עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם זוהי הודעה ראשונה בפורום - ברוכים הנמצאים :-) לענייננו: יש לי מחשב בן 4 שנים עם 1 גיגה זכרון ב-2 סטיקים של 512 מצ"ב מפרט מלא מ-CPUZ אני מעוניין להוסיף עוד גיגה זכרון. לא הכי מבין בזה ולא רוצה לעשות טעות - איזה זכרון אני צריך לקנות ע"מ שיתאים ללוח אם שלי ושלא יהיו בעיות..? תודה מראש, יוסי [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Inzagi,

מה דעתכם על הלוח הנ"ל? מה ההבדלים בין הערכות G35 לP35?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by OR007,

לאחר התלבטויות ורצון לקחת לוח מבוסס N-FORCE 2 אבל לא יכולתי בגלל התקציב וחשבתי ללכת על GA-7VAXP. החלטתי במפרט שלי לקחת מארז של קומפיוקייס במקום מארז של אנרמקס ובכך לחסוך 400 שקל שאותם נראה לי יותר חכם להשקיע בלוח אם. איזה מלוחות ה-NFORCE 2 ג בשוק הכי כדאי לי לקחת (תקציב עד 1100 ש"ח). אני אישית חשבתי ללכתת על הצ'יינק זנית', עושה רושם של לוח מצויין וגם בא עם באנגל מרשים ביותר. אפשרות 2 היא האסוס ולבסוף הלידטק. מה דעתכם ?...

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  4. הדגמים השולחניים הראשונים בדור הבא מבית אינטל מציגים רמת יכולות מבטיחהלכתבה

5. שלום רב, לפני כמה חודשים רכשתי מחשב חדש עם הלוח אם gigabyte b450m ds3h. יחד איתו גם רכשתי כונן SSD NVME השאלה שלי היא כזו - האם אני יכול לחבר עוד כונן בתצורה הזו ? הלוח תומך ? איך עושים את זה אם כן ? כי אף פעם לא חיברתי כונן כזה... או שאפשר רק מהדגמים הישנים של הSSD בתצורת SATA3 ? יש המון מבצעים של כונני SSD באמזון אז אמרתי למה לא לקפוץ על ההזדמנות אם אפשר... תודה מראש לעונים!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום רציתי לדעת אם אני יכול להתקין על המחשב שלי 3 סטיקים של זיכרון?? אם זה אפשרי אני כנראה רוצה לשים 3 סטיקים של 512 אני לא יודע אם צריך אבל אני יציין את המפרט שאני הולך לקנות.. amd 64 3000+ epox kda3j leadtec 6800 compucase 6a19 (משהו כזה) נראה לי אלה הפרטים הרלוונטים.. תודה מראש

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by orrm,

שלום כולם, במחשב הישן שלי - אני לא יודע איזה זכרון ולוח אם יש לו. מה שאני חושב זה זכרון RDRAM 800 מקורי של סאמסונג (ג'יגה ממנו) ולוח אם של אינטל 850GB כלומר גריבלדי אם הבנתי נכון.... מצורפות שתי תמונות כדי שתוכלו לעזור לי אם אתם צריכים תמונות מזוויות שונות או יכולים לתת לי הסבר איך למצוא בתוכנה את המידע הזה זה יעזור לי מאוד.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Ac-Boy,

אני רק יודע שזה ראשי תיבות של FRON SIDE BUS.. ועוד קצת אבל אשמח אם מישהו יסביר לי על זה יותר D: וכן, חיפשתי בנעוץ ובאמת שלא מצאתי ואם יש שם תוכלו לעשות לי או העתק הדבק בבקשה או שתפנו אותי לאיזה מס' תגובה זה נכתב.. תודה ענקית מראש =]

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by gnagar,

אני יודע שההבדל העיקרי בינהם זהו ש ב -DS4 יש קירור לצ'יפסט ! מה שמדאיג אותי הוא במידה והקירור לצ'יפסט הולך אז כל הלוח הלך ואולי הוא נוטה להתקלקל יותר ? השאלה איזה לוח עדיף מבחינת עמידות לאורך זמן ?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום לכולם, אני מתכנן לבנות מחשב חדש בחודש הקרוב, אז אני אוסף מידע על רכיבים. הדבר הראשון הוא כמובן המעבד ולוח-האם. אני מתכנן לבנות את המחשב בעיקר למטרות גיימינג כבד (שיתבסס על gtx 670), והבנתי שבשביל זה מספיק ה-2500k או ה-3570k. עכשיו אני מתלבט ביניהם כי מצד אחד, הפרש המחיר לא מאד גדול אז לכאורה עדיף את החדש יותר, מצד שני, זה באמת משנה משהו לגיימינג? מה גם שאני שוקל להתחיל להתנסות בהמהרה ואני שוקל להמהיר את המעבד כשהמחשב יתחיל להיות קצת חלש כדי לסחוט ממנו עוד זמן חיים, והבנתי שדווקא בקטע הזה ה-3570k מתחמם יותר מדי ולכן פחות טוב לזה, אבל אני לא יודע אם מדובר בהמהרה קיצונית או משהו קטן. על מה מבין אלה אתם ממליצים (או איזה עוד שיקולים אני צריך לקחת בחשבון?) לגבי הלוח-אם, כא…

11. Started by efee123,

שלום, בבעלותי מחשב נייד Asus vivobook s400ca עם 4 ג'יגה זיכרון. אני כל הזמן מגיע לניצול של 100% זיכרון וזקוק לאחד נוסף. אם כבר להוסיף אז אני מעוניין להוסיף 8 ג'יגה. רציתי לדעת אם כל הזיכרונות הנ"ל מתאימים ומה ההבדלים העיקריים ביניהם, כלומר למה הפרש מחר של 100~ שקל בין הדגמים? http://ksp.co.il/?select=.1038..316..786..347.&list=1&sort=2&glist=0&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 תודה!

12. Started by pergola,

בהנחה ויש לי כרטיס מסך ממש חזק, ואני בעל המעבד הנ"ל, האם במשחקים מסויימים המשחק לא ינצל את מלוא הכרטיס מסך כיוון שיווצר צוואק בקבוק מהמעבד הנ"ל, ולכן הכרטיס מסך ינוצל רק בחלקו? עד כמה משפיע המעבד על משחקים כבדים? האם E6300 לא מספיק להריץ משחקים כבדים? ועוד שאלה, איך הכרטיס הנ"ל לשימוש של עיבודי תמונות raw בפוטושופ לצלם מקצועי? מספק? צריך מעבד חזק יותר?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by shlomi219,

שלום לכולם אני בונה מחשב חדש וחסרים לי רק הזכרונות. יש לי התלבטות לגביהם כיוון שאני לא יודע עם כדאי לי לקנות זכרון של 1066 מגהרץ או שזה בזבוז של כסף כי לא יהיה ניצול המהירות בכלל. הלוח: Asus Maximus II Formula המעבד: INTEL QUAD CORE Q9550 2.83GHZ 12MB BOX 1333Mhz הכ. מסך: ATI SAPPHIRE HD 4870 512MB GDDR5 D.DVI 256BIT טוב לפי מה שידוע לי המחשב בסופו של דבר עובד במהירות של החלק שנותן מהירות הכי נמוכה. את מהירות המעבד מחלקים ל-4 מה שנותן לי 333 מגהרץ אז השאלה היא האם זיכרון במהירות 800 מגהרץ יספיק כי למעשה גם 800 מגהרץ שמחולק לשתיים יתן 333 מגהרץ בסוף. האם אני טועה בעניין?..והאם זיכרון במהירות 1066 מגהרץ יפיק תועלת יותר טובה במערכת או שאין לו כל חשיבות? בתודה שלומי..

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אני מעוניין לקנות i CORE 7 950 והמחיר יקר להחריד. עם יציאת המעבדי 6 ליבות לשוק אני מניח שצפוייה ירידה בעלויות המעבדים של ה 4 ליבות. משיהו יודע להעריך או יודע מידע על מתי ואם בכלל צפויה הוזלה? תודה.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  15. 39.5-41 מעלות בidle!! וזה של הלוח לא של המעבד! ובמאמץ יכול להגיע אפילו ל47 בימים חמים מאוד ואני לא יודע מה לעשות הלוח הוא של gigabyte ובזמן האחרון כשאני מדליק את המחשב אז המאורר שעל הלוח (שכתוב עליוAGPX8 ) משמיע רעשים חזקים ואז הוא נרגע אחרי חצי דקה בערך אבל פעם זה לא היה ככה בשבוע הראשון שקיבלתי את המחשב הוא היה ב36 מעלות בidle ו39 במאמץ בערך למרות שאז לא ממש שיחקתי במשחקים כבדים אבל בכל מקרה כולם אומרים פה ש39.5-47 מעלות זה לא ממש טוב ללוח אם אבל מה אני יכול לעשות נגד זה? אולי להוסיף מאוררים למארז? כי יש לי רק מאורר אחד שמוציא אוויר..

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by GOODRIC,

היי לכולם לאחרונה הבנתי שהמחשב שלי קצת זקן ורציתי לשדרג לו את הזיכרון. העניין הוא שלא הבנתי את כלל הקטע הזה עם הדורות של הזיכרונות ומה המחשב שלי מסוגל לקלוט ומה לא. כרגע יש לי 8 גיגה זיכרון בכרטיס אחד ואני רוצה לשדרג ל-16 . יש לי שני סלוטים לכניסת כרטיסים. הנה המפרט, מאז שידרגתי לווינדוס 10 והוספתי כונן ssd. אם יש לכם הצעות שידרוג נוספות אשמח לשמוע. 889 ₪ - Quad Core i5 4460 3.2Ghz S1150 279 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B85M-D2V S1150 299 ₪ - * מבצע * -8GB Crucial DDR3 1600Mhz 1879 ₪ - Nvidia GeForce MSI GTX970 4GB TwinFrozr GAMING 285 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 99 ₪ - Lite-On DVD-RW…

17. Started by ser_man,

בלא להתחשב במחיר של הזכרונות... מה עדיף לי? לוח אם לא תומך agp*8 עם 512 rdarm החדש (1066) או לוח אם עם agp*8 עם 512 ddr במהירות 333 מה"צ? פשוט אני קונה כרטיס גרפי gf4 ti4200 שיש לו (תמיכה או דרישה אין לי מושג) בagp*8 ואני מפחש שהוא לא יעבוד לי על לוח אם של agp*4 ... חוץ מזה בעתיד אני מתכוון אולי לקנות את הgeforce fx (לא בטוח) ואני מפחד שעם לוח אם של agp*4 הוא לא יעבוד עריכה של biodome: יש לדאוג לכותרת עניינית ופורום המתאים לנושא.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by gal.w,

הנה כתבה די מעניינת על מעבדים חסרי שעון: הכתבה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by zohar678,

באיזה מקרים כדאי להוציא ולהכניס את הבטריה בלוח האם? והאם צריך לאחר מיכן להגדיר הגדרות בביוס?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום לכולם ברצוני לקנות מחשב שיריץ משחקים ברמה גבוה(לא גבוה מידי-רמה ממצועת פלוס) קיבלתי הצעת מKSP: מעבד: נגיע אליו לוח אם:EP45-UD3L s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1066, PCI-E 2.0 GIGABYTE כרטיס מסך: GIGABYTE GEFORCE GTS 250 1GB זכרונות: 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel כונן קשיח:‏500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS‎ צורב: LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA מארז:coolermaster ‏Elite 335 Black (No PSU) ‎ ספק כוח:hec ‏500TD-TF 500W 2x8cm fan 24pin‎ רשמתי את כל זה על מנת לשאול לגבי ביצועי שני מעבדים שונים שקיבלתי עליהם הצעה: E8400 Q8400 מי כדי יותר למשחקים עם נטיה לטווח הקצר (שנה) ומי יותר טוב לגבי טווח ארוך יותר(שנתיים בערך)? כיום אני מב…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Dima67,

אני לא ממש מבין בזיכרונות ורציתי לשאול מה יותר משתלם ואם מישהו יכול להסביר לי בכלל מה ההבדלים ועד כמה הם משמעותיים: 4GB DDR2 800MHZ http://tms.co.il/product/5362 423 שקל 4GB DDR2 1066MHZ http://tms.co.il/product/5498 538 שקל 2GB DDR3 1333MHZ http://tms.co.il/product/5247 752 שקל אני לא הכי מבין במהירויות וכו'. עד כמה יש הבדלים כין כל אחד ומה הכי משתלם לקנות למחשב שיהיה ל-3/4 שנים? ואם אפשר עם הסבר בבקשה כדי שאני אבין חח.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  22. http://img576.imageshack.us/i/44387730.jpg/ יש לי מעבד שאני עושה לו המהרה עד 4 GH ווינדוס לא מראה את המהירות של המעבד האמיתית 3.9 GH CPUZ מראה רק 3.7 GH ווינדוס מראה רק 2.8 GH ( לפעמים 2.6 ) למה זה קורה ?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  23. תראו, יש איזה סיפור מסובך שאני עובר עם איזה טכנאי שדי עשה לי בלגן במחשב... עכשיו... היה לי לוח אם עם Socket A... אז לסיכום, אני רוצה לשדרג לוח אם ומעבד... יש לי תקציב של 1400 שקל לשניהם... עכשיו עוד דבר, לטכנאי הזה יש מלאי קצת מוגבל... אז מה שאני בעצם מבקש זה שתייעצו לי בנוגע לאיזה לוח אם ואיזה מעבד כדאי לרכוש במחיר הזה (1400... אפשר לחרוג טיפה באיזה 100)... שצריכים להיות במלאי של כל טכנאי ממוצע... תודה רבה מראש! בן =)

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by E-tay,

יש כבר מחשב אחד טוב בבית...עכשיו אנחנו רוצים לקנות עוד אחד השאלה שלי היא מה עדיף? amd athlon xp 2400 + abit nf-7 או p4 1800 intel marryvel d850mv

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by hz707,

?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים