עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by yonir,

המפרט שאמור לבוא עם לוח האם הוא פחות או יותר הנ"ל: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=424537 על הנייר נראה שיש לו הרבה מאד חיבורים שונים וגם כרטיס מסך הבנתי מעט יותר טוב מאשר ב-G31. חיסרון בולט הוא חוסר תמיכה ב-Dual Channel. עד כמה זה משמעותי? ובכלל- הערות/המלצות וכו' לגביו? תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום לכולם, יש לי מעבד Intel Xeon 5460 המתאים לתושבת 771 ולוח אם Asrock G41-771. המפרט הנוכחי של המחשב הסלוני הוא כזה: מעבד: AMD Athlon X64 4000+ 2.11ghz (ישן רצח!!!) מארז: Antec Minuet 350 HTPC Micro ATX Black Case With 350W PSU לוח אם: MSI K9N6GM זיכרונות: Kingston KVR800D2N6/1G Kingston KVR800D2N5/2G כונן קשיח: Fordisk KRD-S228064GBSSD כרטיס מסך: MSI Radeon HD 5450 1GB DDR3 אני רוצה להחליף את הלוח והמעבד הישנים במעבד Xeon ומכיוון שהלוח 771 תומך בזכרון DDR3 - יש לי בשבילו stick של G.skill DDR3 4GB 1333Mhz 9-9-9-24 NT. מבחינת הספק אני רואה שהוא 120 TDP (יותר גבוה מהi5 שלי עם 95 TDP). האם זה משפיע על משמעותית על הצריכה והחום שהוא מפיק והאם הוא יחזיק עם קירור…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. היי, אני מתלבט חזק בן שני המעבדים. כשאני מסתכל בזאפ על פרטי המעבדים, מבחינת FSB וכו' ה AMD עובר את ה INTEL אז איך בכול זאת כולם ממליצים על ה AMD האם זה הבדל משמעותי? מי יותר חזק? תודה..

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by zag_zag,

אני עומד לקנות מחשב חדש עם מעבד של אינטל - פנטיום 4 2.4, עם מהירות באס של 800mhz. אני מבין מה אומר ה-HT - זו טכנולוגיה ש"מחלקת" את המעבד הפיסי לשני מעבדים לוגיים, ומאזנת את העומס בין שני המעבדים האלה. כל אפליקציה שאני אפעיל תתמוך בטכנולוגיה הזו? ואם לא, איזה אפליקציות כן יתמכו? אני משתמש ב-win2000 תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. מה שהיה כך היה.. היה לי במחשב שלי מסוג אי אמ די 1900 זיכרון מסוג sumsung pc2100 266 ולפי מה שאתם תמיד כתבתם לי הוא הפריע לי באובר קלוק ולכן הלכתי לחנות שממנה קניתי את המחשב נראה בן אדם אמין למידי והחלפתי לזיכרון מסוג xtreme ddr 256 pc2700 הוא אמר שזה זיכרון נחמד מאוד והוא גם בא עם קרור.. נראה יפה כזה בצבע כחול בכל מקרה אני בא למחשב מנסה להעלות אותו וכל ההגדרות נשארו מלפני זה אותו הדבר. ואני מקבל מווידוס הודעה כחולה שאומרת משהו על החומרה ושחיבים לעשות ריסטרט ראוי לציין שהלוח שלי מסוג 7vrxp ver1f דיברתי עם המוכר והוא אמר לי שברור שהזיכרון לא יכול לעבוד ככה סתם כי המעבד לא תומך במהירות הזאת ולכן הוא מיועד רק לאובר קלוקינג.. בקיצור אני מבולבול אני לא יודע אם זה בעיה שעבדו ע…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. מצטער על השאלה העצלנית הזאת, הייתי בודק אבל הכל מפורק כרגע לכמה מודים שאני עושה כדי להמשיך אני צריך לדעת אם מספיק רק להוציא את הג'מפר, לחכות כמה שניות ולהחזיר בלי לשים אותו על פינים 2-3? מישהו יכול לבדוק לי אולי אם זה מאפס לו? תזכרו, רק להוציא ולהכניס, לא להוציא להעביר ולהחזיר תודה רבה 8)

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום ברשותי המפרט המצורף, ומעבד אינטל I5. האם המעבד מתאים ללוח הזה או שיש צורך להחליף לוח (או משהו אחר?)

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום , אני זקוק נואשות למחשב נייד נורמלי - שעובד קצת יותר מהר משלי . ולא נתקע כמוהו . (כעת אני עובד עם atom ) לפי הצרכים שלי יספיק לי intel i3 או i5 אבל הבנתי שמעבדי amd זולים הרבה יותר. האם יש מישהו מהמומחים כאן שיוכל לכתוב לי איזה מעבד ב AMD שווה ערך ל i3/i5 ? תודה מראש, חיים.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום,בצאתו של המשחק MW3 אני צריך להחליף מעבד האם אני צריך להחליף גם את ספק הכוח חשבתי לקחת את המעבדAMD X4 FX-4100 AM3+ (3.6GHz) - BOX http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8722 במחיר של כ595 שח התקציב למעבד הוא כ600 שח ולספק על 250 תוכלו להמליץ לי על ספק אם נחוץ אחד חדש ואם המעבד שבחרתי הוא הבחירה הטובה ביותר לתקציב שלי? AMD Athlon 64 X2 5600+ MSI MCP61 4ram DDR2 Evga GTS450 EZCOOL 450W

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by guy_intel,

לאחרונה קראתי שמתכנתי משחקים מתחילים לעבוד עם פקודות ה-SSE4, דבר שנותן יתרון לפנרין על טכנולוגיית ה-65NM. ה-Q9450 אומנם מתחמם פחות כי הוא 45NM אבל המכפלה שלו נמוכה יותר מה-Q6600 ולכן הוא פחות עדיף ל-OC. אז האם הדור החדש של המעבדים פחות כדאי (יחס עלות/תועלת) מהישן (מלבד ה-SSE4 שלא ברור עד כמה הוא משמעותי) ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. היי, אני מתכוון לקנות לוח אם בקרוב והוא יהיה כנראה ה ASUS P5K-E אני לא סגור על זה, אבל, השאלה אם עדיף לי בכלל לחכות את החודש כדי לקנות לוח X38 רק כמה דברים חשובים יש לי זיכרנות DDR2 האם ייצאו בסוף לוחות שעובדים עם DDR2 ? והאם תיהיה בעיה של תאימות ל 6600GT שלי בגלל ה PCIE2.0 ? האם בכלל שווה לחכות ללוח כזה והוא יכנס לי במסגרת התקציב ? תודה.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. בתקציב גבוה, שידרוג המערכת שרשומה במפרט שלי בעקבות פיצול המחשב לשניים את הלוח אם זיכרון ומעבד חשבתי להחליף ל: Intel Core i7 930 Processor 2.8Ghz 8MB Cache BOX LGA 1366 1,515 ASUS P6X58D-E Intel X58 Chipset LGA 1366 Model 18487 1,460 G.Skill 6GB Kit (3x2GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ 9-9-9-24 F3-12800CL9T-6GBNQ 35052 920 המטרה היא מחשב חזק למשחקים ועריכת וידאו. סה"כ 3,895 ש"ח מה אתם אומרים?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. לדוגמה : KINGSTON 2048MB DDR3 CL9 או KINGSTON 2048MB DDR3 CL3 ואותו זיכרון, ללא סימון CL. מה זה בכלל הסימן הזה? עד כמה שהבנתי מקריאה, ככל שהסיפרה הנלווית לסימון CL נמוכה יותר, כך ייטב. מה קורה במצב בו לא מופיע כלל הסימון כמו KINGSTON 2048MB DDR3 בקיצור, מה עדיף עם הסימון או ללא ולמה ?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. בפירסומים ראיתי שיש האם מישהו כבר הזמין וקיבל ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by ronoz,

שלום, אני מרכיב מחשב לשימוש משרדי כבד. כלומר אין צורך ביכולות גרפיות בכלל אך יש צורך בכח עיבוד חזק. אני מעונין במעבד 4 ליבות. הבנתי שיש מעבד של אינטל שהוא 4 ליבות ובעל יכולת לשנות את העוצמה של כל ליבה בנפרד לפי הצורך שזה מתאים לתוכנות שאינן תומכות בריבוי ליבות. אז כזה מעבד אני צריך... וגם לוח שיתאים למעבד הנ"ל התומך ב SLI או בטכנולוגיה המקבילה של ATI שאני לא זוכר את שמה, כך שאני אוכל לחבר 4 מסכים למחשב. אם יש פתרון אחר לחבר 4 מסכים שיכול להיות עדיף אשמח לשמוע. אנא המלצתכם. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. כבר כמה שנים טובות שאני קונה מחשבים לפי ההמלצות בפורום ובמדור המפרטים המומלצים. תמיד יצא שלצרכי הומלץ כאן לוח של גיגבייט. אני אומר באופן גורף: אין פעם אחת שלא היו בעיות איתו. אם בבקר GSATA שלהם, שתמיד נדרשתי לכבותו, אם בעיות ב AHCI שגם תמיד בסוף נאלצתי לבטלו מהביוס, וכעת במפרט הנוכחי, ריסטרטים עצמאיים (בעיה ידוע בכל העולם עם הלוח הזה), שגם נפתרת רק אם אני מכבה לא מעט דברים בביוס. בקיצור, נמאס. אני חושב שנתתי מספיק צ'אנס (לפחות 6 לוחות ברצף). אודה להמלצה שתתאים למפרט שלי ללוח שאינו גיגבייט. אסוס יהיה נחמד, אך ממש לא חייב. משהו מקביל לשימושי מולטיטסקינג כבדים, מעט משחקים (CS) וזהו.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. טוב יש לי שאלה: מה קובע הGHZ במעבד? האם הוא משפיע על הביצועים בצורה משמעותית? לפי מה קובעים את ביצועי המעבד? ואיזה מעבד יותר טוב: E6750 או Q6600 והאם זה נכון שהQ6600 מורכב משני E6600?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. היי.... בעוד מספר ימים אני מתכנן לקנות מחשב חדש למטרת משחקים כבדים. המעבד שאני הולך לקחת הוא: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Conroe BOX והכרטיס הגראפי: INNOVISION I-Chill Geforce 8800GT OC 512MB DDR3 PCI-E רציתי לשאול שתי שאלות: - איזה לוח אם יאחסן את השניים האלו בצורה הטובה ביותר בתשלום לא גבוה מידי? (התקציב שלי הינו כ-6500ש"ח לכל המחשב) - אילו זכרונות להצמיד לחומרה הזו, אני רוצה שיהיה לי 2048MB (גם בעניין ה - CL למען האמת אני לא כ"כ מבין אז עזרו לי בנידון) אני לא מתכנן OC למחשב שלי, לפחות לא בהתחלה. תודה לכם!

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by israelnba,

כאמור, המעבד הנ"ל התווסף לרשימה, ניתן לראות בלינק הבא: http://www.skypc.co.il/pl_product~IQ8200~3~0.htm התמחור שלו ממש לא מובן לי כאשר הQ8200 נמכר במחיר של 1100 ש"ח, עובד בתדר של 2.33GHz עם זכרון של 4MB. זאת כאשר ניתן להשיג את הQ6600 במחיר של 837 ש"ח(עבור גרסת Tray), עובד בתדר של 2.4GHz עם זכרון של 8MB. בנוסף, לQ6600 מכפלה של 9 לעומת 7 בQ8200, דבר אשר יקל על מלאכת הOC. אני לא חושב שההבדל בליתוגרפיה מצדיק את ההבדל במחיר.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. בעיונת קטנטונת..... קניתי מחשב עם מעבדATHLON XP 2400 . בדקתי את המחשב ולהפתעתי גיליתי שגם ב-BIOS וגם בWINDOWS ובכל תוכנת בדיקה מצויין שמדובר במעבד XP 1800. התקשרתי למקום ממנו קניתי את המחשב, הנחו אותי לשנות ב-BIOS את ה-CPU CLOCK ל-133 במקום ל-100. עשיתי ומתקבל הרושם שהכל תקין והמחשב מזהה את המעבד כ-XP 2400. השאלה היא האם אני לא עובד ב-OC וכיצד ניתן כעת לדעת מה המעבד בדיוק שיש לי על המחשב. הרצתי תוכנות בדיקה של עבודת ה-CPU ועושה רושם שהכל תקין אבל עדיין מציקה לי המחשבה שאני עובד ב-OC במקום לעבוד על מהירות המעבד המקורי שקניתי. יש תוכנה שיכולה לבדוק בדיוק את המעבד מבלי להתייחס להגדרות ב-BIOS? יש אפשרות לדעת האם אני ב-OC או לא, מבלי לפתוח את המחשב ולבדוק על המעבד עצמו? (דב…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by eyahalom,

שלום לכולם, שמתי לב שרוב ההמלצות למפרטים דלי-תקציב יחסית, מבוססות על Athlon 2500. מהם ההבדלים בין השלושה, ומדוע דווקא ה2500 הינו חביב הקהל כאן? האם יש לו אלושהם יתרונות בולטים על פני 2 אחיו (בהנחה שהפרשי המחיר מגלמים את הבדלי המהירויות)? תודה מראש.

• 27 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by 12131,

היי, אני רוצה לשדרג את הזיכרונות ולקנות עוד שמונה giga RAM. הבעיה היא שהלוח אם שלי ישן ותומך רק עד 8 ורק DDR2. לכן חשבתי באותה ההזדמנות לקנות לוח אם חדש וכרטיס אחד של 8 כדי שבעתיד אקנה 8 נוספים. כרגע המפרט שלי הוא: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box לוח אם GIGABYTE GA-P35-S3L זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 Special Ops Ed שאלות: 1. איזה לוח אם כדאי לקנות? האם כל לוח אם חדש יתמוך גם במעבד הישן? 2. האם השיפור בביצועים של ה DUAL CHANNEL יהיו מורגשים ועדיף לקנות 2 כרטיסים של 4 ובעתיד לקנות 2 של 8 וכו'? 3. איזה זיכרונות כדאי לקנות? תודה רבה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by djee140,

צהריים טובים אחרי שה7970 מת בקרב וקניתי 1060 6GB אני מעוניין להחליף את הI5 750 שלי שעשה את שלו 8 שנים כמעט (עדין עובד) חשבתי על ryzen 1600 8X2 3000mhz הכי זול שיש ולוח b350 של אסוס \ גיגהבייט אופציה שניה אם ניראה לנכון מאחר ואני לא בן אדם של שדרוגים ואם זה שווה את זה אוסיף ל 1700x עם x370 OC לא יודע אם אעשה ואם כן אז לא משהו רציני (אשאר עם קירור סטוק) תקציב בעדיפות ל2500 עד 3000 לכל היותר עדין עם ספק enermax 625 תודה רבה ושבת שלום

24. מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה זה התושבת של המעבד על הלוח אם? למה אי אפשר להרכיב כל מעבד על כל לוח אם? איך אני יודע באיזה תושבות הלוח אם שלי תומך? לוח אם יכול לתמוך ביותר מסוג אחד של תושבת? תודה :-)

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. מקווה שזה יעניין מישהו :-) שידרגתי את המחשב ואחד הסטיקים היה תקול, אז עד שהגיע הסט החדש הרצתי עם 8 גיגה סינגל ואחר כך 16 ג'יגה דיואל צ'אנל. יש הבדל משמעותי! :-)

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.