עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, לפני כמה ימים קיבלתי כאן באתר מפרט ושלחתי אימיילים לכמה חנויות מחשבים לקבל הצעת מחיר אחת החנויות החזירה לי הודעה שהם טוענים שלוח האם פשוט ביותר ושהם בטוחים שהוא ייצור צוואר בקבוק כלשהוא. הם הציעו לי את הלוח ASROCK H67M B3 במקום שהוא הרבה מעבר למחיר שאני מתכוון להוציא על לוח אם ובכללי על המחשב רציתי לדעת מה אתם חושבים, האם לוח האם MSI H61M-P23 B3 H61 הוא פשוט למדי וייצור צוואר בקבוק? המפרט המלא: Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3GHz Tray Cooler Master Hyper TX 3 MSI H61M-P23 B3 H61 Chipset Kingston 4GB DDR3 1333MHZ Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB SATA F3 HD103SJ HIS 6950 IceQ X 2GB GDDR5 LG GH22 SATA x 22 Black Cooler Master Elite 370 Antec True …

• 2 תגובות
    • 942 צפיות
  2. Started by Tal13,

היי לכולם יש לי מחשב חדש עם corsair vengeance rgb pro 16GB וכשאני שם את המחשב במצב שינה האורות בזיכרונות ממשיכים לעבוד. יש לי גם RGB בלוח אם וכשהורדתי את הASUS AURA הצלחתי דרך ההגדרות בתוכנה לבטל את האורות במצב שינה. לאחר מכן הצלחתי להגדיר שגם את הזיכרונות אני יוכל להגדיר מAURA אבל זה לא עזר לי. בסופו של דבר למרות שהגדרתי שהם לא יעבדו בזמן שהמחשב במצב שינה זה לא עזר והם כן עובדים. יש למישהו דרך לפתור את זה? דרך אגב כדי לא לפתוח דיון נוסף יש לי שאלה נוספת לגביי הזיכרונות. ברמת העיקרון הזיכרונות הם 3000MHZ אבל לפי המנהל משימות המהירות שרשומה שם היא 3200MHZ זה תקין?

• 0 תגובות
    • 942 צפיות
  3. Started by amit_flame,

שלום האם ה Aopen AK73 PRO יתמוך ב Athlon XP/Duron morgan ? (הלוח פועל לי ב bus 133)

4. Started by אSף,

המפרט שלי רשום בצד. יש לי אפשרות לקנות מחבר את המעבד הנ"ל, עקב שידרוג שלו. הוא ייתן לי אותו ב200 ש"ח. השאלה- האם שווה לי להשקיע את הסכום? אני אראה שיפור כלשהו? זה ישפר את ביצועי המערכת במשחקים? במבחנים של 3DMARK המערכת מקבלת כ 3500 ,פירוט של התוצאות יש כאן : http://3dmark.com/3dm11/3839296 אז - כדאי?

• 4 תגובות
    • 942 צפיות
  5. מפת דרכים מעודכנת של אינטל נחשפת ומראה חלונות זמנים מדוייקים יותר למשפחות המעבדים הבאות שלה, Kaby Lake ו-Cannonlake מידע מודלף חדש, שנראה אותנטי לחלוטין מציג את מפת הדרכים המעודכנת של חברת אינטל בכל הנוגע למעבדים הבאים שלה למחשב האישי. המידע לא מפתיע במיוחד, אלא בעיקר מאשר את מה שכבר ידענו, ונותן לנו טווח תאריכים מעט יותר מדוייק. שיטת ה-Tick Tock של אינטל בהחלט נעצרת גם הפעם, עושה רושם – כאשר תהליך ייצור של 10 ננו-מטר יראה אך ורק לקראת סוף שנת 2017, ומשם סביר להניח שייעצר אף יותר בשל אתגר המזעור ההולך ומתעצם של חברת אינטל, מה שמאשר את המידע הקודם הנוגע למעבדים הבאים של אינטל ולשיטת הטיק-טוק. אם כן, המעבדים הבאים מבית אינטל הידועים בשם Kaby Lake ומשמשים כרענ…

• 0 תגובות
    • 942 צפיות
  6. Started by Tomersoni,

בעקבות ההמלצות החמות ל4600 במקום הe6300 (שעליו בניתי) החלטתי לבנות את המפרט של המחשב החדש על פניו. עולה שאלה חשובה: מעבד הamd הזה יוצא מיצור בקרוב ומעבד הe6300 משתדרג טיפה... יש לזה השפעה לטווח הרחוק? כדאי לקנות מעבד "מיושן" שבעצם יוצא מיצור במקום מעבד חדש יחסית?

• 13 תגובות
    • 942 צפיות
  7. Started by pro system bus,

תאזרו לי בבקשה ותסבירו מה האבדל ביניהם

• 6 תגובות
    • 942 צפיות
  8. Started by nautilu,

אילו לוחות אם (יותר נכון - chipsets) מתאימים ל E8400? ואם כבר אז מה מומלץ עבור שרת אינטרנט ביתי/מחשב מולטימדיה?

• 5 תגובות
    • 942 צפיות
  9. Started by Omri D,

אני רוצה לבנות מחשב עם המעבד הבא: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz עכשיו לא מזמן היה את הקטע הזה של האמינות עם ה-CPU הכתבה: http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=40567 למה אני צריך לחכות שלא יהיה לי את זה ויצטרך גם לעשות שידרוג תוכנה של מיקרוסופט שלא מתקן את זה ל-100 אחוזים תראו שהמעבד הזה גם נפגע מזה אני ישמח לתשובה בתודה עומרי

• 7 תגובות
    • 942 צפיות
  10. שלום לכולם עיינתי במדריך למשתמש של לוח DFI Lanparty UT CFX3200-DR (עמוד 28) ורשום שם שברגע שמשתמשים ב4 סטיקים של זכרון התדר יורד ל333 ואם הבנתי נכון הם אומרים שזו מגבלה של המעבד... רציתי לשאול: א. האם זה כולל את כל מעבדי AMD 939 כולל Opteron? ב. האם ניתן להכריח את המעבד לעבוד ב400 במקרה זה ( או יותר) על ידי אוברקלוק ועד כמה זה מסוכן? תודה מראש!

• 14 תגובות
    • 942 צפיות
  11. אהלן חברים. יש לי לוח אם M4A78LT-M עם ארבעה סלוטים ושני צ'אנלים, זה הזכרון שלי במדוייק: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820220407 וזה מה שיש לחוברת של הלוח שלי לומר בקשר לזכרון: שני הסטיקים של הזכרונות יושבים ב DIMM_A1 ו- DIMM_A2. איך אני יכול לדעת אם הDUAL CHANNEL עובד? הנה מה שכתוב לי בCPU-Z: והשאלה היותר חשובה: אני רוצה לקנות עוד 4 ג'יגה זכרון, קראתי את מה שכתוב בחוברת (בתמונה הראשונה) ואני לא מצליח להבין מזה איך הDUAL CHANNEL עובד. אני חייב לקנות בדיוק את אותו הזכרון כדי לשמור את הDUAL CHANNEL ? או שני יכול לקנות שני סטיקים אחרים אבל זהים אחד לשני ואז המהירות של כל הזוכרון תהיה במהירות של הCHANNEL האיטי מבין השניים ? או שכל זכרון שממופה…

• 5 תגובות
    • 942 צפיות
  12. Started by imac,

יש לי תוכנות ASUS UPDATE ומצאתי דריברים מעודכנים אבל מasuscom.de האם יקרה משהו אם אני יתקין אותם?

• 7 תגובות
    • 942 צפיות
  13. Started by Mind_Reflection,

יש לי מעבד AXP 1800+ 0.18 עם לוח ASUS A7v8x-x שאני עובד ב 133 באס אחרי כמה דקות עבודה בוינדוס או מפעיל בדיקה של CPU ב SANDRA המחשב עושה RESTART שאני עובד ב 100 באס זה לא קורה אז חשבתי שזה הזיכרון אז הפעלתי עליו MEMTEST86 למשך שעתיים והכל רץ חלק בלי שום שגיעה חשבתי שזה המעבד אבל לקחתי אותו ללוח ECS K7S5A שיש לי והוא עבד מצויין שם. אז אני לא מבין מה הבעיה.

• 10 תגובות
    • 941 צפיות
  14. Started by Scorp!on,

הייתי רוצה לברר כמה דברים והשמח אם תוכלו לייעץ לי כמו שאתם מיעצים לעוד הרבה אנשים. אז ככה קניתי מערכת מחשב לפני שנה וחצי שעלתה לי לא מעט כסף בזמנו ועד היום אני מרוצה מהמחשב אין לי תלונות בכלל. כמו שכולם כבר יודעים כל יום יוצא משהו חדש לשוק המחשבים ולכן צריך להישתדרג. כרגע אין לי צורך לקנות מערכת מחשב חדשה קומפלט עם צ'יפסט x58 ומערכת ci7 למרות שלא הייתי מתנגד אבל באמת שחבל להשקיע 6-7 אלף שקל אחרי שנה וחצי שקניתה מחשב כי אין לעניין הזה סוף (תקנו אותי אם אני טועה). בכל מקרה לעינייננו אז ככה.... אמא שלי טסה לארה''ב וחשבתי אולי אם היא תוכל לקנות לי מעבד חדש השאלה שלי היא: איזה מעבד הייתם קונים (אני מדבר על CTQ) בתקציב של 1000-1500 שקל גג?? חשבתי על המעבדים: q9550 או q9650 השאל…

• 10 תגובות
    • 941 צפיות
  15. יש לי מפרט מוכן והעברתי אותו לבדיקה ואחרי הבדיקה אמרו לי שאני צריך לשנות כמה דברים: במקום דיסק קשיח Samsung EcoGreen 1.5TB=1500GB Sata HD154UI http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1328 דיסק קשיח WD 1TB 64MB Sata3 Black WD1002FAEX http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1840 *שימו לב שהדיסק הקשיח שהציעו לי הוא רק טרה אחת ואם אני ישנה את הדיסק הקשיח אני אצתרך לשנות את לוח האם. מלוח Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1187 ללוח Gigabyte GA-P55A-UD3R P55 CHIPSET http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1592 השינוי יקפיץ את המחיר בכ 300 ש"ח ואני לא יודע מה זה יעשה. האם כדאי להחליף ואם כן או לא אז למה?

• 3 תגובות
    • 941 צפיות
  16. ברצוני לקנות מחשב חדש הכולל בתוכו את הלוח הנ"ל GIGABYTE GA-EX58-UD3R Intel i7 Socket LGA 1366 DDR3 (לא יודע אם זה משנה אך אפרט את כל המפרט.) מעבד Intel Core i7-920 Box לוח אם Gigabyte GA-EX58-UD4 זיכרון G.Skill DDR3 6144MB (2048MBx3) 1600Mhz CL 8-8-8-21 PI כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce GTX 285 1024MB DDR3 PCIe צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ספק כח Seasonic S12 Energy Plus 650W בחנות מסויימת המליצו לי על לוח מחברת BIOSTAR הדגם המדוייק הוא TPower X58 5.x והביאו לי סיקור מבדיקות שנעשו. פער המחירים גדול מאוד. מה דעתכם? קישור לאתר היצר של BIOSTAR http://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-power/introduction.php?S_ID=390 [attachment deleted by…

• 7 תגובות
    • 941 צפיות
  17. Started by furyanaor,

לאיזה תוכנות מעבדי XEON אופטימלי עוברן? וואלה לא הצליחתי למצוא רשימה מסודרת או בינצ'מרק מייצג כנגד intel i7\i5.. מישהו פגש?

18. יצרנית השבבים חתכה במהירות שמועות לפיהן המותג שמיועד לסמל את הדגמים הביתיים המתקדמים מכולם עומד להיעלם לכתבה

19. Started by noambaum,

יש לי מחשב פנטיום 3 1000 מהצ עם 256 זיכרון ולוח אם אין לי מושג איזה כי אני לא מבין בכל הנושא של מותגים בחומרה אם אתם יכולים אני צריך שתעזרו לי להרכיב את השילוש הקדוש אבל משהו שיחזיק לי להרבה זמן ושלא יהיה יותר מדי יקר כי אני גם קונה כרטיס מסך חדש (כנראה TI 4200) במפרט המעבד חייב להיות 2.4 ghz תודה נועם נ.ב. אני צריך מחשב מהיר כי אני גיימר כבד התקציב שלי הוא עד 2500

• 10 תגובות
    • 941 צפיות
  20. Started by neil4,

ברשותי לוח- ecs k7s5a זיכרון -sdram 133mhz 256mb מעבד -athlon xp 2000+ כ.מסך -ecs xabre 400 64mb מאוורר וולקנו 8+ הבעיה היא שכשאני נכנס למשחק אחרי כמה דקות המחשב נתקע לי ואני חייב לעשות ריסטרט לדעתי הבעיה היא לא של המעבד מפני שהחום של המעבד לא עולה על 55 עם מארז פתוח והבעיה מסתדרת רק כשאני שם עליו מאוורר ביתי קטן רגיל שנושף בתוך המארז ואז המחשב לא נתקע בכל אופן הבעיה לא נראית לי של המעבד גם מפני שכשאני מפעיל 20 דפי אינטרנט ,עם מירק ,עם אימיול וצריבה מהצד הכל סבבה -לא נתקע ברגע שאני עושה משהו בקשר לכרטיס מסך כמו להפעיל משחק הוא נתקע לכן חשבתי שאולי הבעיה היא של הכרטיס או של הזיכרון אולי מפני שגם לפעמים על אוברקלוקינג וfsb עולה הרבה יותר מ133 עזרה בבקשה

• 6 תגובות
    • 941 צפיות
  21. לפי האתר שלהם: Supports Dual channel DDR2 1066 OC/ 800 Un-buffered Non-ECC memory מה זה אומר בעצם? שאני יכול לשים זכרונות של 1066?

• 6 תגובות
    • 941 צפיות
  22. האם הפרש המחירים בין KIT של נניח 920 מסדרת הCoreI7, שלושה ג'יגה של זיכרון במהירות 1600MHZ ולוח אם P6T של אסוס לעומת Q9550 וP5Q PRO יחד עם 4 ג'יגה זיכרון במהירות 1066MHZ משתלם? שימו לב שמדובר בכבערך 1200-1300 שקלים. אה כן - מדובר בשימוש גיימינג כבד, עריכה גרפית דו-מימדית, תוכנות קלות ורבות שפועלות בו זמנית וגלישה מרובת לשוניות.

• 9 תגובות
    • 941 צפיות
  23. Started by pissdrunx,

יש לי לוח של gigabyte 7vrxp rev 2 ויש אליו איזה משהו שנקרה raid אין לי מושג מה זה ו גם אני לא מצליח להתקין אותו יש לי windows xp home בהתחלה של הפעלת המחשב יש הודעה mbultra133... searching for drivers ואחרי 10 שניות בערך זה רושם no drivers atached וממשיך בטעינת הוינדוס איך אני מבטל או מטקין את זה תעזרו לי בבקשה.

• 4 תגובות
    • 941 צפיות
  24. Started by eliXir,

לחבר שלי יש: Intel 1.6GHZ 256RDRAM Radeon9600PRO עם מערכת הפעלה של ווינדוס 2000, ואין לו 100FPS במשחק קאונטר סטרייק, מה שלא אמור להיות. לפי דעתי, זה בגלל הלוח אם: intel D850MV. מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 941 צפיות
  25. Started by manenbu,

קניתי פעם מחשב עם E2160 ברעיון שאני רוצה קואד אבל יקר לי מדי ולבינתיים אני אעשה לו אוברקלוק (והגעתי ל 3200mhz, לא רע). בכל אופן, הגיע הזמן לקנות quad ומשום מה, הקואדים המהירים (9550/9650) עולים אפילו יותר מ-i7 ממוצע. אני לא הולך להחליף את כל הפלטפורמה שלי עכשיו בשביל לשדרג ל i7 אז ההחלטה היא לקנות קואד בכל זאת. השאלה היא האם הולכים לרדת להם המחירים מתישהו? או שפשוט יפסיקו לייצר אותם והם יעלמו? האם יש יתרון כלשהו ל q9650 יותר מ 9550 ששווה את ה-300 שקל הפרש? האם AC freezer 7 rev2 שיושב לי שם עכשיו יספיק לקרר את הקואד? ספק קורסאייר 520 יספיק בשביל המעבד (אין לי איזה כרטיס גרפי מטורף וגם לא יהיה)? תודה!

• 9 תגובות
    • 941 צפיות

דיונים חדשים בפורומים