מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,796 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי מעבד מדגם AMD ATHLON II X4 630 רציתי לדעת אם אני צריך להתקין מערכת הפעלה 32 BIT או 64 ?
-
- 7 תגובות
- 821 צפיות
-
-
יש לי כבר 2 סלוטים תפוסים של 1 ג'יגה כל אחד קינגסטון 667 אני רוצה להוסיף עוד 2 ג'יגה כי במחירים של היום זה שטות לא לעשות את זה וכי אני צריך את זה לתוכנה החדשה של avid עכשיו ה2 gb שלי פועלים בדואל צ'אנל ויש לי 2 סלוטים פנויים, אם אני יזמין שני סטיקים ויחבר אותם זה יפעל אוטומטית בדואל צ'אנל? או שצריך לעשות עוד משהו? שווה להסתבך עם זה או ללכת לטכנאי? כי אין לי נסיון בזכרונות בכלל. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש כיום בארבעה סטיקים של זכרון G.Skill 2GB 667mhz ddr3 (סה"כ 8 GB..) יש לי אפשרות לקבל סטיק של 4gb ddr3 1866mhz. אם אני אחליף שניים מהסטיקים הישנים בסטיק הזה, זה יכול לגרום לבעיה מסויימת (למשל המהירויות השונות שלהם?)
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, רציתי לדעת כמה מתח וזרם מוציא USB מהלוח אם? והאם זה יכול להחליף את כניסת החשמל לכונן דיסקים??(קוראים לזה GND אם אני לא טועה) קניתי מתאם של IDE ל-USB,ואני רוצה להשתמש בכונן (שצובר אבק) כאחד חיצוני.... תודה....
-
- 7 תגובות
- 953 צפיות
-
-
מה המשמעות של ה - socket בלוח האם? האם יש כמה סוגי socket ללוחות שמתאימים לאותו סוג מעבד? האם המשמעות של המושג הזה זהה בכל יצרני הלוחות?
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
השאלה שלי מה עדיף: 512 במהירות של 400MHZ או 768 במהירות של 266MHZ עריכה: מה אומרות הראשי תיבות CL ? ושמתי לב שככל שה-CL יותר נמוך המחיר עולה, לכן אני מתאר לעצמי שזה יותר טוב, תקנו אותי אם אני טועה? תודה.
-
- 7 תגובות
- 512 צפיות
-
-
חבר'ה אני בונה לחבר מחשב בתקציב די מוגבל .... 3000 שקל +- בעיקר מינוס....... עכשיו שמתי לוח מבוסס NFORCE 4 זיכרון 512 400 MHZ הארד דיסק SATA2 120 גיגה וכרטיס מסך 6200. המחשב מיועד בעיקר לעבודות כלליות כאלה, גלישה באינטרטט, סרטים, מוזיקה וכאלה וגם למשחקים קלים. העניין הוא שאני ממש על גבול התקציב אם מחשיבים גם מקלדת עכבר סי די רום מארז וכאלה, ולכן שאלתי : האם להפציץ עם מעבד בנז כמו הVENICE או לתפשר על איזה סמפרון די מסכן אם אופציה רצינית שדירוג עתידי תודה על עזרתכם!
-
- 7 תגובות
- 849 צפיות
-
-
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=310&model=1200&modelmenu=1 אם אני משתמש בלוח אם כזה אני לא יכול להשתמש בזיכרון מעל 533 מגה הרץ נכון? (או שאולי אני מבין כל כך מעט וה 400/533 בכלל לא קשור?) המחשב הזה יעבוד בכלל? :-X
-
- 7 תגובות
- 527 צפיות
-
-
בשבוע הקרוב אני קונה מחשב גיימינג, ואני מתלבט אם להוסיף עוד 700 ש"ח כדי לשפר את המעבד מ-Athlon 64 3500 ל-Athlon 3800 X2 Dual Core. יש לי את הכסף להוסיף את ה-700 ש"ח האלה אבל אני ממש לא בטוח שזה שווה ת'כסף. אז בבקשה עזרו לי ותגידו לי מה אתם חושבים. האם ה-3800 ליבה כפולה הוא חזק בהרבה מה-3500? והאם בעתיד יהיו הבדלים גדולים בהרצת משחקים בין 3500 ל-3800 ליבה כפולה? הנה המפרט של המחשב (חוץ ממעבד): Motherboard: MSI K8N Neo4-FI nVIDIA nForce 4 Ultra Socket 939 Memory: Twinmos 1GB (2x512MB) PC3200 DDR400 C2.5 Dual Hard Disc: Western Digital SATA 80GB 8MB 7200 RPM Video Card: MSI GeForce 7800GT 256MB PCI-E Floppy Drive: Floppy Drive 1.44 DVD+RW: NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL…
-
- 7 תגובות
- 641 צפיות
-
-
היי, כמו שכבר ציינתי במספר הודעות אני גר במושבה קטנה ואני מתקן מחשבים באופן פרטי. עם הזמן צברתי לי מספר לקוחות קבועים ובזמן האחרון גם יצא לי למכור כמה מחשבים. המחשבים שמכרתי היו מבוססים על מעבד AMD ובכולם בחרתי את ה- NF7 של ABIT כלוח אם. קודם כל רציתי לדעת מה דעתכם על הלוח הזה אבל זה פחות חשוב. חשבתי לעבור מעכשיו לעבוד עם לוחות KT600-A של ECS. הסיבה העיקרית למעבר ללוח הנ"ל הוא שהוא תומך ב- SATA (ה- NF7 לא תומך בזה והלוח שכן תומך בזה עולה יותר) וכמו כן הסיבה הברורה שהלוח הרבה יותר זול. רציתי לדעת האם זו אופציה בכלל ומה דעתכם על הלוח? האם להישאר עם ה NF7? להזכירכם המחשבים המדוברים הם מחשבים לשימוש ביתי ולא לגיימרים או אוברקלוק אז נא להתחשב בזה. תודה מראש, עומר.
-
- 7 תגובות
- 720 צפיות
-
-
אני ישמח אם זה יהיה אסוס וציפסט אינטל
-
- 7 תגובות
- 534 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי כרגע 8GB RAM ואני מעוניין להוסיף עוד זיכרון של 8GB RAM. הזיכרון שיש לי כרגע הוא: 8GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3-12800 - HyperX Fury Series - 8192MB - HX316C10F/8 איזה עוד זיכרון 8GB RAM הכי מומלץ להוסיף לזה שיש לי? והאם אני יכול להוסיף DDR4 במקום DDR3? מה היתרונות?
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם נשארו זכרונות DDR 400mhz איכותיים? אני מעוניין לקנות 2GB למחשב שלי, זכרונות איכותיים עם תזמונים נמוכים יחסית. אני מעדיף 2x1GB אבל אפשר גם 4x512 אם יש צורך. אשמח לשמוע עצות (והמלצות לחנויות שמוכרות את הזכרונות האלה).
-
- 7 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום רב, אני חדש בפורום, חיפשתי רבות תשובה לשאלתי בארכיב וטרם מצאתי... יש לי זכרונות : Samsung DDR2 1024 mb 667mhz CL3. ע'פ חיווי הCPUZ אני עובד בCAS5, אך אני מעוניין לנצל את מלוא כוחו של מקל הזיכרון. כיצד אני יכל לכוון ידנית את נתוני הCAS ב-BIOS הזה ספציפית כדי שהשבב יעבור ב-CL3? הפארמטרים היחידים בBIOS שקשורים לזיכרון הם מתח הרכיב ומהירות השעון שלו(533/677/800/1024). אין איזכור לגבי הCAS, גם לא במניואל. האם יש פה מישהו עם לוח אם Asus P5B Deluxe שיודע איך מגדירים בו את מהירות הCAS Latency?
-
- 7 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לוח שיתאים לי למפרט: Q9400 HD3870 (יתכן שיוחלף גם ל HD4870) זיכרון 2*2 OCZ 800 MHZ השימוש של המחשב הוא למשחקים כבדים ולעבודה אישית עם הרבה מאוד דברים פתוחים FF עם 50 חלונות, מסנג'ר עם 20 חלונות, מירק עם 3 רשתות, מספר רב של תוכנות הגנה ואבטחה, מספר רב של חלונות SSH SFTP VNC RDP תוכנות עריכה ובניה של אתרים (הכבדים והקלים...) והמשחק מנג'ר 2009 בחלון של ווינדוס. כל אלו זה חלק קטן מהשימוש הרגיל במחשב. לצערי הלוח של gigabye ga-ep45-ud3r לא עמד בעומס והלך לעולמו פעמיים. בפעם השיה מרוב עצבים הוא ניזוק פיזית מה שביטל לי את האחריות והעיף לי 800 שקל מהחשבון. אין תקציב ממשי ללוח המיועד, העיקר שיעבוד חלק ולא יעשה לי בעיות כלשהם. דרישות מיוחדות: PCI-E רק אחד צרי…
-
- 7 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום לכולם. קודם כל, אני מוכרח לציין שיש כאן אחלה אנשים, עזרתם לי הרבה בכל מיני דברים, ועל כן תודה. אני מבקש לדעת על "שילוש קדוש" חדש, לשם משחקים ללא OC כללת של INTEL (לא AMD בבקשה). כמה שיותר הצעות יתקבלו בברכה. ועוד יותר חשוב טווח מחירים, כדי שאדע בערך לאיזו הוצאה אני מכנס. הרבה תודה מראש, תומר.
-
- 7 תגובות
- 734 צפיות
-
-
קיבלתי היום את הלוח אם הזה וראיתי שכתוב שם DUAL VGA ומצוייר שם 2 כרטיסי מסך האם יכול להיות שהוא תומך בSLI כי אני יודע שSLI יש רק עם צ'יפים של NFORCE אם אני לא טועה קיבלתי גם את הגשר הזה של הSLI
-
- 7 תגובות
- 741 צפיות
-
-
לא נראה לי שאי פעם המחשב יגיע לניצול של כל ה 4GB. האם יהיה טוב יותר לבטל paging?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. השבוע נשרף לי הלוח אם שהיה ברשותי מדגם GA-8IK1100 של ג'גה בייט כמובן (צ'יפסט 875p).כיוון שהוא אזל מהמלאי סופק לי ע"י החברה לוח אם מדגם GA-8IG1000 שכולל את האינטל אקסטרים און בורד. הספק ציין כי לוח זה הינו חזק בהרבה יותר מלוח שהיה ברשותי לפני כן. חשוב לציין כי הלוח החדש שקיבלתי תומך בcia ו mib מה שללוח הקודם לא הייתה תמיכה לזה. אך בנוסף בלוח החדש שקיבלתי יש כרטיס און בורד שנקרא intel extreme graphic 2 חוץ מהagp x8 . אך למרות כל אלה , אינני בטוח כלל שהלוח החדש טוב יותר מהלוח שהיה ברשותי קודם לכן אם לא פחות טוב ממנו. את עזרתכם הדחופה! תודה
-
- 7 תגובות
- 502 צפיות
-
-
שלום חברים, לפני כשבועיים ביקשתי עזרה בנוגע לזכרונות מתאימים ל-i5 ועפ"י רוב נאמר כאן כי מותר ורצוי להשתמש בזכרונות במתח 1.65 וולט ומטה. העבודות הן כי עפ"י אתר אינטל רשום במפורש שיש להשתמש בזכרונות במתח 1.5 וולט +- 5 אחוז משמע מקסימום 1.575 וולט. עובדה נוספת שנוגדת את העובדה הראשונה היא שבאתרים של חברות יצרני הזכרונות הגדולים (OCZ, Corsair, Kingston) מציעים זכרונות שמותאמים ל-i5 אך המתח שלהם נע בין 1.6-1.7 וולט. לפני שאני מוציא 5000 ש"ח או יותר על מחשב חשוב לי לא למהר ולקנות זיכרון שיכול להיות הרסני למחשב אז פניתי לאינטל בסוגייה זו והצגתי בפניהם לינקים לאתרים של יצרני הזכרונות וזאת התשובה שקיבלתי: Hello Dean, Thank you for contacting Intel Customer Support. As the manufac…
-
- 7 תגובות
- 700 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות את הGIGABYTE GA-EG43M-S2H . יש לוח יותר מומלץ? (חייב להיות MICRO ATX) תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אז ככה הLPT שבלוח אצלי משום מה לא פועל גם המדפסת שלי פועלת אצל חבר אבל אצלי לא אז טכנאי אחד אמר לי לקנות כרטיס מסויים שיוכל לשים לי LPT הוא הביא לי כרטיס שמתחבר לחיבורים הישנים בלוח בצבע שחור חום שקצת יותר ארוך מPCI אז ניסיתי להתקין אותו וכל מיני שטויות ולא הצלחתי אז נתתי לו שיתקין לי אותו וכל ההגדרות וכו' אז הוא אמר לי שהוא שינה דברים בביוס וגם ג'מפר שעל הכרטיס הזה ואז המדפסת שלי פעלה אבל אני פירמטתי ואז הכרטיס לא פעל ואני רוצה להתקין אותו בכדי שיהיה לי LPT וגם בשביל שאני יוכל להרכיב את הLCD אז הכרטיס עצמו יש לו חיבור של מדפסת ושל איפה שמחברים ג'ויסטיק ישנים זה כל מה שאני יודע או של העכברים הישנים יש בזה כניסה ל9 פינים אז אני מבקש ממכם שתעזרו לי בבקשה איכשהו שאני יצלי…
-
- 7 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני קונה מחשב חדש וסגור על שאר הרכיבים. נותר לי להסגר על מעבד, לוח אם וזיכרונות. אין לי תקציב מוגדר מראש אבל מצד שני אני לא רוצה לקנות משהו שאין לו קשר לצרכים שלי. המחשב ישמש בעיקר למשחקים בשעות הפנאי, אינטרנט וכו'. הרכיבים שקיימים בינתיים במחשב: MSI 280X, מארז 300R, ספק 520W seasonic, דיסק קשיח 1TB BLUE, כונן SSD MX100 256GB. מעבד - חרשתי את הנושא רבות ואני צריך לפחות I5. במסגרת זו יש לי שאלה. מה נותן לי הכנה ל OC? האם זה פשוט מגדיל את ביצועי המעבד בעתיד ב10-20% ומקטין צוואר בקבוק עתידי? כי אני חושב שאם אני אגיע למצב שאצטרך להשתמש ב OC כדי להפוך את המחשב ל"עדכני" יותר אז יהיה עדיף להחליף שילוש חדש או מחשב חדש. לא? בהתחלה חשבתי לקנות I7 אבל אז הבנתי שזה…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הבנתי שהמעבד הזה יצא... והנה כמה שאלות: 1. תוך כמה זמן אתם חושבים שהוא יגיע לארץ? 2. הוא יתמוך ב- FSB 333 נכון? ואם כן הלוחות מבוססי NFORCE 2 יתמכו בו כמו למשל ה- EPOX 8RDA+? 3. כמה בערך אתם חושבים שהוא יעלה כשהוא יגיע לארץ? תודה לכל העונים!
-
- 7 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום, יש לי את הלוח הזה: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3439#ov ויש לי 4GB זיכרון במחשב וזה לא מספיק לי אני רוצה לשדרג לזיכרון הזה: http://www.gskill.com/en/product/f3-12800cl9d-8gbxl האם הזיכרון יתאים ללוח? לא מצאתי כלום על הציפסט P55... תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-