עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אהלן, חבר שלי מעוניין במערך 2 כרטיסים. למה? כי כרגע יש לו 600 ש"ח להשקיע בכרטיס מסך ואולי עוד חודש חודשיים יהיה לו עוד ואז הוא רוצה 'להוסיף' אותו לSLI השאלה אם כדאי לו להיכנס לזה בצורה הזאת או שעדיף להשקיע את המחיר של 2 הכרטיסים בכרטיס בודד. לגבי לוחות אם, הכי זול לSLI זה הP5N-D של Asus שעולה כ620 ש"ח בTMS שווה לשים עליו SLI? הרי הSLI שהוא יקח זה בטח יהיה 9600GT שיעלה באיזור ה1200 ש"ח. או CF עם לוח מתאים וכרטיסים שאתם תמליצו. לדעתי עדיף לו כרטיס בודד עם לוח זול כי גם ככה הוא לא אוברקלוקר. האם 4870 עם לוח G31 יהיה בסדר? בקיצור, מה הסידור הכי משתלם מבחינת ביצועים למחיר? תקציב כרגע כ600 ש"ח לכרטיס מסך לוח גם כן 600 ש"ח(במידה וזה לSLI כך שאם אין SLI אולי אפשר לוח זול יותר)

• 9 תגובות
    • 768 צפיות
  2. Started by Vatos-Locos,

יש לי 2 מערכות מיועדות למחשב שני (סרטים בהיי-דפנישן, פוטושופ, קצת קידוד, בעצם הכל חוץ ממשחקים). הראשון: AMD 4800X2 939 ASUS A8N-E, NFORCE4 2GB DDR1 השני: INTEL 2180 ASUS P5KPL-CM, G31 2GB DDR2 מי מהם עדיף לשים בתור מחשב שני? האחר ילך להיות מחשב ללינוקס\מק אז לא ממש קריטי לי ביצועים בו. גם RADEON X1050 ו- GEFORCE 6200TC מי ילך לאן... תודה.

• 3 תגובות
    • 694 צפיות
  3. Started by felixpes,

שלום לכולם! היום שדרגתי את כמות הזכרון RAM במחשב מ-1GB ל-2GB. לוח (MSI RC410M H (MS-7173. לאחר השדרוג לא ממש רואים את ה-1GB הנוספים: (אצלי 256MB מוגדרים למיפוי זכרון כרטיס מסך ONBOARD - לכן נשאר 767MB מתוך 1GB) למרות שכאן רואים שיש 2 סטיקים של 1GB כ"א: וגם בתוכנה אחרת רואים שיש 2GB: אבל WinXP בכל זאת מזהה רק 1GB: איפה הבעייה? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 761 צפיות
  4. תגידו אני קונה מחשב חדש ואני רוצה לדעת מי יותר מומלץ ומה ההבדלים העיקריים ביניהם (קירור, Pci, וכו'..) (המחיר מאוד דומה לכן אל תתיחסו..) אני רוצה גם לדעת אם לאחד מהם או לשניהם יש בעיות אופייניות.. תודה!

• 14 תגובות
    • 825 צפיות
  5. Started by XqGEX,

שלום לכולם אני צריך עזרה בבחירת לוח אם חדש יש לי מעבד Q6600 כרטיס מסך 8800GT המחשב משמש בעיקר למשחקים.... הלוח הקודם שלי (STRIKER EXTREME) שבק חיים... יש לי מערכת קירור מים למעבד כרטיס מסך (וגשרים/מוספטים ללוחות מסדרה ASUS 1) אני מעונין לעשות למחשב OC לסביבות ה 3.2 -3.4 אני מוכן להשקיע עד 1,600 שקל אבל רצוי שזה יהיה פחות... אשמח אם תעזרו לי לבחור לוח אם... יוגב

• 3 תגובות
    • 624 צפיות
  6. שימושים הם HD מוזיקה גלישה וזה,בעתיד אולי אני אוסיף כרטיס מסך. תודה רבה

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  7. תמיד אומרים ששני הלוחות זהים רק שהאסוס טיפה עדיף ל - OC. האם הכוונה ל P5QL או לגרסא שיש בסוף E או pro ( P5QL - E, P5QL PRO ) ??

• 10 תגובות
    • 888 צפיות
  8. Started by Lior10,

מה הדעות לגבי קנית i7? האם מומלץ? אם כן, לאילו שימושים? אם לא, מדוע לא ומה החלופה הכדאית? כנל לגבי מעבדי הQuad Core.

• 7 תגובות
    • 782 צפיות
  9. Started by xtlvx,

היי, הזמנתי (מאחת החנויות המוכרות) זיכרון KVR800D2N5 DDR II 2GB 800Mhz KINGSTON וקיבלתי KVR800D2N6. האם ההבדל משמעותי? יש סיבה לבקש שיחליפו? או שעדיף לוותר על כל הבלאגן? תודה

• 4 תגובות
    • 900 צפיות
  10. Started by shoval,

רציתי לדעת איך אני מגדיר רייד אם לוח האם שלי תומך(EX58-DS4 ג'יגהבייט) ויש לי גם 2 הארד דיסקים נפרדים תודה

• 3 תגובות
    • 791 צפיות
  11. אהלן, השאלה בכותרת... מעיון ב-SPEC שלו נראה שלא. אם לא, מה סדר גודל המחירים של לוחות שכן תומכים? תודה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. הי,אני מעוניין להוסיף כ-2 GB זיכרון . האם חייבים לקנות דגם זהה?אם לא אז על מה אתם ממליצים סביב ה200 שח? האם ניתן להתקין את הזיכרון לבד?יש לי ידע די טוב ואני יודע איך להכניס ולהוציא אותם(ניסויים על המחשב הישן). תודה.

• 10 תגובות
    • 934 צפיות
  13. Started by bluemail,

מה כול הפיצרים שהוא מכיל ?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. מה עדיף? E7300 OEM+Arctic Cooling Freezer Extreme+OC+EP43 DS3 ב1346ש"ח עם שאר המפרט: ¤3457 מול E8400 BOX+EP43 DS3L ב1363 ש"ח, עם שאר המפרט: ¤3474 המפרט לכל המעוניין: מארז - Raidmax Azteca (Smilodon II) 2x120 3x80 Black All LED NO PSU - כמות: 1 - מחיר: ¤445 ספק כוח - SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk - כמות: 1 - מחיר: ¤340 זיכרון - A-Data 2GB (Single Stick) DDR2-800 CL5 Retail - כמות: 2 - מחיר: ¤98 קשיח למחשב שולחני - Seagate 500GB Sata II 32MB - כמות: 1 - מחיר: ¤303 כרטיס מסך - Palit Radeon 4850 512MB GDDR3 HDMI Retail - כמות: 1 - מחיר: ¤752 הרכבה - כמות: 1 - מחיר: ¤75 המהרת מערכת מחשב - כמות: 1 - מחיר: ¤0 (סך הכל: 2111¤) מה עדיף? והם יש למישהו מושג עד כמה החברה בTMS.co.il …

• 8 תגובות
    • 729 צפיות
  15. במחשב החדש שלי מג'ון ברייס מותקן לוח אם BIOSTAR 945GC M7-TE,ואם משדרגים לו את הביוס, הוא יכול לתמוך במעבדי 45 ננומטר. אם קונים לו רכיבים, חובה לשדרג את המעבד (כי שמו לנו מעבד סלרון), הזכרון (שמו לנו ddr2 256mb ram 667mhz), הארד דיסק (שמו לנו WD 80GB IDE. ה- dvdrom ששמו לנו היה בחיבור SATA. בלוח שלי יש 4 יציאות של SATA2 ואחת שלIDE, סלוט שלPCIEx16 וצריך לשים גם צורב DVD. השאלה היא האםכאי לשדרג ללוח תומך ב- LGA1366 (תומך במעבדי core i7) או להישאר רק עם הלוח הזה. אשמח לשמוע דעה על הכרטיסים החדשים שלnvidia, שזה ה- gtx260 ו- gtx280. מה אתם אומרים?

• 11 תגובות
    • 907 צפיות
  16. Started by motorishta,

לילה טוב. ברשותי המפרט הבא: GAEP35DS3L Gigabyte E6750 8800GT ‏DDR II 800Mhz ‎ - ‏2x1GB OCZ Reaper HPC Edition‎ יש לי גוף גירור של Scythe‎ ‏Mugen (INFINITY) הבעיה היא שהוא תופס לי 2 סלוטים שקרובים למעבד. כמה קריטי יהיה לא לעבוד ב-dual channel? תודה

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  17. Started by liloli,

אהלן אנשים. התחלטתי להחליף את המחשב והתחלתי בזה שקניתי זיכרונות corsair dominator DDR3 3x2 1600mhz http://www.corsair.com/_datasheets/TR3X6G1600C8D.pdf אשמח לקבל חוות דעת על הזיכרונות שרכשתי מתוך אינסטינקט ושיקול כלכלי בלבד! לגבי מעבד אין יותר מידי אופציות רק I7 920 אני מתלבט לגבי הלוח אם http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=2957 או http://tms.co.il/product/6090 אני חייב לציין שיש כונן קשיח חיצוני 1T בחיבורי Esata שזו ההתלבטות העיקרית שלי ללוחות אסוס קיים החיבור ובג'יגהבייט לא. תודה. לירן אשמח לשמוע המלצות לגבי לוח מתאים לזיכרונות שרכשתי ולמעבד . וגם המלצה לספק תיתקבל בשימחה למרות שזהו לא הפורום לזה.

• 31 תגובות
    • 3.2k צפיות
  18. Started by Lior4543,

שלום, אני רוצה לשדרג את הזכרונות שלי, יש לי עכשיו 1G של קינגסטון ואני רוצה זכרונות חדשים שיכלו לתת את המקסימום על הלוח הזה: Asus P5VD2-VM אם אתם צריכים עוד פרטים תגידו, תודה מראש ליאור.

• 9 תגובות
    • 623 צפיות
  19. Started by davidcohen,

איזה מעבד יותר טוב e2200 ,e4500 ,e5200 ? אני צריך לפי סדר , כאילו 1 . x 2. y 3. z ד"א הם יתאימו ללוח האם שלי, המפרט בצד ימין תודה

• 8 תגובות
    • 583 צפיות
  20. אני קונה מחשב חדש, ואני מעוניין בלוח אם שייתמוך ב RAID. המחשב מיועד לתפקד כשרת HTTP/FTP, הורדות, מקליט TV ולמשחקים. נכול לעכשיו יש לי כונן חיצוני של 750GB שיחובר ב USB והוא יתפקד בתור כונן גיבוי. עברתי על החומר שמצאתי לגבי RAID ולפי מה שאני מבין, RAID-0 משפר את הביצועים בצורה יחסית גדולה. ראיתי את הלוח הזה: Asus p5ql-e http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=31&Cat2ID=0&pid=31253 מה דעתכם עליו? תודה.

• 6 תגובות
    • 739 צפיות
  21. Started by Charybdis,

שלום, ניסיתי להתקין windows xp sp2 ולא הצלחתי. משיטוט קצר באינטרנט, ראיתי שיש לבצע צריבת ביוס. שאלתי היא: מה הדרך הכי בטוחה לעשות את זה? קראתי קצת באינטרנט וראיתי שזה מסוכן אבל גם ראיתי שללוח שיש במחשב, ישנה אפשרות לשחזר את עצמו. מישהו שמע על כך? בתודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אני מתכנן לשדרג את הלוח אם והמעבד שלי בנוסף לכרטיס מסך HD4850 שיש ברשותי.. חשבתי לשדרג את הלוח אם ל Gigabyte GA-EP45-DS3 במטרה לעשות CROSSFIRE בעתיד.. כמו שמצויין הוא תומך ב PCIX8.. מה המשמעות של זה במידה ואני לא עושה קרוספייר כרגע? הביצועים יפגעו? אני אוכל לחבר את הכרטיס מסך? (כרגע אם אני לא טועה הוא מחובר על X16) תודה

• 2 תגובות
    • 516 צפיות
  23. אהלן, יש לי מזה מספר שנים מערכת AMD ATHLON XP 2500 על לוח אם מבוסס NFORCE2 של גיג'ה בייט GA-7N400 PRO2 עם 512RAM וכרטיס מסך GEFORCE 6600 LE. אני לא משחק יותר מידי ורוב השימוש זה גלישה באינטרנט (עם הרבה טאבים פתוחים..). המערכת עובדת בצורה טובה, בטח אחרי התקנה נקייה של XP SP3 אבל אני חושב שהוספה של 512 RAM נוספים יכולה לתת שיפור לא מבוטל לביצועים. האם זה נכון? אם כן אשמח אם תוכלו לומר לי מה סוג הזכרון שאני צריך. תודה!

• 4 תגובות
    • 545 צפיות
  24. Started by Vincent,

אני קונה מחשב חדש ומתכנן לעשות מערך RAID (לא סגור אם RAID1 או RAID0) ורציתי לדעת האם הלוח הזה מאפשר את זה. תודה.

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  25. רגע לפני שאני זורק את המחשב שלי כמפגע לבנה בלחימה בעזה, החלטתי לעשות משהו מועיל ולשדרג את ה- 3200+ שלי בקיצור ההתלבטויות הין כפולי הליבה הנפוצים: X2 3800\X2 4200\X2 4400 או חד ליבתי מפלצתי מדגם ה- FX 60 , 55 , 57 מה דעתכם ידידיי ??

• 9 תגובות
    • 598 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.