עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by nepet,

קראתי היום בבוקר את השרשורים בפורום לגבי זיכרונות של ceon. קניתי אתמול מחשב ב IVORY , וגם לי הם המליצו לקנות זיכרון של ceon למחשב שהרכבתי. המחשב מורכב מחלקים שבחרתי לפי אחד המפרטים המומלצים שראיתי באתר שלכם, מלבד הזיכרון. הבנתי שהם היבואנים של ceon , וזו חברה גנרית , ולא איזשהו מותג, מה שכן , משכנעים את הלקוח שיש אחריות לכל החיים על הזיכרונות שלהם. השאלה שלי היא כזו, האם מישהו יודע / למישהו יש נסיון רע עם הזיכרונות האלה ? עדיין לא קיבלתי את המחשב , כש שאין בעיה לשנות את המפרט, ואני שוקל לקנות CL5 של קינגסטון 1GB במהירות 667 באותו מחיר , ואני לא יודע אם מבחינת ביצועים זה רעיון טוב ,או שכדאי להשאר עם ה ceon במהירות 800MH . השימוש במחשב יהיה בעיקר לקולנוע בייתי / mp3 ותעבוד …

• 9 תגובות
    • 686 צפיות
  2. ברצוני לשדרג את המעבד שלי (1700) למעבד 2400 (הלוח תומך).. הבעייה היא שלכל חנות שאני ניגש מציעים לי שידרוג מעבד במחיר המלא שלו...וזה כמו לקנות חדש.. האם יש אפשרות של שדרוג (כלומר החלפת מעבדים) שלא כמו לקנות מעבד חדש? איפה אפשר לעשות זאת? איזה חנויות באזור המרכז עושות זאת? ומה המחיר?? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 726 צפיות
  3. Started by V00d00,

שלום לכולם. אז ככה, לפני משהו כמו חצי שנה היה לי מחשב P4 1.7GHz, FSB 400 (סוקט 478) עם לוח עגלה של ECS (שתומך עד 533 FSB). אחרי כמה פעמים שראיתי שהלוח הזה עושה לי בעית רציניות עם ההארדיסק, החלפתי לוח למשהו קצת מעודכן ומודרני - ASRock P4i65G (הלוח עלה לי 300 שקל). הלוח החדש כולל יציאות SATA, סוקט 478, תמיכה בFSB 800\533\400 ועוד הרבה אופציות שלא היו לי בלוח הקודם. עכשיו לחלק המעניין. החלטתי שאני רוצה קצת לשדרג את המעבד ואין לי כסף לקנות לוח וזכרונות חדשים אז אמרתי לעצמי אם הלוח תומך 800FSB אז למה אני לא יקנה כבר מעבד חדש שיתאים ללוח. חשבתי על לקנות: P4 3.0\3.4GHz 800FSB (סוקט 478, סביבות ה500 שקל) אבל חבר שלי אמר לי שבגלל הHT המעבד מתחמם יותר ועושה יותר בעיות או משהו כזה. …

• 9 תגובות
    • 685 צפיות
  4. Started by dd7,

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=310&model=1200&modelmenu=1

• 9 תגובות
    • 582 צפיות
  5. Started by hck,

שלום. יש לי את הלוח של ABIT דגם AI7. באתר שלהם ראיתי שיש עידכון לביוס של הלוח אם שלי. יש לי את גירסה 16 וכיום יש כבר גירסת עידכון לביוס 17. כשאני בא להוריד יש בעיה בלינק, ולא ניתן להוריד את העידכון כבר הרבה זמן.( http://www.abit-usa.com/products/mb/bios.php?categories=1&model=147 ) מישהו (במיוחד מבעלי הלוח הנ"ל) הצליח להוריד את הגירסה החדשה? והאים מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?

• 9 תגובות
    • 959 צפיות
  6. כמה נקודות חיבור למאווררים צריכים להיות בלוח אם שמיוצר בשנתיים האחרונות ? האם הן תמיד מבוקרות טמפרטורה ושליטה על מהירות הסיבוב ? או בקיצור איך זה עובד .

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by King Of Action,

קניתי מעבד P4 2400B וכעת נראה לי שעשיתי טעות בבחירה של המעבד מפני שכמעט כל אחד ממליץ על ה-xp2400 שנמכר באותו מחיר של ה-p4 2400b. האם באמת עשיתי טעות ? האם האמד באמת הרבה יותר טוב מהמעבד של אינטל ?

• 9 תגובות
    • 988 צפיות
  8. AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4200+ Stepping E6 http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/details.aspx?opn=ADA4200DAA5CD או AMD Athlon 64 4000+ Stepping E6 http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/details.aspx?opn=ADA4000DKA5CF השימוש למשחקים, וכמו שהבנתי רוב המשחקים עד היום לא יודעים לנצל מעבד כפול ליבה (כי הם נכתבו עבור ליבה אחת), אז איזה מעבד עדיף למחשב עם לוח אם MSI K8N NEO2, שני ג'יגה זיכרון DDR400, וכרטיס מסך X1950PRO 512MB? תודה.

• 9 תגובות
    • 593 צפיות
  9. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מעבד חדש למחשב שלי וכנראה שאני יצטרך להחליף את הלוח אם. קניתי לפני איזה חודשיים כרטיס מסך חדש GTX 670 WINDFORCE שהוא נחשב יחסית לדי חזק. אני בעיקר בתוך נושא ה GAMING . המעבד הנוכחי שיש לי הוא : AMD PHENOM II X4 965 ולוח אם : GA-890GPA-UD3H עכשיו המחשב התחיל לזוז כמו עגלה לפני שבועיים בערך, ופשוט התעצלתי לעשות משהו בנוגע לזה. לדעתי אני צריך לקנות מעבד חדש כי הוא יחסית ישן ולא מתאים לכרטיס מסך. יש המלצות כלשהם? אני מעוניין במעבד של INTEL וגם לוח אם שיתאים . הספק כוח שלי הוא : 750W

• 9 תגובות
    • 992 צפיות
  10. Started by JohnClark,

שלום בימים האחרונים נתקלתי בדילמה, אני מקווה שתוכלו לעזור לי אז ככה, כבר כמה חודשים אני מתכנן לקנות מחשב... בהתחלה חשבתי פשוט לקחת Pentium 4 2.8C עם איזה Asus P4P800 Deluxe או ABit IC7 שיאפשרו לי איזה אוברקלוק נחמד ל3.2 וזהו... (אני לא צריך כרטיס מסך, רק זכרונות, מעבד, לוח אם, מארז וספק) אבל אז התחלתי לראות בנצ'מארקים של A64 3000+ וראיתי שהוא עוקף את ה3.2c... ועולה 215 דולר! עכשיו הקטע הכספי לא משנה כרגע. הדילמה שלי היא: מצד אחד, הNorthwood C מבוססת טוב, יש לוחות אם יציבים וטובים, אין בעיות תאימות ובכלל, ליבה טובה. בביצועים של 32 ביט אפשר אפילו לעקוף את הA64 3000+... מצד שני, יש את הA64, שזו מין השקעה לעתיד והמעבד מראה יכולות מצוינות גם ב32 ביט! החיסרון שלו הוא שה…

• 9 תגובות
    • 727 צפיות
  11. שלום לכולם asus p5e deluxe לוח מעבד cpu Q6600 זכרונות 2 * 1GB 1066MHZ kingston DDR2 כ-מסך 8500GT nvidia גם של אסוס קניתי את האסוס הזה ואני כבר מצטער . התקנתי הכל כמו שצריך . בדקתי טוב טוב את כל החיבורים לפי המדריך --> לא עולה מסך . קראתי לחבר שבא עם זכרון 677 --> עלה מסך . נכנסנו לביוס ושינינו את ההגדרה DRAM FREQEUNCY ל - 667MHZ (היה על AUTO ) -- > קיבל את הסטיקים של ה 1066 . העלנו בביוס ל - 1066 --> שוב לא קיבל . ההגדרה שהכי התאימה הייתה 800MHZ אמרתי בטח צריך לעדכן את הביוס וכו' באתי שמח למחשב כדי להתקין OS וכו' ו ... שוב לא עולה . ואין לי כאן את ה - 667 שאיתו בטוח זה עולה . משהו לא יציב פה לגמרי ואין לי מושג מה לעשות מפה . לפני שאני הולך לחנות אודה לכם …

• 9 תגובות
    • 853 צפיות
  12. Started by LiorP23,

רק לפני 18 חודשים אינטל שינתה את הדרך שלה לשמות המעבדים מתדר למספור תלת ספרתי (סדרה 3xx הייתה Celeron D, סדרה 5xx הייתה Prescott 1MB L2, סדרה 6xx הייתה Prescott 2MB L2, סדרה 7xx הייתה Dothan לניידים, וסדרה 8xx הייתה Pentium D כפולי ליבה בתהליך ייצור של 90 נ"מ, וסדרה 9xx הייתה מיועדת לכפולי ליבה בתהליך ייצור של 65 נ"מ) עכשיו אינטל משנה שוב את שיטת השמות והיא תכלול מעתה רצף של 5 תווים התו הראשון יהיה אות באנגלית אשר תסמן את צריכת החשמל של המעבד כאשר E מסמלת צריכת חשמל של 50W ויותר T מסמלת צריכת חשמל בין 25W ל 49W L מסמלת צריכת חשמל בין 15W ל 24W U מסמלת צריכת חשמל של 14W ומטה ארבעת הספרות הבאות יסמנו את משפחת המעבד (בדומה לספרה הראשונה במספור התלת ספרתי), ואת ביצועיו לדוגמה…

• 9 תגובות
    • 976 צפיות
  13. ענקית השבבים נתנה לנו הצצה קטנה לעולם 10 הננומטרים האישי שלה בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה ביותר - הכירו את הדור הבא של מעבדי ניידים לכתבה

14. שלום לכולם , אני מזמין בקרוב AMD 64BIT 3400 ולוח אם. עשיתי חיפוש וראיתי שהלוח הזה מומלץ פה בפורום : http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8kda3.htm הוא עולה 620 שקל ב KSP . רציתי לדעת אם יש לכם אופצייה טובה יותר בטווח מחיר שלו או גג 700 שקל. ( כמובן בעל צ'יפסט של NFORCE3 ) נ.ב , שאלה אחרונה - לגבי המעבד.. ביררתי בלא מעט חנויות וקצת קשה להשיג את המעבד בגירסת ה CLAWHAMMER עם ה 1 מגה קאש שהבנתי מכם שהוא עדיף. את ה NEWCASTLE אני יכול לקבל כבר מחר. ל CLAW אני צריך לחכות עכשיו איזה שבועיים אתם ממליצים לחכות או שאני יכול להיות רגוע עם NEWCASTLE ? תודה .

• 9 תגובות
    • 836 צפיות
  15. שלום לכם חברי היותר חדשים והיותר ותיקים בפורום. עבר זמן רב מאז שדנו בזה, גם כי בימים עברו נהגנו לדון הרבה בנושא. אז פתחתי דיון, נראה איך ולאן יתקדם. רציתי לחלוק עם שאריות חובבי החומרה הותיקים בפורום את הימים השמחים יותר של החומרה. פשוט ארוץ ונראה... זוכרים את ימי LGA775 העליזים של 2006-2009? אספר לילדים. ממש לא מזמן, לפני כ-5-6 שנים אוברקלוקינג עדיין היה תחום מאוד נישתי. הוא היה תחום מעניין, מבריק ומהנה לעיסוק. ב-LGA775 היה הרבה אקשן לגבי יכולות של לוחות אם לבצע המהרה למעבדים בתושבת. היה פילוח רחב של יצרניות, ערכות שבבים ויכולות המהרה. Back When overclocking mattered יכולות ההמהרה של לוחות אם נמדדו על פי קריטריון מאוד חשוב שהוא השגה של באס מקסימאלי. לוח אם שידע ל…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. אז לאחר מחקר מקיף באתרים רבים ולאחרונה באתר הנפלא הזה, החלטתי לבנות מחשב חדש על בסיס A64 אך פתאום צצו כמה מחשבות שגרמו לי לפזול שוב לכיוון אינטל. - נראה לי שאינטל קצת יותר מתקדמים מבחינת chipsets, תמיכה ב-DDR מהיר יותר, PCI-EX ועוד. אם אני מחפש מחשב בעיקר ליישומים כבדים בסביבת windows xp/longhorn ורוצה להנות מפלטפורמה חדשה - מה המקביל בעולם אינטל ל- socket 939 - כלומר ארכיטקטורה שתישאר זמן רב? - איזה מעבד מומלץ היום ליישומי windows בסיסיים, הרצת שרתים על המחשב וקצת משחקים ? האם זה prescot או northwood? תודה

• 9 תגובות
    • 699 צפיות
  17. שלום, אני בונה מפרט מחלקים ומחנויות שונות. מעבד אני סגור על 2500K אני מעוניין להשקיע בלוח אם בסביבות ה700-800 ש"ח שיהיה טוב לOC וגם שיהיה בו USB 3 וגם SATA 3 בקשר לזכרונות חשבתי על 8G אבל לאור המחירים הזולים אולי שווה לקנות 16G ? למשל בTMS ראיתי ב208 ש"ח 8G של קינגסטון... 416 ש"ח ל16G זה ממש זול. אפשר להביא המלצה לחלקים מהחנויות:KSP,IVORY,ZIGZAG2000,LOGICPC,TMS וRSM תודה!

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by doreiny,

שלום לכולם קיבלתי את המערכת החדשה בתוך ההזמנה גם מעבד 3200+ venice e6 הקטע הוא שמשום מה נראה לי שזה ווינצ'סטר תקנו אותי אם אני טועה ADA3200DAA4BW LBBWE 0531EPAW

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  19. ספינת הדגל החדשה של אינטל ומשפחת Raptor Lake נחתה על השולחן שלנו - אז ביצענו צלילה אל מבחני הביצועים השונים בשביל להחליט האם מספר הליבות המרשים שבתוכה מספיק בכדי להתמודד עם התחרות המאתגרתלכתבה

20. יש את זה: gigabyte ga-7vax לינק: http://www.pchardware.co.il/docs/pd1009654218.htm יש את ABIT KX7-333 KT333 לינק: http://www.pchardware.co.il/docs/pd1851529622.htm יש את MSI KT4V-KT400 לינק: http://www.pchardware.co.il/docs/pd1219241005.htm ויש את EPOX 8K3AAE KT 333 לינק: http://www.pchardware.co.il/docs/pd-886649865.htm וכמו כן ב ASUS A7S533 PA SIS 745 לינק: http://www.pchardware.co.il/docs/pd-230084909.htm תודה לגבר! שיעזור לי ממש כל הכבוד בבקשה אבל זה חשוב רק מי שיודע על מה הוא מדבר.. נ.ב לא מצאתי מידע ממש מפורט על הלוחות אז אני סומך על זה שאתם תדעו או תחפשו.. תודה!

• 9 תגובות
    • 935 צפיות
  21. עזבו רגע את E4300 שיש לו פוטנציאל OC מעולה. ואת E6600 שאין כרגע מעבד של AMD שמשתווה אליו בביצועים יחסית למחיר. אבל הרי הE6300 וה4600X2 עולים בערך אותו הדבר וה4600 נותן ביצועים טובים יותר. וכנ"ל לגבי 5200X2 וE6400. אז למה אנשים נוטים יותר להמליץ על אינטל(E6300,E6400)?

• 9 תגובות
    • 931 צפיות
  22. אני מעוניין לשדרג זכרונות בלוח העתיק והמשובח - NF7, של ABIT (ז"ל). כרגע יש עליו שני זכרונות 256, 400Mhz ,DDR, היושבים על שני הסלוטים הראשונים (מתוך שלושה, כזכור..). נראה לי ש-1G יספיק לי. (על הלוח יושב Athlon XP 2600, של AMD, אם זה משנה.) עכשיו - אם הבנתי נכון מהספר של לוח-האם - כל האופציות פתוחות בפני: - החלפה של שני הזכרונות בשניים של חצי ג'יגה - בערך 200 ש"ח - החלפה של שני הזכרונות בזכרון אחד של 1 ג'יגה על אחד הסלוטים - 160 ש"ח - הוספה של זכרון נוסף, של חצי ג'יגה, על סלוט 3 - 90-100 ש"ח בשני המקרים הראשונים אני יכול להישאר על מהירות 400. במקרה השלישי אני מוגבל ל-333, אבל ממה שהבנתי מעיון פה בפורום - זה לא ממש קריטי. האם פספסתי משהו? האם ישנן אופציות נוספות? …

• 9 תגובות
    • 643 צפיות
  23. Started by havivt,

כנראה שיש לי בעיות חשמל קלות בחדר.. מדי פעם יש קפיצות מתח קלות - המחשב אינו נכבה, אך אני רואה כי המתחים בלוח האם קופצים מדי פעם ומייד חוזרים. האם יש איזושהי דרך לקבע את המתח הזה ? ע"י מכשיר או משהו? (UPS קשור?) אני פשוט לא רוצה שיהרס לי המחשב...

• 9 תגובות
    • 682 צפיות
  24. Started by Ramboli,

שלום לכם, יש לי את הלוח הנ"ל עם 2 זכרונות כל אחד ג'יגה מדגם: Corsair Value Select VS1GB800D2 אני לא ממש מרוצה מהזיכרון הז,ה הוא איטי יחסית לשאר, ובלי שום קשר אני מעוניין ב4GB RAM. אשמח אם תמליצו לי על זיכרון 4GB טוב ומהיר (800MHZ כמובן), שיתאים ללוח (בעבר ניתקלתי במישהו שזיכרון Kingston KVR800D2N5 בDUAL לא תאם ללוח הזה, הביא מסכים כחולים, גם באמצע פירמוט המערכת לWINDOWS VISTA) תקציב: 300 ש"ח פלוס מינוס תודה רבה רבה!

• 9 תגובות
    • 814 צפיות
  25. Started by 10GaZ,

המפרט שלי רשום מימין. הזכרון שלי הוא מדגם VS1GB667D2 של Crosair. מכיוון שאני לא צריך את ה667mhz כי אני רץ על הbus המקורי של המערכת (266mhz), האם עדיף שאוריד את מהירות הזכרון לטובת תזמונים טובים יותר? אם כן, כמה אוכל להוריד? עד 533mhz ולהרוויח תזמונים של CL4 או שאפשר יותר מכך? תודה לעוזרים..

• 9 תגובות
    • 845 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.