עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, בשעה טובה קניתי מחשב חדש, i7 930 D0 - BATCH 3001A481 GA-EX58A-UD3R NOCTUA NH-U12P SE2 G.SKILL 6GB 1600MHZ CL8 SAPPHIRE 5850 INTEL X25-M 80GB SEASONIC SS-600HT LANCOOL K62 לאחר מספר ימי עבודה נוכחתי לגלות רעש מציק מהמחשב (מן צפצוף חלש אך משגע) בהתחלה חשבתי שזה מהכרטיס מסך, שכן זה נפסק כשאני נכנס למשחקים, אך לאחר פתיחת המחשב מסתבר שהרעש מגיע מהספק כוח. לאחר חיפוש בגוגל, מסתבר שהרעש נקרא high pitch noise וזה דבר נפוץ מאוד, אבל אם מעוניינים להעלים את הרעש לחלוטין יש לבטל את הפונקציות C5\6\7 ו-C1E בביוס. C5\6\7 היו כבר מבוטלים, אבל C1E היה פעיל. אכן, אחרי שביטלתי גם את הC1E הרעש נפסק, שאלתי היא: מה זה בעצם הC1E ועד כמה זה גרוע לבטל אותו ? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. אהלן! יש לי מחשב מבוסס 9550, לוח ג'יגהבייט צ'יפסט P45 וזכרונות DDR2 4GB (2GBx2) 1000Mhz CL5 מסדרת PI עם צלעות הקירור. לפי המהירות שכתובה ב"מידע מערכת" (Q9550 @ 2.83GHz) ככל הנראה אין על המעבד OC (בחנות שקניתי את המחשב ביקשתי שיעשו לי OC + אחריות). מידע על המעבד באתר אינטל אני רוצה להשיג שלושה דברים: 1. להסיר לגמרי שאריות של OC מהמעבד: אם קיימות, כי במחשבה שניה אין לי צורך בזה ואני ממש לא מבין בזה ולא מעוניין בבעיות. 2. לשדרג את הזכרון הקיים במחשב: בחנות מסוימת שמוכרת לטובה בפורום, אמרו לי שכל עוד אני לא עושה OC אין לי צורך בזכרון מיוחד וכדאי ללכת על הזכרון הכי סטנדרטי. מכיוון שכבר יש לי זכרון יקר יותר, כמו שציינתי למעלה, אני לא רוצה לעשות שדרוג שבפועל יאט לי את המע…

• 6 תגובות
    • 909 צפיות
  3. שלום לכם , אני יודע שבשביל לבטל את אפשרות הורדת תדר המעבד בזמן מנוחה אני צריך לבטל את אפשרות ה C1E , העניין הוא שביטלתי אותה אבל המעבד עדיין מוריד תדר בזמן מנוחה . מה ניתן לעשות ?? תודה

4. אני רוצה לדעת שהבנתי נכון ושאני לא מפספס שום דבר: 1) חברת fusion-io הוציאה כרטיס PCI-E שמיועד לאיכסון מידע. 2) מכיוון שהכרטיס מהיר מאוד (מעל 500MB לשניה) אין צורך בזיכרון פנימי, ונפח מינימאלי של 80GB (בתיכנון עד 1.28TB) מבטל את הצורך בדיסק קשיח. 3) עידכון תוכנה בסוף השנה יאפשר לבצע ממנו העלאה. אתר החברה וסרטון הדגמה: http://www.fusionio.com/ אני רוצה לדעת האם זה באמת כזה מושלם? מה אני מפספס? האם באמת תם עידן של פיצול לשני סוגי זיכרנות? איך לוחות האם יושפעו מכך?

• 8 תגובות
    • 735 צפיות
  5. Started by MDK,

שלום יש לי 512 ראם (ראה מפרט) ותהיתי אם כדאי לי לבטל לחלוטין את הזיכרון הוירטואלי.... אם כן, אז כיצד עושים זאת? אם לא, אז מדוע לא? תודה לכם מראש

• 7 תגובות
    • 898 צפיות
  6. Started by HeaT-SinK,

בהתחלת הפוסט של המחשב אחרי שהוא מזהה את כונני ה IDE ואת הזיכרון הוא עובר למסךף הבא בו הוא מחכה ומחפש כונני רייד רק אחרי כמה שניותשהוא לא מוצא הוא אומר NOT FOUNT וממשיך (זו לא בעיה) חיפשתי בביוס אך לא מצאתי. איך אני מסיר את המסך הזה ?!

• 2 תגובות
    • 545 צפיות
  7. Started by KoM,

כן כן, זה בהחלט רגע עצוב לפחות בשבילי, נכון אמנם זה לא היה מעבד מיוחד, והוא לא הביא בשורה אמיתית לעולם, ורק אולי הסלרון טואלטין הצליח להתרומם מעט, אבל עדיין אני מרגיש עצוב כשדבר כזה קורה, במיוחד כשמעבד זה ליווה אותי בתצורות רבות כל כך וסיפק חוויות לא מעטות... האם גם לכם היו חוויות מיוחדות עם הפנטיום 3 או כל מעבד סוקט 370 ? אני עוד זוכר את היום בו בידיים רועדות עשיתי למעבד שלי מוד וולטז' כדי לחצות 1700MHZ, מרגש ועצוב כאחד...

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. מפתחת השבבים לא ממהרת לוותר על ליבות ה-Zen 2 שלה ומוצאת להן שימוש עדכני ברמות מחיר עממיות יותר, בשילוב עם ליבות גראפיות מודרניותלכתבה

9. יצרנית השבבים פותחת את CES 2023 עם חיזוק משמעותי בקטגוריית ה-HX הגבוהה שלה עבור מחשבים ניידיםלכתבה

10. 11 דגמי Ice Lake ניידים ראשונים בעידן ה-10 ננומטר נחשפים באופן רשמי עם שיטת מיתוג מעודכנת וחידושים בהיקף מפתיע לכתבה

11. Started by PKTA55,

מה לדעתכם עדיף עבור שימוש במחשב עבור עיבוד (רב)ל תמונות בפוטושופ ותוכנות דומות? חשבתי על מעבד כמו +AMD 2800 או הפנטיום 4 בעל ה HT אשמח לקבל המלצות תודה

• 11 תגובות
    • 702 צפיות
  12. Started by Sweet_Tooth,

לפני כשבוע החלפתי HS כי המעבד שלי הגיע לטמפרטורות מדאיגות של 60 מעלות תוך כדי הפעלת משחקים או בפול-לוד אז התקנתי את הHF החדש שלי עם AS3 ואני מאוד מרוצה מהביצועים המעבד בקושי מגיע ל 45 אבל מסיבה מסויימת הביפ הקטן והמעצבן של הביוס עדיין נשמע כאשר אני משחק ומשחקים עתירי גרפיקה אבל הדבר שבאמת הפלאי אותי זה שאני ביטלתי את האפשרות של האזעקה הקטנה הזאת (הביפ) בביוס אז התחלתי לחשוב שהאם זה בכלל קשור לטמפרטורה של המעבד! אז השאלה שלי קורה כאן?

• 8 תגובות
    • 983 צפיות
  13. אהלן חברים יש לי שאלה, עד היום הייתי עושה באנצ'מארקים למעבדים בעזרת בלנדר והכל היה טוב ויפה לאחרונה בלנדר עידכנו את גירסאת הבאנצ'מארק שלהם ל-3.1 ששינתה לגמרי את הבאנצ'מארק המוכר (אין יותר זמן רינדור או אפשרות לבחור סצינות) ניסיתי למצוא תשובה באינטרנט אבל לא מצאתי, האם יש אפשרות לשנמך/להתקין את גירסא 2.92 של הבאנצ'מארק? אשמח מאוד לתשובות!

• 0 תגובות
    • 365 צפיות
  14. Started by amiel18,

חבר'ה אני רוצה להחליף אם מישהו רוצה כמובן לוח אם של חברה מוכרת אבל לוח טוב שמיועד לIntel Socket 478 תומך 800mhz FSB בתמורה ללוח שמיועד לאוברקלוק 754 של abit NF8 חדש חדש שלא שומש מעולם! עם האריזה עם הכל בפנים... מי שמעוניין שישאיר פרטים ואני יצור איתו קשר, רצוי אייסקיו בתור התחלה.

• 6 תגובות
    • 535 צפיות
  15. Started by ד ו ד,

שיטת סימון המעבדים בשתי החברות די מקשות לפחות בתחום ההשוה של הביצועים. איפה אפשר למצוא מידע שיאפשר הבנה בסיסית של הנושא. אחרי שנים של שימוש בפנטיום 4 מתכוון לעבור ל AMD אבל יש בעיה בבחירת מעבד שיתאים לשימושי. מדובר במחשב בסיסי לעבודות משרדיות ללא תוכנות כבדות או עיבודים מורכבים ובנוסף גלישה רגילה ללא משחקים .

• 1 תגובה
    • 563 צפיות
  16. Started by ae bd,

מערכת קסיאון כפולת מעבדים, יצאה לשוק ב-2015, בנצ'מרק ביצועים עדכניים. 96 ג'יגה זכרון, 90MB קאש L3, טורבו פתוח בחומרה לכל הליבות בעת ובעונה אחת, 3.5 GHZ, מצב NUMA עם שני nodes https://imgur.com/1qobB3A

17. Started by asichen,

שוב שלום, יש לי כרגע תקציב של 3000 ש"ח למעבד ומומלץ גם לוח אם בסביבות התקציב. יש לי עכשיו מחשב עם מעבד Pentium4 - 2.66MHz Socket 478 וחשבתי אולי לקנות מעבד חדש ולוח אם. מה אתם אומרים על Athlon 64 3800 Socket 939/2000 Dual Core ? הוא טוב? הוא יתן לי ביצועים טובים יותר מהמעבד שיש לי כרגע? ובכלל איך הולכים המהירויות של ה AMD ביחס לפנטיום? איזה מעבד AMD מקביל ל 2.66MHz?

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. לקחנו לסיבוב את מעבד Intel Core Ultra 7 265K החדש לסיבוב במבחני הביצועים שלנו בעיקר במשחקים וראינו שאולי איזון בין ביצועי גיימיינג לפרודוקטיביות יהיה הקלף שיגרום למעבד הזה לקנות קהל משתמשים בסדרת מעבדי אינטל החדשהלכתבה

19. בביקורת זאת נתמקד בביצועי Core i7 החדש ביותר של אינטל שהושק זה עתה. האם דגם יורש בכבוד קו ארוך של מעבדים מוצלחים ופופולריים?לכתבה

20. שלום , אני מחפש מידע לגבי תרומת הרכיבים במחשב למשחקים. מה הזכרון עושה? מה המעבד ומה הכרטיס מסך? יש איזה טקסט על זה? אם אני מוצא תקלה במשחק , איך אני יודע מאיזה רכיב זה נובע? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 470 צפיות
  21. השאלה הנצחית - מה עדיף אינטל או AMD. לאור ירידת המחירים המשמעותית במעבדים התקציביים אני חושב לשדרג למחשב חדש. אבל אני עדיין מחפש להיות בתג מחיר של 3500. הבעיה שלי היא כזו - האם כדאי ללכת על מעבד כפול ליבה מהדור הישן של אינטל לעומת חד ליבה של amd. בדקתי בנצ'מרקים ונראה שלרוב יש יתרון לאינטל על פני amd במעבדים שציינתי בכותרת אבל : א. מה עם פליטת החום ? לא עדיף amd ? ב. אולי דווקא אינטל בגלל ארכיטקטורה של כפול ליבה ולקראת יציאתה של הויסטה שאמורה לתמוך במעבדים אלה. הייתי רוצה לשמוע את דעתכם - מתוך כוונה שהמחשב הזה אמור להיות מחשב שבו אני אעשה שימוש לצרכי מולטימדיה (ישומים גבוהים ונמוכים כאחד למשל עריכה בפרמייר ועיצוב אתרי אינטרנט), אבל לא למשחקים. וכמובן לישומים משרדיים, א…

• 3 תגובות
    • 513 צפיות
  22. לקחנו דגם בכיר חדש של אינטל ממשפחת ה-Alder Lake לסיבוב של מבחני ביצועים ויצאנו מרוצים. ה-Core i7 12700K אמור לגרום למתחרות לחשוב טוב על מהלכים עתידייםלכתבה

23. חבר שרוצה לקנות מחשב שאל אותי על הבדלי הביצועים במערכת מבוססת מעבד Xeon מול מעבד ביתי רגיל. ספציפית הוא רצה לדעת האם יהיה הבדל בשימוש במעבד Xeon E3-1275V2 מול i7 3770 "רגיל" http://ark.intel.com/compare/65719,65726 אני ממש לא מכיר את ההבדל בין מעבדי שרתים ומעבדים ביתיים. משהו יודע להגיד אם הוא בכלל צריך לחשוב על מעבד לשרת בשימוש רגיל, שכולל פיתוח תוכנה בעיקר?

• 15 תגובות
    • 4.2k צפיות
  24. Started by Yonesi,

אני רוצה לדעת מה ההבדלים בביצועים של המעבדים בין שתי החברות המובחרות: Intel ו-AMD בסוג המעבדים של 5.3 ג'יגה של AMD מול 3.2 של Intel. מי מפיק ביצועים טובים יותר למטרת משחקים מהירים כמו: Doom 3, Age of Empiers San Andreas וכ"ו ברזולוציה 768X1024 או 600X800 בהנחה שבשני המחשבים מורכבים אותו סוג כרטיס מסך (למשל: G-Froce6600GT) תודה מראש לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  25. שלום לכולם לאחרונה שדרגתי את המחשב שלי למעבד שבחתימה - הקודם היה פנטיום 3 1.0 גיגה, אני מרגיש קפיצה בביצועים, אך אני מתעסק יותר בקידודים - כיווץ MPEG 2 לDVD וכו' לעומת המעבד הקודם ישנה קפיצה בביצועים אך גם אם אני משווה את הביצועים שלו לפנטיום 4 2.4B עם באס 533 וזיכרון DDR הביצועים פחות או יותר משתווים (השוואה ע"פ השוואת המעבדים הבדולה באתר של תום) ואפילו יתרון קל ל AMD אז האם יתכן שבקידוד - עקב אכילס של ה AMD הוא משתווה בביצועים למעבד של אינטל שדירוגו דומה פחות או יותר או שלא להסתמך על ההשוואה ההיא יותר מידי?

• 0 תגובות
    • 635 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.