מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,823 דיונים בפורום זה
-
מישהו יכול להסביר לי מה הולך שם? מה זאת אומרת 2-2-2 או cas 2 וכל הדברים האלו שאני רואה שמדברים על זכרונות (בעיקר לDDR), הבנתי שזה התזמון אבל איך המספרים האלו מתבטאים במציאות?? (אני יודע מה זה הזמן גישה זה קשור לזה איכשהו?) תודה מראש, Ameralis Zaiir
-
- 4 תגובות
- 947 צפיות
-
-
איזה מבין הלוחות הבא ייתן לי את הביצועים הכי גבוהים במעבד 2.4 800 באס כשאני לא רוצה אוברקלוק אני רוצה רק מהירות ואמינות כרטיס קול וכרטיס רשת מובנים ? ABIT IS7-E Intel 865PE MSI 865PE Neo2-LS האם הFSB של MSI הוא 800 ? או כל לוח אחר שתמליצו לי עליו יתקבל בברכה אין הגבלה בתקציב רק אין צורך במשהוא אקסטרווגנטי אלא בלוח טוב אמין ומהיר שיעשה את העבודה על כרטיס קול ורשת מובנים אך לא חובה ניתן לקנותם בנפרד ועוד שאלה האם יהיה הבדל משמעותי בין 400 ל800 FSB ? ואיזו מהירות של זכרון לקנות ? שימוש ביתי משחקים אינטרנט מוזיקה ? 2700 או לנצל את מהירות הלוח ולקנות 3200 ? תודה מראש DEMULTI
-
- 10 תגובות
- 947 צפיות
-
-
לא לא לא !! זה לא שלי יצא S פשוט שיש דגם כזה שהוא יותר טוב מינורית מה SL .
-
- 14 תגובות
- 947 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של GIGABYTE SG800 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1612&ProductName=GA-8SG800 יש לי עליו זכרון 256MB עם CL2.5 אני רוצה להרחיב אותו לעוד 512 אז מה עדיף עוד 2*256 או עוד 512? כמו כן, עדיף CL2.5 או 3 או שזה לא משנה ממש? ואיזו חברה מומלצת לפי דעתכם (וגם ממי כדאי לקנות)? ומה כל הקטע של הDC? ואפשר לעשות את זה גם עם 3 כרטיסים?
-
- 8 תגובות
- 947 צפיות
-
-
השעון מתחיל להאט: על פי דיווחים טריים, אינטל תשיק בקרוב שלוש משפחות מעבדים חדשות המתבססות כולן על תהליך ייצור של 10 ננו-מטר, בדיוק כפי שהיא עושה בדור ה-14 ננומטר העכשווי בעשור האחרון ומעבר לו, לאינטל ישנה תוכנית ייצור ברורה על פיה היא מתנהלת הנקראת Tick-Tock, כאשר כל טיק או טוק מסמל משפחת מעבדים חדשה שמרעננת את השוק, כאשר טיק מסמל תחילה של תהליך ייצור זעיר יותר מקודמו על פני הארכיטקטורה הקודמת לה, וטוק מסמל ארכיטקטורה חדשה לגמרי. ניכר כעת שהשעון הזה נעצר לאט לאט, ובכלל כל תהליך המזעור, כאשר הדיווחים מדברים על שלוש משפחות מעבדים חדשות אותן אינטל תשחרר אל השוק אחרי Kaby Lake אשר יעשו כולן שימוש ב-10 ננו-מטר, ולמעשה יציפו את השוק עד לשנת 2019, או 2020 אם נסתכל על ז…
-
- 1 תגובה
- 947 צפיות
-
-
לקחנו לסיבוב את אמצע השוק הרותח של GIGABYTE - ערכת שבבים חדשה ודור נוסף מנסה את מזלו מול מגוון רחב של משתמשיםלכתבה
-
- 2 תגובות
- 947 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, יש לי בבית 3 מחשבים עם מפרט עיקרי כזה (אחד עם לוח שונה אבל ניחא) Intel E5300 2.6GHz 800MHz dual core64 Asus P5KPL-CM G31 Transcend 2GB DDR2 800MHZ המחשבים משמשים את הורי ואחיי בעיקר לגלישה(פייסבוק, יוטיובו וכו')\אופיס ולא הרבה מעבר.כרגע אחד מהם מריץ ווינדוס 7 והשאר XP. כחלק מתוכנית לשדרג את ה2 האחרים גם ל7, חשבתי אולי להוסיף לכל אחד מהם עוד 2 ג'יגה של זכרון ולהשלים ל 4GB DDR2 800MHZ. האם כדאי? המחיר לא נראה נורא מדי, אך השאלה אם הם יחושו בהבדל בשימוש סטנדרטי שלהם, או שהמערכת הזאת יחסית ממצה את כוחה ועדיף לי לשמור את הקשב והכסף לשדרוג הכולל הבא שיצטרך? (כנראה כשאחד מהם יתקלקל) תודה
-
- 1 תגובה
- 947 צפיות
-
-
פירקתי מיני לפטופ ישן של טושיבה אני רואה את המעבד, אבל איפה השטח אכסון?
-
- 1 תגובה
- 947 צפיות
- 1 follower
-
-
AMD שלחה היום בדוא"ל לבכירים בתעשייה הזמנות, למה שהם קוראים, "the most anticipated premiere of 2007". כמובן שכולנו עברנו את גיל 3, ואם נחבר אחד ועוד אחד נבין כי AMD מתכננת להשיק את ברצלונה באירוע הזה. פנום מתוכנן לצאת בין 60 ל-90 יום מאוחר יותר, או בתאריכים: בין אמצע נובמבר לאמצע דצמבר. ההצגה תערך בסן פרנסיסקו, בשש וחצי בערב (זמן המקום). מקור: http://www.tgdaily.com/content/view/33279/135/
-
- 6 תגובות
- 947 צפיות
-
-
מעבדים מדור ה-Core השמיני והתשיעי, ואפילו שמה של משפחת מוצרי הקצה הבאה לשוק הגבוה, דולפים לרשת ומגבירים את הסקרנות שלנו לכתבה
-
- 2 תגובות
- 947 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לחברי הפורום, בשעה טובה שדרגתי את מחשבי במחשב חדש (חלקים חדשים)...העדפתי להוציא את ההוצאה העיקרי על כרטיס מסך... בכל אופן (ניגש ישר ולעיניין): קניתי את מעבד ה- AMD ATHLON XP 2500 פלוס מסוג ברטון יחד עם הלוח - ABIT NF7-SL V2 יחד עם מערכת הקירור של TT מדגם POLO 735 החדש, עד כאן מובן? מקווה שכן... בכל אופן, התקנתי, הגדרתי הכל...ומה הבעיה? הטמפ' של המעבד מדהימה לרעה (!!) - כאשר המאוורר עובד על 60-70 אחוז מהעוצמה (כ-5500 RPM) המעבד מגיע לחום של כ-52 מעלות בממוצע! (לא בעומס) רק כאשר המזן פועל והמאוורר פועל על כ-70 אחוז עוצמה (מה שגורם לרעש מעיק) אז המעבד מגיע ל-49-50 מעלות...האם המצב תקין? האם זה הגיוני שזו תיהיה הטמפ'? ואם לא-מה יכולה ליהיות הבעיה? מרחתי שכבה דקה טרמית על…
-
- 15 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך קצת חומר לימודי כללי על לוחות אם . אין צורך להפנות אותי לט'רד הדבוק שקיים בפורום על לוחות אם כי קראתי את כולו ולא באתי על סיפוקי. החומר הלימודי שאני צריך הוא כזה : 1. רקע כללי על לוחות אם ושימושים שונים 2. לימוד סכימה כללית של לוח אם. - איפה ממקום כל דבר ומה תפקידו (כולל הכל - גם ג'אמפרים) 3. סוגים נפוצים של לוחות אם ושימושם (amd intel וכו) 4. איך אפשר לזהות (ויזואלית) סוגי סוקטים 5. כל דבר שקשור לעניין. בקשתי המון ואני אודה למי שיעזור לי תודה ואחלה לילה שיהיה לנו
-
- 11 תגובות
- 946 צפיות
-
-
מלבד התמיכה בCF, איזה עוד הבדלים יש ביניהם? וליתר דיוק, אני מתלבט בין שלושת הלוחות הבאים: Asus P5QL-E, Asus P5QL- PRO, Asus P5Q בהנחה שאני לא עושה אוברקלוק ולא CF... איזה מהם הכי טוב?
-
- 6 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום, מה הטמפרטורה הנורמלית שצריכה להיות במקרה של מעבד intel pentium 4 3.0 mhz?
-
- 4 תגובות
- 946 צפיות
-
-
-
אם כרגע יש ברשותי כרטיס זיכרון אחד של CEON בנפח 4GB 1333MHZ, כדאי לקנות סטיק נוסף של 4GB מיצרנית אחרת או שעדיף לקנות כבר 2 סטיקים של חברה איכותית כמו GSKILL? רוצה שבסה"ה יהיה 8GB.
-
- 2 תגובות
- 946 צפיות
-
-
דגמי גיימינג ניידים ראשונים עם מעבדי דור ה-Renoir מבית אסוס ו-MSI מושקים רשמית - ומציבים תחרות חסרת תקדים עבור הדגמים העוצמתיים ביותר של אינטל בקטגוריה לכתבה
-
- 3 תגובות
- 946 צפיות
- 2 followers
-
-
היי לצד ההודעות על השיפורים הצפויים בדור הרוקט לייק, במעבדים שנמצאים כרגע בשוק, המצב מבחינת אינטל לא מזהיר, בלשון המעטה. https://www.notebookcheck.net/AMD-Ryzen-5-5600X-ends-Intel-s-hegemony-in-single-thread-perf-10-faster-than-Core-i9-10900K-and-23-faster-than-Ryzen-9-3900X.501463.0.html לידיעתכם.
-
- 2 תגובות
- 946 צפיות
- 1 follower
-
-
לחבר שלי יש פנטיום 4 עם לוח אם שאני לא יודע איזה הוא, יש לו ארבעה סלוטים של RDRAM שתיי מהם מלאים בזכרונות של סמסונג 64 PC 800 ושתיים ריקים!! בשתיים הריקים הוא רוצה להוסיף עוד זכרונות של סמסונג אחד 128 והשני 256! זה אפשרי? כי אמרו לו שצריך עוד זוג שהוא זהה ביחד עם הזוג שקיים אצלו במחשב? מה הוא צריך לעשות?
-
- 8 תגובות
- 946 צפיות
-
-
כרגע יש לי אינטל 1.8.. לוח אם לא משהו מוכר וגם לא משהו וזכרונות SD-RAM! אני רוצה לשדרג את שלושתם.. יש לי 1500 שקל, ואני רוצה משהו ממש טוב שיחזיק מעמד לפחות 3 שנים טובות! עם מדברים על תוספת של 100-300 שקל אז אין לי בעיה אבל יותר זה כבר בעיה..! תודה מראש לכולם!
-
- 12 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום, בימים האחרונים אני מתעניין ביבוא לארץ של מעבדים (לא סדרות חדשות) דוגמת E8400 E8500 E8600 לאחר התעניינות קצרה עם מפעלים בסין התקבלו הצעות מחיר מאוד זולות מהצד הסיני. פחות מחצי ממחירן בארץ. - האם מעבדי אינטל מיוצרים בסין? - האם ניתן בכלל לחקות טכנולוגיה שכזאת? - איך ניתן לבדוק דברים כאלה בכלל? אשמח לתשובות, תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 946 צפיות
-
-
יש לי לוח אם P5N32-SLI וזכרון של CORSAIR שתומך ב SLI MEMEORY מה אני אמור להגדיר בביוס ב SLI MEMEORY? יש לי בין 0 אחוז ל 5 אחוז ואפשרות גם של MAX מה מומלץ?
-
- 8 תגובות
- 946 צפיות
-
-
אני מתלבט בין הפנטיום די 3ג'יגה הרץ לבין הקונרו אי6300 הם עולים בערך אותו הדבר... אין לי בעיה לקנות אי אמ די או משהו יותר חזק שנכנס במחיר אני פשוט לא מכיר אותם, אז אם למישהו יש הצעה או רעיון... חוצמזה אני רוצה שהלוח אם יתמוך בדידיאר 1 ו2 שני סלוטים כל אחד שיתמוך ב64 ביט ומינימום של 1066 באס (אני מעדיף מעבד חזק ולוח זול) תודה רבה!
-
- 12 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב עם זכרון 8gb. אני מתכנן שדרוג בקרוב (חודש הבא) של מערך הכרטיסים שלי ל- r9 290, ובנוסף מעבד i7 3770k. האם שדרוג הזכרון ל- 2*8 יתרום במשהו? עיקר השימוש שלי הוא bf4. תודה
-
- 4 תגובות
- 946 צפיות
-
-
המעבד AMD ATHLON 64 4600+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.4GHz 1MB CACHE - ADO4600CUBOX - BOX מקביל לאיזה מעבד של אינטל? (מבחינת תוצאות) תודה mz155
-
- 2 תגובות
- 946 צפיות
-