מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,790 דיונים בפורום זה
-
חלקכם זוכרים אותי מפורום מפרטי מחשב, ולאלו שלא טרחו לעקוב הנה תקציר: אני בונה מחשב חדש עם מעבד אינטל I7 860 ו 8gb זכרון. בקשתי מאבא שיקנה לי את המעבד והזכרון בארה"ב (הוא נמצא שם עכשיו) והיום קיבלתי הודעה משמחת. הוא קנה את המעבד והזכרון אבל לא היה להם בדיוק את הזיכרון שרציתי אז הוא קנה אחד זהה רק מהיר יותר (2000 במקום 1600). כמובן שהיה בטוח שעשה לי טובה גדולה אך עכשיו אני ממש מבולבל - לוח האם שתכננתי לקנות לא תומך בזיכרון במהירות 2000mhz (ב1600 וב2200 כן) האם הזיכרון במהירות 2000 יכול להתאים ללוח האם? אפשר לגרום לו לעבוד במהירות 1600? זה יהיה יציב ואמין? ואם כבר 2000, אולי בכלל יש לוח אם יותר מומלץ שיפיק את המקסימום מהזיכרון? חיפשתי קצת ברשת והגעתי ללוח אם נוסף של חברת msi…
-
- 3 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום, ברשותי לוח-אם של אסוס P5GC-MX/1333 עם זיכרון DDR2 400MHz. הלוח-אם תומך ב-FSB של 1000MHz. ברצוני להחליף מעבד (ל-Core 2 Duo משהו) והשאלה שלי היא האם לקנות מעבד עם מהירות FSB של 1000MHz כמהירות הלוח-אם, או 800MHz כמהירות הזיכרון? האם יש חשיבות לדבר? כמו כן, איזה מעבד מומלץ? (הלוח-אם תומך ב-Core 2 Duo מ-E4300 ועד E8600). תודה מראש לכל העונים (וכן, אני יודע, אלו דברים עתיקים, אבל זה מה יש).
-
- 6 תגובות
- 952 צפיות
-
-
יש לידידי מחשב ישן עם לוח אם של MSI kt4v. דגם המעבד: athlon xp 1500 שאלתי היא האם שדרוג למעבד מסוג xp 3000+ ישפר במדה משמעותית את הביצועים (32 דולר ב- ebay) ואם כן, אז המלצה לקירור טוב. בתודה- אלי
-
- 9 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום , אני מתכוון לקנות מחשב חדש ואני מעוניין לדעת אם יותרמ4 ג'יגה של זכרון ישפרו לי את הביצועים במישחקים ?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי להתייעץ איזה מעבד כדי למחשב מדיה סנטר נתנו לי שני אופציות 1. מעבד E6850 2. מעבד I3-530 איזה עדיף מבינהם מבלי להתחשב בעלויות המעבד תודה מראש גל
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
היי! אני מעוניין בזמן הקרוב לשדרג קצת את רכיבי המחשב שלי. כבר מצאתי הארד-דיסק חדש וכעת אני בוחן אפשרות לקניית מעבד חדש. כרגע ברשותי מעבד פנטיום D 2.8Ghz ולוח אם של גיגהבייט 945p-s3 (ICH7 סוקט LGA775. ראיתי, שלצערי, את מעבדי סדרת ה-i של אינטל הם סוקט אחר ולא יתאימו ללוח שלי. ואילו לעומת זאת, מעבדי core2duo/core2quad כן יתאימו לסוקט. עכשיו נשאלת השאלה האם שווה בכלל להחליף למעבדים האלה או שהלוח שלי והסוקט שלי ישנים וחבל לזרוק סתם כסף על מעבד בסוקט ישן שקצת יותר טוב. ברמה העקרונית, הדעה שלי לפנטיום D היא שהוא סוג של פח. אומנם הוא רץ יפה מאוד ומחזיק את המחשב כמו גדול אבל יש הרגשה של פח, של נחיתות, של איטיות לפעמים בהרצות מסויימות. הcore2quad נשמע לי מעניין. האם מדובר בשתי ליבו…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! בהקשר לדיון הנ"ל http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=460782.new#new הבעיה היא: גם לאחר הביטול של בכרטיס המובנה(שזה בעצם העובדה שאני מכניס כרטיס גרפי ליציאה PCI_x4) עדין הוא מראה לי במערכת שניתנים לשימוש 3.87 GB בלבד מתוך 4GB האם ניתן לעשות משהוא לגבי הזכרונות.. :s05: תודה....
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עבור כל אלו שיש להם תקציב בינוני ומעלה ,לוחות שמבוססים על P55 ,H55 , הם כיום בחירה גרועה ולא משתלמת וזאת מכמה וכמה סיבות ,כדלהלן : תמיכה בעייתית בפורמטים חדשים כמו USB3 ,SATA6 , עקב רוחב הפס המוגבל, כך שהתקני 3 - USB SATA6 יעבדו בצורה מסורסת למדי ולא יאפשרו את מיצוי מלוא הפוטנציאל הגלום בהם. בעיות ב OC גבוהה ,עד כדי גרימת נזק פיזי בלתי הפיך למעבד עקב שימוש בתושבות פחות איכותיות . העדר תמיכה מלאה ב-SLI\CROSSFIRE של שני כרטיסי מסך HIGH END,שעלול להיות בעיה, כבר בעתיד הקרוב עקב המעבר הצפוי לטכנולוגיית תלת ממד במסכים , דבר שידרוש כרטיסי מסך חזקים יותר ובהתאם לכך רוחב פס גבוהה יותר כדי לתקשר עם הזיכרון והמעבד בצורה יעילה. נכון לעכשיו, כדאי להשקיע עוד כמה מאות שקלים בלוחות א…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני חייב לציין שהפורום הנ"ל מאוד מעשיר את הידע ונותן הרגשה של תמיכה בכל בעיה שהיא.. תודה רבה.. עכשיו לשאלתי, יש לי לוח אם Gygabyte Technology 945gcmx-s2 ומעבד Dual Cpu e2140 1.6GHZ הייתי רוצה להחליף מעבד כי הוא מאוד חלש היסתכלתי באתר של GygaByte לגבי הלוח אם ויש שם רשימה ענקית של מעבדים שבהם הוא תומך.. Http://www.gigabyte.com.tw/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2521 לא נראה לי כל כך הגיוני העניין אז אני מעלה את השאלה פה.. 1. האם אני יכול להחליף למעבד Intel Core 2 Quad Q9650 3.00Ghz 12MB Cache Tray עם אותו לוח אם שיש לי.. 2. מכל הרשימה איזה מעבד הכי מומלץ מבחינה כספית ומבחינת עבודה? 3. אחרי ונגיד שהחלפתי מעבד.. אני צריך לפרמט את הווינדוס? תודה רבה מראש לכל העונ…
-
- 4 תגובות
- 677 צפיות
-
-
לא צריך OC, אבל קריטי שהזיכרון יעבוד בלי שום בעיות, כלומר שזה יהיה זיכרון מאושר (Guaranteed-Compatible ) ללוח הזה מבחינת יצרן הזיכרון.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, בEVEREST בטמפרטורות יש לי משהו מוזר.. Sensor Properties Sensor Type ITE IT8720F + DES (ISA 228h) Chassis Intrusion Detected Yes Temperatures Motherboard 40 °C (104 °F) CPU 81 °C (178 °F) CPU #1 / Core #1 38 °C (100 °F) CPU #1 / Core #2 38 °C (100 °F) CPU #1 / Core #3 38 °C (100 °F) CPU #1 / Core #4 38 °C (100 °F) Aux 42 °C (108 °F) Seagate ST3500418AS 34 °C (93 °F) Cooling Fans CPU 1962 RPM Power Supply 1040 RPM הליבות כולן בטמפרטורה נורמלית, אבל הראשון "CPU" מה זה ומלה זה ב81 מעלות? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
במידה ואני מעדכן את הביוס של הלוח הנל Asus P5AD2-E Premium Deluxe שבמקור סוקט 775 אבל תומך במעבדי פנטיום 4 בגלל שיצא לפני סדרת DUAL CORE ,בקיצור עם אני יעדכן את הביוס אצלו יש מצב שהוא יתמוך במעבד הזה: E6550 ?
-
- 3 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לשדרג את המחשב הנייח הנוכחי שלי בגלל העובדה שהוא כבר לא סוחב את כמות המולטיטסקינג שאני זורק עליו. את המפרט הנוכחי ניתן לראות מצד ימין. כרגע המעבד שלי לא מצלייח לעלות עם האוברקלוק שהוא היה בו כבר כמעט שנה. וכבר שבוע שהמעבד לא מצלייח לעשות פוסט עם אוברקלוק זניח, מדובר על אוברקלוק של יותר מ 200MHZ והמערכת לא עולה ואני מקבל BSOD בעלייה של הוונדווס. אני בדקתי את האפשרות שהזכרונות פגומים אך המחשב עולה מצויין בסטוק למעבד ואנדרקלוק לזכרונות עם בדיקת MEMTEST. אני בדקתי את האפשרות שהספק לא מספק את ההספק הדרוש (CAPACITOR AIGING) אך עם ספק חדש של 550W HEC היה אותו מצב לכן הכול מצביע על המעבד. התקציב הנוכחי שלי הוא בסביבות ה500שח. ברצוני להעלות את יכולת העיבוד של המ…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זקוק להמלצה לגבי לוח אם זול מבוס X58 עם תמיכה ב-SATA6 וב-USB3 . יש הרבה דגמים מתוצרת חברות שונות ומשונות במחירים שמתחילים ב-800 שקל ונגמרים בסכומים אסטרונומיים. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 747 צפיות
-
-
אני בונה מחשב לסלון שיחובר לטלויזיה, מחלקים ישנים שיש לי. מה שחסר לי כרגע זה הזיכרונות, ורציתי לקנות זיכרונות מ EBAY. מצאתי זיכרונות DDR2 מאוד זולים אך כתוב שם במפורש שהזיכרונות הם לשרתים בלבד, עם ECC מופעל. האם הזיכרונות האלו יפעלו בלוח אם רגיל, לא של שרתים? יש שם זיכרונות רגילים במחיר קצת יותר גבוה אבל עדיין מחיר מצוין, פשוט חשבתי אולי אם הזיכרונות לשרתים יפעלו הם יעבדו בצורה יותר חלקה בגלל ה ECC? לוח האם של המחשב בסלון הוא Gigabyte GA-945GCM-S2L
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-
-
כבר כמה שנים טובות שאני קונה מחשבים לפי ההמלצות בפורום ובמדור המפרטים המומלצים. תמיד יצא שלצרכי הומלץ כאן לוח של גיגבייט. אני אומר באופן גורף: אין פעם אחת שלא היו בעיות איתו. אם בבקר GSATA שלהם, שתמיד נדרשתי לכבותו, אם בעיות ב AHCI שגם תמיד בסוף נאלצתי לבטלו מהביוס, וכעת במפרט הנוכחי, ריסטרטים עצמאיים (בעיה ידוע בכל העולם עם הלוח הזה), שגם נפתרת רק אם אני מכבה לא מעט דברים בביוס. בקיצור, נמאס. אני חושב שנתתי מספיק צ'אנס (לפחות 6 לוחות ברצף). אודה להמלצה שתתאים למפרט שלי ללוח שאינו גיגבייט. אסוס יהיה נחמד, אך ממש לא חייב. משהו מקביל לשימושי מולטיטסקינג כבדים, מעט משחקים (CS) וזהו.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Gigabyte GA-H55M-USB3 Gigabyte GA-H57M-USB3 Gigabyte GA-H55M-USB3 Gigabyte GA-P55-USB3 מה אומר ה-M, מה ה-H, מה ה-P ומה ההבדל בין 55 ל-57?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחרונה נתקתי במעבדים חדשים i3/i5/i7 שאני לא מכיר אותם ממש אבל אני קורא עליהם קצת אבל יש לי בעיה בבחירה. מבחינה כספית עדיף לי i3 אבל אין לי שמץ של מושג מה זה התוספת של הגרפיקה שיש למעבד, לדוגמא: Core i3 530, 2.93GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray בנוסף נניח אני לוקח את לוח האם של GIGABYTE שמתאים לו (מבחינת התמיכה במעבד) H55M-S2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI יש לו כרטיס מסך מובנה HD. אז האם זה מספיק חזק להרצת משחקים כמו FIFA / PES / CallOfDuty ? כמה זיכרון גראפי יש לו, האם הוא לוקח את זה מהזיכרון הראשי של המחשב או מהמעבד? האם כדאי לקנות בכל אופן כרטיס נפרד כי המובנה הזה הוא בסיסי למרות שיש יציאת HDMI? נא עזרתכם, הטכנולוגיה התקדמה מאוד וזה לא מ…
-
- 16 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
שלום אנשים. תראו, אני לא מתכוון לקנות כרגע את אחד מהשניים, אבל סתם צצה לי שאלה. ה 965 עובד בתדר 3.4 ה 955 עובד בתדר 3.2 האם יש הבדלים אחרים בין המעבדים? ואם לא, אז למה שמישהו יקנה את ה 965, אם הוא יכול פשוט לקנות את ה 955 ולעשתות לו אוברקלוק קל של 200 מגה הרץ ולהגיע לאותן תוצאות?? כביכול הם יעבדו באותה טמפרטורה לא? כי זאת אותה שיטת ייצור שניהם? או במילים אחרות, האם ה 955 הוא פשוט גרסא מונמכת (מבחינת תדר בלבד) של 965? אני יודע שיש המון מעבדים כאלה, אבל אותי מעניין רק לגבי שני הדגמים לעיל. מה הייתם ממליצים? לקנות מעבד חלש יותר ולעשות לו OVERCLOCK? כולה 200 MHZ, זה שווה עוד 90 שקל במחיר?... סתם שאלה, בבקשה אל תביאו לי פה עצות לרכוש מעבד אחר או לא יודע מה. לא מעוניין לרכוש כר…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, כרגע מותקנים לי 2 כרטיסי זכרון זהים DDR2 800MHz, בנפח כולל של 4GB. הזדמן לידי כרטיס נוסף של 1GB, גם הוא ב 800MHz. אם נשים לרגע בצד את ענין מערכת ההפעלה (32bit או 64bit), האם בהוספת הזכרון הנוסף, שלושת הכרטיסים יעבדו ב- Single Mode (כלומר לא ינצלו את ענין ה DDR), או שהזוג התואם יעבוד ב-Double והשלישי יעבוד ב-Single? תודה!
-
- 4 תגובות
- 752 צפיות
-
-
כמו שרשמתי בכותרת, בהנחה שמדברים על שימוש במשחקים, איזה זיכרון יהיה יותר מהיר? הרי שהתדר אותו הדבר, הlatency של הddr2 יותר נמוך, יש סיבה שהddr3 יהיה יותר מהיר? ואם הוא אכן יותר מהר, אז למה אנשים בכלל מתקדמים בינתיים ל3 אם הם לא עושים OC?
-
- 5 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום, מישהו יודע אם קיים לוח אם בעל תושבת כפולה למעבדי i5? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מצאתי לוח אם עם תושבת AM3 שתומך ב-DDR3 במחיר שמתאים ללוח עם DDR2. http://www.gigabyte.eu/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3156&ProductName=GA-MA785GMT-UD2H האם זה הגיוני או שיש פה איזו מכשלה נסתרת?
-
- 5 תגובות
- 780 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש וכשהפעלתי אותו לראשונה היה כתוב ממש איפה שנכנסים לביוס רק שלא נכנסים שהמחשב עושה משהוא בגלל אוברקלוק (דבר שלא עשיתי בכלל) לאחר מכן הוא מראה שהמעבד עובד במהירות 2.92 משהוא מכיר מה התופעה? בדקתי גם באוורסט את המהירות וזה אותו דבר כמו בהפעלת המחשב אם זה לא שייך לכאן אנא להעביר מצטער
-
- 6 תגובות
- 923 צפיות
-
-
הייתי אצל חבר שלי וראיתי באחת התכנות (CPU Hardware Monitor) טמפרטורות ממש גבוהות ומסוכנות תמונה- תמונה נוספת של לשונית configure : עכשיו יש לי מספר שאלות- 1)באיזה רכיבים מדובר בטמפרטורות כה גבוהות? 2)מה ניתן לעשות במצב הזה?אם ובאמת הטמפרטורות ככה? 3)אם אין שום בעיה(בעיית חיישנים כמו שקרה לי) אז לא לגעת בכלום ולא להתייחס? תודה, ערן
-
- 7 תגובות
- 792 צפיות
-