מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,823 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני קורא פה בפורומים כבר זמן מה, ועלו לי כמה שאלות בדרך, אשמח אם תענו: 1) איזה chipset נחשב ליותר מיתקדם ו"חזק" ה-775 של אינטל או ה965 לכל סוגיו של אינטל? 2) האם רק על chipset של nVIDIA אפשר להקים מערך SLI? 3) האם כבר יצאו לוחות אם וכרטיסי מסך התמכים רשמית ב- Quad SLI? 4) האם מישהו יוכל להסביר/לתת פרטים על ה-DDR3? 5) שמעתי שאינטל אמורה להוציע דגם קונרו - EX6900 שהתדר שלו יהיה מעל 3GHZ, האם השמועה נכונה? 6) האם לוחות של החברה שמייצרת את המעבד נחשבים להכי "טובים" עבורו? תודה לכולם, ליאור.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה המתח ( V ) של הזיכרונות המומלץ / נדרש ללוחות החדשים פלטפורמה Z
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לשדרג מחשב כשאני לא יודע איזה רכיבים מותקנים בו. יש איזה תוכנה שמדווחת על זה?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
לי בכל אופן יש כרגע 1024MB, ממש לא הרבה, וזה עוד 2 סטיקים של 512MB , כמה לכם יש?
-
- 25 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי ממה שקראתי באתר, כאשר קונים חלקי מחשב זה חשוב לא לבזבז כסף על חלקים שעולים יותר וטובים יותר, אך לא מנוצלים ביעילות עקב רכיבים אחרים באותו מחשב. הבעייה שלי היא להבין על איזה פרמטרים להסתכל כדי לקבל מקסימום ביצועים כאשר אני מרכיב זכרון, לוח אם ומעבד. הבנתי שמעבד זה הכי פשוט, צריך להסתכל על מהירות שעון של ליבה בודדת, הבעייה שלי היא בבחירת לוח אם וזכרונות תואמים. האם מספיק להשוות בין מהירות הזכרון לבין מהירות FSB?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני בדרך לקניית מחשב נייד, ורציתי להתייעץ לגבי המעבד והזכרון הפנימי. השימושים הצפויים למחשב הם בעיקר כתיבה באופיס, גלישה, סרטים וגרפיקה ברמת פוטושופ. לפי מה שהבנתי, ההבדל בין i5 ו i3 הוא רק האופציה של הBoost. כיוון שגם ל i3 2 ליבות. תקנו אותי אם אני טועה. השאלה היא קודם כל האם לצרכים הנ"ל יהיה הבדל בין i5 ל i3? ובנוסף, האם יהיה הבדל בין 4G ל 6/8G בזיכרון ה RAM? אשמח אם תוכלו להרחיב מעט על משמעות הזכרון הפנימי והיחסים בינו לבין המעבד. (מה שלא הצלחתי להבין עד הסוף בדף השאלות הנפוצות)
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום כפי שאתם בוודאי יודעים, ההבדלים בין לוחות האם המודרניים לא ממש משפיעים על הביצועים של המחשב , מכיוון שהבקרים החשובים נמצאים במעבד (בקר הזיכרון והליבה הגרפית), כמו גם הקישור לחריץ ה PCI-E X16. לכן כאשר בוחרים לוח אם יש צורך לבחון את התכונות (הפיצ'רים) שהוא מציע. מכיוון שיש היום הרבה לוחות בשוק אני מעוניין למצוא נוסחה כלשהי שתיתן ציון ללוח ומשם כבר יהיה קל לחשב עד כמה הלוח משתלם. חשבתי לעשות זאת באופן הבא: א. קביעת התכונות החשובות של הלוח. לדוגמא - מספר חריצי ההרחבה לזיכרון, מספר חיבורי ה SATA 6Gb/s, מספר חיבורי ה USB 3.0 וכד'. ב. מתן חשיבות (משקל) לכל אחת מהתכונות שבא' (כאן חשבתי פשוט לתת ערך בין 1 ל-10). לדוגמא - מספר חריצי ההרחבה לזיכרון יקבל חשיבות 7, מ…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! יש לי עכשיו ג'יגה זיכרון פנימי(2x512)ואני רוצה להוסיף עוד סטיק של 512...אבל בפורום אחר אמרו לי שזה יבטל את הדואל צ'אנל ויוריד מהביצועים... עכשיו אני רוצה לדעת אם בכלל עדיף לי לא לקנות כי אז זה יעבוד פחות טוב מאשר הג'יגה שיש לי עכשיו(בגלל הביטול של הדואל צ'אנל). או שיש איזו דרך לגרום לזה לעבוד כמו בדואל צ'אנל רק עם שלושה סטיקים(או ששניים יעבדו בדואל והשלישי רק יעזור...) ואם לא אז האם 2x256 יעבדו יותר טוב? תודה מראש.
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן שעומד להתקע באיזה פינה רק בשביל להשמיע מוסיקה (דרך רסיבר) - הייתי חייב לפרק ולנקות אותו כי הוא היה במצב זוועה, ועכשיו אני צריך לחבר את ההיט סינק והמאוורר מחדש ואין לי משחה תרמית. מדובר על פנטיום 4 2.4mhz, המחשב עומד להיות כבוי רוב הזמן. האם ממש חובה משחה תרמית או שאפשר לחפף ופשוט לחבר הכל בלי? ואם חובה, איפה אפשר להשיג מהר בב"ש? כי זה צריך להיות מורכב תוך יומיים ככה... תודה!
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אנני מוצא את התוכנה באתר ולא ב CD של לוח האם תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב P3 533 היה עליו כרטיס זכרון 64M לגבי זהות זכרון זה אני לא סגור לחלוטין כנראה SDRAM במהירות של 100Mhz. (בקובץ ה-1) השגתי זכרון נוסף למחשב כי הוא גם ככה לא זז בנפח של כנראה 128MB (מתנה מחבר) אבל אני לא יודע את זהות שלו (חפשתי לפי הציפים וקודים השונים עליו אך ללא הצלחה) אך אני מזהה אותו ואחר כך האם הוא מתאים לשימוש בנוסף לזכרון הקיים (תמונות מצורפות בקבצים 2-5) אגב בעבר נסיתי לשים אותו לבד או בנפרד לזכרון הקיים אבל המחשב נתן צפצופים על התחלת ה- boot, כבר התייאשתי לאחרי חודשים (שלשום) נסיתי שוב והוא עבר boot כבר הזכרון הישן 64MB בסוקט 1 , ו 128MB החדש בסוקט 2. בטח אתם שואלים על זיהות הלוח האם , לצערי נדמה לי שזה משהו של pcpartner אבל זיהוי מדוייק אני ידע רק בע…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9214&Itemid=1 לפי זה (וגם בעבר שמעתי), לא תהיה תמיכה בDDR3 מעל 1066. שזה גורם למספר דברים 1) OC יהיה לא משהו בכלל 2) מהירויות זכרון לא משהו 3) חוסר ניצול של DDR3 שעובד ב1600 ו1800 ו2000 (ויש כבר יותר) 4)בגלל שאי אפשר לעלות מתחים כמו שצריך (1.65 כבר ישרוף המעבד לחלוטין והוא לא נועד לעבוד בכזה), גם תהיה בעיה עם OC וגם עם FSB גבוהה וכו'. בקיצור כפי שתמיד אמרתי, נהלם יהיה אחלה לאנשים שהולכים להחליף מחשב ישן, אבל מי שיכול, עדיף לו או לקנות עכשו בזול יחסית, או לחכות לדור שיצא אחרי הנהלם (שיהיה 32 נאנו, 16 ליבות וכו'). נהלם מהווה תפיסת חדשה לגבי ניהול הזכרון, בקר וכו'. אך מבחינת ביצועים וכו', לדעתי הוא…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמו ששמנו הייתה לאינטל בעיה גדולה כמעט בכל הערכות שבבים החדשות והיא אספה את הגשרים הדרומיים שלהם בחזרה לתיקונים.... מה שיצר חוסר בערכות שבבים לסוקט T החדשה (כי ה915 וה925 לא מוכנות...). היום הייתי בKSP וראיתי שם את הלוח הזה: http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=AS8&fMTYPE=LGA775 , לא יקר (680 שקל) אבל נורא מצחיק. קודם כל נורא בולט הקירור החדש של אביט לגשר הצפוני.... מין רדיאטור מוזר. יש גם קירור פסיבי לגשר הדרומי. הוא מגיע עם סוקט T החדש ומתאים לפרסקוטים החדשים (שמגיעים עם גוף קירור מרשים בהחלט בעצמם... לטענת הטכנאי שם הם מצליחים לשמור על קרירות מפתיאה יחסית לפרסקוט... הערכת שבבים היא 865 המזדקנת והחריצים הם AGP וPCI רגילים...…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי amd athlon64 +3000 gigabyte ga-k8nf-9 gigabyte ati radeon x700 השאלה שלי איזה זכרונות אני צריך להוסיף בשביל לקבל ביצועים טובים וניצול מהמע' שיש ברשותי אני משתמש במחשב למישחקים אינטרנט סרטים ועבודה שוטפת בוינדוס
-
- 27 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך המלצה לשדרוג המערכתץץ כרגע עם : I5 6500 Gtx 1080 לוח אם gigabyte b150m ds3h DDR4 8GB (2X) מחפש לשדרג את הלוח אם ומעבד בעיקר כי לא מצליח לנצל את המסך (1080x1920 ו144 הרץ) ולהגיע לפריימים גבוהים במשחקים (גם כשמותקנים על ssd) המליצו לי על ה I7 9700K (מעדיף מעבדי אינטל) בשילוב לוח אם מסדרת Z390 (לא משנה מאיזו חברה) לא מתכנן לבצע OC אבל לא שולל את זה לגמרי, ובלי קשר לפי מה שראיתי מעבדים עם מכפלה פתוח (K) מגיעים עם תדר גבוה יותר
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האתר INQ מדווח שAMD הולכת להשיק את AM2 שלה בשבועיים מ 23 למאי עד ל6 ביוני,כנראה בגלל שהם חושבים שהקונרו יושק בזמן הזה וגם כנראה לנסות את אינטל . התוכנית שלה היא כזאת: מקור: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=1854 מקור: http://www.theinquirer.net/?article=31096
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
האם יהיה שינוי גדול במהירויות ? ואם כן מה מומלץ כלוח אם וזיכרונות לוח עד 1000 ש"ח זכרונות 4 גיגה סכום בסביבות 500 ש"ח
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני בערך 10 דקות נשבר הפלסטיק של תושבת ההיטסינק כשחיברתי אותו (zalman 6500alcu) - האם אפשר לתקן איכשהו? או לקנות חדש ? מאיפה? (אני מעדיף לקנות כמובן) *מצורפת תמונה. (תשמרו ותפתחו כי לא רואים כאן את הכל) [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מתלבט בין מספר מעבדים שהשימוש העיקרי יהיה משרדי matlb ו solidworks i5-750 i5-660 i5-661 אני נוטה יותר ל i5-661 כי לפי מה שהבנתי עדיף תדר גבוה על ריבות ליבות וגם החיסכון הכספי שיתקבל מזה שלא אקנה כרטיס גרפי נפרד מה אתם אומרים? ומה ההבדל בין 661 ל 660 שניהם נראים אותו דבר? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי עכשיו במחשב 2 זיכרונות של כל אחד 512MB והם של החברה CEON והם DDR400 CL2.5 אז אני רוצה לקנות זיכרונות חדשים של כל אחד 2G ורציתי לדעת אם מישהו יודע איזה חברה אני צריך לקנות וכמה MHZ הם צריכים להיות תודה לעוזרים .
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים תמיד נשאלת השאלה איזה לוח אם עדיף ורצוי לקנות אני מתלבט בכל פעם מחדש בשתי החברות הנ"ל ישנה בעיה עילאית אצלי בחדר הביטחון של חום החדר בקיץ חם מאוד ואני צריך להוסיף המון מאוורירים מסיבים על המעבד ובכלל במחשב במארז לעומת זאת בגלל החום אני בוחר לוח אם שהוא לוח אם מסיבי מבחינת עמידה בחום מסיבי מבחינת הטכנולוגיה לעומסים ומסיבי מבחינת הקבלים שלו - כדי להבטיח שלא יפגעו בעת חום אני ישמח לקבל שני דגמים מכל יצרן שנחשבים למסיבים אשמח לשמוע ולדעת מה יותר טוב מה כדאי איזה דגם נחשב עמיד מבחינת עומסים וחום רואי לציין שכל המחשבים שלי סבלו מחום יתר היות ומזג האוויר השורר אצלי בחדר מכה במחשב עד כדי התכה של המעבד כמו כן הקיץ שעבר התקנתי מזגן שעזר לי המון בהורדת הטמפ' בחדר
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני קונה מערכת חדשה בקרוב, ורציתי לדעת מה עדיף - Athlon 4000 x2 שעולה בסביבות ה400-450 ש"ח, או להשקיע עוד 200 ש"ח ולקחת E4400 ? אני רוצה מחשב שיחזיק את Vista כמו שצריך (לא יקרטע) ובכלליות - יהיה מחשב ביתי לעניין, ולמשחקים מדי פעם (כמובן עם כרטיס מסך מתאים). כמו כן, מה הרמה של E2160 לעומת ה-4000 x2 ? האם יש טעם לקחת 4200 או 4400 ? שאלה נוספת לגבי לוחות אם, אם אנחנו כבר בשוונג : ה-Gigabyte GA-M55S-S3 - למה ממליצים עליו? Nforce 550 זה צ'יפסט טוב? האם ה-M56S שמבוסס על Nforce 560 ועולה כמה גרושים יותר - עדיף עליו באיזשהי בחינה ? מה ההבדל בין ה560 ל550 ? בהנחה שאני רוצה לחסוך קצת כסף, יהיה הבדל בביצועים או במשהו אחר בין לוח אם מבוסס Nforce 430 ללוח אם מבוסס Nforce 5…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם יהיה הבדל ביצועים מורגש ? במיוחד במשחקים ומולטי טסקינג. פעם קודמת שרציתי לשדרג (ל - I5 750/760) הבדל הביצועים נראה לא ממש משמעותי והלוחות היו יקרים יותר וגם הזכרונות, היום גם אלה ירדו במחיר ואני שוקל לשדרג את פלטפורמת ה - 775 המזדקנת הזאת, האם זה רעיון טוב או בזבוז כסף ?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-