עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. קניתי מ SIMPELTECH ATHLON 1700 PLUS לו GIGABYTE GA-7VRXP והחום של המעבד 61 מעלות ו SYSTEM TEMP = 45-47C !!!! למה? האם זה סביר למצב מנוחה?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by springkatz,

זהירות: חפירה לפניך שלום, חבר הביא לי מחשב שעושה לו בעיות בזמן האחרון ולא מאפשר העלאת מערכת הפעלה. עבדתי על המחשב בשבוע האחרון וניסיתי להתקין שלל מערכות הפעלה תוך כדי החלפת חומרה מגוונת, החלפתי זכרונות באחרים וגם בחריצים שונים, הארד דיסק, כונן אופטי, כרטיס מסך ושום דבר לא עזר , כלומר במהלך ההתקנה תמיד הייתה בעייה בדר"כ מסך כחול עם קוד שגיאה 0x00000124 . הצלחתי גם בשלב מסוים לעשות עדכון ביוס והתקנתי מערכת הפעלה על הדיסק דרך מחשב אחר כדי להעביר אותו, הצלחתי להכנס למערכת ההפעלה אבל שוב לאחר כמה דקות היה מסך כחול. אז חשבתי שהבעיה היא בלוח אם וכבר תכננתי לקנות היום לוח חדש, למרות זאת חשבתי שאולי כדאי לנסות להחליף מעבד והרכבתי מעבד E4400 ממחשב אחר, להפתעתי המחשב עבד יפה לאורך …

• 1 תגובה
    • 724 צפיות
  3. מקרה מוזר קורה לי ,רכשתי לוח אם Z68 של אסרוק לפני כשבועיים ועד לפני מס' ימים עבדתי עם כרטיס מסך חיצוני והמחשב עבד ללא בעיה בעכבות הליכת הכרטיס לעולמו עברתי לעבוד עם יציעת כרטיס המסך המובנת בלוח והיגדרתי בביוס כרטיס מסך מובנה בלוח אבל כל פעם שאני מכבה את המחשב ועוברת שעה אני לא מצליח להעלות מחדש את המחשב ואני מקבל סימן של מינוס קטן בצידו השמאלי של המסך רק שאני נכנס לביוס ולמרות שאני לא משנה שום קונפיגורציה אלה רק ניכנס ויוצא עם שמירה המחשב עולה ללא בעיה אם אני לא ניכנס לביוס המחשב פשוט לא עולה יש לציין שוזיואלית נראה כי ההגדרות לא השתנו בביוס אבל בכל זאת משהו גורם ללוח לא להעלות את המחשב נ.ב האם הלוחות החדשים לא אמורים להיות מסומנים ב B3 לא ראיתי סימון כזה על הלוח או ע…

• 36 תגובות
    • 3.5k צפיות
  4. Started by FatherBoard,

אם מישהו חבר בפורום של בטכנו, אז יכול להיות שהוא ראה את הבעיה של חבר שלי (שעוד לא קיבל תשובה נורמלית): אז ככה, יש לו לוח של ECS (מסכן...). ללוח אמורים להיות 3 יציאות שניתן לחבר אליהם כרטיסי USB. (יציאות על הלוח - לא החיצוניות שמחברים אליהם מכשירים). 2 = שני יציאות ריקות לחיבורים של כרטיסי USB, 1 = שני יציאות הUSB שנמצאות מאחורה. הבעיה היא, שתוכנת סנדרה ועוד תוכנות אחרות (גם מנהל ההתקנים) אומרים שיש 4 יציאות כאלה: ה-3 שכתבתי בגרסא 1.10 ועוד אחת בגרסא 2.00. אבל - היציאה הרביעית לא קיימת פיזית. יש רק 2 יציאות על הלוח ושניהם של 1.10. בדקנו במנואל ובאתר ואין שום דבר שממש עוזר. וחוץ מזה, גם הפרטים של היציה הזאת נראים קצת מוזרים בסנדרה (6 ערוצים?!). הנה תמונה: בבקש…

• 3 תגובות
    • 752 צפיות
  5. 1. שלום לכולם יש לי את הלוח האמור. הטמפרטורה של היטסינק של הצ'יפסט היא 70 מעלות (בדקתי עם תוכנות וגם ביד). יש לי איוורור מצויין (חמישה מאווררי 80 ממ, שלושה שמכניסים אוויר ושניים שמוציאים). המעבד נמצא על 25-30 מעלות- יש לו מאוורר זלמן. מישהוא יודע למה זה קורה ? האם זה נורמלי ? 2. יש לי שני דיסקים: אחד ATA רגיל ואחד SATA. כשאני מתקין את הדרייבר לPCI, הוא מתחיל לזהות את דיסק הSATA כאילו שהוא דיסק חיצוי (כמו Disk on key או HD חיצוני). מה אני יכול לעשות כדי למנוע את זה ? אשמח לקבל עזרה.

• 7 תגובות
    • 610 צפיות
  6. Started by snoopdogg,

בסופ השבוע חיברתי מחשב חדש המורכב מהרכיבים הבאים: AMD 64 3200 MSI K8N PT 256MB ADATA LEADTEK 6800 GT WD 80G 8MB THERMALTAKE 420W אחרי שעידכנתי את הביוס בלוח האם ל1.4 הטמפ" במצב מנוחה במערכת: מעבד = 45 מעלות מערכת = 50 מעלות כרטיס מסך = 60 מעלות אני חייב לציין שהכרטיס מסך שהיה מורכב על פנטיום 4 2.26 היה בטמפ" של 56 מעלות . האם יש לעוד מישהו לוח אם כזה? או מערכת כזאת ? מה אתם מקבלים? והאם יכול להיות מצב שהטמפ" במערכת תהי גבוהה מטמפ" המעבד? דרך אגב המארז פתוח...

• 8 תגובות
    • 685 צפיות
  7. Started by yotam.m,

יש לי בעיה די רצינית עם Athlon 3000 בסוקט 939, הטמפ' שלו מגיע ל-100 מעלות ללא שום מאמץ והמחשב נכבה. הדבר קורה בביוס שכן אין לי שום אפשרות להתקין מערכת הפעלה מכיוון שהמחשב נופל ברגע שהטמפ' עולה. על המעבד מותקן גוף קירור סטנדרטי נקי מאבק כמובן עם מאוורר של Glacialtech ב-2400RPM. ניסיתי גם למזג את החדר כמה שאפשר בעזרת מזגן וכן להצמיד לו מאוורר ישירות לתוך המארז, לא משנה באיזה סיטואציה הטמפ' מטפסת ומגיעה לכ-100 מעלות והמחשב מכבה את עצמו. המעבד הוא Athlon 3000 כמו שציינתי עם ה-A8V של ASUS.. רעיונות? הצעות? תודה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 736 צפיות
  8. Started by Blotus,

שלום, יש לי בעיית התחממות יתר במעבד, בדקתי ע"י תוכנת הEVEREST וגם ע"י בדיקה בלוח אם, בנוסף לכך שמתי את היד על גוף הקירור של המעבד ולמען האמת התחושה שלי שהגוף עצמו לא חם באופן מיוחד, אך למרות זאת הטמפרטורה של המעבד מגיעה בין 60 מעלות עד כ-75. כשבאופן נורמלי זה נמצא על 59,60 מעלות. בנוסף לכך בדקתי אצל חבר נוסף שיש ברשותו אותו מעבד, גם אצלו אותה בעיה קיימת.. שמתי משחה טרטמית של QUICK SILVER, הוצאתי את המעבד ממקומו והרכבתי אותו בשנית, בדקתי שכל המאווררים אכן פועלים ושממאוורר המעבד עושה את כמות הסיבובים שהוא צריך לבצע בדקה אחת. כך שאין לי ממש רעיון או סיבה ממה זה נגרם וכתוצאה ממה זה.. האם למשהו יש תשובה או הסבר הגיוני? שכחתי להזכיר שבעקבות זה יש לי לוח אם של ABIT AI7, ובביו…

• 4 תגובות
    • 668 צפיות
  9. Started by itzikcore,

שקניתי את המעבד הזה.הוא בא לי עם הקירור האורגינל.אומנם אני לא חיברתי..כי אני לא ממש מבין בחיבורים. אבל קניתי מהטכנאי שלי.הוא חיבר לי את כל המחשב.עכשיו אני מסתל על הטפרטורה של המעבד... ואין לי מושג אם הטמפרטורה הזאת אמורה להיות ככה...למרות שהבנתי שהיא לא אמורה להיות ככה (עוד במנוחה). אז אני שולח תמונה.ותגידו לי בבקשה אם זה אפשרי. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 464 צפיות
  10. שלום לכולם יש לי בעיית יציבות בזכרונות Corsair Dominator 1066MHZ 2GB Rev4.1 על לוח אם DFI UT P35 T2R המעבד : E8500 המתח והתזמונים נשארו בברירת המחדל מתח : 2.23 תזמון : 5-5-5-15 (שניתי את התזמונים מAuto לידני) הכל Default אין OC (בזמן בדיקת היציבות לפחות) בדיקת היציבות עשיתי על תוכנות OCCT ו Prime95 אחרי כמה דקות יש נפילה אם אני מחזיר את המהירות ל800 בדיקת היציבות עוברת בהצלחה וזה מה שעשיתי : 1) העליתי טיפה את מתח הגשר הצפוני מ 1.33 ל 1.35 2)העליתי עוד טיפה את המתח מ 2.23 ל 2.3 3)שניתי את ה TRFC ל43 כל הנ"ל לא עזר להגיע ליציבות . גירסת הביוס היא הגירסה האחרונה שנמצאת באתר . מה עוד אפשר לעשות ? איך שאני יודע שהלוח הזה יש לו בעייה עם יציבות זכרונות 1066

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Levyshachar2,

לפני כמה זמן קניתי מחשב חדש ובזמן האחרון הוא עושה לי בעיות כמו שפתאום באמצע שינוי הגדרות הכרטיס מסך לא בביוס או משהו כזה מתחיל להישרף הלוח אם ניתקתי אותו וחלק קטן מאוד נשרף והשאלה שלי מה גרם לזה ? ושאני פותח את המחשב מופיע לי בתצוגה בלוח אם FF ולא ממש הבנתי מה זה אומר חיפשתי בGOOGLE ולא ממש מצאתי תשובה תודה לכל מי שעוזר

• 7 תגובות
    • 665 צפיות
  12. Started by SoliD,

שלום לכולם ב HWzone לפני כמה זמן היתקנתי slackware על אחת המחיצות שלי, הכל היה סבבה, היה לי גם לינוקס וגם וינדוס, אבל יום אחד החלטתי לעדכן לסלאקוור את הקרנל, ומאז קוראים הדברים הבאים: 1. כל פעם שאני מחבר גם HDD וגם CD\CD-R ה HDD מעתיק קבצים במהירות של ...500KBps 2. כפי שהבנתם אני לא יכול לחבר את שני החלקים ביחד מישהו אמר לי שאני צריך לעשות ריסטרט ל BIOS אבל אין לי שמץ איך עושים את זה! מה לדעתכם עלי לעשות?? :-\

• 3 תגובות
    • 467 צפיות
  13. Started by chenc,

שלום! לאחרונה (שבוע) קניתי מחשב חדש, הכולל מעבד AMD 2500+ (בקופסת פלסטיק עם מאוורר) ולוח Epox EP-8rda+ וזכרון DDR400 512MB. הבעיה: בעת טעינת הBIOS המהירות המדווחת של המעבד - 2200 ולא יותר (ובסוגריים רשום 200*1.1). היו גם פעמים שהיה 1100 - ואני חושב בכל מקרה, שזה בגלל הגדרות הנוגעות לFSB וכל מיני כאלה בBIOS (יש גם קטגוריית CPU Clock), אך בגלל שאינני מבין גדול בזה, ומכיוון שלא רציתי להתעסק ולנסות ללא ידע - אני שואל פה - מה העניין בעצם? ואם צריך לשנות משהו בBIOS אז... מה צריך לשנות? בתודה מראש לכל עונה, חן.

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by lirancoh85,

שלום לכולם, היום החלפתי את המעבד במערכת הנ"ל intel e8200 2.66 xfx 680i lt sli gigabyte hd 6950 6gb ram arctic freezer pro 7 rev b fsp everst 700w פשוט החלפתי מעבד במערכת הקיימת ללא שום שינויים במערכת ההפעלה וכו'/ ווינדוס קלט שהחלפתי מעבד, ציין את המעבד החדש אך המהירות של המעבד הינה 2.66 כמו המהירות של המעבד הקודם ולא 3.2 מה שאמור להיות מה אני אמור לעשות ? בנוסף הטמפ של המעבד ללא מאמץ הינה בסביבות ה 40 מעלות. האם זה נורמלי ? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 729 צפיות
  15. היי, קניתי היום סטיק זכרון 512Mb 200MHz של Elixir. הכל טוב ויפה הלוח עולה נותן פוסט, הווינדוס עולה הכל יציב אבל מסתבר כי הזכרון החדש החליט להפעיל מחלקים (Divider), המחלק המופעל הוא 5:6 ז"א 166MHz, מיותר לציין כי לפני כן, הזכרון הישן (Geil 512mb "blue") עבד ב-200MHz 1:1 (ללא מחלקים) רציתי לגשת ידנית אל המחלקים בביוס ולהגדיר אותם,אך לא מצאתי את האפשרות לשנות את המחלקים, נברתי די הרבה זמן בחיפושים בתוך הביוס, אך לא מצאתי אופצייה כזו. (הלוח שעליו הזכרון רץ הוא EPOX 8KDA3J, אך כמדומני של-8KDA+ ול-EPoX EP-8KDA3I יש את אותו הביוס) התוכלו לעזור? רב תודות

• 5 תגובות
    • 854 צפיות
  16. Started by levimadman,

שלום, יש לי e6600.. אני יודע שיש הרבה בעיות משחקיות עם משחקים מסוימים שזה מגיע למעבד כפול ליבה, ורציתי לשתף אתכם במקרה שקרה לי ולשאול האם זה הגיוני. במשחק stalker(לדוגמא). למשחק יש שיהוקים -קפיצות שכאלה במהלך המשחק.. שלא קשורות להגדרות המשחק(גרפית). ברגע שמיזערתי את המשחק ובחרתי לו affinity - והורדתי את cpu0(רק אותו אם אני מוריד את 1 לא קורה כלום). השיהוקים במשחק פסקו. האם זה הגיוני?

• 0 תגובות
    • 542 צפיות
  17. קניתי מחשב חדש עם מעבד E6300 בעל הליבה הכפולה של אינטל קניתי את המשחק SPLINTER CELL DOUBLE AGENT והמשחק עובד בסלואו מושן קראתי על זה באינטרנט במספר אתרים שטוענים טוענות מוכחות שזה קורה בגלל המעבדים בעלי הליבה הכפולה רציתי לדעת אם מישהו מכם נחשף לבעייה הזאת ויודע אולי איך לסדר אותה.? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  18. Started by jungle-man,

שלום לכולם ברשותי לוח INTEL מדגם 975xbx עם מעבד Intel 6320. התקנתי את תוכנת הניטור של הלוח שמראה מתחים וטמפרטורות ושמתי לב כי המעבד מקבל באופן קבוע מתח נמוך מידי (אמור לקבל 2.5V ומקבל בפועל פחות מ1.5V). במחשב ספק THERMALTAKE 400W. עקב העובדה שמותקנים במחשב 6 (!) HD אני משער שהספק כח לא מספיק לכלל המערכת וזוהי התוצאה (חוץ מהמתח של המעבד שאר המתחים בלוח תקינים). האם החלפה של הספק לגדול יותר תעזור? יש למישהו עוד רעיונות לגבי מתח המעבד?

• 2 תגובות
    • 611 צפיות
  19. שלום יש לי מעבד 3000+ חדש עם לוח של EPOX ותמיד ב CPU Z הוולט היה ככה 1.55 שככה זה גם בביוס! ופאתום אני שם לב שהמעבד קר יותר ב 5 מעלות והוולט מראה עכשיו 1.320 V! ולא נגעתי בכלום בביוס וזה נשאר שם 1.55 מה לעזעזל קורה כאן? בנתיים המערכת יציבה וקרה יותר אבל זה לא אמור להיות ככה לפי הבנתי.. המעבד צריך לקבל 1.5 ולא 1.3? יש מצב שהלוח נפגם? תודה!

• 6 תגובות
    • 704 צפיות
  20. Started by TAMIRRR013,

איך המתחים של המעבד שלי? זה בזמן מאמץ פשוט מישהוא פה מיזמן אמר לי שהם יותר מידי נמוכים וזה יכול להוריד לי ביצועים זה נכון? הינה תמונה מ CPU-Z סתכו על ה CORE VENTENGE איך הוא? http://www.siz.co.il/my.php?i=z1jum2zemmnw.jpg הינה תמונה של חבר שלי מ CPU-Z ויש לנו אותו מעבד ויש לו מתח יותר גבוהה http://img34.imageshack.us/img34/1717/39494811.jpg למה זה?

• 2 תגובות
    • 668 צפיות
  21. היי לכולם בעקבות בדיקות שעשיתי לאחרונה במחשב החדש שלי גליתי שבבדיקת PCMARK04 קיבלתי ציון מאוד נמוך : 2987 וב- 3DMARK03 קיבלתי : 5877 וב-AQUAMARK3 קיבלתי: 44285 לגבי הנתונים הגרפיים אני חושב שזאת תוצאה סבירה, לא ?! הבעיה המרכזית שלי היא ה-PCMARK04 . מישהו אולי יכול לעזור לי בנושא ? מדוע קבלתי תוצאה כל כך נמוכה במחשב שעלה לי קרוב ל-10000 ש"ח ? מה עושים ואיזה כלים יש בכדי לדעת את מקור הבעיה. ??? להלן נתוני המחשב: Intel Pentium 4 3000C Asus P4C E Deluxe 2*512 PC3500 OCZ Antec Sonata Piano ATI 9800Pro 128MB with Arctic-Cooling VGA Silencer 80Gb Western Digital S.ATA

• 2 תגובות
    • 473 צפיות
  22. Started by eSLC,

בזמן האחרון יש לי בעיית סאונד מאוד מעצבנת הסאונד שיוצא מהלוח, אין קשר לרמקולים או לאוזניות זה בוודאות מהלוח משום שהחיבור של האוזניות נמצא בקידמת המארז והחיבור של הרמקולים נמצא בחלק האחורי של המארז ובשניהם את אותה הבעיה בדיוק, הסאונד נשמע כמו מין סוג של רובוט מקולקל אין לי דרך טובה יותר לתאר את זה ופשוט אי אפשר לשמוע מוסיקה וגם לא לשחק בצורה הזאת זה פשוט משגע אותי (הרעש), עכשיו אני יכול לממש את האחריות של הלוח בכדי להחליף את הלוח? או שיש דרך ליפתור את הבעיה?, תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  23. Started by moshmushon,

שלום לכולם. אני צריך עזרה... קניתי באייבורי מחשב עם Gigabyte GA-965P-DS3. התקנת כרטיס הקול מהדיסק שצורף למחשב נתקעה ( Realtek High Definition Audio driver R1.72) בשגיאה : "Install Realtek HD Audio Driver Failure". זה קרה גם עם הדרייבר שניסיתי להוריד מהאתר של Gigabyte. הכרטיס גם לא מזוהה בביוס. לקחתי את המחשב לאייבורי שם הם הראו לי שכשמעלים את המחשב עם לינוקס מ-CD יש סאונד והסבירו שהיתה כנראה בעיה בהתקנת ה-XP ושצריך לפרמט ולהתקין מחדש. האמת ... לא נשמע לי. למישהו יש רעיון? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. שלום לכולם אולי מישהו יודע ויכול להסביר לי איך ניתן לפרק מעבד 2.4 מלוח אם הנל יש שני קליפסים שמשחררים אותם אך ההיט סינק עדין תקוע מישהו יודע על פין נוסף שתופס אותו?

• 5 תגובות
    • 560 צפיות
  25. אז ככה הזמנתי מחשב חדש : intel core i7 920 2.66 MSI X58 Platinum readon hd 4870 Geil 2048MB (2GB) DDR 3 1333MHz LG X22 LightScribe DVD 500GB Seagate sata II 7200rm 32M OCZ StealthXStream 600w מחר הוא צריך להגיע היום התקשרו אליי מהמעבדה והטכנאי שלהם אמר שיש בעי עם הI7 והזכרון שהוא יפעל בתדר 1333 רק עם אוברקלוק מישהו יכול להסביר לי את זהטוב כי לא הבנתי אותו בידיוק

• 3 תגובות
    • 950 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.