עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by AriG,

לחברי הפורם שלום, קניתי מחשב חדש עם זיכרון TwinMOS 1G 800Mhz כסטיק יחיד כלומר Single Channel. לאחר שקראתי מאמרים באתר הבנתי שעשיתי טעות והייתי צריך לקנות זוג סטיקים כדי שהזכרונות יעבדו ב Dual Channel. השאלה שלי היא פשוטה, האם אני ירגיש הבדל אם אני אקנה כרטיס נוסף מאותו סוג? תודה מראש,

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by BARAKDAB,

אני מנסה לעדכן ביוס של הלוח אם 661GX-/800-M7 REV::3.0דרך התוכנה WINFLASH(אי אפשר דרך הביוס) אי שם את הקובץ הנכון ולוחץ UPDATE אבל המחשב קופא ולא זז מה אני יכול לעשות? יכול להיות צריך לשנות פיזית משהו בלוחאם בשביל באני יוכל לכתוב עליו? בכ לוח אם אפשר לעדכן ביוס דרך הביוס.ץ?

• 10 תגובות
    • 919 צפיות
  3. Started by roes,

שלום אני מתכנן לקנות מחשב חדש וחזק עם E6600 אני אולי יעשה OC קטן מ 2.4GHZ ל 3.0GHZ (י OC של 600GHZ י) ^^^ אל תתחילו להגיד לי לעשוות OC יותר גדול כי אני יעשה את הOC שלמעלה (אם בכלל...) בקיצור, אני לא טחון בכסף ואני לא מתכוון להוציא על לוח אם איזה 1200+ שקל 1. אז מה כדאי ולמה? א. Asus P5LD2 הגרסא שתומכת בקונרו... (945) ב. Asus P5B (י 965) ג. DFI Infinity 975 (י 975) -> 2. לכולם יש SATA 2 נכון? לכולם יש יציאות USB 2.0 נכון? PCI ו- PCI express X16 זה ברור שיש לכולם אז אין לי צורך לשאול... *אני לא צריך כרטיס מסך מובנה כי אני אקנה 1900XT וכרטיס קול X-FI ,אבל את הכרטיס קול המובנה אפשר לבטל בביוס... 3. מעל לכמה דיסקים קשיחים נחשב RAID י?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אז ככה .בהמשך להודעה הזאת http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=85885.msg732179#msg732179 הבנתי שבמעבדי AMD בעיקר בסוג הXP כנראה שאין הגנה על המעבד מפני התחממות.והלוח אם עושה פה את עבודת הכיבוי. הסתכלתי על לוחות השונים במעבדי asus יש הגנה מלאה לרוב המעבדים כפי שניתן לראות פה http://www.asus.com/products/mb/feature.htm במעבדי ABIT יש לפחות בNF7 אותו בדקתי .כולל התיחסות בקישור שלמעלה. העניין עליו בעיקר אני רוצה לדבר הלוח של EPOX מסוג 8rda3i .בשום מקום לא נכתב על הכיבוי במקרה של טמפ' גבוהה.לפחות לא לגבי לוח זה.מצאתי התייחסות אחת בלבד בעזרת גוגל וזה גם לא משהו רשמי אלא דברי גולש ,אותו אני לוקח בערבון מוגבל. עכשיו לדעתי בגלל שאתם ממליצים הרבה על הלוח .ואולי לא שקל…

• 10 תגובות
    • 693 צפיות
  5. Started by dk1690,

שלום לכם, יש ל מחשב נייד LG R380 H.ARP1E Pentium® Dual-Core CPU T4400 2.20GHz ווינדוס 7 32 ביט לפי המפרט של המחשב באתר של LG כתוב שהוא תומך ב עד 4G זיכרון פנימי הזמנתי מ Ebay 2X2G DDR2.667MHz So.DIMM ומשום מה ביחד הם לא עובדים לי; אבל כול אחד בנפרד עובד מצויין מה יכולה להיות הבעיה?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by OFIRLEVY66,

שלום יש לי 4GB של OCZ REAPER CL3 משום מה הם עובדים בCL5 איך אני משנה ל3? מפרט בצד

• 10 תגובות
    • 802 צפיות
  7. Started by SweeT_EviL,

אני רוצה לוח כמה שיותר זול שיהיה תותח בOC למעבד שלי. אין לי צורך שיהיה בו תמיכה בקונרו. רק שיהיה בוא איזה 3 PCI ועוד 1-2 PCI-E X1 ואחד PCI-E X16. כמובן שיהיה לו ביוס עם מגוון אפשרויות... זכרונות אפשר שהיו ל667 אבל עדיף עד ל800 אם יש... שוב, לוח רק למעבד הנ"ל ובלי שום התחשבות בעתיד.

• 10 תגובות
    • 899 צפיות
  8. Started by ariebel,

מה יותר טוב? ה LL של GEIL או הLL של CORSAIR, עזבו OC, אני מדבר ביצועים נטו. GeIL DDR-RAM 1GB (2x512MB) 3200 ULD Ultra Low Latency Dual Channel Memory Kit או CORSAIR DDR-RAM TWINX 1024MB (2x512) 3200 Low Latency Memory Kit בעיקרון התזמונים של CORSAIR טובים יותר, אבל האם יש משהו מעבר לזה? הם יש הפרש ביצועים גדול מאוד שמאפשר לCORSAIR לגבות 500 שקלים יותר מלבד תיזמונים? ה GEIL עולה 1300 ה CORSAIR 1800.

• 10 תגובות
    • 998 צפיות
  9. Started by iCe_bLaSt,

יש לי לוח אם כל -כך קקה ששום תוכנה לא מסוגלת לזהות תחברה שלו ... אפילו על הכרטיס לא כתוב ...כנראה שלא החליטו עדיין על שם בשבילה בכל מקרה מה שאני כן יודע זה שהוא מבוסס על צ'יפסט prosavage4m266 של VIA ואני יודע שהצ'יפסט הזה תומך בDDR (יש לו באס 400) השאלה שלי היא 1.האם זה אומר שגם הלוחאם תומך בDDR? כי תכנאי אחד אמר לי שלא אבל... הוא תכנאי 2.האם התקנה של DDR תדרוש הוצאה של הSDRים שלי? האם הם יגבילו את המהירות ל100 מה"צ? או שהם יכולים לפעול ביחד?

• 10 תגובות
    • 820 צפיות
  10. Started by Titan777,

רציתי P5N-D ואין אותו עכשיו אני צריך כרטיס SLI במקומו ושהמחיר לא יהיה בשמיים ועוד שאלה לגבי זכרונות הזמנתי 4 סטיקים של 1GB של קורסייר DHX כי חבר אמר לי ש4 סטיקים עדיפים על 2 ועכשיו ראיתי ט'רד שעדיף 2 סטיקים ויכול להיות שהלוח לא יתמוך ב4 סטיקים למרות שיש 4 חריצים, משהו כזה...... שהלוח יתאים ל- Q6600 SLI 9600GT בבקשה עזרה דחוף!!

• 10 תגובות
    • 995 צפיות
  11. Started by zagreb,

חשבתי לקנות מחשב בזמן הקרוב והשאלה העולה היא האם ה-AMD 64 זה סתם מעבד כמו כולם רק קצת יותר מהיר או שזה זה כבר הדור הבא של המעבדים? כמובן שלא אוכל להרשות לעצמי לקנות אותו עכשיו ולכן עולה השאלה האם כדאי לקנות מחשב עכשיו עם מעבד INTEL 2.6\AMD2600 או שכדאי לחקות כמה חודשים ולקנות את מעבד ה-AMD שמחירו ירד עד אז. או שלחקות ל פרסקוט שיצא?

• 10 תגובות
    • 763 צפיות
  12. Started by swisaman,

יש לי אפשרות לקנות I7 930 + GIGABYTE X58 UD5(יד שנייה כמובן),אחרי זה אני אמכור את השילוש שלי ובעצם ההוצאה תצטמצם. המפרט העכשווי בחתימה,שימוש עיקרי הוא משחקים וקצת עריכה גראפית(ברמה חובבנית),עיצוב בפוטושופ(גם כן רמה דיי חובבנית) וכמובן מתכנן OC. הI7 + הלוח יעלה באזור ה1000 ש"ח.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. על מה משפיע ה FSB CPU MEMORY HARDISK CPU MEMORY AND PCI HOLS 2 איזה התקן הוא המהיר ביותר PCIX AGPX AGPX8 PCI חשוב לציין שזה לא PCIEX כמו שכולם בטח רצו להגיד זה PCI של שרתים תודה על העזרה ..

• 10 תגובות
    • 893 צפיות
  14. Started by gorff55,

שלום יש לי 2400+ amd 512 singel channel- ddr/ 256 micron, 256 geil r9800pro ויש לי תמישחק call of duty יש לי עוד אבל זה המשחק שאני באמת משחק השאלה שלי היא יש לי 500 שקל ככה אז אני יכול ליקנות עוד סטיק 512 זיכרון שיהיה לי 1024 זה יעזור לביצועים של המחשב..? המשחק היחידי שאני משחק זה cod .. זה תופס רק 300-400 mb ... אז כדי להוסיף? יעשה תמחשב יותר מהר? קיצר בינתים יש לי את ה 512 ddr והם עובדים על תיזמוני טורבו בביוס 5.2.2.2 מה כדאי לשים אותם? לדעתי זה עושה לי לגים שאני מתקין דברים ובמשחקים בהתחלה כזה יש לגים שעוברים תוך כמה דקות...

• 10 תגובות
    • 705 צפיות
  15. שוחרר רשמית שלשום. http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp32_amd_6.70.html

• 10 תגובות
    • 723 צפיות
  16. Started by b007,

התלבטות בין Intel Pentium D 830 3.0GHz 800MHz 2 x 1MB cache - LGA 775 64Bit לבין Intel Pentium D 920 2.8GHz 800MHz 2 x 2MB cache - LGA 775 64Bit חוץ מהמחיר ה 920 מגיע עם 2X2MB Cache... מה עדיף?!

• 10 תגובות
    • 752 צפיות
  17. Started by izhark,

לפי מה שהבנתי אחד מהשיפורים בדור החדש של הצ'יפסטים זה שיש תמיכת חומרה בHD גם לוחות עם כרטיס מובנה מישהוא יודע כמה זה באמת נכון, ואם יש איזה אתר אמין שבדק את הציפסטים האלה? יש ךי מעבד של אינטל, ואני רוצה לבנות איתו HTPC, ואם זה באמת נכון אז אולי אני יכול לחסוך כמה מאות שקלים ולקנות רק כרטיס טלוויזיה, ולא כרטיס מסך (החיסכון הוא גם בספק אם לא צריך כרטיס מסך)

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by PayneBack3251,

שלום קניתי אתמול מחשב חדש עם מעבד amd 3000 64bit venice והמאוורר של המעבד מרעישששששש חבל על הזמן למה נראה לכם שזה ככה ? אולי המאוורר מכוון על מהירות גבוהה או משהו כזה ? אם איזה מהירות צריכה להיות לו,תודה מראש,עידן.

• 10 תגובות
    • 976 צפיות
  19. Started by evy,

שלום אני מוסיף עוד מעט זיכרון למחשב שלי ועכשיו רציתי לדעת מה יותר כדאי שתי סיטיקים של 256 שיפעלו על דיואל או אחד של 512? יש לי כבר שתי סטיקים של 256 על הלוח של ABIT IS7 שפועלים על דיואל ,ועכשיו עקב היציאה של המשחק הדגול "דום 3" ,זה עורר בי תאבון לעוד זיכרון.. אשמח לשמוע הצעות

• 10 תגובות
    • 758 צפיות
  20. Started by RonenIL,

אני עומד לקנות מחשב חדש בשבוע הקרוב עכשיו חבל לי לבזבז כל כך הרבה כסף על מחשב שעוד מעט יצא הקונרו של אינטל.. קראתי היום באתר כאן שהוא מתאים לתושבת 775 . אם זה ככה זה אומר שכל לוח שאני יקנה עכשיו אוטמטית יתאים לקונרו? תקנו אותי אם אני טועה בבקשה ... כי אם זה ככה אני יקנה את D805

• 10 תגובות
    • 626 צפיות
  21. Started by MATANN,

שלום לכולם! ליש יש לוח אם שתומך בDDR 400 פעם היה לי זיכרון של 1024 של חברת ADATA 512*2 שעבדו כמובן בDDR 400 עכשיו קניתי לי שניים זהים של קינגסטון גם 512*2 בכדי שיהיה לי סך הכל 2 ג'גיה,הזיכרונות החדשים כמובן גם תומכים בDDR 400 PCL3200 גם הADATA הם PCL 3200,כשאר חיברתי אותם במדיוק לפי הספר בביוס זה הראה לי מהירות של DDR FREQUENSE 320 במקום 400.לאחר מכן הוצאת את הADATA והשארתי רק את הקינגסטו בכדי לבדוק האם הזיכרון פגום אל,גם היה לי DDR 400.בקיצור יחליפו לי את זה לאותה חברה את כל הארבעה אבל זה ייקח זמן,בינתיים,האם להישאר עם 2 ג'יגה במהירות של 320?או להישאר עם 1024 אבל עם DDR 400.מה אתם ממליצים? והאם יהיה בכל זאת ביצועים יותר גבוהים בין הגג'יגה ל2 ג'יגה? תודה רבה לכולם!

• 10 תגובות
    • 734 צפיות
  22. זה יותר דיון והשקפה על מה שנעשה כיום בתעשייה ובעולם המחשבים. אם פעם הדבר הכי חשוב במעבד (בעצם לפני 10 שנים ויותר אולי הדבר הכי חשוב), זה היה איזה מעבד יש לך במחשב. ברגע שאמרת למישהו שיש לך 486 DX2 שפועל על 66 מגה הרץ, זה היה הכי חשוב. כל השאר היה פחות חשוב או משנה בכלל לכל היותר אנשים התעניינו אם יש לך 4 מגה זכרון והיו כאלו שרצו להתפרע אז קנו 8 (לא היה אפילו חשיבות לסוג הזכרון וכו') ובטח שאף אחד לא התעניין יותר מידי בלוח האם. כרטיסי מסך היו חסרי חשיבות לחלוטין. וכו'. אבל כיום אני שם לב לתהליך הפוך, כל מעבד בשוק כיום בין אם זה E8400 או E8200 (שעולה איזה 600 סה"כ ?!) או מרובעי ליבות כמו Q9300 (שעולה 1200 בערך?!) עושים את העבודה מעל ומעבר! גם מעבדים שניתן להשיג כיום…

• 10 תגובות
    • 897 צפיות
  23. אבקש את עזרתכם המקצועית: אני מעוניין לקנות לוח אם Asus P5B Delux או Asus P5W DH Delux. 1. בשניהם מצאתי במדריך ההפעלה את ההודעה המצורפת לגבי מגבלות כרטיסי הזיכרון. האם מישהו נתקל בבעיה זו שASUS מפרטת? 2. ישנם בשוק עשרות חברות, עם עשרות כרטיסי זיכרון למחשבים. איזה כרטיסי זיכרון של 1024MB, תוכלו להמליץ שיעבדו על לוחות-אם אלו ( ביצועים הכי טובים ביחס לעלות , BandWidth : CL ) רב תודות. נ.ב: אינני מתכנן לעשות OC. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 909 צפיות
  24. הבוקר (24.6) החלטתי לבדוק האם האמת נכונה. אני כבר אומר לכם שמה שאני אגיד פה הוא בעירבון מוגבל כיוון שיכול להיות שיש השפעות לרכיבים נוספים כמו ספק זיכרון וכו, אז ככה, הרכבתי הבוקר מערכת הכוללת AMD ATHLON XP 1800 GIGABYTE VRXP REV 1.1 CORSAIR 256 PC-3200 LEADTEK A 250 GEFORCE 4 TI 4400 מערכת הפעלה WINDOWS XP PRO קודם כל אני חייב לציין שאין בעית יציבות ולפי נסיוני אין בעיית דרייברים או התנגשויות. התקנתי את כל הדרייברים הקיימים גם של GIGABYTE וגם של LEADTEK ווואלה קסם, הכל עובד חלק ואין שום בעיה, ואז אמרתי לעצמי, או קיי בוא נריץ גם בדיקות יאללה מריך 3DMARK2001SE ניקוד 9488 תגידו מה דעתכם.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by bsphere,

יש לי מעבד 6600, אני לא מתכנן לעשות אוברקלוק, לוח כנראה יהיה ASUS P5B DELUXE. מהמידע שמצאתי ברשת אם אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק הכי כדאי לשים זכרון בתדר 533 כי הוא בכפולה שלמה של ה FSB. האם זה באמת נכון? איזה זכרון (2GB) כדאי לשים במחשב הנ"ל (מיועד למשחקים, ללא אוברקלוק). תודה

• 10 תגובות
    • 662 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.