מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,796 דיונים בפורום זה
-
איזה הסבר יש ליחסי הFSB/DRAM לדוגמא מעבד עם 800 FSB שזה יוצא BUS 200 אז לפי הבנתי מהסברים שזה יוצא 200x4=800 ואז נגיד יחס של 1:1 עם זיכרון של 400 mhz יתן לי 200FSB/200 memory , ןמה קורה שאני רואה שרשום נגיד 5:4 מה ההסבר ש 5x200=? זה לא מסתדר לי ,,,,איך זה שבכלל לוחות מגיעים ללא המהרה ביחסים של 5:4 או 2:3 וכו' ע"י מה זה ניקבע אם מישהו לא קבע ידני בביוס ,,,,, אז איזה הכפלה או חישוב יש לזיכרון ול FSB ??? ראיתי כתבות אבל לא ממש מובן
-
- 11 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעונין לרכוש מחשב חדש אפשר להגיד ללא הגבלת מחיר. לאור שנים של נסיון לעולם לא היתה לי שום בעיה עם לוחות האם מבוססים ציפסטים של אינטל ,לעומת זאת ציפסטים של VIA תמיד עשו לי בעיות עם WINDOWS ,בעיות עם דיסקים העברת חומר שנתקעת מערכת הפעלה איטית וכו... אני מתלבט ראשית בין שני מעבדים AMD FX 53 939 עם לוח MSI K8N NEO2 NFORC 350 U ואו INTEL 560 עם לוח ASUS P5AD2 לפי כל המבחנים באינטרנט אני רואה ש ה AMD יותר מהיר מאינטל אבל לאור מה שכתבתי יש לי פחד מלוחות האם ל AMD האם יש ביסוס לחשש שלי?(רק אנשים עם נסיון) דעות להמלצות? המחשב מיועד בעיקר ל תוכנות משרדיות עריכת וידאו,אינטרנט ומשחקי FPS . שאלה נוספת האם המעבדים העתידיים של אינטל(ליבה כפולה ואו 64 ביט ישארו על לוחות 9…
-
- 11 תגובות
- 687 צפיות
-
-
-
אהלן ח'ברה ממצב? אז זאת הבעייה שלי: יש לי שני DIMM בלוח אם. בכל אחד מהם יש כרטיס 128MB של חברה Viking 266MHz. קניתי השבוע זכרון 512MB Winbond PC2700, אז ככה שאם יש לי שני DIMM, אז אני אוכל להשים רק: 512 + 128. הבעייה שאם אני שם את זה ככה, זה מזהה לי שיש לי רק 512. אני הולך ל AIDA32, רשום לי שם גם 512, ובפירוט על הזכרונות רשום שב-DIMM הראשון יש 512MB, ובשני יש 128. אז זאת אומרת שהוא מזהה את ה128, אבל ממתי 512+128 = 512 ? בכל זאת, אם אני לוחץ קצת על הזכרון, כי כנראה החיבור לא ממש מוצלח בינו לבין הסלוט, ומדליק את המחשב - יש ציפצופים ושום דבר לא עולה. אם אני משאיר רק את ה128 - פועל אם אני משאיר רק את ה512 - פועל. יכול להיות שזה בגלל שהם שתי חברות שונות? וזה עושה קונפליקט? תוד…
-
- 11 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אוקי אני צריך לוח אם לAMD. אין צורך ב SLI רק לוח אם.. אסור לחרוג מ 6000 ש"ח תודה, יהב.
-
- 11 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום לכולם בעיקרון כבר שאלתי פה על שדרוג זיכרון אבל קצת הסתבכתי עם הדגם שאני צריך. מדובר בלוח אם EPOX 8HDA5J וזיכרון ישן של ADATA. חשבתי שמדובר בזכרון DDR400 רגיל אבל כשהסתכלתי ב-AIDA32 (נדמה לי שגם יאר ציין את הדגם) ראיתי שמדובר ב-512 MB PC3200 DDR SDRAM ואני לא כל כך מוצא בחנויות עוד זיכרון מהסוג הזה. האם ניתן לקחת זיכרון אחר שיתאים ללוח אם? (רצוי שני סטיקים של 512) מישהו יכול לתת לינק והסבר קצרצר? תודה
-
- 11 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום מחפש לוח p45 עם כרטיס מסך במחיר של עד 700 ש"ח אני לא צריך כרטיס מסך חזק אבל חושש מהשפעת כרטיס המסך על הזיכרון ה ram . תודה
-
- 11 תגובות
- 951 צפיות
-
-
הבנתי שלSLI הלוח אם הכי טוב לOC זה הDFI. אבל אני מחפש לוח אם טוב לOC שקע 939 חיבור PCI-E X16 אחד בלבד וsata2 כמובן, וNforce4ultra ציפסט(אם תשכנעו אותי שזה לא צ'יפסט טוב לOC אז אני אתפשר)
-
- 11 תגובות
- 769 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש שכולל את הלוח GA-965P-DS3 עם כרטיס מסך 7300GS כשבדקתי את הרכיבים בבית בעזרת אוורסט אולטימט הכל היה בסדר חוץ משאת לוח האם התוכנה מראה לי בתור GA-965G-DS3 .האם יש הבדלים בינהם חוץ מהכרטיס מסך המובנה? אני גם יודע שאפשרויות ה OC בGA-965G-DS3 מוגבלות אבל זה לא מעניין אותי כי אני לא מתכוון לעשות OC. חשוב לציין שקיבלתי ביחד עם המחשב גם את הקופסה של לוח האם עם כל הדיסקים הנחוצים ועל הקופסה רשום GA-965P-DS3 REV 2 . יכול להיות שאוורסט טועה?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי amd לפני כשנה,ואני מאוכזב ממנו! א.הוא מתחמם וצריך כל הזמן להוסיף או לשנות דברים ב.השירות בארץ לא טוב והכי חשוב!: ג.אמרו לי שה-amd 2000 שלי יתפקד כמו פנטיום 4 2000 ב-windows ובמשחקים! אולי לווינדו זה נכון אבל למשחקים זה ממש לא נכון!! ואפליו הוכחה: בקובץ readme של משחקים יש את הדרישות המומלצות לכל משחק ותמיד רשום מעבד 1000mhz אינטל/amd תואם. זה אומר מעבד או של אינטל או של amd שיש לו 1000 Mhz!! לכן ה-amd שלי נראה כבר זקן.! ואני מאוכזב. לעומת זאת חבר שלי שקנה מחשב עם כרטיס מסך הרבה פחות טוב משלי(R9700)יוכל פשוט לקנות היום כרטיס מסך חדש,בעוד אני מעבד לוח אם וכו'... אם אני טועה ,תקנו אותי!!
-
- 11 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום, אני צריך לוח אם שיספק לי את הצרכים הבאים: יש לי 3 דיסקים קשיחים+כונן אופטי סאטה כך שיהיה לפחות 4SATA ויכול להיות RAID בעתיד שיהיה כמה שיותר טוב לאובקלוקינג !!! שיתמוך בE8400 שלא יהיה SLI או CROSSFIRE ושיהיה אמין ! עדדד 600 ש''ח (מומלץ מהחנות TMS ) כי אני קונה מישם את כל המחשב תודה לעוזרים !
-
- 11 תגובות
- 830 צפיות
-
-
זאת אומרת ניתן להזמין אותו והוא עולה רק 1190 שקל! יש שאומרים שהוא אפילו יותר טוב מה P5W DH Deluxe(בגלל יכלות הoc הגבוהות שלו) שהוא עולה יותר ממנו בכ-500 שקל. http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3629 הנה פה יש עילו סקירה קטנה ונחמדה: http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rid=129069 אז מה המחליף הבא של P5W DH Deluxe???
-
- 11 תגובות
- 980 צפיות
-
-
-
א-ה-ל-ן!! אחשלי רוצה לקנות מעבד כפול ליבה... (INTEL :pissed:)... אכשיו יש לי כמה שאלות...שלא הייתי בטוח בהם...: איך ה DUAL CORE עובד? מחלק את העומס בין שני הליבות? או ששם כל פעולה לליבה נפרדת? איך המעבדים הכפולי הליבה של INTEL לעומת AMD?? חייבת להיות תוכנה שתומכת בDC? עוד מעט עוד שאלות!! תודה רבה :xyxthumbs:
-
- 11 תגובות
- 949 צפיות
-
-
Hi, sorry to be typing in English... my command of the Hebrew Keyboard is still pretty poor. I just got to Yerushalayim from Toronto. I brought my computer with me thinking that I'd reassemble it when I got here. It would have been ok if not for the fact that my motherboard died on the trip. I can't afford a new computer right now and I'm having trouble finding a replacement for this mobo in the stores becaause it's 5 years old. I'm hoping that MAYBE someone in the Israeli enthusiast community will have a suitable replacement I can have or buy. My motherboard, zichrono lebracha was a Gigabyte GA-7N400 Pro 2 v2.0 if anyone has this board or a similar board based on the nVi…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקי אז ככה: תחת הלשונית MEMORY ב CPU-Z אני רואה רק כמה זיכרון יש ולא פרטים עליו. כמו כן, בלשונית הCPU הוא רושם לי נתונים עבור כל ליבה בנפרד. בעיה מוזרה נופסת היא שהוא משנה את המכפלה של הFSB כל הזמן מ8 ל6 וחזרה. המפרט הינו המפרט שכתוב לי בצד. תמונות מצורפות. [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין בזיכרון הבא: CORSAIR DDR-RAM 512MB 3200 CAS2 Memory CMX512-3200C2 האם כדאי לי להזמין אותי מארה"ב? אשמח לשמוע מאנשים שרכשו בעבר זיכרון בחו"ל, תודה ;D
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני מס' ימים קניתי זיכרון מדגם: KINGSTON HYPERX 800MHZ CL4 לאחר בדיקה בתוכנת CPU-Z, EVEREST מסתבר כי המהירות של הזיכרון היא 667MHZ ולא 800MHZ. האם דבר כזה ייתכן למרות שהמהירות לפי היצרן היא 800MHZ??? [br]פורסם בתאריך: 15.05.2007 בשעה 19:48:33 שלום לכולםממש חשוב לי לשמוע את חוות דעתכם בשאלה שהצגתי. אני די לחוץ לגבי העניין הזה....
-
- 11 תגובות
- 681 צפיות
-
-
מצאתי זכרונות ב"נועה", 512 מגה 400 מהירות, של קורסייר, והם עולים 380 שקל! זה לא זול מדי? והאם זה יהיה טוב למשחקים? מתוכננים משחקים כבדים (אני מתכננן לקנות עוד אחד כזה אחר כך אם זה טוב) http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=737&catcode=294 תודה רבה לכל מי שיענה!!!
-
- 11 תגובות
- 781 צפיות
-
-
מי עדיף ביניהם מבחינת עלןת תועלת למשחקים ואוברקלוק?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תיראו: http://www.theinquirer.net/?article=10536 הכתבה טיפה ישנה (לפני 4 ימים) אבל רק עכשיו קראתי אותה ואני לא מוצא ממש מידע עליה בפורומים מסוימים שאני מחפש (כמו HWZONE גם). לפי מה שאני הבנתי (כן האנגלית שלי גרועה אז אני רוצה לאמת את הדברים) IBM יקנו את איי אמ די? ולמה זה בדיוק? ומה הקשר בדיוק שהיה כתוב שם שאיי אמ די בבעלות אינטל? O_o תודה מראש, ג'י :-X
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום. לפי מיטב הבנתי, המעבד שנותן את יחס הביצועים למחיר הטוב ביותר הוא ה E6300 (למרות שגם ה X2 3800 הוא לא מעבד רע). כמו כן, אני מבין שאת המעבד הזה ניתן להמהיר בקלות בלי להסתבך יותר מדיי (בד"כ לא צריך להעלות מתח ל OC מתון, וגם פליטת החום הנוספת היא דיי קטנה, כך שלא צריך עבורו קירור מסיבי), ולכן המהרת מעבד כזה היא דיי מתבקשת. עכשו, הבעיה היא הלוחות - אם לא מתוכנן OC בכלל, אפשר להסתפק בלוחות של אינטל או asrock בעלי ערכת שבבים "מיושנות" כמו ה 945. אם מתוכנן OC "כבד" בד"כ משקיעים הרבה כסף ולוקחים לוח כמו ה P5B Deluxe. אבל אם מישהו רוצה לעשות OC מתון, כמו למשל להעלות את ה FSB מ 266MHz ל 333MHz (העלאת תדר המעבד מ 1.8GHz ל 2.3GHz) כדי לקבל שיפור ביצועים "נחמד", הוא ל…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי מישהו שעשה לוגו משלו, כשמדליקים את המחשב. (במקום הלוגו של ה-BIOS) איך עושים את זה? מישהו יודע?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה.. יש לי מחשב שהיה אצלי בשימוש פעם. והיום אני צריך את המחשב הזה בשביל האולפן הביתי שלי.. רק בשביל האולפן.. מחשב שיחזיק תוכנות כמו קיובס (למי שמכיר) מפרט המחשב ישן הזה: לוח אם: msi ms-7008. מעבד: אינטל פנטיום 4. זיכרון: 3 כרטיסי זיכרון של 256MB. שזה יוצא ביחד 768MB דיסק קשיח: 80GB אוקי..אני חשבתי לשדרג אותו טיפה ב... כרטיס זיכרון של 2GB ודיסק קשיח 320 גיגה התאמת גם אין לי כ"כ הרבה כסף להשקיע על מעבד ולוח אם גם כי אני חייל... השאלה עד כמה זה יהיה טוב ואם יהיה טוב בכלל ללוח אם ולמעבד הזה.? ואם יש לכם הצעות אחרות אשמח לשמוע בכייף תודה רבה רבה לעוזרים!!
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי! האם ניתן להסיר משחה טרמית מעל המעבד ומעל הגוף קירור בעזרת סקרייפר (סכין גילוף) או שקיים חשש לפגיעה במעבד? תודה!
-
- 11 תגובות
- 886 צפיות
-