובות
- 883 צפיות
-
-
יצרנית השבבים הגדולה לא נחה אל מול ההתקדמות של מעבדי ה-Ryzen ועתידה להשיק שתי סדרות מעבדי 'אקסטרים' במקביל - כבר בעוד כמה שבועות לכתבה
-
- 78 תגובות
- 6.8k צפיות
- 3 followers
-
-
איך מתגברים על הפלונטר כזה: לוח אם מבוסס H81 שמגיע עם גרסת BIOS ישנה שאינה תומכת במעבד G3240. יש עדכון חדש לBIOS שתומך במעבד אבל איך ניתן לעדכן אותו אם הלוח לא עושה POST בגירסת הביוס הקיימת עליו ?
-
- 21 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
בעוד אינטל מציגה חידושים טכנולוגיים עם עידן ה-Meteor Lake עבור מכשירים דלי מעטפת חום, אלו בעלי הביצועים הגבוהים ביותר מסתפקים ברענון למיתוג בדומה לסדרות המעבדים השולחניותלכתבה
-
- 0 תגובות
- 245 צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מחשב P4 1.8 GHZ עם לוח עם של ECS עם צ'יפסט של VT8751 של VIA הדגם של הלוח הוא M925 בלוח יש סטיק זיכרון אחד של SDRAM 133 MHZ של 256 MB אני לא יודע אם הלוח תומך בDDR אבל אם כן, אז כדאי לקנות מעבר לDDR ישפר את הביצועים של הזיכרון ושל המחשב?\ איך הלוח באופן כללי? לא נראה לי שהוא טוב...
-
- 0 תגובות
- 558 צפיות
-
-
האם צרכנים יזדקקו לבחור בין האטה בביצועים לבין אבטחה ראויה שמאפשרת לישון בשקט בלילות? האם מדובר בפער במעבדי אינטל בלבד או אצל כלל מפתחות המעבדים? תלוי את מי שואלים לכתבה
-
- 57 תגובות
- 19.8k צפיות
- 5 followers
-
-
אני פעם ראשונה חש צורך להגיב על הביקורת שלכם של הלוחות אם.... ראיתי את התוצאות, תמונות של הלוח, ואני חושב שהמסקנות שלכם, נו... היו מעט לא הוגנות כלפי הלוח של MSI... :-\ חוצמזה שהוא הרבה יותר זול מהלוח של גיגבייט, הוא גם עקף אותו (אם כי במעט), בביצועים, אפילו נזניח את כמה שהוא עקף בנקודות ספורות.. ונגיד שהוא הציג אותם ביצועים ביכולות ובביצועים, אפילו שהוא הרבה יותר זול!!! אמרתם בעצמכם שהעיצוב כמעט זהה!!!!! ומעולה!!! Gigabyte P35-DQ6 יתרונות * עיצוב נעים לעין (איזה עיצוב ואיזה נעלים?! כמעט אותם צבעים יש להם.. טוב נו נניח.. על טעם ועל ריח נוותר..) * מערכת קירור מרשימה ויעילה * אוברקלוקר מצוין (אאמממ... אבל MSI ניצח בקצת.. =\ בכל זאת... ) * סידור לוח אידיאל…
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. במיוחד מעניין אותי הנתון של לוח האם - AUXTIN [שאין לי שמץ מה זה אומר], שמצביע על 65 מעלות. תודה
-
- 5 תגובות
- 950 צפיות
-
-
והאם שני זכרונות האחד מהסוג DIMM 3 והשני DIMM1 יכולים לעבוד יחדיו? (כמו כן גם מהירותם שונה) תודה לכל העוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הבנתי שמשחקים לא משתמשים בשתי ליבות... אז אך אני עושה שאחת תהיה על המשחק ואחת תהיה על התוכנות? עכשיו השאלה היא כזו האם זה עדיף לעשות שאחת תפעל רק אם התוכנות ואחת תפעל רק אם המשחק ככה כשליבה אחת לתוכנות וליבה אחת למשחק, המשחק יפעל יותר טוב לא?
-
- 1 תגובה
- 526 צפיות
-
-
יש כמה דברים מומלצים, בתקווה שהנזק עדיין לא נגרם. בכל מקרה, גם אם כן, הכל מוסבר בסרטון הבא. לידיעתכם ! https://www.youtube.com/watch?v=YDCCFu5y1rE
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
הנה יזמתי דיון בו כל אחד יכול לומר את דעתו / עמדתו / תקוותו ואכזבתו לגבי סדרת המעבדים החדשה שהוכרזה היום. כמובן נא לשמור על תרבות הדיון וכבוד הדדי. יאללה, SHOOT !!!
-
- 2 תגובות
- 853 צפיות
-