עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. איך אפשר לדעת אלו זכרונות לקחת, באלו מתחים בלי לדפוק את המעבד השאלה מתייחסת לכל מעבד, כי לכל מעבד מתח שונה (טווח מתחים) ויש התעסקות גם ב OC אני בטוח שיש לאינטל המלצה כללית / משוואה, רק לא מצאתי אותה אה, ולא לכתוב תשובה כזאת: "איזה מעבד יש לך ..."

• 7 תגובות
    • 786 צפיות
  2. שלום, יש לי מספר שאלות בנוגע למעבדים וללוחות אם: 1. האם כדאי לקנות מעבד box בגלל האחריות שנלווית לרכישה שכזו או שכדאי דווקא לקנות tray בגלל שלרוב המאוורר החיצוני שאקנה באותו המחיר יהיה עדיף? 2. בנושא כרטיסי זיכרון - למי שלא מתכוון לבצע המהרה, זה באמת משנה אם המהירות תהיה 1333 או 1600 או שלא באמת מרגישים בהבדל? 3. האם הכוונה לבצע OC תתן יתרון ללוח אם כזה או אחר, או שאין קשר בין ביצוע OC לבין לוח האם? 4. ראיתי שיש צ׳יפים של z68 ו-h68 ואין לי מה מושג מה עדיף ומה ההבדלים בכלל. מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הייעוד של כל אחד מהם ומי מהם עדיף? 5. האם יש חברה מסויימת שלוחות האם שלה עדיפים, או שכל החברות המוכרות(gigabyte, asus, asrock) מומלצות באותה מידה? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 743 צפיות
  3. אני הולך להשתמש בלוח של INTEL עם 915G עם מעבד 3.0 ללוח קוראים נראה לי AVALON או משהו דומה לזה לא בטוח. האם מישהו יודע משהוא עליו? אני יודע שיש לו תאימות לDDRII וגם DDR מה עדיף 256 של II או 512 I או לעשות איזהשהוא אובר קלוק או משהוא כזה ?? אפשר תהשתמש באחד של זה ואחד של זה או משהוא כזה?

• 7 תגובות
    • 539 צפיות
  4. לחבר שלי יש במחשב 2X516MB של OCZ. יש לו 800MHZ ותיזמונים 3CL הוא רוצה להגדיל את הזיכרון, ולהוסיף עוד 2GB למחשב. הוא רוצה זיכרונות של OCZ, ומצאתי לו את אלה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5940 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3189 על איזה זיכרונות אתם ממליצים יותר, ולמה? תודה

• 7 תגובות
    • 514 צפיות
  5. רכשתי זכרונות מאמזון עבור המחשב העתידי שלי. הבנתי שזכרונות מסויימים שהמתח שלהם מעל 1.5V עלולים לגרום לבעיות. 1. ראשית, רציתי לדעת באיזה בעיות מדובר. 2. איך ניתן להתגבר על הבעיות האלו. 3. זה הדגם שקניתי KHX1600C9D3B1K2/8GX, האם המתח שלהם יותר מ-1.5V? המעבד שייקנה יהיה IVY BRIDGE 3470

• 7 תגובות
    • 798 צפיות
  6. צריך לקנות מחשב חדש למצלמות אבטחה להורים.. חושב פשוט לתת להם את שלי ולשדרג את השילוש הקדוש שלי. אבל זה משהו שצריך להעשות בקרוב.. שימוש עיקרי שמעמיס על המעבד - פתיחת RAR'ים של כמה ג'יגות. אני חושב כרגע על משהו ברמת מחירים של Core2Duo E6300 - 450nis Gigabyte P43 board - 480nis / Asus P5Q Turbo - 700nis G.Skill 4gb DDR-II 1066mhz - 310nis מה שאומר עד ה-1300-1500 ש"ח. בכלל הולך לצאת משהו ברמת מחירים הזו בקרוב, או שאנחנו מסתכלים על צפי של מינימום 700 ש"ח מעבד וסכום דומה ללוח. יש כבר בנצ'מרקים ברחבי הרשת? ההורים לא ממש ירצו לחכות, השאלה אם זה בעצם שווה את זה ואפשרי באותה רמת מחירים של מה שקיים כיום במיינסטרים?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. מישהו מוכן לעשות לו שטיפת מוח? כל ההסברים שלי לא עזרו לו אז אני מקווה שקהילה גדולה כן תעזור. וזאת גם הזדמנות להגיד מה אתם מעדפים ואיזה מעבד יש לכם. אבל אל תחרגו יותר מדיי מהנושא המקורי.

• 7 תגובות
    • 621 צפיות
  8. יש לי מחשב לפני שלוש וחצי שנים ככה אז איזה סוג של זיכרון יתאים לי?

• 7 תגובות
    • 533 צפיות
  9. שלום, אני רוצה לשדרג מעבד אינטל בתושבת 775 לפני שיהיה מאוחר מדי. המערכת מבוססת לוח אם P35 של ג'יגבייט, ועובדת באובר-קלוק של 150%: Intel E2160 1.8GHz @ 2.7 Ghz אני מעוניין לשדרג למעבד שייתן קפיצה בביצועים ובעיקר ייתן חיים חדשים למחשב לעוד שנתיים-שלוש (אוברקלוק בא בחשבון). הקירור הקיים הוא Thermaltake MaxOrb וסוחב את האוברקלוק בקלות. התקציב: כ-500 ש"ח (גמיש. אפשר לסחוב לכאן או לשם אם זה משתלם). יש הצעות?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Miyota,

היי. לאחר שדיברתי עם הרבה אנשים בקשר לנושא הזה חלק אמרו כן וחלק אמרו לא. עכשיו אני יודע שיש כמה אנשים עם 7VRXP פה. ורציתי לדעת אם יש פה מישהו עם 7vrxp ומעבד Baron 333. ואם מישהו יודע בביטחון שאם הוא תומך\לא תומך בבאס 7VRXp. . תודה

• 7 תגובות
    • 722 צפיות
  11. למחשב של חבר שיבוסס על C2D ושלא יעשה בו OC (פרט לכרטיס מסך אולי, ולא דרך הלוח) חשבתי שילך על לוח של אינטל למקס' יציבות ומחיר זול. מכיוון שאין בתכנון המהרה, מה יהיו ההבדלים בין הציפסטים חוץ מהגרפיקה המובנת ( שיכולה להיות יתרון אם נופל פתאום הכרטיס מסך מסיבה כלשהי- כמו שקרה לי כמה פעמים לצערי). הריפר

• 7 תגובות
    • 454 צפיות
  12. ערב טוב לכולם , כמו שרובכם כבר ראיתם יצאו למחירה הלוחות החדשים למעבדי אינטל החדשים. השאלה היא כזאת , מה ההבדל בין הלוחות כמו h310 לb360 וz370? ואם למשתמש רגיל, כמוני לדוגמא שלא עושה oc ולא משתמש בחיבורים מעבר ללחבר מסך ,עכבר,מקלדת ומודם צריך ביכלל לוח אם הגירסא היקרה יותר מh310?

13. היי חברה רציתי לשאול שאלה לפני שאני קונה לי איזה מעבד ומתחרט עליו אז ככה אני חשבתי מה שאני בעצם צריך זה מעבד חזק לביצועים ולהפעלת משחקים אז רציתי ללכת על משהו זול של פנטיום 4 3.4 ג'יגהרץ ואני פשוט חושב עם כדאי ללכת על הכפול ליבה החדשים core 2 duo או dual core כי בעצם חלונות אקס פי לא תומך בליבה כפולה אך ישנה אפשרות לשים את ה64bit שזה בעצם וינדוס שתומך בזה ,אם לחשוב אז dual core or core 2 duo בעצם בעלי שני ליבות ואם נגיד יש לי dual core or core 2 duo 2.6ghz אז זה בעצם פועל כל ליבה 1.3 וביחד זה 2.6 אז האם בכלל שווה להשקיע בידיע שויסטה כן תומך בריבוי ליבות אך הוא עוד רחוק מלהיות וינדוס תקין וטוב לשימוש כמו כן אתם יודעים כי הוא גם מעמיס את המערכת?????????!!!!!!!!!!! תודה מראש…

• 7 תגובות
    • 628 צפיות
  14. יש לי בבית מחשב (לא זה שבמפרט, אם תצטרכו את המפרט אני אמצא אותו...) עם שמאוורר רק באמצעות המאוורר של הכרטיס מסך, של המעבד ושל הספק (כן אני יודע שזה לא בסדר, אני לא מצליח למצוא לאבא "תירוץ" מה צריך לקנות...). בכל מקרה, לפני כמה חודשים המחשב התחיל לעשות בעיות אז לקחנו את המחשב לדוד שלי שגילה שהמאוורר של המעבד לא מסתובב. הוא החזיר לנו את המחשב והשינוי היחידי שהוא עשה היה לנתק את המאוורר מהמקום שהמאוורר אמור להיות בו CPU_FAN ל PWR_FAN (בלוח האם...) שזה המקום שלפי מה שאני יודע מיועד למאוורר שנמצא מול המאוורר של ה CPU על המארז. לחיבור של ה CPU_FAN יש 4 פינים כמו שלמאוורר יש 4 חוטים. לחיבור של הPWR FAN יש 3 פינים. המחשב עובד אבל זה בכל זאת מחובר לחיבור שלא מיועד לו וזה קצת מדאיג…

• 7 תגובות
    • 3.2k צפיות
  15. Started by TheSlayer,

היום בחנות הציע לי המוכר את ה-E6620 במקום ה-E6600 כי ב-6620 יש 4 מגה ולא 2*2 מגה כמו ב-E6600. מה דעתכם?

• 7 תגובות
    • 730 צפיות
  16. Started by quantoM,

אני קונה מחשב חדש, לגיימינג, ולא עושה OC. אני לא חשוב שאי פעם אני אתעסק עם הלוח, בטח לא לOC, וקרוב לוודאי שאני לא אשדרג. שווה לי להשקיע עוד 300 שקל בP45 ? או שP35 יספיק ?

• 7 תגובות
    • 743 צפיות
  17. Started by 114508534,

הוא חזק .......לאיזה פנטיום הוא מקביל פחות או יותר?

• 7 תגובות
    • 669 צפיות
  18. אני חורש על הרשת וגם על האתר כבר יותר משבוע בניסיון להרכיב את המחשב התקציבי הטוב ביותר. אחרי שהגעתי להחלטה בנוגע לכרטיס מסך, מעבד וזיכרון, נשאר רק הלוח אם. דרישותי מלוח אם: יכולת OC מעולה ויציבות. (מומלץ גם כרטיס קול מובנה ברמה) קיבלתי המלצות חמות על הלוח אם של ABIT ABIT NF7 2.0 Nforce 2 AMD והיום קראתי ביקורות ברשת על ALBATRON KX18D PRO Nforce 2 הביקורות אמרו שזה לוח אם מעולה ושווה כל אגורה. רציתי לשמוע את דעתכם בנושא. איזה לוח אם עדיף לקחת?

• 7 תגובות
    • 647 צפיות
  19. Started by or,

איזה לוח יתן ביצועים טובים יותר: Msi KT3 Ultra-ARU או abit at7 (אני מדבר על ביצועים נטו ללא קשר למחיר)

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  20. היי יש לי מעבד אינטל P4 3000 ועשיתי לו אתמול OC למהירות של 3300. בזמן רגיעה הוא נמצא בחום של 45 פלוס מינוס. אבל כאשר אני מאמץ אותו הוא מגיע גם ל-60 מעלות. שאלתי היא הטמרפטורה בה יש כבר נזק ממשי למעבד ואסור שהחום יגיע עליו? האם הנזק הוא נקודתי (אתחול מחדש או פריז) או נזק מצטבר לאורך זמן. יש אולי למישהו חומר בנושא. תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. חברים אם אני קונה 2 סטיקים כאלה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=22_308_489&products_id=4461 זה יהיה ב- DUAL CHANNEL ? הלוח אם שלי תומך בזה. כאילו יש ערכות של 2 ערוצים כבר מוכנות כאילו רציתי לדעת אם זה משנה משהו.....

• 7 תגובות
    • 652 צפיות
  22. Started by Danny_Malis,

אני צריך המלצה לזיכרון למחשב מבוסס AMD64 , אני צריך 2 סטיקים של 256 והמחיר עד 1000ש"ח גג (עדיף פחות)...

• 7 תגובות
    • 785 צפיות
  23. Started by SEangel,

יש איזה תוכנה שמנטרת איזה סוג זיכרון יש? (עדיפות לתוכנות "קלות" שאפשר להעביר דרך מייל)

• 7 תגובות
    • 853 צפיות
  24. Started by Sifo Jen,

היי, הבנתי שDDR תאורתית מגיע ל6.4 גיגה ביט לשניה, אבל הוא מתחלק לכל תושבת לכן מעשי זה 3.2 גיגה ביט בשניה. השאלה שלי היא אם אני אקנה סטיק של 1GB ואשים אותו לבד, אשנה בביוס את חילוק הרוחב פס לתושבת אחת (בהנחה וזה אפשרי). האים זה יעבוד לי ב6.4 גיגה ביט? יכול להיות שאפילו אם זה היה אפשרי כזה דבר ישרוף לי את הזיכרון? בקיצור, אני צריך שמיהוא יסדר לי את העינינים בראש. תודה רבה, יאיר.

• 7 תגובות
    • 685 צפיות
  25. Started by Numi1989,

יש לי מעבד dual core processor E2160, lga775 pkg 1.80 GHz, 1MB L2 Cache 800 MHz FSB. ואני לא מוצא בשום מקום האם הוא 32 ביט או 64 ?! רציתי לדעת האם הוא יכול לעבוד גם עם ווינדאוס 64 ביט והאם וזה כדאי ?

• 7 תגובות
    • 690 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.