עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by PyroGhost,

על הלוח אם שלי יש לי שני סטיקים של 64 מגה RDR, למרות שאני מתעלל במחשב עם כזה זיכרון ( לא אני קבעתי את הקונפיגורציה שלו כשקנו אותו לפני 3 וחצי שנים... ) הוא עדייו סוחב כמו גדול, בזמן האחרון חשבתי לקנות מחשב חדש אבל אין לי כרגע תקציב לזה אז החלטתי להסתפק בלשדרג כמה רכיבי חומרה בו, בין היתר הזכרונות. גיליתי שיש לי 2 סלוטים פנויים של זיכרון והשאלה שלי היא האם אני יכול להכניס בשניהם סטיקים של 128 מגה בייט? השאלה הזאת מגיעה אחרי שיחה עם חבר שגם לו הייתה בעיה דומה ואמרו לו שהוא לא יכול להכניס סטיקים של יותר מ64... תודה לכל העוזרים.

• 25 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. הי, יש לי פה מחשב (1) עם זכרון 1x8GB 2666 , את הכרטיס הזה אני רוצה לשים במחשב אחר (2), כששמתי במחשב 1 1x4GB 2400, הוא השמיע צלילים מהספיקר, ולא עלה בכלל.. ממה שזכור לי, זה אמור פשוט לעבוד על המהירות הנמוכה יותר, שהיא 2400... איך מסדרים אתזה? תודה

3. Started by reyrey_200,

שלום בקרוב אני קונה מחשב חדש. במפרט אני ירכיב את אחד משני לוחות האם הבאים: ABIT IP35-E או GB P35-DS3L ראיתי שיש הבדל די ניכר במחירים ביניהם, ורציתי לדעת האם יש איזשהו הבדל נחוץ שבגללו אני חייב לקנות את הGB.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by crazydiamond,

ברשותי מחשב פנטיום 3 1000 עם לוח אם TYAN TRINITY 400 האם תהיה לי קפיצה בביצועים ובמהירות אם אני אתקין במקומו לוח ASUS CUSL2 ? ואם כן האם הקפיצה בביצועים תהיה משמעותית? הלוח הנוכחי יציב מאוד אך במבחן של תוכנת SANDRA המעבד מקבל ציון נמוך משמעותית לעומת פנטיום 3 1000 שנמצא במאגר הנתונים של התוכנה, האם זהו נתון שניתן להסתמך עליו לגבי הרמה הכללית של המערכת, והאם החלפת לוח האם ל ASUS תניב תוצאות טובות יותר ב SANDRA. יש לציין כי הלוח של TYAN מבוסס על CHIPSET של VIA והלוח של ASUS מבוסס על INTEL 815. נא תגובתכם או תשובתכם רצוי מפורטת, אין משמעות כלכלית להחלפה אלא אופציה להחלפה עם חבר. בברכה.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. כותרת אני צריכה לשים לב לאיזה מאפיין של הזיכרון? DDR2 זה מה שקונים היום נכון?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אז סוף סוף יש אלטרנטיבה ל S3. אומנם ביוס ראשון, רוויזיה ראשונה, אבל עובד יפה מאוד. הדוקומנטיציה מחרידה אבל הביצועים נחמדים מאוד ואפילו מפתיעים לביוס ראשון. MEMTEST כלול בביוס שזה מאוד נחמד. קרור פסיבי לציפסט שזה פחות נחמד (כמו בגיגבייט). מתחים למעבד מ 1 עד 1.8. מתחים לזכרונות מ 1.8 עד 2.2 מתח ל MCH ול FSB. לא רואה שיש שליטה על מכפלה (אבדוק שוב). מהירויות זכרון, 533, 677 ו 800 בלבד. לא יזיק אם יוסיפו מחלקים בביוסים הבאים. בתור התחלה אוברקלוק קליל ל 2.8 מה"צ שזה הגבול הטבעי של הזכרונות ועוד עם HEC400ARTF הישן. מעבר לזה הקרור שלי מתחיל לא להספיק, אז בינתיים רק נסיון קטן ל באס 430. בהמשך אעלה עוד בתקווה. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Snufkin,

אני רוצה לקנות מעבד AMD 64BIT אבל נתקלתי בכל מיני שמות של ליבות. הייתי רוצה לדעת מהם ההבדלים העיקריים ביניהם אם יש. - Newcastle , Sledgehammer, Clawhammer, Winchester, תודה...

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. ddr2 כמובן. מהירות 667 או 800 - אם יש מציאות טובות במהירות 800 אז אני מוכן להשקיע עוד כמה שקלים, אולם אם יש הבדל משמעותי (נניח לפחות 100 ש"ח) אז אסתפק ב 600. צריך עזרה דחופה - אני חייב להרכיב ולהזמין את המפרט כמה שיותר מהר. תודה מראש לכל העוזרים, אשמח לכמה שיותר הצעות.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אני לא מבין הAMD יותר זול משמעותית למה??? אני מיתכון להריץ על המחדש רק מישחקים כבדים אינטרנט וכמה שטויות כמו סרטים ותוכנות בנצמרק היתי רוצה לדעת איזה לוח אם יתאים לדרישות שלי ויתן ביצועים הכי טובים(אני לא מבין בהם הרבה) אני שומע מאנשים שה P4 יותר חזק לעיבוד גרפי וכמה דברים שאני לא ממש צריך וגם אומרים שממש קל להגיע ל3.0 בלי יותר מידי עבודה וסיכון אני לא רוצה להשקיע 2500 שקל ולגלות שנידפקתי ואני סתם תקוע עם גרוטאה... ולכן באתי לפורום אמרו שאתם ממש טובים בלהסביר ואני רוצה להבין בתודה THE GYVER

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by gluz,

שלום, יש לי לוח אם: ASUS M2A-VM HDMI ומעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor ויש לי את הזיכרון הבא: Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 כרגע יש לי 2GB זיכרון ואני רוצה לשדרג כדי לשדרג ל win 7 64bit (אני כרגע עם XP 32bit). אני רוצה לדעת איזה זיכרון בדיוק כדאי לקנות. איך אני יודע את זה?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום, יש לי 3 מחשבים שאני יוכל לעבוד עליהם בשביל לערוך איזה סרט של רבע שעה בערך... עכשיו ביררתי קצת אבל לא כל כך הבנתי המעבדים: E2220 Pentium d 820 2.8 ולפטופ Intel core 2 - 2.0 T7250 מה שלא הבנתי הוא הדורות .. דבר ראשון האם כולם כפולי ליבה..(לפי מה שהבנתי כן) דבר שני D זה הכי ישן Core 2 זה הכי חדש.. אך למה משתייך ה2220? והאם יש Core 1? והאם הCore 2 שהוא 2.0 יותר טוב מהD שהוא 2.8... ? אם אפשר הסבר קצרצר אני אשמח.. תודה רבה!!! אני הבנתי שכנראה עדיף לערוך על הלפטופ..(גם כי יש לו 3 ג'יגה זיכרון)..

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. יש לי מעבד ברטון 2600+ של amd חח כמובן ולוח אם של epox 8rda3+ אני מריץ כל מיני בנצ'ים למערכת ומשווה אותם אחרי זה לאנשים אחרים (תמיד בלי oc) ושמתי לב שיש לי נפילה תמיד בביצועים של המעבד שלא עוקף בביצועיו את המעבדים של 2400 עדין amd, הבנתי שיש לי בעיה מכייון שלפעמים כשאני מפעיל את המחשב הוא מראה לי שהמהירות של המעבד היא 1250 בפוסט (כשהמחשב עולה) ורק אחרי שאני מפעיל ומכבה כמה פעמים זה חוזר ל-2600 (אהה וכן זה אומר oc fail למרות שלא עשיתי שום oc),לדוגמה באקווה מארק ה-cpu שלי מקבל 5,591 והשוויתי את זה לתוצאה אפילו של חבר בעל מעבד 2400 ואחד בעל 2500 ושניהם עוקפים אותי!! 2400 מקבל 5,900 2500 מקבל 6000+ לא יותר ממאה מעל ה-600, ורק אני מזדחל בסביבות 5500 מה זה יכל להיות? הכל חדש ז…

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Sunshade,

אחרי ההכרזה על מעבדי אינטל החדשים וההוזלות, האם כדאי לרכוש אינטל D950 או E6400. יש הבדלים משמעותיים במהירות שעון ו-cache, אבל מדובר בטכנו' "ישנה" מול חדשה. או בכלל איזה AMD . המחשב מיועד לעבודה משרדית/גראפית/ וגם משחקים( מיני-גיימר).

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. בלי שמירה לNAND תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by computers-man,

שלום, מחשב עם מעבד I3 כל הזמן נתקע: בדקתי ספק, דיסק קשיח, זיכרון, כרטיס מסך והכל תקין לחלוטין כשאני מנסה לעשות בדיקה למעבד עם תוכנה דרך הוינדוס הוא תוקע את המחשב תוך פחות מדקה אני צריך תוכנה שתבדוק לי את המעבד לפני עליית מערכת ההפעלה כדי לראות שגיאות כלשהן ולהיות בטוח בודאות שזה המעבד תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by gildmor,

שלום, 1. לוח Gigabyte GA-P55-UD3L עם I5-760 האם נכון שהמעבד תומך רק עד 1333 ואם כך מה התועלת במפרטים שהציעו וגם קיימים ב-KSP עם זכרונות 1600HYPER ? האם יהיה איזשהו הבדל ביצועים? 2. האם מסך Samsung 23" 2333TN 8ms LCD ובכלל זמן תגובה של 8ms סביר גם למשחקים? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by carz12345,

היי לכולם, שמתי לב כשתחת מאמץ ה-core voltage שלי מגיע ל1.360v דרך תוכנת cpu-z. אני לא עשיתי אוברקלוק או משהו הדבר היחיד שעשיתי בביוס זה: 1- הפעלת XMP 2- ביטול MCE תמונה שמראה את את הנתונים של המעבד בזמן שימוש בתוכנת cinebench. מעלות בין 72 ל77 במקסימום. core speed-4300 mhz. השאלה שלי היא האם זה רמה סבירה של core voltage? ואם לא איך אני משנה את זה? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by heilper,

ביומיים האחרונים צנחו מחירי הזכורונות באופן פלאי כמעט אם אפשר להגדיר האם מישהו יודע למה ומדוע ירידת המחירים הפתאומית הזו , האם זה בגלל כניסתם של Geil לשוק? או בגלל משהו אחר?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. הזיכרון הראשון: Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G הזיכרון השני: Kingston 4GB DDR3 1600MHZ CL11 1.5V KVR16N11S8/4G הזיכרון השני עולה 15 ש"ח יותר מהראשון. למה? אני יודע שהמשמעות של CL זה Clock Cycles אבל מה זה אומר בתכלס? איך זה משפיע?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. היי, הייתי מעוניין לשאול מה יותר עדיף: מעבד בעל 4 ליבות, מסדרה ישנה יחסית, נגיד core 2 Quad (לדוגמה Q8200 או Q8400 או אפילו Q9550) לעומת מעבד דו-ליבתי, מהסדרה החדשה יותר, i5, נגיד (באותה רמת מחיר), i5 750. כמו-כן, שמתי לב שבסקשן המפרטים המומלצים, מעבדי AMD שולטים בתדירות הופעתם - אני מניח שבעיקר עקב שיקולי מחיר. האם מעבדים אלו אינם נופלים ברמתם מאלו של INTEL, בשום פרמטר? (חום, ביצועים, OC, אורך חיים, טכנולוגיית Hyper-Threading שלמיטב ידיעתי אינה קיימת בAMD) או בקיצור, האם באמת שווה ללכת על AMD לעומת אינטל??? האם אינטל זה רק מותג? אם כן- אודה להמלצת דגם שיתאים לדרישות המצ"ב, ברמת מחיר דומה/זהה. עיקר השימושים יהיו לתכנות, וכן המחשב ישמש לצפייה בסרטים (1080p). כמו-כן, ייתכן …

21. Started by monya2007,

כפי שאומרת הכותרת אני מטלבת בין שני הלוחות האלו אני לא יודע אם אני יעשה SLI סביר להניח שאם אני יקח את הP5N-D אני יעשה SLI אבל יש מצב שאני יעשה גם SLI אם ה NSE אבל לא בטוח (כי אני גם לא סגור על כרטיס) אם אני לוקח את הP5N-D אז אני יקח שני 9800GTX אם אני לוקח STRIKE NSE אז אני לוקח שני גם שני 9800GTX אבל אני מקריב איכות מסך (ASUS VW222U במקום ה24 אינץ' שלהם ASUS MK241H) מה אתם אומרים שכדאי לי? נ.ב. זה מחשב לגיימינג והמעבד הוא Q9300 עריכה: שכחתי לציין שאני רוצה את ה NSE בגלל יכולת הOC הטובה ששמעתי שיש לו +CPU/MEMORY LVL UP וגם כי יש לי מערכת קירור מים אהה והמחשב נקנה מחר!!! אז תענו לי מהר ככל האפשר בבקשה

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by ashadow,

ברשותי לוח אם GA-H55M-D2H CHIPSET H55 + מעבד I3. כרגע מותקן עליו זיכרון של 2GB. אני מעוניין לשדרג לDUAL של 4 (2X4GB) ולהתקין מערכת הפעלה 64BIT. כרטיס המסך מובנה על הלוח, לכן הבנתי לפי הגדרות היצרן שהמהירות המקסימלית שמומלץ לי לבחור היא 1600MHZ. איזה זיכרונות מומלץ לי לרכוש לטובת הנושא ?

23. טמפ' של 70 מעלות ב 64 BIT, האם זה בסדר? AMD 64 BIT 3000 SOKET 939... לוח אנ פורס 4 של גיגה בייט

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by ofir123,

היי, שהחברה הארורה הביא לי את המעבד הוא היה בצבע ירוק למרות שהקודם היה סגול כזה וגם למטה בין הפינים באמצע הוא לא היה חלק אלה עם שבבים קטנים כאלה זה נורמלי? ואם על הליבה שלו היה רשום 1700 זה הדגם או המהירות?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים