עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. חנויות רבות מציינות שהן מוכרות מעבד BOX ולא ממש ככה. אתה מקבל מעבד ומאוורר במארז פתוח אחד ליד השני. על המעבד יש מדבקה שאם אתה מסיר אותה אז מתבטלת האחריות השאלה שלי האם יש בעיה עם מעבדים אלה כיוון שלא מגיעים באריזה מקורית? כי לך תדע מאיפה בא המעבד והאם היה באיזה שימוש ? חושב לקנות כזה מחר אז להיות רגוע ?

• 11 תגובות
    • 900 צפיות
  2. Started by yotamavi,

כרגע אני עם הזכרונות שבמפרט, 1G של G.SKILL וNFS החדש עובד לאט ומרצד קצת אז החלטתי להחליף זכרון נתקלתי בקיט הבא שנראה לי במחיר טוב למדי ורציתי לדעת אם הוא טוב http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1159

• 10 תגובות
    • 737 צפיות
  3. חבר'ה השיקול שינחה אותי בבחירת לוח האם הוא לא תקציבי אבל זה לא אומר שאני הולך להעיף על זה כסף כמו לא נורמאלי, אני פשוט רוצה לפעול מתוך צרכים. כמו שכתבתי בכותרת אין לי צורך באף אחד מהנ"ל - cf\sli,firewire,raid מפני שאני לא מאמין שאשתמש בהם אי פעם אבל זה לא יהרוג אותי אם תהייה אופציה כזאת על הדרך. וואיי נזכרתי עכשיו --->> גם אין שום צורך בכרטיס מסך מובנה...נכון שאין צורך? נראה לי שאין... אני קונה מעבד E8400 , ככה שאם יש משהו שידוע כמתאים במיוחד למעבד הנ"ל אני אשמח להמלצה.(לאחרונה הבנתי שלוחות אם לא מתאימים עלולים לגרום לו להתחמם מאוד, לעומת אחרים שאיתם המעבד ישמור על טמפ' יציבה). מעולם לא ניסיתי oc אבל ככל הנראה שבמערכת החדשה אני הולך לנסות את זה קצת.אז שיתאים גם לoc…

• 3 תגובות
    • 624 צפיות
  4. Started by Bug2000,

אהלן, החלטתי לעבור מ WIN XP ל VISTA . מאחר והויסטה עובד טוב יותר עם 4GB ולי יש רק 2GB ברצוני לדעת איזה זיכרון עדיף מבחינת אוברקלוק . 1. G.Skill 4GBPI 2. ADATA D24G800ADK ההבדל במחיר הוא 70 שח לטובת ה ADATA . האם זה שווה את ההבדל ?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אוקי ככה עד עכשו היה לי זכרונות ג'נריים עשו בעיות וזה.. עכשו הלכתי למעבדה והם החליפו לי ל-quimonda והתסכלתי בחובקת של הלוח ושמתי לב שיש תמיכה ב-quimonda עכשו יש לי אפשרות לשים תזמונים או כאלה 4-4-4-12-20 או 5-5-5-15-20 או 6-6-6-18-24 מה כדאי לי? לאוברקלוק ויציבות כללית[= ?

• 4 תגובות
    • 507 צפיות
  6. היי, רציתי לדעת בקשר למהירויות של זכרונות: האם שווה לקנות כרטיסי זיכרון מהירים, כאשר לוח האם "פחות מהיר" מהמהירות של הזכרונות ? האם החישוב שלי בקניית הזכרונות צריך להיות: FSB של לוח אם = מהירות של כרטיסי הזיכרון ביחד ? אני אסביר את עצמי יותר טוב: כאשר יש לי לוח אם שה- FSB שלו הוא 1333MHz, האם שווה לקנות כרטיסי זיכרון שהמהירות שלהם היא יותר מ- 800MHz ? לפי הבנתי, אם אני קונה 2 כרטיסי זיכרון במהירות של 800MHz כל אחד, הם אמורים לעבוד ביחד במהירות של 1600MHz, אבל לוח האם תומך רק במהירות של 1333, אז הם יעבדו יותר לאט מ-800MHz כל אחד.

• 1 תגובה
    • 520 צפיות
  7. Started by FIRE-KID,

שלום יש לי בבית מחשב ישן p4 1.7 סוקט 478. ראיתי ביד שניה כל מיני מעבדים 2.8 סוקט 478 במחירים ממש נמוכים.. האם רק את הסוקט צריך לבדוק והמעבד 2.8 פשוט יעבוד מעולה על המחשב שלי?

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  8. Started by whitiger19,

איך אני יכול לדעת איזה PCB הלוח שלי? איזו גרסה?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by psychuil,

השאלה בכותרת ואם אפשר, תחפרו בבקשה (:

• 7 תגובות
    • 759 צפיות
  10. יש לי 2 גרוטאות שמהם יחד אני יכול להרכיב מחשב פעיל יחיד האחד Asus P4S333-M Intel Pentium 4 1.8Ghz השני Gigabyte GA-7VA Amd Athlon 2000+ להם אני מוסיף בערך 1GB זיכרון DDR 400Mhz השאלה איזה מם עדיף בהתחשב בזה שיש לי רק ספק, מארז, דיסק קשיח וזיכרון לאחד מהם. המחשב מיועד רק להורדות מ-uTorrent ו-eMule עם מערכת הפעלה XP SP3 אם הדיון לא בפורום הנכון אשמח אם תעבירו אותו

11. האם עכשיו, עם מעבדי ה-i7, אינטל שיש לה מרובע ליבות אמיתי, יכולה להציע משולשי ליבה באמצעות מעבדים שיש להם ליבה דפוקה (כמו AMD)? האם יש תכנון כזה?

12. Started by ma4351,

1. השאלה בכותרת.. 2. מה עדיף 1066mhz עם cl5 או 800mhz עם cl4 ? 3. האם שווה להשקיע עוד 400 שקל בשביל זיכרונות ddr3 למרות שהcl שלהם ממש גבוה יחסית לddr2 ? 4. ראיתי באתר של gskill שהזכרונות האלו לא מתאימים לצ'יפסט p43 יש אמת בדברים האלה? לא שמעתי על זה עד עכשיו..אז איזה זכרונות אני אקח שיתאימו לp43 ? זה הלינק http://newgskill.web-bi.net/bbs/view.php?id=g_ddr2&no=98 האמת אחרי שהסתכלתי באתר יותר לעומק לא ראיתי שום זכרונות שכתוב שתומכים בצ'יפסט p43 מה זה אומר? מה אתם אומרים?

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by zy2000,

שלום . יש לי מחשב פנטיום 4 עם לוח אם ga-vm900m . היו לו שני זכרונות ddr2 667mhz כל אחד של חצי גיגה. אחד הזכרונות הלך אני רוצה לדעת איזה זכרון לקנות כדי שבוודאות יתאים לזכרון הקיים. האם כל זכרון של חצי גיגה של ddr2 667 יתאים או שיש פה עניין תזמונים שצריך להתאים לזכרון הקיים ? תודה רבה מראש.

• 1 תגובה
    • 462 צפיות
  14. שלום לכולם, יש לי 2GB במחשב וויסטה 32BIT. הזכרון הוא 667MHZ. אני רוצה לקנות עוד 2GB ויש לי כמה שאלות: 1. לקנות 2X1GB במהירות של 667MHZ? לא 800? 2. אם אני לא אפרמט את הויסטה ל 64BIT ה 2GB שאני אוסיף לא יבואו לידי ביטוי? (אני קונה את הזכרון בשביל משחקים). או שזה לא קשור ל BIT של המע' הפעלה? 3. מה ההבדל בין שני אלו: VS2GBKIT667D2 וזה: VS2GB667D2? תודה!

• 5 תגובות
    • 616 צפיות
  15. שלום לכולם . לפי מה שהבנתי מכמה מקומות אחרי השקת המעבד של אינטל (Core I7) , המחירים של המעבדים , לוחות אם והזכרונות אמורים לרדת . לבנתיים אני לא רואה שום שינוי במחיר . (אולי צריך לחכות לחנוכה שאינטל תשיק אותו באירוע של vGames ? {לפי מה שהבנתי אינטל ישיקו אותושם.}) תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 541 צפיות
  16. שלום לכולם! רציתי לשאול מה ההבדל בין התושבות הנ"ל, והאם כולם מתאימים למארזים הרגילי היום? MIDI ATX? תודה רבה לכולם!

17. שתי זכרונות, האחד יקר יותר מהשני, אבל אני לא מבין למה: http://www.skypc.co.il/pl_product~996640~15~0.htm 317 ש"ח לעומת ה- http://www.skypc.co.il/pl_product~996635~15~0.htm 369 ש"ח ההבדל היחידי ביניהם הוא ה CL, הזול יותר הוא 4 והיקר 5... חשבתי שיותר טוב ככל שהLATENCY נמוך יותר, לא?

• 2 תגובות
    • 711 צפיות
  18. אז ככה יש לי עכשיו שני סטיקים של 1024 MB זאת אומרת 2048 בזיכרון על שני סטיקים , אני רוצה לקנות עוד 2 סטיקים אבל שכל אחד יהיה 2048 אז ביחד יהיה לי 6144 , השאלה האם הלוח אם יתמוך ואיזה מערכת הפעלה יכולה לקבל את כל הזיכרון הזה ? ואם אין אז עדיף לקנות עוד שני סטיקים של 1024 כל אחד במהירות DDR3 כי מה שיש לי עכשיו זה DDR2 לוח אם = P43 NEO MSI

• 4 תגובות
    • 599 צפיות
  19. Started by d0s,

שלום לכולם, אני יודע שאני קצת חופר בנושא אבל לא קיבלתי את התשובות שלי מהנושא הקודם - ( אולי הוא לא היה ממוקד מספיק ) , אז הנה סיבוב שני למי שלא הספיקה לא החפירה הקודמת : אני זקוק למעבד, המעבד שלי קיום הוא CELRON 3GHZ ( טוב נכון ) , ואני רוצה לשדרג אותו, אז כמו שאמרתי בכותרת, עד 300 ש"ח נראה לי סביר. הלוח אם שלי זה Gigabyte GA8L915P - Duo PRO שתומך רק PCI-1 . * חשוב להדגיש שאני משחק רק שני משחקים - COD4 &5 ששניהם רצים על אותו מנוע גרפי ככה שיש להם אותן דרישות, אני כנראה יקנה את הכרטיס מסך שהמליצו לי עליו בפורום כרטיסי מסך - HD2600XT. אני רוצה שהמעבד יהיה תואם לו, כלומר שלא יווצר צוואר בקבוק אז מה ההמלצות שלכם? עוד שאלה: איזה מעבד יותר חזק CELRON 3GHZ א…

• 8 תגובות
    • 711 צפיות
  20. לפני אפשרות שדרוג מעבד +AMD 3200 למעבד +X2 6000 עדכנתי את הביוס לגירסה האחרונה מאתר לוח האם (מ-F4 ל-F15b) ולהפתעתי המכפיל (multiplyer) נותר על מכסימום 10 בעוד שלפי הבנתי אני צריך להגדיר אותו ל-15 כדי לקבל תדר 200X15=3000. לוח האם הוא M55Plus S3G rev.1 ומצויין באתר בבירור שהלוח אמור לתמוך במעבד: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2283 בעיון נוסף ראיתי שליד המעבד שאני מתכוון לקנות בגירסת ה-89W מופיע F12 אז עדכנתי ביוס לגירסה הזו וגם שם 10 הוא המכפיל העליון. האם אני מפספס פה משהו? לא צריכה להיות אופציה למכפיל 15? בתודה מראש.

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  21. שלום רב ! בידי חלקי חדשים אשר רכשתי, וכרגע אני מעוניין לרכוש לוח אם ולהפעיל את המחשב, אך בעייתי היא שבמשך מעל ל-4 חודשים אינני מצאתי לוח אם, אשר מתאים לכל חלקי המחשב שלי, ואני הולך ומתייאש מעת לעת. בבקשה עזרו לי ! למעשה, יש לי מעבד Intel Core 2 Quad Q9550. כמו כן, זכרונות OCZ DDR3 4GB 1600MHZ CL7. בנוסף, יש לי כרטיס מסך Gigabyte Geforce 9800 GX2. בנוגע לספק כוח, יש לי פצצה - Thermaltake Thoughpower 1500W. וגם, כרטיס קול - Creative Sound Blaster X-FI Elite Pro 7.1. לגבי הדיסק קשיח, מדובר ב - Seagate 1TB 7200RPM 32MB. לגבי הלוח שאין לי - דרישותי אליו הן: 1) תמיכה ב-SLI, משום שברצוני בעתיד הקרוב הוא לשים לפחות שני כרטיסי מסך, ובעתיד הקצת יותר רחוק - שלוש כ.מסך, כלומר, אולי …

• 1 תגובה
    • 497 צפיות
  22. שלום חברים, רציתי לעדכן אתכם בפיתרון בעיה שהציקה לי רבות לאחרונה. לא מזמן שדרגתי את המחשב, בין היתר בלוח אם P5Q של Asus. חיברתי ללוח אם מאווררים דרך חיבור ה-3 פינים. נתקלתי בתקלה מעצבנת, שלאחר חזרה מ-standby mode של S3, המאווררים חזרו לפעול ב- 60-70% ממהירותם המקסימלית. הסבר קטן: S3 זה מצב המתנה/שינה מתקדם, שיש להפעילו במיוחד ב-BIOS. הוא חוסך יותר אנרגיה מה-standby הרגיל ומכבה את האספקה לרכיבים רבים, בין היתר למאווררים. הבעיה, כאמור, הייתה שלאחר חזרה ממצב S3, המאווררים לא עבדו במקסימום. זה גרם להתחממות יתר והפריע לי ב-OC. בסופו של דבר, נאלצתי לוותר על שימוש במצב ההמתנה. חפרתי באינטרנט ולא מצאתי פיתרון. פתחתי בקשת support דרך האתר של Asus והתחלתי חליפת אי-מיילים עם הנציג ש…

• 2 תגובות
    • 664 צפיות
  23. Started by MatanFrenkel,

בבקשה לא להיגד לי לקנות אחרים , כי זה מה שהתקציב מאפשר לקחתי 2X2048 של KINGSTON DDR2 800MHZ דעתכם על חברת KINGSTON? המחשב למטרות משחקים חדשים תודה רבה

24. אני רוצה לקנות את הלוח שיאפשר לי את האוברקלוק הגבוה ביותר שאפשר בגדר התקציב התקציב הוא 500 שקלים. אבל! אם יש לוח שיאפשר לי אוברקלוק טוב משמעותית, אני מוכל להקציב גם 700 שקלים חשבתי על EP43-DS3L. האם EX38-DS4 יהיה טוב משמעותית ? מעבד: לא החלטתי אם ללכת על ה- 7200 או ה- 2180. אם מישהו יוכל הגיד לי על הפרשי הביצועים אני אשמח ! (ז"א, האם ההפרשים אחרי אוברקלוק לשני המעבדים הינם גדולים) אשמח גם להמלצות על זכרונות 4 ג'יגה עד 400 ש"ח מה שיש לי בראש עכשיו זה ה- E2180 עם הלוח EP43-DS3L וזכרונות OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heatspreader מילת המפתח היא: אוברקלוק. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה

• 4 תגובות
    • 554 צפיות
  25. שלום לכולם לחבר שלי יש מחשב עם 1 גיגה של זיכרון ראם (2 סטיקים של 512 ) הוא הלך לחנות וקנה עוד סטיק אחד של גיגה חיברנו את כול 3 הסטיקים (צריך להיות 2 גיגה ) והווינדוס מזהה רק 1.5 גיגה ולא 2 מה שכן ב CPU-Z הוא מראה את כול ה3 סטיקים ואומר שיש 2 גיגה היסתכלתי בביוס והוא היה שונה משלי ( יש לו לוח של Gigabyte ולי אסוס ) ולא הבנתי כלום שם צריך לציין שהזיכרונות הם DDR2 מה יכולה להיות הבעיה תודה לעוזרים

דיונים חדשים בפורומים