עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by avinatbezeq,

יש המלצות?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by nadav_83,

אני מעוניין להוסיף זיכרון למחשב. הבנתי שעדיף להוסיף זיכרון מאותו יצרן ומאותה מהירות. הזיכרון שקיים ברשותי הוא: A-DATA 2GB 800Mhz DDR2 רק לא הבנתי מה אומר הפרמטר של latency. אני יודע שזה רשום בנעוץ אבל לא ממש ברור לי מה ההבדל נניח בין 5-5-5-12 ל 5-5-5-18? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 555 צפיות
  3. שלום ! אני רוצה לקנות מחשב חדש ובדיוק עכשיו בונה מפרט טוב בסביבות 5000 ש"ח רציתי לקנות לוח אם אים צ'יפסט P55 למעבד i5-750 מצאתי לוח שהוא לדעתי טוב, Gigabyte, GA-P55A-UD3 אבל באתר של Gigabyte ראיתי שיש תת גרסה שנקראת rev. 2.0 ו גרסה rev. 1.0 וזה כמעט בכל הלוחות של Gigabyte יש שתי גרסאות כאלה ! השאלה היא מזה ה rev הזה ומה השוני בין שתי הגרסאות האלה של הלוח אם ?

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. שלום, יש לי לוח אם מדגם GIGABYTE G31M-ES2L REV 1 מעבד INTEL E6300 2.8GHZ@3.5GHZ תדר שעון מעבד: 334X10.5 זיכרון נוכחי: KINGSTONE 2 GB 800MHZ כרטיס מסך: RADEON HD4650(SHAPPIRE CORE CLOCK 600MHZ@620MHZ MEM CLOCK 400MHZ@420 MHZ המערכת עכשיו יציבה מאוד אבל ברצוני לשדרג את הזיכרון ל4 ג'יגה. עכשיו יש 2 אפשרויות: או לקנות עוד סטיק זהה של KINGSTON. או לקנות זוג סטיקים מקצועיים במהירות 1066 השאלה איזה זיכרונות יתאימו לי פיקס, ובזה אני צריך את העזרה שלכם. רשימת זיכרונות מוסמכים מעודכנת של הלוח אם שלי: http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-g31m-es2l.pdf יש את הכרטיסים הנ"ל: 2x2GB G.Skill PI Black Edition Dual Chann השאלה איך הם יעבדו.. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 697 צפיות
  5. לעיונכם, ניתוח שלי של ביקורות לוחות אם ב-newegg לגבי Asus ו-Gigabyte ממה שרואים, הציון הממוצע שמקבל לוח אם הוא 82%. שני חריגים בולטים הינם ה-P6X58D-E (ציון 97) וה-P6X58D Premium (ציון 91), שניהם של Asus. ה-P6X58D-E הינו חדש, זהו החודש הראשון שהוא נמכר, והציון שלו מבוסס רק על 31 מדרגים, כך שאינו מאושש מספיק. לעומת זאת הציון של ה-P6X58D Premium מבוסס על 353 מדרגים, כך שהינו אמין. לכן, לדעתי, לוח האם שכדאי ללכת עליו הינו ה-Asus P6X58D Premium. עדכון: בקריאה שעשיתי עכשיו, ה-P6X58D-E הינו גירסה חדשה יותר של ה-Premium עם מעט שינויים (הורדת בקר הרשת השני, e-sata וכפתור ה-reset). ז"א שאפשר לדעתי להתעלם מכך שיש מעט דירוגים. אשמח לשמוע הערות וביקורות על השיטה ועל התוצאות.

• 4 תגובות
    • 919 צפיות
  6. טוב אני רוצה לקנות אחד עכשיו למפרט שבניתי ואני לא חזק בזכרונות. אם אתם יכולים להמליץ לי על זכרון DDR3 2G בתקציב 280 בשתי חנויות - SKYPC,KSP בגלל שאני עדיין לא סגור מאיפה אני קונה את המפרט. ובעניין אחר יש לי שאלה קטנה אם אני קונה זכרון אחד בוא נגיד kingstone 1333 mhz ddr3 2g cl8 ואז אני מוסיף אחד מחברה אחרת עם תזמונים אחרים האם זה יצור התנגשות בנהם או שהם לא יפעלו במהירות שהם צריכים לפעול? תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 861 צפיות
  7. היי, למשהו יש מושג מה נסגר לגביי המעבד העתידי של אינטל - "core i9"? יש עליו פרסומים ודיווחים כבר מעל לשנה.. אשמח לדעת כל סוג דיווח על המעבד! תודה רבה, אמיל.

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. היי, שלום לכולם.... יש לי שאלה....אני מתכוון לרכוש מחשב חדש לשימוש כללי (כולל משחקים), רצוי שיהיה מחשב חזק. יש לי גם צורך, בגלל העבודה להריץ שרתים ותחנות עבודה וירטואליות, אני הולך להישתמש בHyper - V של מייקרוסופט. אני מבקש עזרה בבחירת לוח אם מתאים שיתמוך בפונקציית ה-Virtualization Technology אני עדייך מתלבט בין אינטל ל-AMD. ה-HYPER -V חייב תמיכה ב-VT ברמת ה-BIOS בלוח אם (בדרך כלל יש אופציה כזאת בביוס שאפשר להפעיל או לכבות) בנוגע למעבד אין אם זה כל בעיה, כל מעבד חדש גם אינטל וגם AMD תומכים בטכנולוגיה זו. ניסיתי לפנות למומחים בפורום GIGABYTE ולא קיבלתי תשובות מספקות מספיק. הלוח אם הנוכחי שלי EP43-UD3L של GIGABYTE אמור לתמוך באופציה הזאת (אבל אין אותה בביוס, גם אחרי …

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום, יש שני לוחות שאני מנסה להשוות. התחלתי יפה מאוד, אבל אחרי הטור של הSTORAGE, הכל כבר התחיל להתחרבש... ECS G31T-M7 s775 1333Mhz, Intel G31, 2xDDRII 800, VGA, PCI-E, HDAudio http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?detailid=897&CategoryID=1&DetailName=Specification&MenuID=1&LanID=0 CPU LGA775 socket for latest Intel® Core 2 Quad/Core 2 Duo / Pentium Dual-core (E21xx series)/Celeron 4xx processors FSB 1333/1066 MHz CHIPSET Intel® G31 & ICH7 North Bridge: Intel® G31 South Bridge: Intel® ICH7 GRAPHICS Integrated Intel® Graphics Media Accelerator 3100 (GMA3100) MEMORY Dual-channel DDR2 memory architectur…

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. אני מתכנן מפרט למחשב חדש מתאים לגרפיקה. מעבד intel core i7 930 לוח אם http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128423 וכרגע אני חושב בכיוון של 8gb ram יש המלצות לחברות ספציפיות? יש יתרון כלשהו ל2X4 או 4X2? בכל מקרה אני כנראה לא אנצל את כל 6 המקומות בלוח. 8gb ram מחייב 64bit נכון? וזה באמת משמעותית עדיף מ32 ופחות זיכרון? תודה מראש =]

• 1 תגובה
    • 563 צפיות
  11. שלום לכולם, אני רוצה לקנות את המחשב החדש של AMD 1090T על לוח אם Gigabyte GA-890GPA-UD3H 890GX+SB850 Chipset Socket AM3 Model G890GPAUD3H המחשב מיועד בעיקר למשחקים אבל גם כן לגרפיקה. המוכר המליץ לי על הזיכרון הזה OCZ 4Gb DDR3 1600MHZ PC3-12800 8-8-8-24 Gold OCZ3G1600LV4GK Model OCZ3421K אבל קראתי באתר של היצרן שהזיכרון הזה מיועד או מתאים יותר ללוח אם של אינטל. עכשיו לשאלה העיקרית:האם אני יכול בכל זאל לרכוש את הזיכרון הזה בלי לחשוש ממשהו שיקרא כי הוא לא מתאים או משהו כזה או שאולי לרכוש זיכרון אחר שהוא מתאים ללוח אם המיועד? אשמח, אם תמליצו לי על זיכרון שכן מתאים ללוח אם שאני רוצה לרכוש או שהזיכרון שהמליצו לי הוא טוב מספיק. תודה רבה לעוזרים מחכה לתשובתכם.

• 4 תגובות
    • 879 צפיות
  12. היי, אני מנסה להרכיב מחשב חדש ( דיון כאן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=453606.0 ) וכרגע נראה לי שהלוח שהמליצו לי עליו GIGABYTE GA-P55-US3L (P55) LGA1156 I5 - ATX - Parallel + COM CrossfireX לא מתאים למה שאני צריך. שיקולים: 1. המעבד יהיה i5-750 2. אני רוצה ללכת על DDR3-1333. (בהתחלה חשבתי על 1600, ואז החלטתי שלא שווה בגלל יחס ביצועים-עוד כסף כשגם ככה אני בחריגה) 3. ההארד דיסק עם ה-SATA3 (השחור של WD, ג'יגה) 4. כרטיס מסך PCIE 5. לא צפויות הרחבות בעתיד. איך אני בוחר לוח אם סבבה לעניין?

• 1 תגובה
    • 679 צפיות
  13. Started by F430,

מעניין אותי שיהיה לי בלוח USB3 לתת בוסט לדברים שאני מעביר למכשירים השונים שיש לי

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. שוב שלום, יש לי שאלה שאני לא מצליח למצוא לה תשובה חד משמעית באתרים השונים: האם במחשב עם Intel Core i7, יש הבדל משמעותי בין זיכרונות DDR3 עם 1333MHz בCL9 ובין 1600MHz בCL8? אני קורא בהרבה מקומות שקשה מאוד להרגיש בהבדל, ואם זה ככה, זה יכול לחסוך לי 300 שקל. אז האם שווה להשקיע את הכסף הזה או לא? תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 679 צפיות
  15. Started by silverpist,

מה ההבדלים בין הדגמים הבאים של לוחות M מבית גיגבייט GIGABYTE GA-P55-UD3R או GIGABYTE GA-P55M-UD2 ההבדל הוא 200 שקל בערך, ואני רואה שעל 2 הדגמים האלה ממליצים בעיקר, מה ההבדלים בניהם??? המפרט # Intel Core i5 - 750 - 2.66GHz1100 # גוף קירור למעבדARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2140 # זכרונות4096MB (2048MBX2)1066/1333 MHz DDR3500 # כונן קשיחSAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ420 HD Redon 5850 # מארזANTEC THREE HUNDRED300 # ספק כחSEASONIC S12II 500W BRONZE לא מתוכנן אוברקלוק, ואני באמת לא מבין בלוחות M, רק אם תציינו את ההבדלים בינהם אני יוכל להחליט, תודה

• 6 תגובות
    • 955 צפיות
  16. יש לי זכרונות DDR2 על לוח אם ישן שמהירות הזכרונות איתם הוא עובד לפי המיפרט שלו הם עד 667 MHZ הלוח הזה מקבל שני זכרונות דואלים DDR2 על שני סלוטים שבכל אחד מהם ניתן להכניס מקסימום 1 GB. יתכן שהזכרונות בהם אני משתמש בלוח זה הם זכרונות פגומים, אני ארצה (אולי) להחליפם בזכרונות חדשים. הבעיה היא שזכרונות חדשים שמהירותם 667 קשים להשגה, אפילו זכרונות חדשים שמהירותם 800 נימכרים פחות ופחות. השאלה שלי היא: האם זכרונות DDR2 שמהירותם המוצהרת היא 800 או 1066 --- יעבדו על הלוח הישן הזה. אצטרך לקנות זוג זכרונות של 1 GB כל אחד כדי להגיע למקסימום הזכרון האפשרי על לוח זה. פחות מזכרון כולל של 2 GB על הלוח נראה לי מגבלה קשה מדי (כי ארצה בהמשך הזמן להריץ על המחשב הזה ווינדוס 7 ).

• 3 תגובות
    • 602 צפיות
  17. אני גיימר כבד עם מסך 24 (רזולוציה 1200X1900) ומוכן להשקיע עד 1500 שח בשביל לשפר את המפרט הקיים. המעבד שלי בOC מקסימלי שהלוח אם מציע, וגם הכרטיס מסך מנוצל עד הסוף, אבל עדיין זה לא מספק אותי במשחקי HIGH END אולי זה יפתיע כמה אנשים אבל אני מרוצה מגודל הדיסק קשיח וזה החלק האחרון שארצה להשקיע בו. מה אתם מציעים לעשות? תודה לעונים.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. לפמי מספר שבועות התקלקל לי המחשב הנייח. טכנאי שהבאתי לביתי בדק ואמר לי שהלך הלוח. כששאלתי אותו איך הוא יודע שזה הלוח ולא הספק הוא הסביר לי בין היתר שכאשר הוא הוציא את שתי הסטיקים הלוח היה אמור לצפצף והוא לא ציפצף. בקיצור במקום לקנות מחשב חדש מצאתי ממש במיקרה באותו יום מחשב משומש. מחשב זה משמיע ציפצוף קטן בכול פעם שאני מדליק אותו. שאלתי היא כזאת: האם יש מצב שבמחשב הקודם היה איזה שהוא רמקול קטן על הלוח אם שלא היה מחובר ולכן הלוח לא ציפצף בשעה שהסטיקים הוצאו מימנו? למעשה לא נתקלתי אף פעם במחשב שמשמיע ביפ כשמדליקים אותו.

• 10 תגובות
    • 723 צפיות
  19. המעבד יוחזר וכן שאר הרכיבים למעט לוח.

• 7 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. Started by ofirterev,

חברה קניתי מעבד חדש core i 5 650 רציתי לדעת כמה ליבות הוא ראיתי שאינטרנט וכתוב שהוא 4 ליבות אשמח אם מישהוא יסביר לי אייך הולכת הסידרה של icore תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. ערב טוב, שמעתי פה בפורום, בדיון בנושא אחר, שה-BIOS האחרון (F14) הוא לא המוצלח ביותר, מה שגם מאשר את החוויות שלי בנושא: הלוח לא מוכן לעלות מעבר ל-266MHz FSB כשהזכרונות על 800 4-4-4-12 ויכולים יותר. השאלה היא, אם לא ה-BIOS הזה, איזה כן ייתן לי לעלות הלאה? אני יודע שהמעבד מסוגל קצת יותר מ-3GHz, איפה שהוא היה לפני שהחלפתי לזכרונות 4GB. אז איזה BIOS הכי מומלץ?

• 2 תגובות
    • 728 צפיות
  22. שלום, הורדתי את התוכנה HWMonitor וראיתי שם משהו מלחיץ בטמפרטורות של המחשב- תמונה- תתמקדו בבקשה על Tempin2: תודה, ערן

• 33 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. היי חבר'ה בשעה טובה ומוצלחת קניתי מחשב סלוני בסוף העיסקה הוא הציע לי לשדרג את המעבד בתוספת של 95 ש"ח במקום מעבד athlon dual channel 250 3ghz למעבד triple core 425 יש במחשב מאוורר scythe big shuriken rev b הלוח אם הוא של גיגהבייט 785GMT-UD2H האם המעבר למעבד הזה יגביר את הרעש מהמחשב? האם תהיה תוספת בביצועים ואם כן בכמה בערך? ורציתי לשאול... בגלל שזה מחשב HTPC אין צורך ביותר מדי זיכרון ולכן רציתי 2 גיגה. והאופציה היחידה שהייתה לו עבור 2x1gb הייתה של החברה הבאה : JetRam TranScend DDR 1333mhz X2 תזמונים 9-9-9-21 (21 או משהו כזה לא זוכר). זו בחירה טובה? או שכדאי לי להחליף?

• 2 תגובות
    • 593 צפיות
  24. שלום לכולם , יש לי מחשב בבית עם לוח אם של ג'יגה בייט (מחשב בן שנה וחצי בערך) אם קריטי אני יכול לכתוב את סוג לוח האם. בכל מקרה , כבר פעם שניה (בהפרש של חודשיים בערך) שמדליקים את המחשב הזה והוא משמיע 3 צפצופים רצופים (ארוכים נדמה לי) וככה בלי הפסקה ותוך כדי הוא מכבה את עצמו ומדליק שוב. בשני הפעמים , פתחתי את המארז , הוצאתי את הזכרונות והחזרתי חזרה , לחצתי קצת על הכרטיס מסך (שנראה כאילו הוא יושב יציב מאד) הדלקתי שוב וזה הסתדר. בחוברת של לוח האם לא מתוארים 3 צפצופים. מישהו יכול לעזור לי עם זה? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 3.5k צפיות
  25. איזה לוח אם מומלץ היום במחיר של עד 800 ש"ח עם chipset P55 לביצוע OC בינוני של עד 4G עם קירור אויר. המעבד הוא I5-750 כמו כן מהו הקרור(כ-300 ש"ח) והזכרונות המומלצים (4G כ- 600 ש"ח)

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים