עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Offens1ve,

לי שאלה אני צריך לקנות עכשיו זכרונות למחשב שלי עכשיו יש לי שתי אפשרויות: Patriot 2GB DDR3 1066MHz (פעמיים, סה"כ 4GB) במחיר של 219 או Transcend 2GB DDR 1333MHz (פעמיים, סה"כ 4GB) במחיר של 288 (סה"כ 70 ש"ח הפרש) יש לי באמת צורך לקחת את ה1333? המעבד שיהיה לי הוא i5 760 לוח אם GigaByte GA-H55M-S2 כרטיס מסך LeadTek GTX460

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by ziggystardust,

היי התקציב הוא בסביבות 1500 ואני מחפש לוח אם ומעבד לא מבין בגדול במעבדים ולוחות אם חשבתי על הE6300 ולוח אם ב500 שקל ראיתי הרבה אופציות כאלו מצד שני אפשר להסתפק גם במעבד מיושן יותר ולוח אם חזק יותר הלוח אם צריך לתמוך בDDR2 667 בשורה התחתונה מדובר במחשב שישמש למשחקים ,מולטימדיה בקיצור צריך עזרה בבחירת לוח אם (gigabyte &asus( ושילוב עם מעבד בתקציב הנזכר תודה מראש

• 10 תגובות
    • 681 צפיות
  3. Started by Vago,

המעבד שלי 1.7 P4 רץ על לוח INTEL. המחשב עסוק מאד - אפליקציות סאונד. ברגיעה אני רואה ב intel active monitor: System Fan 1 Current Value 4,388 Processor Zone Current Value 52 Upper Threshold 76 System Zone 1 Current Value 47 Upper Threshold 55 השאלות הן : 1. האם ע"י קירור אני אקבל ביצועים טיבים יותר ? במה זה יתבטא ? 2. אין לי שום בעיות יציבות האם שווה להשקיע בקירור ? 3. בכמה מעלות קירור אוויר - סטייל זלמן - יקרר ? 4. האם לא שווה פשוט לקנות מעבד חדש ? שאלת OFF TPOIC 5. איך ניתן לדעת אם מעבד חדש ישפר את הביצועים ובכמה ? חוצמזה (מת על המלה הזאת) ... יש לי : Processor Model : Intel® Pentium® 4 CPU 1.70GHz L2 On-board Cache : 256kB ECC Synchronous ATC (8-wa…

• 10 תגובות
    • 642 צפיות
  4. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. במחשב של אחד הילדים שלי עדכנתי את הביוס, הלוח הוא לוח אם של גיגהבייט, תושבת 1155, לוח פשוט מאוד מבוסס צ'יפסט H61. רציתי לעדכן לו את הביוס בכדי לוודא שהוא תומך במעבד שרציתי להתקין עליו - רציתי להחליף מעבד I3 2130 ל I3 3240, לא שדרוג משמעותי אבל אם אפשר אז למה לא. הורדתי את הביוס מאתר החברה ספציפי לדגם הזה ולגרסה שלו. ביצעתי את העדכון דרך הכלי המובנה בביוס עצמו ולאחר העדכון הלוח מת, מדליק רק מאווררים וזהו, לא מגיב ולא כלום. הוצאת הסוללה לא עזרה, וגם הרכבת ג'אמפר על הפינים של איפוס הביוס לא עזר. מה עוד ניתן לעשות חוץ מלזרוק את הלוח אם לפח? עכשיו הילד תקוע בלי מחשב.

5. Started by asili,

יש לי מחשב XP 1700+ 256 PC2100 CRUCIAL GIGABYTE 7VTHX+ המחירים של 256 עומדים על כ 350 שקל חשבתי אם כדאי להשקיע כבר בעוד זכרון לביצועים יותר טובים מה אתם אומרים כדאי או כדאי לחסוך את הכסף? אני משחק הרבה גולש באינטרנט ומפעיל תוכנות לא כל כך כבדות אין בארץ זכרונות של קרושיאל נכון? אני רוצה 2 זכרונות מאותו סוג

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. אהלן יש לי מחשב נייח בן 6 שהיה מחשב גיימינג חזק בזמנו, מפרט: לוח אם p55-us3l. מעבד: i5 760 2.8ghz 8gb רם ב4 סטיקים ati radeon 5850 1gb ספק 750w Antec ssd 256 + 1 tera hdd וכל ההיקפי כמובן.. הבעיה היא שהלוח אם קצת נדפק עם השנים ונהייתה לי בעיה עם הזיהוי זיכרונות, בהתחלה היה מזהה רק 6gb אח"כ הדרדר למזהה 6 מפעיל 4 ועכשיו כבר הדרדר למזהה 6 מפעיל 2. אין דרך להתגבר על זה ניסיתי הכל, מהחלפה של זיכרונות ועד פירוק של המעבד והרכבה מחדש ומשחק עם מתחים ואיפוס של bios וcmos וכל מה שאפשר לחשוב עליו. בנוסף יש לי עכשיו גם בעיה שהלוח אם מדי פעם לא מזהה פתאום את הכרטיס רשת ודורש איפוס שלוקח איזה 2 דקות וזה מעצבן רצח (וזה הלוח כי ניס…

7. השימוש בתוכנה System Information SIW מוצא שלוח אם הוא של ג'יגהבייט דגם 7VMM כרגע יש לי זיכרון 256 ואמרו לי בזמנו שאפשר להוסיף עוד 256 התוכנה מזהה שיש 256 ואומרת שניתן לשים 2* 512 עוד נתונים על הזיכרון SDRAM , DIMM1, RAS 3 0 איזה זיכרון לשים וכמה כדאי?

• 10 תגובות
    • 976 צפיות
  8. Started by rnevjel,

האם הזכרונות הללו נחשבים טובים? G.Skill 1GB One Stick DDR2 PC6400 800 MHz 4-4-4-13 F2-6400CL4S-GBPK ובמה הם שונים מאלו: F2-6400CL4D-2GBPK תודה.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by dankosh,

מדובר במעבד intel core 2 quad q9550 כשאני מריץ עם תוכנה את המעבד על מאה אחוז עבודה הוא מגיע מקסימום ל2.66ghz והmultiplier ל-8 במקום ל-8.5 כמו כן ה- cache הוא על 6mb במקום על 12mb [br]פורסם בתאריך: 4.02.2009 בשעה 23:11:24 האם מישהו יכול להסביר לי מה הולך?

• 10 תגובות
    • 816 צפיות
  10. אבקש בלי חוות דעת על המפרט אלא המלצנ לזכרונות בלבד - תודה . מעבד : Intel - i7 2700K לוח אם : Gigabyte GA-Z77X-UD5H WiFi כרטיס מסך : ASUS READON HD7950 3GB GDDR5 הארד דיסק : WD 500 GB מארז - Antec DF-85 קירור מים למעבד : Corsair H100

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. מבקש המלצה ללוח אם חדש אשר יחליף את ה-965P-DS3 הנוכחי, שיהיה בעל יכולת OC גבוה. חשבתי לכיוון לוח של SLI אבל מתברר שהם אוברקלוקרים עם ביצועיים די סבירים. אני מתכנן לצרף לו E8400 או QUAD כלשהוא ולסחוט ממנו את ה-4GHZ שעליו יותקן THERMALRIGHT 120 ULTRA EXTREME כאמור, אני די פאן בוי של ג'יגה בייט והסתכלתי על סוגי הלוחות שלהם, ה-DS4 למשל מגיע רק עם XFIRE. האם ישנו לוח אחר שלהם בעל יכולות OC גבוה ו-SLI? מה שאני מחפש זה לוח עם SLI או בלי שיהיה איכותי ושיתן ביצועי OC גבוה(רצוי ג'יגה בייט), אם אין אז ASUS, ABIT וכו... תודה.

• 10 תגובות
    • 684 צפיות
  12. האם יש הבדל בין לוחות האם השונים בנוגע לסטנדרט החיבור לכרטיס המסך המובנה? (כבל המסך שלי הוא זכר ואני מקווה שסטנדרט החיבור הוא נקבה)

• 10 תגובות
    • 971 צפיות
  13. Started by DJ Peter B,

איזה מבין הלוחות עדיף? המעבד הוא E6600, והזכרונות הם 667.. DDR2.. תודה לכל העוזרים, פיטר..

• 10 תגובות
    • 946 צפיות
  14. Started by zion789,

כמו שאתם רואים לפי הכותרת-אני צריך את שלושת הדברים האלה בגלל שהמחשב שלי ישן מאוד(עוד מעט שבע שנים!) ובגלל שאין לי תקציב למפרט עכשיו אני רוצה לעשות הכל לאט לאט ובינתיים אני רוצה לקנות את הרכיבים האלה. שלושת הרכיבים האלה יופעלו בעיקר למשחקים,להמון ציוד היקפי,והמון תוכנות שיפעלו ברקע כגון EMULE ומשחק כלשהו. חשובה לי מאוד המהירות והביצועים,שכן איטיות אני שונא "בדם",אני רוצה שרכיבים האלה יספיקו להרבה זמן.לגבי התקציב-אני לא ממש בקיא בנושא הזה של הרכיבים(יש לי קצת ידע ,אבל לא כמוכם) אני חשבתי בנושא של זכרון 2 ג'יגה,לוח אם איכותי שיתאים,ומעבד מהיר ואיכותי שיתאים לו,שוב כמו שאמרתי אני לא יודע מה התקציב כי אני לא יודע מול מה אני עומד אבל בתור התחלה אני ישים 3000 (תקנו אותי אם אני ט…

• 10 תגובות
    • 672 צפיות
  15. Started by רועי מוטהדה,

שלום, יש לי שאלה חשובה שאני רוצה לברר, יש לי העיה עם החברת מחשבים שלי היה לי בעיה במחשב (הוא התחל את עצמו כל הזמן) החברה החליפה לי לוח אם לחברה אחרת בהתחלה היה לי את ה- P5N של ASUS והחברה החליפה לי את הלוח ללוח של GIGABYTE דגם- GA- 945P- DS3 עכשיו אני יודע שמבחינת המפרט הם דומים מבחינה בסיסית,אבל אני יודע גם שעדיף את ה P5N כי הוא יותר מתקדם. בנוסף אמרו לי שלP5N יש בעית תאימות שיכולות לגרום לקצר (כמו היתחול המחשב) אבל אני רוצה להחזיר את הלוח הזה כי הוא יותר טוב השאלה שלי היא- האם החברה יכולה לבדוק התאמה בין החלקים שלי במחשב ללוח ובכך לחסוך בעיות בעתיד?

16. Started by hell,

אני כניראה קונה מחשב חדש עוד כמה ימים והרצתי כמה חיפושים והגעתי למסקנה שאין לי כסף רצון ושימוש להשקיע במעבד חזק כפול ליבה או מבוסס על 64BIT ככל הניראה אני הולך על מחשב די חלש יחסית שיספק את הדרישה המינימלית של ליצפות בסרטים, להריץ מישחקים בקטנה, ליראות סדרות, לישמוע מוזיקה ולהוריד שטויות מהאינטרנט כמו כולם. כל הדברים הללו יעשו די במקביל ולכן אני חייב לפחות 512RAM כדי שהמחשב לא יקרוס לי ורצוי שהלוח אם יהיה עמיד לעומס.אני לא חושב על OC ולשחק עם הביוס ושאר הגדרות לכן הוא כניראה יהיה זול ופשוט יחסית. הוא חייב להכיל AGP כי אין לי כסף לכרטיס מסך חדש ושלי טוב יחסית GF4 TI4200. אני אראה כמה אפשרויות שחשבתי עליהן ותגידו לי איזה מבין השילובים הוא הסביר ביותר ואם יש לכם רעיון טוב יו…

• 10 תגובות
    • 604 צפיות
  17. Started by Tomersoni,

ייתכן שאחרי ירידת המחירים של אינטל ויציאת e4400 לשוק הוא יהיה המעבד המושלם מבחינתי...משאיר אופציית oc פתוחה (אני מעוניין אולי בoc קטן) ונותן ביצועים טובים מה4800+ ויעלה כמוהו... בקיצור, אני מעוניין בלוח שיתאים אליו, יהיה בסדר לoc (ממש לא משהו רצחני...גם כמובן שלא אקנה זכרונות 800),ויתאים לצרכים שלי שהם משחקים ועיצוב גרפי (3dsmax). המערכת שלי תיהיה: e4400 (כך נראה כרגע) 8800gts 320mb זכרונות 1 ג'יגה (חודש אחר כך הוסיף עוד אחד) של g.skill 667mhz liberty 400w 6a21

• 10 תגובות
    • 774 צפיות
  18. למפתחת השבבים יש תוכניות מפורטות לחמש השנים הבאות - ושבבי APU הם המרכיב המרכזי בהם, למרות הכל לכתבה: http://hwzone.co.il/amd-2020-%d7%9e%d7%a4%d7%aa%d7%97%d7%aa-%d7%94%d7%a9%d7%91%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%97%d7%96%d7%95%d7%9f-%d7%a2%d7%93-%d7%9c%d7%a1%d7%95%d7%a3-%d7%94%d7%a2%d7%a9%d7%95/

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. דובר וצויין כאן שדגמים היותר זולים לשוק הביניים, יגיעו בין 30 לאוגוסט ל- 5 בספטמבר. בקצת מהמקומות כמו סטארט פי סי ופלונטר הגיעו חלק מלוחות האם ומעט זכרונות, אך ברוב הרשתות ביניהם אייבורי ( ששם מתוכננת הקנייה ) לא הגיע דבר.המעבדים בכלל לא הגיעו לרשתות למיטב ידיעתי.למי שצריך לקנות ומחכה, ידוע אולי מה פשר העיקוב , ומתי ההערכה בערך שיגיע כל זאת ?

• 10 תגובות
    • 2.8k צפיות
  20. Started by 8-Ball,

קניתי מחשב חדש עם הלוח הנ"ל כמו שאתם יכול לקרוא פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=187655.0 אני צריך לוח בערך באותו תקציב (כ500 שקל) עם כרטיס מסך עליו במקום הלוח הנ"ל קיבלתי זיכוי מהחנות.. הלוח חייב להתאים למעבד: AMD SEMPRON 3000 TRAY תודה לעוזרים

21. Started by liiight,

אני יודע שבזמנו דווח בחדשה על הלוח biostar NF4ST-A9. אני מהמסכנים עם כרטיס מסך חזק בAGP שלא יכולים להרשות לעצמם לקנות כ.מסך חזק חדש בPCI-EX... נ.ב אם כבר דיברו על הנושא הזה כאן אני מתנצל מראש.

• 10 תגובות
    • 882 צפיות
  22. Started by xytkhi,

קניתי HD של SEAGATE בעל ממשק SATA 2 הלוח אם שלי ישן - MSI KT4AV האם תומך איכשהו וניתן לחבר לו את ה HD הזה?

• 10 תגובות
    • 793 צפיות
  23. Started by Ed_Elric,

התקנתי לאחרונה תוספת של 8GB RAM למערכת שלי. INTEL CORE I5 WIN 7 64 BIT PRO 2BGX2 RIPJAWS - ישן 4BGX2 RIPJAWS - חדש (שני הכרטיסים זהים במהירויות, 9-9-9-24, ובשאר המפרט) לוח אם תומך בעד 16GB RAM ספק כוח 620w (מפרט חלקי כמובן) מהרגע בו התקנתי את הכרטיסים החדשים, המחשב מזהה את כמות הזיכרון הכוללת חלקית. הוא מזהה שיש סהכ 12GB RAM מותקנים במחשב, אבל מיידע שרק 5.99GB זמינים לשימוש (usable). ניסיתי להרכיב את הכרטיסים אחד-אחד, בזוגות, להחליף בין הצ'אנלים כדי לראות אם יש בעיה עם הכרטיסים, עם הסלוטים או עם התיאום בין הזוגות אבל לא נמצאו בעיות. יש רעיונות למה המחשב לא מזהה את כל ה12GB?

• 10 תגובות
    • 948 צפיות
  24. http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=8752

25. Started by FooBar,

הטמפ' שמראה לוח האם שלי נראות לי גבוהות ממה שהן צריכות להיות. יש לי גוף קירור מצויין למעבד (ZALMAN 7000B AlCu), יש לי ארבעה מאוורים במארז (שתיים מכניסים שתיים מוצאים) וגם שני המאווררים של הספק מוציאים אוויר. כמו כן את החוטים והכבלים במארז סידרתי בצורה שמאפשרת מעבר אוויר טוב. למרות התנאים הנ"ל לוח האם מראה טמפ' של 50~ מעלות במנוחה ו65-70 במאמץ וזה במצב של מהירות סטוק!!. לוח האם שלי הוא MSI K8N Neo, אשמח לדעת אם ידוע למישהו אם הדגם הזה מזייף במדידת טמפ', או אם עולה לכם רעיון למה הטמפ' כזאת. בנוסף לזה, כשאני מפעיל משחקים "כבדים" (דום 3 לדוגמא) המערכת נתקעת (מסך כחול של XP) שלפי השערה שלי נובע מנעילה של הלוח אם כתוצאה מהטמפ'. אשמח לקבל דעות בעניין. תודה מראש עריכה: ואם זה מ…

• 10 תגובות
    • 737 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.