עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Maxx,

האם יש אפשרות לשנות את את המכפלה של המעבד מן ה-bios או שרק מהלוח? בלוח שלי ישנם 6 מתגים לשינוי מכפלה, ובלוחות אחרים (גם ga-7vax)יש 5 מתגים, משהו מכיר את התופעה?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Epidem,

אני עובד במפעל מתכת וכמו בכל מפעל שמכבד את עצמו יש לנו מדחס אוויר. אני לא יודע במספרים כמה חזק המדחס אבל זה מדחס כללי על כל המפעל (עם ברזים בכל פינה) אז יש לו הרבה כוח. ואני לפעמים משתמש בו לנקות גופי קירור כי זה הרבה יותר טוב מפן או ספריי לחץ אוויר עם מברשת השאלה לי אם זה בטוח לנקות עם מדחס לוחות אם, סטיקים של זכרון, סלוטים (של זכרון, PCI וכו') או שזה יכול להרוס את השבבים להעיף אותם אפילו מהPCB?

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. מקור: http://www.tomshardware.com/business/20050419/index.html פלטת 130 ננו מטר מול פלטת 90 ננו מטר (200 מילימטר). המהירות בה תהליכי הייצור השונים הגיעו לבגרות עקב השימוש בתוכנת ניהול ייצור ש AMD עושה בה שימוש, ניתן לראות את השיפור. בסוף הכתבה ראיון קצרצר עם מנהל תכנון הייצור במפעל AMD ש: מדוע המעבר ל 90 ננו מטר ארך יותר מהמתוכנן? ת: הוא לא, אנחנו עומדים בלוח הזמנים, בנוסף המעבר ל 90 ננו מטר כולל שימוש בחומרים חדשים בהשוואה ל 130 ננו מטר. ש: בא נדבר על עלות, כמה AMD חסכה במעבר ל 90 ננו מטר? ת: בכל מקרה, מכל פרוסה אנחנו מפיקים יותר מעבדים, כך שהתנובה (yield) תגדל. עד כמה? קשה לומר ברגע זה. ש: מתי יגיעו מעבדי 65 ננ מטר? ת: כרגע בתחילת ייצור דגמי מבחן של 9…

• 7 תגובות
    • 982 צפיות
  4. השאלה מאוד מעניינת אותי, כי לכאורה, המצב נראה כהפוך (בסדרת ה-900 של D בכל מקרה), וכיוון שאני מתכוון לרכוש מחשב בקרוב אני לא יודע מה להחליט. אז קודם כל לפי מה שהבנתי 3800 במונחים של AMD זה 2200 Mhz, אומנם זה סמלי לפי הנכתב באינטרנט, אך עדיין אני לא תופש את עומק הסמליות וכמה זה צריך להיות על באמת. חוץ מזה בסדרת 900 הקאש הוא 2 MB על כל מעבד לעומת קאש של רק מגה 1 על כל מעבד בכפולי הליבה של AMD. אז מה הקאטצ' בזה?

• 7 תגובות
    • 607 צפיות
  5. הכותרת נערכה בהתאם למידע החדש שהתקבל בתגובות, עוד פרטים בהודעה 5. כותרת מקורית לפני עריכה: מספר שאלות לגבי Gigabyte H170M-D3H-GSM שלום, מספר שאלות לגבי הלוח H170M-D3H-GSM של Gigabyte: 1. האם תואם למעבד i5 6600K? 2. האם תומך בביצוע OC? 3. האם תומך ב-32GB RAM? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 3.3k צפיות
  6. Started by FME,

http://www.tms.co.il/product/11279 אני מתכוון לחבר כנראה HD7950. מעבד I5 2500. האם לזכרונות כאלו יהיו בעיה? : http://www.tms.co.il/product/8872 או שאלה גם יהיו מספיקים עבורי?: http://www.tms.co.il/product/8520 לא עושה OC לשום דבר במערכת שלי. USB 3 יכול להיות נחמד לעתיד. אני בודק כרגע רכיבים פה בפורום כדי לגבש החלטה סופית לפני קניית מחשב חדש. תודה. ד"א, אם יש לוח אחר שעדיף ממה שהבאתי בTMS, בבקשה להראות לי איזה ולמה הוא עדיף.

• 7 תגובות
    • 731 צפיות
  7. יש לי 2000 ש"ח (עם אפשר במחיר נמוך אז זה יותר טוב) ככה להשקיע על לוח ומעבד טובים אז אני רוצה שתעזרו לי למצו אני חושב על קורנו אבל אני לא יודע מה שווה מה כדי וכו אז תעזרו לי בבקשה. וגרך אגב איך קוראים לקרנו עכשיו?כי שמעתי ששנו לו תשם.

• 7 תגובות
    • 614 צפיות
  8. Started by yoniY100,

תראו אני רוצה לקנות מחשב.. שיחשב למחשב חזק היום ויריץ משחקים כמו שצריך, עם אפשרות לשפר אותו בהמשך.. חשבתי על המפרט הבא: intel core 2 duo E8400 3.0Ghz G.Skill 4GB DDR2-800 (2x2GB) samsung 640GB HD642JJ HDD - SATA II 7200rpm 16MB בקשר לכרטיס מסך.. אני מתלבט בין ה Palit Radeon 4850 512MB GDDR3 ל 9800gtx+ מה אתם מציעים? אני מאוד רוצה שבמידה ובעתיד אני ירצה לשפר אותו, אולי להוסיף לו עוד כרטיס מסך למערך CF או להחליף את הRAM [בעתיד] אז שהלוח אם יאפשר את זה.. אז על איזה לוח אם אתם ממליצים? מה אתם אומרים על הDFI LANParty DK P45-T2RS? או אולי עדיף לוח אם של gigabyte?? תודה. ועוד שאלה קטנה.. לא עדיף את הQ6600 על הE8400??

• 7 תגובות
    • 656 צפיות
  9. Started by הנווד,

הבנתי שמעבדי אינטל החדשים עם ליבת פרסלר הם מיוצרים בטכנולוגיית 65nm השאלה היא האם יש הבדל נוסף בין המעבדים האלה לבין המקבילים הישנים שלהם ( pentium D 8XX). ראיתי באחת הכתבות שכתבתם שבאמצע שנת 2006 צריכים לצאת מעבדים כפולי ליבה "אמיתיים". כלומר כאלה שגם משתפים ביניהם את זיכרון המטמון מבחינה לוגית. האם הפרסלרים לא עושים זאת ? על אף שראיתי שפיזית לכל ליבה יש זיכרון מטמון של 2 מגה !! ביחד 4 מגה - וזה כבר המון. דבר נוסף - האם הפרסלרים תומכים בטכנולוגיית HT או שגם זה יבוא רק בעתיד. אשמח לקבל תשובות או הפניות לאתרים שיש בהם תשובות לכך.

• 7 תגובות
    • 560 צפיות
  10. יש לכם הצעות ללוח אם זול (לא יותר 550 שח ואפילו פחות) שתומך בAMD 64BIT? אבל לא לוח מחורבן... בנתיים אני כנראה לוקח את Epox EP-8KDA3J Nvidia Nforse 3 250GB Motherboard שהוא עולה 660 שקל אבל אתם לא מאמינים בכמה עברתי את התקציב המקורי... אין יותר זול? או שעדיף פשוט לחסוך ולקחת AMD Athlon XP 2800+ עם הלוח ABIT NF7-S2 nForce2 Motherboard?

• 7 תגובות
    • 810 צפיות
  11. Started by speed42,

קודם כל מדובר במערכת הישנה הבאה: e7400, 9600gt,hec 400w, לוח אם GIabyte זיכרון : DDR2 2gb+2gb אחד הזכרונות של KINGSTOM ואחד שהוספתי בהמשך של PATRIOT. המחשב עבר טוב עד לפני יומיים בערך , ואז הוא פשוט לא נדלק. בלוח אם יש 4 מקומות לזכרון , כך שניסיתי להכניס את הזכרונות בצירופים שונים : עם זכרון ה KINGSTOM המערכת עובדת בלי בעיה. כאשר אני מצרף את השני או השני לבד המערכת פשוט לא עולה , המחשב נדלק המאווררים פועלים אבל המסך שחור, וכלום לא עולה . פעם אחת המחשב נדלק עם 2 הזכרונות בילד, אך ה WINDOWS עלה והוא פשוט לא עבד כמו שצריך שוב דבר לא נטען בו כמו צריך במשך זמן (אינרטנט, תוכנות שאמורות לעלות בהתחלה). מה שכן ב safe mode המערכת עלתה אפילו עם אינטרנט. איך אפשר לבדוק את הזכרון בכל…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by nadaviz,

הי, למערכת חדשה מבוססת i5 3550 למטרת משחקים (כ. מסך 7950/670) אני מתלבט מה הפיתרון הטוב ביותר. יש כמה שיקולים ללוח האידיאלי. אני לא מתכנן OC אז אני מכוון ל H77 אני חייב תמיכה ב- Firewire אבל הכיוון זה כרטיס יעודי. אני לא מוצא בארץ אף אחד שמוכר כרטיסים כאלו ל- PCIe אלה רק ל- PCI מה שאומר שהלוח צריך לתמוך ב- PCI (או Firewire שאין לאף לוח שאני ראיתי) אני מתלבט בין כמה אופציות להלן: ASROCK H77M H77 570 שקל יתרונות: מתאים לקירור 775 -> חוסך קניית קירור למעבד (יש לי scythe mugen 2) חסרונות: mATX - אני לא בטוח כמה זה חסרון, עד היום השתמשתי רק ב- ATX. עד כמה זה יותר קשה להתקנה מבחינת צפיפות על הלוח? אני אשמח אם מישהו מהפורום יתיחס לנושא 2 סלוטים בלבד לזכרונות - שוב, לא בטוח עד…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. אני קונה מחשב ב KSP עם מעבד AMD X2 3800 AM2 ומתלבט בין הלוחות הבאים: Gigabyte M55Plus-S3g 530 ש"ח Asus M2NPV 590 ש"ח Asus M2V K8T890 590 ש"ח Abit KN9-S 610 ש"ח Abit KN9 Ultra 690 ש"ח איזה מבינהם הוא הטוב ביותר?

• 7 תגובות
    • 619 צפיות
  14. Started by cousinIT,

יש לי את הלוח D850EMV2 כבר למעלה משנתיים וקיבלתי אותו מתנה כשלא הבנתי כלום במחשבים.. מי שמכיר את הלוח .. תוכלו להגיד לי מה אתם ידועים עליו ומה דעתכם עליו בכלל? וכן אני יודע שהוא ישן

• 7 תגובות
    • 833 צפיות
  15. שלום לכולם רציתי לדעת תהבדלים בין המעבדים לגבי גימנייג משחקים בלבד i5 2500 or i7 2600 תודה מראש חג שמח וכשר

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by neogod,

יש לי לוח אם Biostar M7SXF , ואני רוצה לדעת באיזה מעבדים הוא תומך (איזה מהירות). כרגע יש לי 1.7 של אינטל ואני רוצה לדעת אם אני יכול לשדרג למשהו יותר מהיר בלי להחליף כלום! ואם כם מה המהירות המקסימלית? תודה מראש...

• 7 תגובות
    • 551 צפיות
  17. היי . לאחרונה שדרגתי את הזכרונות מ2GB ל4GB. היה לי זכרון של CEON 800וקניתי מEBAY זכרונות לטענת המשווק של "סמסונג" 2GBX2 . קודם כל מבחינה פיזית הזכרונות קטנים בחצי(בגבוה). לא יודע כמה זה משנה. שנית משום מה 3DMARK13 לא מראה שיפור בביצועים (בנקודות) אפילו קיבלתי כמה נקודות בודדות פחות!. בכלל התוכנה מזהה את הזכרונות כKINGSTON 400MHZ על אף שקניתי 800MHZ. המחשב עצמו מזה את זה 800MHZ והתוכנה ASTRA32 גם מזה את זה כKINGSTON אבל 800MHZ. אז למי להאמין בסוף? ושדרוג זכרונות לא אמור לשפר ביצועים?

• 7 תגובות
    • 892 צפיות
  18. Started by ^MaTaN^,

יש לי 1 גיגה 800 DDR2 רציתי לדעת לקנות עוד זיכרון שיהיה Dual Channel ? הוא לשים כבר DDR3 .

• 7 תגובות
    • 777 צפיות
  19. Started by xiLike2Doitx,

עד כה הייתי נעול על Haswell, מאחר והוא הדור החדש שיצא. אך אחרי גישושים שונים באתר ובביקורות שונות, נראה כי זאת לא תהיה הבחירה המוצלחת ביותר. אז ככה, מה השיפור שחל בין כל דור ודור? כמה שיפור ב%? במה זה מתבטא? האם זה משפיע בגיימינג? *הכל מתוך נקודת הנחה שיתבצע OC, לפי מה שהבנתי האסוול לא ממש יציבים בOC, אייבי יותר טובים לOC אבל נוטים להתחמם, ועל סנדי לא שמעתי כל רע. ניקח דוגמה, במידה ועומדת לפני האפשרות הבאה: i7 2600K Vs. i5 3570K Vs. i5 4670K מי מהם יהיה הכי מומלץ? הסנדי הוא בעל hypertreading, שמקנה ייתרון במשחקים כמו Watch dogs ומשחקים עתידיים.

20. Started by creek,

יש חיה כזה?! חבר שלי קנה מארה"ב, 3400+ ב-socket 939, גם באתר וגם על הקופסה כתוב כי זה ב-socket 939, ובאתר של AMD לא מוזכר 3400+ ב-socket939 בכלל :s05:

• 7 תגובות
    • 800 צפיות
  21. יש בו אפשרות אוברקלוק לזיכרונות 667, כאילו להפוך אותם ל800? צריך לשים עליהם קירור אקטיבי בשביל זה?

• 7 תגובות
    • 574 צפיות
  22. Started by dashayan,

אני קונה מחשב חדש עם מעבד קונרו E6400 שאלה שלי היא: על איזה לוח רק של חברות Asus ו- Gigabyte אתם ממליצים ? שיהיה איכותי, אמין (להרבה זמן) ושיריץ טוב ת'מעבד החדש (קונרו) ז"א שיממש את כל היתרונות של המעבד. המחיר: עד 1.500 ש"ח (כרטיס מסך איכותי במינימום מחיר) מבקש להמליץ לי על דגם אחד מכל חברה (ASUS GIGABYTE) ובכלל מה ההבדל אם בכלל בין צ'יפסטים: 945,955,965,975 Express או לא Express

• 7 תגובות
    • 667 צפיות
  23. שלום לכולם, מה ההבדלים בין לוחות אם המבוססים על שבבי AMD 870 880 890? הבנתי שה870 בא בלי כרטיס מסך מובנה ורק עם Single PCI-E 2.0 x16 והשאר עם כרטיס מסך מובנה ועם יותר חריצים לכרטיסי המסך חוץ מזה יש הבדלים אחרים משמעותיים? תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by roiroi2,

אני דיי התלבטתי באיזה פורום לשאול (כי השאלה מתאימה לכמה), בכל אופן החלטתי שפה. הואצאתי את גוף הקירור שהיה על המעבד שלי כדי לנקות אותו, ועכשיו אני רוצה להחזיר אותו. יש לי משחה טרמית (arctic silver 5) בשפורפרת קטנה של 3.5 גרם. חיפשתי ברשת איך עושים את זה (וגם באתר הזה) אבל כל אחד אומר משהו קצת שונה. במדריך אחד צריך למרוח את המשחה עם טלכרט או כרטיס על המעבד, בשני צריך לשים את החומר במרכז בלי למרוח ואז להצמיד את גוף הקירור וזה כבר ימרח. עוד באחת התגובות היה כתוב לשים חלק מהמשחה, באחת היה כתוב את כל השפורפרת. דיי התבלבלתי מכל הקריאה הזאת. בבקשה תעזרו לי (מי שעשה את זה כבר ויצא לו טוב), איך עושים את זה. כמה צריך לשים? האם הכול?(3.5 גרם) או חלק? האם למרוח את זה או לא? בבקשה …

• 7 תגובות
    • 687 צפיות
  25. Started by AMIT1024,

אני מעונין לקנות את המעבד הזה: Intel Core 2 Duo 6600 - 2.39 GHz - 4MB cache - 65W - מה דעתכם עליו והאם הוא מעבד טוב יותר משמעותית מה 4800 X2 שאלתי היא האם עדיף לקנות את הלוח הזה: INTEL - Bad Axe (975x) LAN 1000 + RAID + Firewire או הלוח הזה: ASUS P5W DH DELUXE (975X) - ATX איזה מהלוחות הוא OVERCLOCKER טוב יותר וכמובן יציב יותר???.....היציבות חשובה לי יותר. וכמובן זכרונות שזה מה שאני מחפש: 2GB Cellshock (2X1024) DDR II - PC6400 4-4-4-12 800MHz מישהו שמע על החברה הזאת??? ומה אתם אומרים עליהם? אני מצטער על השאלות המטומטמות פשוט אני לא הייתי מעורה בענף שנה בערך.

• 7 תגובות
    • 680 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.