מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב ואני מתלבט בין שני המעבדים הנ''ל האם ההבדל ביניהם הוא גדול,האם הq8300 שווה השקעה של 300 שקל יותר? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-
-
יש לי מעבד פנום 720 של AMD שמגיע עם 3 ליבות 2.8Ghz אתמול פתחתי את הליבה הרביעית , הרצתי בדיקה ב occt של שעה ולא נמצאו אף שגיאות , סימן שהליבה תקינה. השאלה שלי היא , האם עצם זה שאני פותח את הליבה מסוכן למערכת? האם הקירור סטוק שיש לי למעבד לא יצליח לעמוד בזה והטמפרטורות יכולות להיות גבוהות מדי? זה מוריד את אורך החיים של המעבד ? תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קראתי את המאמר בסטיקי שמראה את ההבדלים בין הליבות לפי הבנתי ההבדלים העיקריים בין i7 900 לכל המעבדי לינפילד הוא בזכרון שבלינפיליד זה דואל ובאיי 7 זה טריפל ובכמות הנימים א. למה ההבדל במחירים כל כך משמעותי? ב. בבלומפילד של i7 יש טכנולוגית qpi למיטב הבנתי זה בסך הכל אומר שבקר הזיכרון יושב על המעבד. זה נכון? מה ההבדל בין qpi ל dmi? ג.3 ערוצים (טריפל צנל) שיש בi7 זה כמו הדואל channel רק עם 3 זכרונות ? כלומר 3 אפיקים שבעזרתם ניתן להדיע למהירות וגודל זיכרון פי 3 או שכל סלוט הוא בפני עצמו וניתן לשים גם רק כרטיס אחד של זיכרון? ד. בקר זיכרון של 2 ערוצים אומר שנוכל לשים רק 2 כרטיסי זיכרון? ה. למה הבדל מחיר בין ה5 ל7 הוא כזה גדול?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איזה לוח כדיי יותר בכללי.. http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=2UWzsrOiRbMPGYpw http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3009 השימוש היה לעבודות משרדיות בגדול ואולי HD מעבד AMD AX2 245 2.9GHZ זכרון 2GB 800HZ HD 80GB X2 WD IDE
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
שלום בנות, יש לי לוח M של אינטל - DP965LT ומעבד E6300 2M Cache, 1.86 GHz, 1066 MHz FSB זיכרון 4G DDR2 800MHZ לאחרונה קניתי מצלמת וידאו HD avchd format והמחשב לא סוחב את עיבוד הקליפים רציתי לדעת אם אפשר לשדרג את המעבד (ללא שידרוג לוח M) למשהו כמו: E6300, 2.80 GHz ,Bus1066Mhz, s775, 2MB, DualCore או Core 2 Duo E7500, 2.93 GHz, 1066Mhz, s775, 3MB תודה
-
- 6 תגובות
- 886 צפיות
-
-
הלוח אם D915 PCY , לאחר בדיקה מצאתי שהזכרונות שלי 2GB 5300-666 + 1GB 4300-533 סה"כ 3GB , האם זה דופק לי במשהו את המחשב ? או שהזכרון 5300 עובד כמו ה-4300 ? http://www.intel.com/cd/channel/reseller/apac/eng/products/desktop/bdb/d915pcy/feature/index.htm
-
- 5 תגובות
- 815 צפיות
-
-
-
שלום, יש לי מערכת i5 , וזוג זכרונות 4GB שעובדים בדואל צ'אנל, הזכרונות מנוצלים ב- 30% . אם אני אוסיף עוד זוג זכרונות כאלה בדיוק שיהיה 8GB , תהיה ירידה כלשהי בביצועים?! תודה
-
- 7 תגובות
- 898 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי ואני ניצב מול דילמה כזאת לקנות I5 עם לוח חדש וזיכרונות חדשים שכל הסיפור זה איזה 1500 שקל + - או פשוט לקנות PHENOM X4 955 באיזה 900 שקל שכבר יש לי לוח שתומך במעבד וגם קניתי זיכרונות מעולים לפני חודשיםם 2X2GB Kingston HyperX וחבל לי עליהם שהם כמעט ולא היו בשימוש ואני נוטה לכיוון ה955 גם כי זה משתלם וגם כי ראיתי המון ביקורות והשוואות בין שתי המעבדים וברוב ה955 מנצח במבחני המשחקים שזה השימוש העיקרי שלי במחשב. וגם מה שהכי מרתיעה אותי בI5 זה הלוחות שהתושבת שלהם לא טובה ועושים בעיות בOC ואני לא מסוגל לחיות בלי OC כי אפילו אם לא צריך אני עושה סתם בשביל הכיף. מה אתם אומרים?
-
- 7 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום , הגיע הזמן לקנות מחשב חדש ואני לא מעודכן בכל מה שקורה בשוק הפרטי ( אני איש IT אבל מתעסק יותר בשרתים וניהול) אם מישהו יכול לעשות לי סדר ולתת לי הסבר מה ההבדלים בין המעבדים שאני ארשום ואם באמת אני צריך אחד מהם core 2 duo core 2 quad i5 השימוש העיקרי שיהיה לי זה במיוחד אינטרנט ( הרבה טאבים פתוחים ) , סרטי HD , אולי משחק או 2 שירוצו עליו , וvmware מה כדאי לקנות היום ? מה הולך להיות בעתיד הקרוב שאולי כבר שווה להשקיע בi5 ? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
שלום לכולם! בקרוב אני מתכוון לקנות מחשב מבוסס על מעבד I5 , ואני ממש לא מבין בזכורנות כך שאני צריך את עזרתכם. O.C לא מתוכנן, בטח שלא לזכרונות . מה אתם ממליצים?
-
- 4 תגובות
- 635 צפיות
-
-
ערב טוב. הלך לי הלוח הישן - אז הגיע הזמן לחדש, הבעיה היא שהמארז שלי הוא MINI ATX אז מבקש המלצות ללוח שיתאים אבל שיהיה גם עם יכולות ל O.C *המעבד: Intel Pentium D 805 תודה לעונים
-
- 3 תגובות
- 594 צפיות
-
-
מה ההבדלים? לפי מה שקראתי שניהם בעלי 4 ליבות ו8 נימים ובשניהם בקר הזיכרון על המעבד עצמו אז במה בתכלס טוב יותר ה7?
-
- 1 תגובה
- 925 צפיות
-
-
מה ההבדל בין די די אר 2 ל-3 מבחינת איך זה בכלל עובד קראתי את המאמר הזה: http://www.fresh.co.il/dcforum/dcboard.cgi?az=show_thread&om=13484&forum=Hardware&viewmode=all לפי הבנתי זמני אחזור גדולים יותר בדידי אר 2 בגלל שהוא גם בודק שהפאקטים יצאו תקינים (אם הבנתי נכון) אבל איך זה שהוא שולח 4 יחידות מידע ביחד? ואיך זה ב3?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום ותודה מראש, אני מחפש לוח אם טוב שיש לו יכולת OC הכי גבוהה שאפשר למחיר של 600-800, נא לנסות כמה שפחות אבל לא על חשבון הביצועים. מעבד I5, עדיפות ללוח עם CF וSLI
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי את הלוח אם Gigabyte GA-M61SME-S2 Rev 2.0 Nforce 405 AM2, עליו קיט 1 GB של OCZ 2 חתיכות 667 MHZ. אני רוצה להרחיב את הזיכרון ולהוסיף עוד קיט של 2 ג'יגה אבל של 800 MHZ. אפשרי? תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 824 צפיות
-
-
תראו, נכון יש על כל לוח אם צ'יפסט, הדבר הזה באמצע? מה הוא עושה? לאן הוא מחובר? יש לי לוח אם ישן, ופירקתי את הצ'יפסט (הוצאתי אותו) ואני רואה שאין לו חיבור ממשי, רק דבק שחיבר אותו ללוח אם ועוד 2 קלפסים כאלה. הוא סתם ליופי? יעני להראות את שם החברה, או שהוא עושה משהו?
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
יש לי שתי כרטיסי RAM אחד של 2 Giga ועוד אחד של 512 ולוח P5vd2-MX, משום מה הוא מזהה לי רק 1 Giga מהכרטיס של ה2, עידכון BIOS יעזור במצב הזה?
-
- 4 תגובות
- 717 צפיות
-
-
היי חברים יש לי בפאנל הקידמי יציאה של AUX וכניסה של מיקרופון שאני רוצה לחבר אותה ללוח אם שלי ואין לי מושג איך אני עושה את זה הלוח אם שלי הוא M2N-MX SE הכבלים שיוצאים מהמארז הם: כחול L_IN שחור GND סגול R_IN שחור עם פס לבן קטן GND ירוק MIC_IN צהוב R_OUT אדום L_OUT בדקתי בביוס שהכל מוגדר כמו באתר היצרנית. תודה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייח לצורכי עבודה בתוכנות הבאות: פוטושופ (ובכלל סי אס 4), אוטוקד, ותכנות תלת מימד כגון סקאצ'אפ, ריינו, רביט, מקס. האם אני צריך CORE 2 QUAD או יספיק לי CORE 2 DUE? כמו כן, האם יש לוינדוז 7 בעיה לעבוד עם התכנות הללו?
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
בוקר טוב, לידידה שלי יש מחשב עם זכרון dd2 667 512mb. יש לי סטיק של ddr1 500 1g. האם יש אפשרות להתקין באותו במחשב שלה? תודה
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום חברים! יש לי את לוח האם הנ"ל ועל פי ה- Dvice Manager אני רואה שיש לי 2 COM Ports בחיבורים מאחורה אני רואה רק אחד (אני צריך 2). פתחתי את המחשב ומצאתי בלוח האם 9 מגעים שרשום מתחתם COMA SPD1F (מצרף תמונה: למטה צד שמאל) ויש לי כבל שיכול להיכנס ל9 שיניים ובצד השני יש COM פורט. איך עלי לחבר אותו לחיבור הנ"ל? תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום. לפני רכישת מחשב חדש בתקציב של 3K למטרות משחקים ותוכנות המסרים אני מתלבט על איזה מערכת להתבסס INTEL או שמה AMD. במפרטים שהוצעו לי ישנם את שתי המערכות ,נאמר לי שבתקציב זה מערכת הAMD כדאית יותר. משום מה חוששני לקנות את המערכת מבוססת הAMD, האם תוכלו לעזור לי ולשפוך מידע למה כן כדאי ולמה אין ממה לחשוש? אין בכוונתי לבצע OC כלל או לפתוח ליבות. בתודה מראש, אלעד.
-
- 9 תגובות
- 739 צפיות
-
-
לרוע מזלי (וטיפשותי) ניסיתי לעדכן את הביוס של הלוח שלי..וכעת המחשב עולה אך על המסך רואים רק נקודה לבנה בצד שמאל.. קראתי והבנתי שאפשר לעשות ריסט לביוס ע"י הוצאת הג'מפר כך שהלוח נכנס למצב ריקברי , ואז אפשר או ע"י דיסק / דיסק או קי להתקין את הביוס שנית.. ניסיתי את הנ"ל אולם כל מה שאני מקבל זה מסך עם כתובית של אינטל של הביוס כמו שהיה תמיד אך לאחר מכן המסך שחור ולא קורה שום דבר יותר מכאן והלאה.. האם גרמתי לנזק בלתי הפיך?מה עליי לעשות? מבאס נורא..מה גם שהמחשב משמש לי לעבודה..זה קצת מלחיץ..
-
- 0 תגובות
- 725 צפיות
-
-
אני הייתי מעוניין לקנות את המפרט הבא: [..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪462 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H ₪427 זיכרון: [..] PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800K ₪307 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR HD4850 PCS 512MB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪564 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ₪122 מארז: [..] ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU ₪261 ספק כוח: [..] HEC RAPTOR 450W - RETAIL ₪226 דיסק קשיח: [..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS - זמין במלאי ₪265 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0 מחיר סופי: ₪2634 המפרט הורכב ב- www.IQPC.co.il אך הובא לתשומת לי…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-