עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by IDOnoach,

שלום. אני מרכיב מחשב לשימוש משרדי. שימוש במערכות crm מיושנות וכבדות, שימוש כבד ב chrome וכו... המחשב מיועד להחזיק 5-7 שנים לכן חשוב לי מפרט עמיד מתלבט בין לפנטיום 5xxx לבין i3 שעולה עוד כמה מאות שקלים ותוהה אם שווה את ההפרש. ובאותו קונטקסט ניתן לשאול היום האם מי שקנה פנטיום 2xxx לפני 5 שנים לא היה מוטב לו שישקיע עוד ל i3 דור 4 עם השימושים של היום

2. למה אפל התחילו להשתמש במעבדים של אינטל? באילו מעבדים הם השתמשו קודם? ומה ההבדל ברמת הביצועים והאמינות??? תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Kenny,

היי , רציתי לשפר את המחשב , אין לי כל כך הרבה כסף לעשות את זה.. משהו כמו 2500 שקל + כמה שאני יקבל על החלקים הישנים. יש לי כרגע : P3 - 1000mhz mother board Gigabyte Via694x gf2 mx 64mb 256mb sdram הכרטיס מסך כבר החלטתי שזה יהיה ה Radeon9500 pro שזה עולה משהו כמו 1200-1300 שקל. עכשיו נשאר לי מעבד זכרונות וכרטיס מסך... בכמה שנשאר. אני לא צריך מעבד מהטובים ביותר , משהו כמו Amd 2000+ בהחלט יספיק. לוח אם אין לי מושג... זכרונות... 256 נראה לי שיספיק גם.. כתבו הצעות.. תכניסו גם את המחירים של החלקים פחות או יותר. ואני לא יודע אם אני צריך מארז חדש.. תודה , ש.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by מר מקלדת,

האם זה נכון שהוא תומך רק בשני סלוטים של זכרונות (כך כתוב ב-Wikipedia ובפרטים נוספים)? אם אני שם 6GB=3x2GB במקום 4GB=2x2GB (עם המעבד הזה) הזכרונות יעבדו תאורטית פחות מהר כי אין דואל צ'אנל או שזה לא רלבנטי?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  5. סיפור קטן שקרה לי עם הלוח אם שפשוט הייתי חייב לשתף ! נתחיל, לפני תקופה קצרה עדכנתי את ה BIOS של הלוח אם לגירסא חדשה שככל הניראה גרמה לי לבעיות עם ה POST אתמול במקרה ראיתי BIOS חדש שלא מופיע באתר GIGABYTE, ככל הניראה BIOS לא רשמי אני לא יודע מה חשבתי לעצמי שהחלטתי להתקין אותו אבל עשיתי את זה, הפלאש הסתיים בהצלחה. ברגע שהדלקתי את המחשב ואחרי שאפסתי את הביוס, המחשב לא עלה. ה BIOS היה דפוק אני וחבר ניסינו להתקין את ה BIOS מחדש דרך כונן פלופי ישן שהוא הביא, ללא הצלחה לאחר קצת חיפושים בגוגל, מצאנו פיתרון שככל הניראה בעזרתו דפקנו את ה BIOS השני חבר שלי פשוט גיבה את ה BIOS הנוכחי (הדפוק!!!) לביוס הגיובי !!! פה אמרתי לעצמי, זהו. בזה הרגע הרגנו את הלוח אם ! (שאגב, נגמרה האחריות לפ…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by The Ball,

אני רוצה לקנות לוח אם שתומך ב- AGP8X ו- DDR 400 אני יודע שכל הלוחות לא תומכים רשמית... אני רוצה שהלוח הזה יהיה טוב ל-OC ולא ממש אכפת לי איזה ציפסט.. כמו VIA P4X400, SIS 648 ועוד.. המחיר לא ממש משנה... ואני גם רוצה שיתמוך בכל הטכנולוגיות החדשות אני גם צריך זכרון מתאים כי הבנתי שהלוח לא תומך בכל סוגי הזכרונות של ה-DDR 400 תודה

7. זה לא פעם ראשונה שאני שם לב לרעש חשמלי שמגיע מלוחות, בד"כ נראה כי המקור הוא מאחור באיזור חיבורי ה-USB, אולי מהקבלים שם. אבל בד"כ זה קורה כשמזיזים את העכבר/גלגלת.. עכשיו יש לי כאן P35-DS3 בהרצת Memtest, ופעם בכמה זמן הוא עושה רעשים כאלה שחוזרים על עצמם. זה בטוח לא רעש של משהו מכני כמו מאוורר או כונן קשיח (שאינו מחובר בכלל). הלוח באוברקלוק ל-FSB 400 עם Q6600. HDD S.M.A.R.T. Capability__ [Disabled] Limit CPUID Max. to 3______ [Disabled] CPU Enhanced Halt (C1E)____ [Disabled] CPU EIST Function__________ [Disabled] Virtualization Technology__ [Disabled] Smart FAN Control Method__ [Disable] PCI Express Frequency (Mhz)_______ [102] C.I.A. 2__________________________ [Disabled…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. מחשב למשחקים,מה עדיף INTEL או AMD? דוגמא: מה עדיף : ?Athlon64 5200+ (Socket AM2) X2 DualCore? או ?Core2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by fastidious,

אהלן forum-dwellers, אני רוצה זכרון טוב אבל לא יקר ולא ל-OC, בערך עד 300 ש"ח (2x1G). שמעתי על Golden-משהו של OCZ, שאמור להיות טוב בקירור הפאסיבי שלו (עטוף נחושת או משהו). מכירים? ושאלה ספציפית - אם הכיוון שלי הוא 2 ג'יגה (בשני סטיקים) של DDR2 800MHz, שווה להשקיע את הכסף ב-CL4? (והאם יש CL4 של חברה טובה בכלל בסביבות מחיר של 300 ש"ח ל-2x1G?) (והאם מורגש ההבדל בין CL כלשהו עם סדרת תזמונים שונים כמו CL4-5-4-11, CL4-4-4-15....?) תודה על כל תגובה רצינית.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by parAzoid,

שלום לכולם. בקרוב אני אקנה מארה"ב מעבד חדש של אינטל. השאלה שלי היא כזאת: אני מתכנן OC, ולכן אני צריך מעבד טוב. אומרים שהE4300 יותר טוב לOC, אבל התדר שלו הוא רק 800MHZ בניגוד לE6300 שהתדר שלו הוא 1066MHZ. 1)האם זה משמעותי? אני פשוט מאוד לחוץ בתקציב, ואין לי בעיה לחכות לירידת מחירים. בירידת מחירים, אינטל תוציא מעבדים "חדשים" באותו שם רק עם 20 בסוף [דוגמא : E6320] 2)מה יהיו ההבדלים בין המעבדים הרגילים לחדשים? 3) מה יהיה ההבדל בין E4300 לE4400 והאם כדאי בכלל לקנות אותם? 4)מה לקנות? E6300 או E4300\\E4400 תודה רבה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by TGA,

מעניין אותי לדעת מה ההבדלים בין מעבדי אינטל וAMD.. כי רוב אנשים שאני מכיר אומרים שאינטל הרבה יותר שווים ושאני פה גולש במפרטי מחשב אני רואה שרוב האנשים מעדיפים לתת לבנאדם שמעוניין לקנות מחשב מעבד AMD.. אני יודע שמעבדי AMD יותר זולים אבל האם הם באותה רמה כמו אינטל?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. מה ההבדלים בין הלוחות GA-P55-US3L לבין GA-P55-USB3 ??? של גיגבטייט.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by ban26,

שלום אני בקשתי זכרונות של CORSAIR XMS2 DDR2 667MGHZ 5400 ,ותיזמונים של4-4-4-12 ושעתי בדיקה באוורסט זה מה שקבלתיף corsiar ddr2 cm2x512 5400c4 667mhz : MAMORY TYMING 4-5-5-15 האם זה הגיוני ונורמלי או שעבדו אלי??? :s05:

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by amidanr,

קניתי מחשב שבוע שעבר. ביקשתי זכרון Twinmos DDR2 667 CL5, ובמקום זה הציעו לי את הזכרון של Seon. האם זה יצרן טוב? מישהו מכיר? האם להתעקש על Twinmos?? תודה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by shloosh,

אני מחשב חדש ורציתי עזרה ממכם בשר למה יותר חזק ,אני מתלבט בין אלה : 1)AMD ATHLON XP 1900 + מארז 300 וואט + G-FORCE 4 TI 4200 או 2)AMD ATHLON XP 2000 + מארז תותח 400 וואט,chientec + G-FORCE 4 MX 440-128DDR או 3)AMD ATHLON XP 2100 + מארז רגיל + G-FORCE 4 MX440 -128 DDR איזה זיווג הכי מתאים??

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by TicTacToe,

כרגע עובד עם phenom II 965 בOC קטן של 3,8GHZ .. הלוח די מגביל אותי. למרות שעדיין לא נתקלתי בבעיות של איטיות או ביצועים נמוכים ולא נסבלים, הphenom מתחיל להראות את גילו. בתקציב של 1700 ש"ח חשבתי על שילוב של לוח Z87 וה4670k שילוב שיניב אוברקלוק מכובד ושיפור ביצועים ניכר. הבנתי שאמרו לצאת ריפרש בקרוב לסדרת ההאסוול (סדרת הK רק מאוחר יותר) , ואולי גם AMD יציגו משהו ששווה לדבוק בהם. האם יש כדאיות בקניה כרגע? או להמתין למשהו חדש?

17. Started by e-r-a-n,

האם מישהו יכול לעזור לי להגדיר בביוס את הזכרון שלי שיעבוד ב 166mhz ? הלוח אם זה epox ep-8k3a+

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by k534d,

אני עוזר לחבר להרכיב מחשב מבוסס רייזן מהדור האחרון ככל הנראה ryzen 2600/x. אני זוכר שהדור הראשן של המעבדים\הלוחות היה בעייתי עם זכרונות מסוימים. ממה שאני הבנתי בדור החדש התאימות הרבה יותר טובה.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  19. יש לי את הלוח GA-M61P-S3 המחשב קצת איטי וגם קצת ישן אז חשבתי לשדרג לו את הזכרון. ראיתי שכבר מוכרים DDR3 ורציתי לשאול: האם מדובר בהבדל משמעותי בין DDR2 ל-DDR3? האם זה מתאים ללוח שלי? האם כדאי להעדיף אותו? אני חושב שמתישהו בשנה הקרובה אחליף את המעבד ואולי גם את הלוח אז אם אני קונה עדיף שיהיה משהו שיוכל לעבור איתי למחשב החדש

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  20. לכל חברי הפורום שלום לאחרונה קיבלתי לוח אם מדגם gigabyt GA-M61PME-S2P לינק לדגם http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3009#sp חשוב לציין שהדגם הנ"ל מגיע בשני גירסאות גירסה 1.0 וגירסה 1.3 מה שלי יש זה את גירסה 1.0 השאלה שלי היא איזה סוגי מעבדים אני יכול לשים בלוח הנ"ל? לפי מה שראיתי אפשר להרחיב את סוגי המעבדים עם משדרגים גירסת bios אבל אני לא בטוח ואשמח לקבל את עזרתכם. נוסף לזה לא מובן לי עם אפשר לשים בסוקט הנ"ל מעבד מגירסא am3 זאת מיכוון שעל הלוח מצויין במפורש שהסוקט הוא AM2+ ועם כן העם יהיה בעיה בביצועים בתודה רבה לכל המשיבים.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. בוקר טוב לכולם, אני עובד על מפרט למחשב, לא מיועד למשחקים אבל כן מחשב עבודה חזק. אני בד"כ עובד עם הרבה חלונות פתוחים + מוסיקה ברקע ואימיול לפעמים מחפש לוח אם עם כרטיס מסך מובנה יהיה לי מעבד e5200 ואני ארצה לעשות לו OC האם זה נכון שלא ניתן לבצע OC בלוחות עם כרטיס מובנה? אם לא - על איזה לוח הייתם ממליצים? לגבי תקציב, מוכן להשקיע עד 500 ש"ח אבל יכול להוסיף יותר אם לדעתכם זה יתאים לשימושים שלי תודה רבה!

22. ‏Core i7 875K, 2.93GHz, s1156, 8MB Box, Unlocked CPU‎ או ‏Phenom II x6 Six Core 1090T Socket AM3 3.2Ghz Box‎ מתוכנן OC כמו כן כן חשוב לי אפשרויות שדרוג בעתיד מחשב לגיימינג כבד וסרטים בFHD מסך 24 FHD ו42 FHD מתלבט בין שניהם עברתי על לא מעט מבחני ביצועים מחליף את כל השילוש מעבד זכרונות לוח אם

23. בס"ד שלום לכולם רציתי לדעת עד כמה ההבדל משמעותי בין סוגי זכרונות 800MHZ אוו 1333MHZ יש לי מעבד INTEL E8400 שתומך עד 1333MHZ וגם הלוח תומך במהירות הזו אני לא עושה O.C המטרה שלי במחשב היא בעיקר למשחקים כבדים ורציתי לדעת עד כמה זה ישפיע יש לי מישהו שמוכר לי זכרונות 4GB 800MHZ במחיר של 200 ש"ח אוו4GB 1333MHZ במחיר של 620 ש"ח מחכה לתגובתכם תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Boxster,

אהלן חבר'ה. יש לי מחשב דיי טוב INTEL 2 DUA CORE E6750 HD4850 OVERCLOCKED 1GB זכרון(זאת הבעיה) רציתי לדעת על איזה זכרון אתם ממליצים לי לקנות תקציב 170-230 שקל גג! מהחנויות:IVORY,KSP בלבד....פשוט זה הסניפים היחידים הקרובים לבית שלי. תודה.

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  25. שימו לב ל- Monitoring > CPU > CPU1 איפה CPU2? http://i43.tinypic.com/1410650.jpg למה זה מראה לי ליבה אחת במקום 2? עריכה: הבעיה נפתרה. שאלה חדשה, ראו כותרת/הודעה אחרונה שלי.

• 13 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים