עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by paradoxical-pixel,

היי אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל יש לי בעיה. יש לי כרטיס מסך וודו 4 שעובד על 3.3V וכפי שאני יודע לוחות אם החדשים יותר תומכים רק ב 1.5V עכשיו השאלה , האם יש לוחות אם שתומכים ב 3.3V וגם ב 1.5V? תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by DarkAnus,

שידרגתי את המחשב לפני כחצי שנה בערך ל: i5 3570K, GA-Z77-D3H DDR1600 וזוג סטיקים של 2GB של G.Skill מסדרת Ripjaws DDR3 1333Mhz dual channel. נראה לי שהגיע הזמן להוסיף קצת מעבר ל4GB זכרון. קורה שאני גולש עם עשרות טאבים ורואה שהזכרון מנוצל לגמרי, כשגם הבנתי שלמשחקים מסויימים [bF3] רצוי יותר מ4GB. לשימושי אינטרנט רגילים, גיימינג וOC מתון לאזור ה4.2GHZ, איזה זכרונות אני צריך? עוד זוג זהה של 2 סטיקים של 2GB, או עוד סטיק בודד של 4GB? האם יש טעם למכור את הזכרון הנוכחי ולקנות בכלל סט חדש של זכרונות מהירים יותר? הבנתי שמהירות של זכרונות וdual channel אלה דברים זניחים למדי. אני צודק? כמו כן, יש צורך להתאים תיזמונים בין סטים של זכרונות? אשמח למעט ייעוץ. תודה!

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Eldad5550,

מישהו יודע אם ומתי צפויים להגיע מעבדים חדשים i7 ? ידוע לי על הזולים יותר שאמורים להגיע ואני שואל בקשר ל i7 בסדרת coffe lake, האם יהיו מעבדים חדשים יותר של i7 פרט ל i7 8700k ? יש ידיעות פה ושם על i7 8670 שהוא כמעט ולא שונה מ 8700 ואפילו קצת פחות טוב ממנו. חוץ ממנו אמורים לצאת עוד מעבדים בזמן הקרוב ? הסדרה הבאה החדשה עם יותר מ 6 ליבות , ice lake גם אמורה לצאת אוטוטו ? או שיקח עוד מספר חודשים כי אמרו שזה יהיה בתחילת 2018 או אמצע ידוע מתי תאריך ההגעה שלהם ? למי שרוצה לשדרג בשילוש את המחשב אז כדאי לחכות ? כנל בנוגע לשבבים 390 ובייחוד z390 , ידוע מתי?

4. כי E6600 שיש לי הוא צואר רציני...

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by MasterDK,

Intel pentium 4 3.0 64bit על 60 מעלות זה בסדר?

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by azarzar,

לפני כמה זמן נדפקו לי הזיכרונות הנוכחיים והיום הגיע לפנדה למלאי זיכרונות של G.SKILL ולפני שאני אדבר איתם בקשר להחלפה אני רוצה לדעת איזה יותר כדאי את ה HZ שאמורים להיות עם צ'יפים של D9 או HK שמגיעים לתדרים גבוהים מאוד ועם תזמונים מעולים ? HZ http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2236_2237_2398&products_id=14777 HK http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2236_2237_2398&products_id=16236 בזמנו הזיכרונות שלי עלו 890 ₪

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. חבר שלי הביא לי את המחשב הישן שלו, בעל מעבד e2220 @ 2.4Ghz, כאשר הוא קנה חדש בגלל שזה הפסיק לעבוד. בכל מקרה, קצת ניסוי וטעייה העלה שככל הנראה, הלוח אם אינו תקין ולכן אני מעוניין להחליף אותו. הדרישות שלי אינן בדיוק בשמיים, אני פשוט מעוניין בלוח אם עבור סוקט 775 שמתאים לו זכרון DDR2 (האם יש בכלל DDR3 לסוקט הזה? לא משנה...) אין לי צורך בהרבה סלוטים של זכרונות, אפילו שניים יספיקו לי ככל הנראה. מבחינת יציאות - FW יהיה נחמד, אבל לא חייב שיהיה. יש צורך ל-4 חיבורי SATA אין צורך ב-USB3, SATA3 או ESATA. כרטיס מסך מובנה - אם יש לוח אם עם כרטיס מסך מובנה חזק יחסית (לא למשחקים, אבל המחשב ישמש אותי בתור HTPC ב-FullHD) אז זה יהיה טוב, כאשר חייב שתהיה לו יציאת HDMI ועוד יציאה אחת (או DVI…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. זמן לא רב אחרי שהגחיכה את הטכנולוגיה של AMD, אינטל מכריזה על מעבד 48 ליבות אימתני חדש - שיהיה מורכב למעשה משני שבבים נפרדים שחוברו להם יחדיו לכתבה

9. הדור החדש והמבטיח של AMD עתיד לקבל את הבמה בתערוכת CES 2017 בינואר לכתבה

10. Started by balagan777,

שלום לכם, אני יודע שזה קצת הזוי, קיבלתי מעבד Q9450 ואני מעוניין בינתיים לחכות עם קנייה של לוח אם בשבילו עד שתהיה ירידת מחירים ואני יוכל לקנות לוח עם תמיכה בזיכרון DDR3 ובאופן כללי, לוח טוב יותר במחיר זול יותר :-) מה הסבירות שניתן למקם את המעבד על הלוח של אינטל D945GNT שהוא תומך ב Pentium D ? ואם כן, מה תהיה "העלות" של המצב הזה מבחינת יעילות העבודה, טמפ', זיהוי של 4 הליבות וכו'. תודה :-)

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום לכולם אני רוצה לדעת האם הטמפרטורות שלי עוברות את המינימום אני רוצה לבדוק כדי שלא יהיה התחממות בשום רכיב יש לוח אסוס p5k p35 מעבד e6750 שני ליבות כרטיס מסך 9800 gtx512 שני דיסקים קשיחים 250 ide 160sata 2 16 mb 7200 rpm אני רוצה לדעת את הטמפרטורות הסבירות של החלקים שציינתיוגם את הטמפרטורות שלהם במאמץ תודה לכל מי שעוזר

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום לכולם. ברשותי המרכיבים הבאים: מעבד: C2D E8400 לוח אם: Gigabyte EP35C-DS3R זיכרון: Kingston 2GB DDR2 800MHZ ברצוני להחליף את הזכרונות הקיימים בחדשים של DDR3 במהירות 1333MHZ. מבדיקה שעשיתי(בחוברת), לא אמורה להיות בעיה. חשבתי להתקין את זה: http://www.skypc.co.il/pl_product~PT-D3G4K-13C7~15~0.htm האם זה באמת יתאים? למישהו ידוע על בעיה כלשהי שיכולה להתעורר? תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by cold fire,

אני רוצה לקנות זכרון לקונרו (e6300) את הזכרון אני אקנה בחו"ל כמו שאמרתי זכרון 2*1GB על איזה חברה אתם ממליצים (kingston,pqi,gskill,...) יש את העניין של התזמונים של הזכרונות(לא רוצה לעשות overclocking) ויש גם את העניין של Cas Latency שאין לי מושג מה זה אומר וכמובן המהירות 667 או שאולי 800mhz וגם מה זה pc2 5300 או pc2 4200 וכ"ו התקציב שלי גג 200$ רק לזכרון לא יותר אפשר לראות פרטים באתר http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820146093

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שבת שלום לכולם יש לי לוח אם Abit AL8-V שמחובר בחיבור 20 Pin וקיימת אופציה לחבר עוד 4 Pin נוספים! השאלה שלי היא, מתי אני מחבר את הארבה פינים הנוספים? או שלא מחברים אותם כלל?

15. שבוע טוב לכולם, אני מאוד מתלבט בין שני מעבדים שאני ארכוש בזמן הקרוב *core I5 650 *core I5 750 -לוח אם יהיה GB P55A-UD3 -זיכרונות יהיו ddr3 Adata 2000mhz אלא אם תמליצו זיכרונות אחרים השימושים הם: *אוברקלוק מקסימלי אפשרי. *משחקים *התעסקות בגרפיקה ממחושבת ועיבוד תמונה. בגדול רציתי לדעת איזה מעבד יותר טוב לשימושים הנ"ל והאם יהיה הבדל מוחדשי לאחר OC בינוני שיבוצע,בין היתר ארצה למכור את המאוורר הנוכחי (TR ULTRA 120) ולרכוש מאוורר מתאים לתושבת I5. תודה לעונים.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by agent__smith,

http://www.shopblt.com/item/intel-core-i7-4930k-lga-2011/intel_bx80633i74930k.html עכשיו אני באמת מבולבל.... זה IVY BRIDGE-E ? LGA2011 ? איך המעבד הזה מול ההסוול ? מה פתאום הם מוציאים אותו ?

17. שלום, חברים. אני קונה athlon64 3400, ובגלל שזה סוקט754 אין לו dual. חשבתי לקנות 1GB בכרטיס אחד, אבל בכל מקום שחיפשתי גיליתי שהכרטיסים של ה 512 עולים על ה 1GB בהרבה מבחינת התזמונים. לדוגמה- Kingston hyperx יש את ה KHX3200UL/512 שהוא 512 עם CL-2, ונהדר בכל שאר התזמונים גם כן: 2-2-2-5-1 (ראו למטה קישור ל datasheet שלו) לעומתו, יש את ה KHX3200/1G שהא 1Gb עם CL-2.5 ושאר התזמונים: 2.5-3-3-7-1 (ראו למטה קישור לdatsheet שלו). ועכשיו לשאלות: 1) בהתחשב בזה שאני קונה מערכת שהיא single channel DDR, מה כדאי לי, שני כרטיסים של ה 512 שצוין למעלה, או ה 1gb שצוין למעלה? 2) האם יש 1gb עם תזמונים כמו של ה 512 שציינתי למעלה? אם אין, מדוע? 3) מה אומרים שאר המספרים בנתונים של התזמונים, לגבי הר…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by lmlm,

מעבדי Yonah הם מעבדים למחשב נייד או מחשב רגיל? אילו מעבדים של הדור הבא של אינטל הם למחשב רגיל? תודה לכל העוזרים

• 28 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. יש לי נכון לעכשיו 2 סתיקים של 256MB Hyundai HYMD232 646B8R-D43. אני משתמש בעיקר באינטרנט,תכנות בסיסי( C,PASCAL,C++),סרטים וחמור. מערכת הפעלה WIN XP סרויס פאק 2. השאלה היא אם אני מוסיף עוד 512 האם זה יגרום לפחות תקיעות/פעולה איטית של מחשב כאשר החמור פעול ביחד אם אינטרנט או שלא?

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. אני רוצה לקנות מחשב נייד (ואני לא מציין את זה כדי שתעזרו לי לבחור מחשב, רק כדי שתבינו טוב יותר את השאלות שלי). אני לא מתכנן להסתובב איתו הרבה (יש לי טאבלט. מספיק לי). יש לי קצת ידע במחשבים, ועכשיו, כשאני מחפש מחשב, נזכרתי ששמעתי פעם שזיכרון הוא צוואר בקבוק (ספציפית שאחת הבעיות היא שלא ניתן, במחיר סביר, לספק למעבד זיכרון בנפח גדול שהוא יכול לגשת אליו מהר במיוחד - ולכן יש את רמות ה- Cache) אז התחלתי לתהות עד כמה משפיעה כמות ה- Cache על מהירות הפעולה של המחשב, ועד כמה מעבד 64 ביט שמריץ מערכת הפעלה מתאימה שונה בביצועים ממעבד דומה שתומך רק ב-32 ביט (אני מודע לתמיכה ביותר זיכרון, אבל מה שמעניין אותי זה יותר ביצועים בעיבוד מאשר יכולת גישה לזיכרון). לא ממש מעניין אותי לגבי ייתר…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by demultiplexer,

לא יודע איך ולמה אבל כשהוצאתי את המעבד 733 שלי מהסוקט שלו שתי רגליים שלו החליטו להישאר תקועות בסוקט.עכשיו יש לי מעבד בלי שתי רגליים וסוקט שאי אפשר להכניס אליו מעבד אחר.מה אני עושה לכל הרוחות ?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by at,

מישהו יודע מזה אומר SONOMA שהוא שם המעבד שמופיע כעת בניידים החדשים? (הצורה המלאה שזה מופיע היא SONOMA Dothan P-M) האם זה מעבד חדש , במה הוא יותר טוב מ- Centrino Dothan P-M? במה מתבטאים הבדלים? ועד כמה משמעותי ההבדל? תודה לעונים, טל

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Regev,

איך הלוח הזה: ECS K7S5A SiS® 735 SOCKET A הוא מומלץ פה באתר אבל אני שואל אתכם כדי להיות בטוח. אני רוצה לקנות אותו מארה"ב, שווה ב200 שקל??????

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אהלן רציתי לשאול שאלה שאף אחד לא טרח לשאול ואני לא מוצא עליה תשובה בשום מקום [אפילו פניתי לאינטל בכבודם ובעצמם!! ] השאלה שלי היא, האם ה"CONROE" ישווקו בישראל בדיוק באותו התאריך שהם יצאו לאור בארה"ב [שהוא כפי הנראה בתחילת יולי] וחוץ מזה, בכל מקום רשום שהמחיר של הE6600 שכנראה יהיה השבב הנמכר ביותר יעלה 315$ בארה"ב.. אבל מה לגבי המחיר בישראל?? אותו דבר?? תודה מראש.. -ג'ו.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום, בשעה טובה קניתי מחשב חדש, i7 930 D0 - BATCH 3001A481 GA-EX58A-UD3R NOCTUA NH-U12P SE2 G.SKILL 6GB 1600MHZ CL8 SAPPHIRE 5850 INTEL X25-M 80GB SEASONIC SS-600HT LANCOOL K62 לאחר מספר ימי עבודה נוכחתי לגלות רעש מציק מהמחשב (מן צפצוף חלש אך משגע) בהתחלה חשבתי שזה מהכרטיס מסך, שכן זה נפסק כשאני נכנס למשחקים, אך לאחר פתיחת המחשב מסתבר שהרעש מגיע מהספק כוח. לאחר חיפוש בגוגל, מסתבר שהרעש נקרא high pitch noise וזה דבר נפוץ מאוד, אבל אם מעוניינים להעלים את הרעש לחלוטין יש לבטל את הפונקציות C5\6\7 ו-C1E בביוס. C5\6\7 היו כבר מבוטלים, אבל C1E היה פעיל. אכן, אחרי שביטלתי גם את הC1E הרעש נפסק, שאלתי היא: מה זה בעצם הC1E ועד כמה זה גרוע לבטל אותו ? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים