מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,823 דיונים בפורום זה
-
מצאתי בעקבות נקיון פה, את המחשב הרציני השולחני הראשון שקנינו. (אומנם היה לנו כמה מחשבים לפני כן, זה המחשב השולחני הראשון הרציני שרכשנו). התמונה הראשונה זה לוח אם שלו, XT, 8086, שימו לב ל 640K על הלוח עצמו, מישהו מזהה את המעבד או CHIPSET ? אחרי זה, יש תוספת כמו הספק הישן וענקי, ההארד דיסק הענקי של פעם, ושלל כרטיסי SERIAL PORT, JOYSTICK ומה עוד. ולבסוף גולת הכותרת, כרטיס מסך HERCULES שחור לבן ששימש אותי שנים רבות.. אחרי זה יש את הקונסולת משחקים הראשונה שלי (הרבה לפני ה XT), הידועה בשם SPECTRUM ZX80 SINCLER, פשוט תענוג של פעם.. המשחקים נתענו ממערכת רשמקול ישנה על קסטות של מוזיקה... עכשיו השאלה היא, האם למישהו פה יש כרטיס מסך ISA שיעבוד עם חיבור SVGA, כדי שאני יוכל להפע…
-
- 9 תגובות
- 961 צפיות
-
-
האם למישהוא יש מושג (הערכת זמן) מתי ייצאו מעבדי Skylake Extreme ??
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אהלן, בקרוב אני אקנה מחשב חדש עם המעבד הנ"ל (מרובע ליבה). שאר המפרט יהיה משהו כמו 2X1GB DDR2 800mhz כרטיס מסך לא חזק מדי, מתאים לעריכת וידאו אבל לא לצורכי "גיימר". אני מחפש את לוח אם שיתאים גם לשדרוגים עתידיים במסגרת תקציב של 650 ש"ח. הרבה תודה!
-
- 7 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אני לא מוצא יותר מדי מידע על המעבד הנ"ל שמשווה אותו למעבדים ששקולים לו. כל מה שאני כן מוצא משווה אותו למעבדים חזקים. יש לי מערכת שצריכה לעבור שדרוג לגיימינג וכוללת מעבד שכזה. האם המעבד הנ"ל יהווה צוואר בקבוק מהותי לכרטיס כמו R7 260X? האם זה מעבד שיש סיכוי שניתן לפתוח בו ליבה רביעית?
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום יש לי מותקן כרגע crosair xms 1333 ואני מעוניין להוסיף לזה crosair xms 1600 זה לא ייצור לי התנגשות ?
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום לכולם, האם יש הבדל עקרוני (אמינות ביצועים וכו') בין מעבדים שבאים כ-BOX ובין כאלה שמגיעים ב-TRAY השאלה היא בין 4400 ב-TRAY http://www.logicpc.co.il/eng/DetailWind.aspx?id=579.00;10838 ובין 4200 ב-BOX http://www.logicpc.co.il/eng/DetailWind.aspx?id=580.00;9123 גונבה שמועה לאוזני כי מעבדי TRAY הנם מזוייפים - למרות שאני ממש לא מבין איך אפשר לזייף מעבד נראה לי שכאשר מריצים תוכנה לזיהוי חומרה (דוגמת HWINFO ) מייד אפשר לראות את הפרטים של המעבד - תקנו אותי אם אני טועה לגבי זיכרונות לגבי שני המעבדים האלו - אני מתעתד לקנות 2 גיגה זיכרון (GSKILL ) האם לקנות 5400 או 6400 האם יש הבדל משמעותי ביניהם? האם הפלטת מתכת על הזיכרונות 6400 באמת משפיעה על הקירור שלהם? הערה חשובה - אין ו…
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אוקי אני קונה מחשב חדש,אני רוצה לקנות לוח אם של חברת Gigabyte,הינה שתיים שאני מתלבט: GA-965P-DQ6 GA-965P-DS4 אני חושב ללכת על אחד משני אלה,אני יודע שיש הבדל של 200 שקל אבל אני לא יודע איפה ההבדלים בלוחות,אז אם מישהו יוכל לעזור לי זה יהיה טוב. תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום! האם ה- Turbo Boost של ה Core i5 מופעל מההתחלה ועובד באופן אוטומטי לחלוטין? האם יש צורך לשנות הגדרות בביוס? האם יש צורך לבדוק שהוא עובד על מעבד חדש שקניתי? במדה וכן, ראיתי בנושא אחר שהבחור השתמש ב-Prime כדי לאמץ את המעבד ולהכריח אותו להיכנס ל Turbo Boost, השאלה היא, האם משהו כזה יכול להשפיע לרעה על המעבד? לקצר את אורך החיים שלו? לשרוף או לשבור משהו? מאוד מצטער על השאלות המגוכחות, אני משדרג את המחשב שלי בפעם הראשונה מזה 5-6 שנים ואיני מעודכן כלכך בדברים החדשים כיום
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע 4GB כמו שרשום במפרט מחשב שלי בצד. כשאני משחק בקרייסיס ו-COH או כל משחק כבד אני מרגיש הרבה תקיעות, הדיסק הקשיח אצלי טוען כמעט כל רגע (במקרים כאלה פעם הבנתי שזה קשור לכמות ה-RAM). אז אני שואל אותכם, האם כדאי לשדרג את הזיכרון?! או אתם חושבים שזה נובע ממשהו אחר?! נ.ב. ב-XP לא קרה לי את זה והמפרט נשאר אותו מפרט.
-
- 13 תגובות
- 961 צפיות
-
-
מפרט נוכחי: מעבד core 2 duo e6600 2.4GHz 1066MHz כרטיס מסך: 8600 nvidia Geforce זיכרון 2GB לוח אם: GIGABYTE 965p-ds3 אני רוצה לשדרג כי המשחקים לא רצים כמו שצריך ובסך הכל המחשב די ישן (כ5 שנים) לפי הדירוג של וינדוס החוליה החלשה באופן מובהק היא המעבד, כמו כן אני רואה במנהל המשימות שהמעבד מאד מתאמץ (בסביבות ה90% בזמן משחק כמו פיפא 12, האם זה נורמלי?) ולכן זה החלק שאני בטוח ארצה לשדרג. 1. איזה מעבד אתם ממליצים? (אני לא רוצה לכתוב הגבלת תקציב אלא זה אמור להיות במסגרת השימושים שלי כאמור בכותרת) 2. האם אני צריך לשגרד את הלוח אם כדי שהמעבד החדש יתאים? 3. האם מחייב לשדרג את הזיכרון ואם כן מה מומלץ? 4. האם הכרטיס מסך עדיין בכושר והוא לא ישן מדי? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 961 צפיות
-
-
כותרת* חבר שלי קנה לפני שנה מפרט עם מעבד כזה i7 960 ורק לפני יומיים הוא אמר לי פתאום שיש לו 2.95 בדקתי באתר של אינטל וראיתי שצריך להיות 3.2Ghz זה שהוא ילך ויחליף זה יקרה.. אבל מה זה@!#!@?
-
- 8 תגובות
- 961 צפיות
-
-
הי כולם! אני רוצה להרחיב את הזכרון במחשב, אבל אני לא יודע איזה סוג זכרון מתאים לי. אני מביא לפניכם את כל הפרטים על לוח האם והזכרון מהתוכנה EVERST: Motherboard Properties Motherboard ID <DMI> Motherboard Name Hewlett-Packard HP d330 uT(DC579AV) Front Side Bus Properties Bus Type Intel GTL+ Bus Width 64-bit Real Clock 133 MHz (QDR) Effective Clock 533 MHz Bandwidth 4266 MB/s Memory Bus Properties Bus Type DDR SDRAM Bus Width 64-bit DRAM:FSB Ratio 5:4 Real Clock 167 MHz (DDR) Effective Clock 333 MHz Bandwidth 2667 MB/s Chipset Bus Properties Bus Type Intel Hub Interface Bus Width 8-bit Real Clock 67 MHz (QDR) Effective Clock 267 MHz Bandwidth 267 MB/s Field Value …
-
- 8 תגובות
- 961 צפיות
-
-
השאלה בכותרת. לגבי המעבד עם המכפלה הפתוחה אני יודע שספק אם הוא יגיע אבל המעבד הסטנדרטי האם צפוי להגיע ואם כן מתי?
-
- 8 תגובות
- 961 צפיות
-
-
איזה לוח עדיף ? GA-G31M-S2L http://www.giga-byte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2693&ProductName=GA-G31M-S2L או P5KPL-CM http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=563&l4=0&model=2068&modelmenu=1 תודה . נמאס לי מהמעבד של AMD העגלה הזה מצאתי חד ליבה 3GHZ של אינטל .. אני בטוח שהוא הרבה יותר טוב מהזבל הזה שקורס כל הזמן . 3000-800-1MB-775
-
- 3 תגובות
- 961 צפיות
-
-
האם הלוח 775Dual-880Pro של אסרוק יתמוך במעבד 805 גם באוברקלוק והאם אתם מכירים לוח כמוהו עם ציפסט של אינטל באותו המחיר +-??
-
- 15 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום. יש לי לוח אם מדגם P8P67-M היום לפתע הוא לא נדלק לי, פשוט עשה ריסטארטים (2 או3) בהדלקה. אחרי הריסטארט האחרון המשיך לעבוד אבל בלי שום תצוגה על המסך. בזמן התקלה דלקה נורת ה DRAM LED על הלוח אם. אחרי שניתקתי את אחד מכרטיסי הזכרון שלי המחשב כן נדלק רגיל בלי שום בעיה. בהתחלה חשבתי שהבעיה היא בכרטיס זכרון אבל כחיברתי את הזכרון "הדפוק" והוצאתי את ה"תקין" הבעיה המשיכה. והיה נראה שהלוח פשוט לא מוכן לקבל את שניהם ביחד. בסופו של דבר מה שעשיתי זה לשים את 2 הכרטיסי זכרון על הסלוטים השחורים ולא על הכחולים וזה כן עבד משום מה בצורה הזו. האם זה אומר שיש לי בעיה בכרטיסי זכרון ? האם הבעיה היא בלוח ? אולי בכלל אין בעיה והלוח רוצה שישתמשו בכחולים רק אחרי השימוש בשחורים מסיבה כלשהי…
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב פשוט, לצורכי אינטרנט/וורד זהו (לא נראה לי שישחקו עליו) יש הצעה למחשב קומפלט עם לוח NFORCE2 - או קיי לא של יצרן מכובד (CHAINTECH) אבל לא איכפת לי שאלתי היא.. איך הכרטיס מסך GF4 ONBOARD ? כלומר אם משווים אותו ל-GF4 רגיל (אם אני לא טועה הוא מדגם GF4 MX 440) אני יודע שהוא עובד בשיטת MEMORY SHARE , לא איכפת, רק סתם רציתי לדעת איך הביצועים כי אני לא מוצא השוואות בין כרטיס רגיל לבינו.. תודה ליאור
-
- 7 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום, האם לוחות אם של אסוס מגיעים ארוזים הרמטית, כלומר, האם אריזת הקרטון מכילה מדבקת פתיחה חד פעמית ? האם השקית בה שוכן לוח האם סגורה הרמטית לפתיחה חד פעמית ?
-
- 3 תגובות
- 961 צפיות
-
-
כל אחד מהם הוא 256 מגה עכשיו רציתי לדעת אם הם לא מאותה חברה יהיה אפשר להשים את שניהם ביחד?
-
- 7 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אני לא מוצא! פעם מסתבר שהיו לפני עידן הDDR3 כנראה ואני לא מוצא באף חנות. אני צריך כי אין לי אפשרות לקנות מעבד ולוח אם חדש בשביל DDR3 ואני צריך כמה שיותר זכרון(בגלל תוכנות מאוד זוללות זכרון). יש לי כרגע רק 4 ג'יגה 2X2 של 800MHZ
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
-
-
האם לצפות לבעיות? התנגשויות חומרה וכאלה או שהכל אמור להיות בסדר? וכשאני אומר הכל מותקן אני מתכוון לווינדוס אקס פי מעודכנת, וידיאו קודקים, משחקים ...
-
- 7 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום לכולם . אני מעוניין לקנות לוח אם , וראיתי לוח אם יד שנייה ECS X48T-A . מה דעתכם עליו ? הוא משתווה לקמה של הגיגה בייט X48-DQ6 ? ועוד אחרים עם ציפסט X48. אני יכול לקנות אותו במחיר של 500 ש"ח כולל אחריות מהיבואן , המחיר משתלם ? והלוח הזה יהיה יותר טוב מהלוח ASUS COMMANDO , נכון ? תודה רבה לעוזרים והמשך יום טוב . הנה סיקור קטן : http://www.guru3d.com/article/ecs-x48ta-review-mainboard/11
-
- 4 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום. זה שוב אני. הפעם מעט חקרתי את השאלות תשובות. וככה. יש לי את לוח האם GIGABYTE X58A-UD5 REV2.0 יש לי טריפל צ'אנל של 6GB http://www.gskill.com/en/product/f3-10666cl9t-6gbnq ואני מתכנן להכניס אליו את הדואל צ'אנל הזה http://ksp.co.il/?uin=14039 עכשיו. שניהם בעלי מתח זהה תדירות דומה אחד לאחד. אבל. אחד טריפל והשני דואל בכלל. 1. זה לא יפגע בביצועים ויגרום לעבוד כמודול יחיד או דואל צ'אנל? 2. זה בכלל יזהה את הזיכרון ויעבוד איתו רגיל? אני מצפה לתשובה מעט יותר מפורטת ומנומקת הגיונית באופן נרחב. יותר מתגובה של "כן".
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום ברשותי מערכת AMD עם לוח אם GIGABYTE עליו קיים כ.קול של ATI לפי מה שהבנתי עדיף לקנות כ.קול חיצוני כדי לחסוך במשאבים של לוח האם האם זה נכון ואם כן כמה זה משמעותי ועל מה זה משפיע ?? האם שווה להשקיע 240 שח על כ.קול חיצוני ולעזוב את המובנה לנפשו ? (יחס עלות תועלת) תודה לכל העונים שי מילגי
-
- 4 תגובות
- 960 צפיות
-
-
טוב יש לי שאלה שנראת לי פשוטה למבינים... מה ההבדל בין AMD XP2500 333 Mhz לבין AMD XP2500 800 Mhz ?? כאילו על מה זה משפיע ? ואיפה אני ירגיש בהבדל?? כן כן תצחקו אבל יש אנשים שלא יודעים מה זה אומר !! תודה לכל העונה
-
- 10 תגובות
- 960 צפיות
-