עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Bartleby,

מחפש לוח מתוצרת אינטל שמתאים למעבד כפול ליבה מדגם 805 ושיש בו כרטיסי קול ומסך מובנים וסלוט PCIe עד 600 ש"ח.

• 12 תגובות
    • 940 צפיות
  2. Started by TOMMYB1,

שלום . אני יודע שהשאלה שלי כללית ביותר, ההתלבטות לגבי מחשב חדש. התקציב של המחשב הוא בסביבות ה2000 ללא מארז וללא כרטיס מסך. המחשב אמור לשמש לסביבה ביתית, סרטי HD ואינטרנט. קודם כל ידוע לי ששלושת המעבדים חזקים מספיק ושאפשר לקחת גם מעבדים יותר פשוטים פשוט אני רוצה שהמערכת תחזיק לפחות ל3 שנים, המערכת תהיה עם DDR3 4 GB. והאם יש טעם ביותר מ2 ליבות כאשר לא משתמשים בשום תוכנה גראפית\משחקים מיוחדים. תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 940 צפיות
  3. Started by deadwolf,

שלום אני רוצה לשדרג את המחשב קצת עכשיו קשה לי להחליט איזה לוח עדיף לי לקנות GA-P43-ES3G או אחד הלוחות הסדרת הP43 או אפילו P45 או את ה DFI LP BI P43-T34 שמגיע עם 4GB DDR3 1066 ב900 שקל פחות או יותר וחשבתי לקנות E5300 או משהו בסגנון אם יש למישהו עצה על מה עדיף להשקיע זה יהיה נחמד אני מוכן להשקיע עד 1500 שח ואני צריך מעבד לוח וזכרונות יש לי כבר ספק חדש יחסית 650W של THERMALTAKE HDD ומארז יש כבר לא צריך להשקיע תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 940 צפיות
  4. Started by gizap2,

שלום. אני בקרוב קונה מחשב חדש. ובמפרט שאני מסתכל על המעבד שמתי לב לשני דברים. 1)שיש מעבד מהיר 2)ויש מעבד מרובה ליבות איך אני יכול לדעת מה יותר חשוב לי ? שהמעבד יהיה מהיר יותר או מעבד מרובה ליבות? מה יותר טוב? מה יותר כדאי? מה הבדל בכלל? כי אני לא מבין בזה כל כך. ואני הולך לקנות מחשב מחברת אייבורי. האם אתם ממליצים עליהם? אם לא, יש איזה חברות אחרות יותר טובות..? תודה.

• 5 תגובות
    • 940 צפיות
  5. האם זה מצדיק?

• 6 תגובות
    • 940 צפיות
  6. אני לא כ"כ מבין בלוחות AMD ואני לא מבין בסוקט שלהם תוכלו לעזור לי בבחירת לוח אם טוב נגיד ברמה של הP45 של אינטל (משהו בסגנון) מה הכי משתלם והכי טוב במחיר שרשמתי ??

• 11 תגובות
    • 940 צפיות
  7. Started by liordavid,

שאלה בכותרת... תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 940 צפיות
  8. Started by vgsign,

אני רוצה להרכיב מחשב שייעודו בעיקר משחקים אך גם גרפיקה פה ושם כאשר הכוונה המרכזית היא לא להחליף\לשדרג אותו בשנתיים הקרובות. אני שואל ספציפית על המעבדים 661/660/i5 750 ו-930/i7 860 כי קיבלתי הצעה ספציפית עבורם במחירים טובים מאוד כאשר המעבדים מאותה סידרה עולים כמעט אותו הדבר וה-i7 עולים בערך 150 ש"ח יותר מה-i5. אשמח גם לשמוע נימוק מקוצר להדיוטות מה העדיפות של מעבד אחד על פני השני והאם הוא שווה תוספת של 150 ש"ח. בנוסף יש לציין שקיבלתי גם הצעה טובה על לוח אם של אינטל - DH55TC. למיטב הבנ תי רכישתו פוסלת את הi7 930 מכיוון שמדובר בחיבור אחר. אשמח לחוות דעת מאוד כללית לגבי לוח האם המדובר. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 940 צפיות
  9. יש לי מחשב מלפני 3 שנים אם 2 כרטיסי זיכרון של 256MB DDR אני חושב שהם 400MHZ אני רוצה לשדרג אותם ... אני יכול לDDR2 ? או שאני צריך להחליף לוח אם בשביל זה יש לי לוח אם של MSI NEO-V 2 משהו כזה

• 5 תגובות
    • 940 צפיות
  10. היי לכולם. בבדיקה די שגרתית בMEMTEST גיליתי דבר מעניין. נתחיל בזה שאת הבדיקה ערכתי בהגדרות סטוק של כל הרכיבים במחשב. כולל כמובן, הזכרונות. כאשר אני מריץ בדיקה רגילה, ובפרט הגדרת הMEMORY SIZING היא BIOS STD, הכל עובד כשורה. ברם, כאשר אני בוחר באפשרות MEMORY SIZING = BIOS ALL, שלמיטב הבנתי(ואשמח אם מישהו שיודע עוד על העניין יוכל להרחיב), אינה משאירה שום זכרון רזרבה אלא בודקת את כל כולו, אני מקבל תוך מאית שנייה 481 שגיאות, שתוקעות את המחשב לגמרי. כאן אני נתקל בבעיה משונה גם כן - אם אני לוחץ על כפתור הריסט, המחשב לא עושה POST. אני צריך לכבות את המחשב ולהדליקו מחדש כדי שהוא יחזור לפעול רגיל. כל השגיאות מופיעות בכתובת הבאה : 000fec00000 - 4076.0MB. עכשיו השאלה שלי היא כזאת - הא…

• 4 תגובות
    • 940 צפיות
  11. Started by ofird,

הזמנתי את WINDOWS VISTA ULTIMATE לקראת המעבר אני רוצה "לדגם" את החומרה שתתמוך בVISTA. חבר אמר לי ש1 GIGA זיכרון לא יספיק "לסחוב" את ויסטה, לכן רציתי לשדרג. כרגע יש לי שני סלוטים תפוסים עם 512 כ"א, הנה הקישור לזכרונות: http://www.twinmos.com/dram/dram_p_dt_dualchannel_ddr400.htm ו2 פנויים הMB שלי תומך DDR400, להלן הקישור: http://ae.asus.com/products3.aspx?l1=3&l2=15&l3=210&slname=NVIDIA%20GeForce%206150%20+%20nForce%20430 האם אני צריך לקנות 2 זכרונות דומים כדי לתמוך בDUAL? האם הם צריכים להיות כמו הקיימים שלי? או שאני אוכל לקנות (ואני מעדיף) אחד של 2 GB (כדי להשאיר עוד סלוט פנוי, ולנצלו (את הסלוט והזיכרון) גם בעתיד. מה המלצתכם?

• 14 תגובות
    • 940 צפיות
  12. שלום רב, אני עכשיו מרכיב לי מערכת מחשב שתהיה מבוססת על מעבד Q6600 ועל לוח X38 ASUS P5E שנרכשו כבר. אני מחפש זיכרונות איכותיים של DDR2 800 או DDR2 1066 בנפחים של עד 4GB. השימושים שלי במחשב הם עיבוד תמונה בפוטושופ ו Lightroom ומשחקי 3D כגון COD4. את המעבד ואת הזיכרונות אני מתכוון להמהיר קצת, אז יציבות ואמינות של הזיכרונות זה משהו שמאד יהיה חשוב לי ואהיה מוכן להשקיע עוד כסף בשביל לקבל את זה. מצאתי ברשת כמה זיכרונות שאולי יתאימו לי והייתי רוצה לקבל חוות דעה והמלצות לגביהם. מנעה מחשבים זיכרונות Gskill G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 4GB Dual Channel CL 4-4-4-12 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=9219 G.Skill DDR II PC8000 1000MHZ 4GB Dual Channel CL 5-5-5-15 http…

• 11 תגובות
    • 940 צפיות
  13. יש לי כרגע שני סטיקים של 1gb ddr 800, (סה"כ 2 ג') קיבלתי בירושה 2 סטיקים של 512mb ddr400. האם כדאי להוסיף אותם למערכת? האם זה יפגע בביצועים? האם הלוח יעבוד מול סך כל הזכרונות ב 400 ? מה"ע אובונטו 64, ויסטה 64, e6600, intel 965, 8800gts 320mb שימושים עיקריים במחשב - משחקים (oblivion, company of heroes), פיתוח, וכל השאר.

• 8 תגובות
    • 940 צפיות
  14. Started by ALTRIPYA,

אני רוצה לקנות מעבד 64 BIT אבל יודע לי שזה כרגע רק לשרתים אני יודע שצריך לצת למחשבים ביתים אבל מתי אולי כבר יצא ולא יודע לי אבל שהיה לשימוש ביתי לא לתעשיה

• 7 תגובות
    • 940 צפיות
  15. Started by berner,

חברים אני רוצה להכנס לנושא AMD ואבקש המלצה לגבי המעבד החדש XP2800+ לוח אם מתאים מסוג NFORCE2 מי יכול לתת לי המלצה ונתונים כולל הצורך באיוורור בברכה רא

• 8 תגובות
    • 940 צפיות
  16. Started by iakovl,

אפשר להכניס 2 כאלה ללוח אם? בוא נגיד ABIT NF-7 SL ver 2 למי שלא מכיר זאת ערכת קירור לזכרון של thermaltake הנה הלינק (תבחרו 2) http://www.thermaltake.com/support/memoryMenu.htm

• 10 תגובות
    • 940 צפיות
  17. Started by NeverHood,

שמעתי על גשר צפוני גשר דרומי גשר דרום מזרחי הפונה לים ענארף מה.. מה זה כל הדברים האלה ?

• 6 תגובות
    • 940 צפיות
  18. Started by Proww,

אהלן, שבת שלום. היה לי בעבר מחשב ממש ישן (בערך 10 שנים.. +-) שהיה מותקן עליו מערכת ההפעלה XP. רציתי לנסות ולהתחכם ולנסות להתקין עליו WIN7 - מה שלא צלח. המחשב עשה בעיות, נפתח עם מסך שחור וכו' וכו'. עכשיו ככה, הוצאתי את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן, הינה התמונה שלו: רציתי לדעת, יש לי מחשב שמחוברים אליו 3 דיסקים קשיחים (500 גיגה, 160 ו 80). האם אני יכול לחבר את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן? פשוט יש שם כל-כך הרבה חומר (שאגב הוא מגובה, היו 2 מחיצות שם) חשוב, החיבור שלו הוא חיבור ישן (כמו שאתם רואים בתמונה). הלוח אם שלי הוא: Motherboard Name Intel Pearl Creek DG31PR ולא מחוברים אליו כוננים קשיחים מהחיבור הישן, אלא מהחיבור החדש האדום (מצטער על הבורות). בין היתר מחוברים 2 גיגה זי…

• 5 תגובות
    • 940 צפיות
  19. Started by AmitDanan,

הנה הדגם של הלוח כולל העידכוני ביוס: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3285#bios האם כדי לעדכן? מה התכונות החדשות של עידכון ביוס לגירסה מתקדמת יותר? כרגע הלוח הוא ברירת מחדל מעולם לא היתקנתי עידכון ביוס ללוח.

• 9 תגובות
    • 940 צפיות
  20. Started by cha_had,

שלום לכולם, ברצוני להפנות אליכם שאלה ספציפית זו במטרה לדעת איך יתפקד מחשב אם אחליף מעבד I7 ב-I3? לדגומא: אם יש לי תוכנה ספציפית, הצורכת מהמעבד I7 בין 5 ל-20 אחוז, איך המחשב יתפקד עם המעבד I3? איפה תורגש ההאטה? *המחשב לא מיועד לגיימינג ולא לאוברקלוקינג! תודה לעוזרים, חיים

• 3 תגובות
    • 940 צפיות
  21. Started by yigal83,

שלום ברשותי שני לוחות ASUS (שני מחשבים שונים) חדשים: Z270 E & X370 Gaming pro. ללוח האם מחוברים רכיבים רבים של Corsair (זיכרונות, קירור מים, מאווררים...), ליציאות השונות שקיימות על הלוח. האם ניתן לשלוט על התאורה שלהם (לרכיבים הכוללים לדים כמובן) ישירות מהכלים/תוכנות של ASUS ? תןכנת AURA של ASUS מגלה רק את לוח האם, והתאורה נקבעת בעזרת תוכנה זו. בשביל לשלוט על רכיבי Corsair אני משתמש בתוכנת Corsair link אך אין בה את כל האפשרויות שיש ל ASUS, והיא גם עפה (נכשלת) אחרי זמן מה... (קראתי באיזה מקום באינטרנט, מישהו כתב שתוכנה זו לא רצה טוב יחד עם התוכנה של ASUS). איך ניתן לשלוט/לנטר את כל המערכות במחשב בתוכנה אחת, מבלי להריץ את כל הת…

• 0 תגובות
    • 940 צפיות
  22. Started by HingedEmu2,

היי, אני קונה שני זיכרונות כאלה: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=778381 של 1333mhz אם יש לי זיכרון של 668mhz שאני רוצה לשים איתם זה יפריע? אם התזמון שלהם (cl) שונה זה יפריע? מה עלול לקרות אם הם לא תואמים בmhz ובcl? תודה לעוזרים

23. האם משפחת מעבדי ה-Core-G החדשה סוף כל סוף תאפשר גיימינג ראוי במוצר ממשפחת ה-NUC? לכתבה

24. שלום, לחבר שלי יש Asus P7H55 ללוח יש 4 חריצי זכרון. כרגע יש לו 2 סטיקים של 2 ג'יגה בתדר 1600. (קינגסטון הייפר איקס כחולים למי שזה חשוב, אם אתם רוצים דגם מדוייק תגידו) לפי מה שקראתי באתר של אסוס רשום שהלוח תומך בעד 16 ג'יגה. השאיפה היא לשדרג לפחות ל-8 ג'יגה. מהן האפשרויות? חובה להוסיף 2 סטיקים של 2 ג'יגה? או שאפשר להוסיף סטיק של 4 ג'יגה? או 8 ג'יגה? אני רוצה לדעת מה יעבוד לו? ומה מומלץ? (האם יש תצורה מסויימת שמומלצת? אני יודע שעדיף צמד סטיקים אבל במקרה הזה נראה לי אבסורד לקנות 2 סטיקים של 2. אבל אם זה עדיף או האופציה היחידה זה מה שאמליץ לו לעשות) בתודה מראש על כל תשובה שתינתן בברכה, ליאור.

• 8 תגובות
    • 939 צפיות
  25. לפני בערך שנה רכשתי מחשב חדש לפי המלצות חברי פורום מפרטי מחשב, לפי המלצתם רכשתי מחשב עם מעבד AMD מרובע ליבות (וכמובן לוח אם תואם). מה שיש לי כרגע - לוח אם - Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H המעבד - AMD Athlon II X4 640 Processor (אני ממש מצטער שלא השקעתי לפני שנה עוד 500~ ש"ח והייתי לוקח כבר i5 עם לוח תואם שהיו סוגרים לי את הפינה) הצרכים שלי מהמחשב (מריץ 7 64 ביט) הם - אינטרנט (והרבה, בדר"כ 2 דפדפנים עם מינ' 10 טאבים), פיתוח (תכנות) ב-VS, Python, אני מריץ על המחשב PHP, MYSQL ו-אפאצ'י (עם XAMPP) ובדר"כ רץ לי VM עם מכונת לינוקס/WINXP ברקע שאני עושה בו שימוש מדי פעם. בנוסף אני עובד עם כל מיני עורכים, תוכנות מסרים, וורד ואקסל. בדר"כ לא כל התוכנות פתוחות במקביל, אבל כשזה קורה המחשב…

• 7 תגובות
    • 939 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.