עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. היי רציתי לדעת איזה נותן בוסט יותר למישחקים , הQ8300 או הQ8400 ? כרגע יש לי E6500 שלא ממש חזק , האם Q8300 ישפר לי משמעותי? לא חושב על הQ9500 ,Q9400 . רוני

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by אאאאריאל,

אחי הקטן מדבר איתי כבר שנה על מחשב HTPC לדירה שלו והחלטתי לכבוד היומולדת הממשמש לארגן לו אחד. מה דרישות המינימום של מעבד+לוח אם+זכרון למפרט כזה, שיוכל להריץ סרטים באיכות HD 1080P? (שינוי גדול מ 720P?) אני יודע שאפשר לרכוש מערכת מלאה אבל דווקא הייתי רוצה להרכיב לו אחד - יש לי את שאר רכיבי החומרה הנדרשים (ספק, כרטיס מסך, מארז)

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. Started by michaelr,

יש כיום מיליון ואחד חברות שמיצרות לוחות אם אני רוצה לפתור אחת ולתמיד מיהי החברה הכי טובה בעולם ביצור לוחות אם ASUS GIGABYTE DFI MSI ///// באמת שאין לי שמץ של מושג . ולכם יש?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. יש לי לוח אם P35 תומך DDR2 (ב-4 סלוטים , עד 8GB זיכרון-2 ערוצים כפולים) וDDR3 (ב-2 סלוטים, עד 4 GB זיכרון-ערוץ כפול אחד). יש לי 4 סטיקים של 1GB זיכרון של OCZ כולל לוחות קירור(800 MHZ ו CL 5-5-5-15) והם בשני זוגות של קיטים (שני קיטים של שניים) כל המערכת שלי נקנת באייבורי לפני שנתיים.(בלי הערות על כמה שהם גרועים-זה לא רלוונטי לדיון ולא מעניין אותי) אחד מהסטיקים התקלקל. אייבורי הציעו לי(כדי לחסוך להם, לי או לא יודע מה) להחליף לי את הקיט שהחזרתי להם(הייתי מחוייב להחזיר להם את הקיט כולו, ולא רק את הסטיק היחיד) בקיט 4GB זיכרון (שני סטיקים של שתיים) של DDR 3 עם 1333MHZ של חברת GEIL או CEON (ה-CL היה סביר, אבל אני לא זוכר בידיוק) כל מה שהם הציעו היה מרמת value ולא יותר, כמובן ללא…

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. Started by izikle,

שלום, בעקבות בעיות בלוח אם החדש שלי, אני מחפש לוח אם חדש. *תומך במעבד Intel Core 2 Quad Q9300 *בעל אופציה לזיכרונות בטכנולוגיית DD2 וDD3 *עדיפות ללוחות אם של Intel *תמיכה עתידית במעבדים החדשים (i5\i3) *מחיר נמוך תודה לעוזרים!

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. שלום הייתי מבקש מהמתמצאים בנבכי האותיות והקודים של לוחות האם, המלצה ללוח עד 600 ש"ח בגודל ATX או אפילו מיקרו. אין שום צורך ביכולת OC, אך רצויים מרבית החיבורים החדשים הקיימים כגון SATA6, ESATA, USB3, FW . חשובים 4 סלוטים לזכרון(ראיתי לוחות רק עם 2). אשמח להמלצה על לוח תואם AMD ואחד תואם אינטל בתושבת 1156.ישמש בעיקר למדיה כבדה לסוגיה כולל עיבוד וניגון. אגב, האם מישהו נתקל בטענה/תופעה שלוחות של ג'יגהבייט עם מעבדי אינטל, בשילוב כרטיסי מסך ATI, מגלים תקלות מעל הממוצע? תודה

• 1 תגובה
    • 814 צפיות
  7. היי. אני עוזר לחבר עם החלפת מעבד, תושבת AM2. אני מחליף לו מsempron לAthlon. לאחר ההחלפה המחשב נדלק, אבל לא ממש עולה...עולה, אבל ללא תצוגה. התושבת זהה. יש אולי למישהו מדריך טוב \ פתרון לעניין ? הוצאתי והכנסתי חזרה את הבטריה שעל הלוח, אותה תוצאה. תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 3.5k צפיות
  8. Started by Overshot,

שלום לכולם! כשאנחנו קונים לוח אם, תמיד יש את השורה הזאת : - FSB 800/533 MHz בהתאמת CPU. זה סימן שהFSB המקסימלי שהלוח מסוגל לשרוד זה 800 MHZ? ז"א אי אפשר לדחוף את ה-800FSB האלו קצת למעלה?

• 4 תגובות
    • 925 צפיות
  9. הי אני קונה השבוע מחשב לעריכת וידאו- בעיקר אפטר אפקטס בחרתי מעבד i7 950 בחרתי לוח של ג'יגבייט X58A-UD3R (וכרטיס מסך gtx470) קצת הסתבכתי עם עניין הזכרונות ואשמח להסבר מפורט כדי שאדע מה לקנות- בבקשה לא סתם הצעות, אלא הסבר קצר למה עדיפה אופציה אחת או אחרת. אני רוצה אפשרות להרחיב עד 24 בעתיד- כי הבנתי שבcs5 כמה שיותר זכרון יותר טוב. 1. איך עובד העניין של חלוקת הזכרונות? כלומר כדי שתהיה לי אפשרות הרחבה אני מבין שאני צריך לקנות 3 סטיקים של 4gb. השאלה האם זה חייב להיות kit של 12gb שבו 3 סטיקים? או שאני יכול פשוט לקנות 3 סטיקים בודדים של 4gb. 2. לגבי מהירות הזכרונות באתר של אינטל כתוב שה- i7 950 תומך במהירות של עד 1066, השאלה אם יש טעם לקנות זכרונות מהירים יותר למשל 1333. http:/…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. האם הלוח אם Gigabyte GA-H55M-D2H תומך במערך RAID 0?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by NiMo1771,

אני מרכיב עכשיו מחשב למשחקים וכרגע אני בעניין לוחות האם איזה לוח אם מומלץ למערך של שני כרטיסי 6850 ומעבד I5 760? אין לי מושג כמה לוח אם שתומך בCF אמור לעלות, אבל ממה שראיתי אני מוכן להשקיע 1000 שקל בערך ראיתי את P55 UD4 שנראה מתאים, אבל אני לא יודע אם יש צורך בלוח כזה יקר, ואני גם לא יודע מה ההבדל בין הגרסאות השונות (P55-P55A, UD4-UD4P וכו') תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  12. מדובר בלוח חדש לא מובן כמה אפשרויות ב BIOS בבחירה על מה זה משפיע הלוח הוא ASUS P5G41T-M LX 1=LBA/ LARGE MODE 2=BLOCK MULTI SECTOR TRANSFER 3= PIO MODE 4=DMA MODE 5= SMART MONITORING 6=32 BIT TRANSFER 7= VVT VOLTAGE 8=AUTO PSI 9=MEMORY REMAP 10= DVMT MEMORY חלקם מוכר אבל אני לא בטוח אז אז רציתי לשאול תודה דרך אגב יש עוד הרבה דברים הם מוכרים לי ,אבל בכל אילו שרשמתי, בחוברת לא רשום מה פעולת הבחירה עושה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  13. שלום חברים, צריך את העזרה שלכם. יש לי את לוח האם הזה : http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=228 ויש לי 3 שאלות (מצטער אם הן טפשיות) : 1. האם אני יכול לקנות סטיק אחד של 2GB זכרון ולהשתמש בו או שאני חייב לקנות 2 סטיקים של 1GB ? 2. כמה זיכרון מקסימום אני יכול לשים בו ? 3. האם זכרון DDR2 מהירות 800MHZ יעבוד בו ? תודה

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  14. היי יש צוואר בקבוק, האם זה ישפר לי ? רוני

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. חברה שלי קנתה מחשב חדש I3540 4 GB DDR3 1333 GIGABYTE H55-UD2H דיי סטנדרטי אבל אמור לעבוד טוב שנינו עובדים על תוכנות של ADOBE לי יש E8400 הוספתי לא מזמן 8 GB אבל גם לפניי שהוספתי משום מה המחשב שלי עובד יותר חלק מאצלה האם יכול להיות ? לי יש WIN7 64 BIT ULTIMATE לה יש win7 enterprise 64bit

16. Started by Blacky,

אז ככה בזריזות לוח אם: Gigabyte p55a-ud3p כרטיס מסך: Gigabyte gtx 470 מעבד: i5 760 עכשיו אני רוצה זיכרונות למחשב בכיוון של 4 ג'יגה.. יש לי עכשיו פשוט הם DDR2 ככה שאני לא יכול להשתמש בהם... הלוח תומך ב-2200/1600/1333/1066/800 MHz השאלה שלי אם יש המלצה על זכרונות מסוימים ובכמה הרצ אתם ממליצים לי לבחור... תקציב בין 500-600 שקל אפשר לחרוג קצת למעלה קצת למטה(עדיף חחחח) שימושים משחקים גרפיקה(פוטושופ) וכמובן בתכני HD בטלווזיה... תודה מראש לכל העוזרים....

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  17. לפני כמה ימים הגיע אלי 2 סטיקים של Kingston HyperX 4gb 1600Mhz CL9 והוספתי אותם ל 4גיגה שכבר קיימים במערכת. לאחר שימוש של כמה ימים בפוטושופ cs5 בגרסת 32 ביט גילית שהוא תומך בעד 6gb בזיכרון , רק כאשר עברתי ל 64ביט ראיתי שהוא יודע לנצל את כל 12gb הזיכרון בצורה יפה ובאמת אפשר לעבוד . כמובן שכל המערכת היא windows7 64bit - אבל בפעולות יום יומיות לא הרגשתי שינוי כלכך. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 948 צפיות
  18. מפרט בצד. black ops מקרטע אצלי גם בהגדרות הנמוכות ביותר ורזולוציה 600*800. כשהמשחק רץ ומקרטע, אני רואה שהמעבד על 100%. במחשב נוסף שרץ על AMD II *3 445, וכרטיס המסך זהה, המשחק רץ חלק בהגדרות גבוהות יחסית (1280*720), צריכת מעבד לא עוברת את ה - 75%. (גם ב - PES11, המעבד בזמן משחק סביב ה - 90%, ככה שאני חושש שהוא מיצה את עצמו.) לכן הסקתי שהבעיה שלי היא המעבד. חשבתי לשדרג, ויש לי כמה אופציות, רוצה להתיעץ איזה מהן עדיפה: 1. לשדרג מעבד ל -Q9XXX, עם עדיפות ליד שניה, או דרך מכר באינטל. עלות - כ - 650-900 ש"ח 2. לקנות מעבד AMD כדוגמת זה הרשום מעלה, (אולי קצת חזק ממנו) + לוח אם תומך AMD3 וגם DDR2 (כדי שלא אצטרך להחליף גם זכרונות). עלות משוערת כ - 500 ש"ח למעבד + 350 ש"ח ללוח אם. 3. …

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by jean-paul,

האם כדאי לשדרג מעבד מ E7300 שעבר OC למהירות של 3.2 ל E8500 ? או שזה לא יתן לי הרבה. או שפשוט עדיף לשדרג את כרטיס המסך?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. שלום דבר ראשון אני מתלבט בין amd phenom ii x4 925 לAMD Athlon II X4 640 מה עדיף מבחינת עלות/תמורה ודבר שני זה בין 2 לוחות אם הראשון Gigabyte GA-MA78LMT-US2H השני Gigabyte GA-770T-D3L ראיתי שGigabyte GA-MA78LMT-US2H מומלץ פה בפורום אבל כשראיתי את התכונות שלו שמתי לב שהוא כולל כרטיס מסך מובנה וכמה שאני מבין כאשר יש בלוח אם דברים מובנים זה מוריד מהביצועים שלו וגם הוא MICRO ATX הדבר לא יגביל אותי בעתיד אם אני ירצה לשים גוף קירור מסיבי למעבד?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by vgsign,

אני רוצה להרכיב מחשב שייעודו בעיקר משחקים אך גם גרפיקה פה ושם כאשר הכוונה המרכזית היא לא להחליף\לשדרג אותו בשנתיים הקרובות. אני שואל ספציפית על המעבדים 661/660/i5 750 ו-930/i7 860 כי קיבלתי הצעה ספציפית עבורם במחירים טובים מאוד כאשר המעבדים מאותה סידרה עולים כמעט אותו הדבר וה-i7 עולים בערך 150 ש"ח יותר מה-i5. אשמח גם לשמוע נימוק מקוצר להדיוטות מה העדיפות של מעבד אחד על פני השני והאם הוא שווה תוספת של 150 ש"ח. בנוסף יש לציין שקיבלתי גם הצעה טובה על לוח אם של אינטל - DH55TC. למיטב הבנ תי רכישתו פוסלת את הi7 930 מכיוון שמדובר בחיבור אחר. אשמח לחוות דעת מאוד כללית לגבי לוח האם המדובר. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 946 צפיות
  22. אני רוצה לדעת אם זה אכן אפשרי ואם כן האם זה כרוך בסיכון מסויים?? אם משהו מוכן יהיה להביא לי מדריך זה יהיה מצויין והאם השיפור במשחקים ובכלל ביישומים ובהעמסת משימות עליו יהיה שיפור משמעותי ? תודה!!

23. Started by Moty_p,

Core i3 או ‏Core 2 Duo

24. ברצוני לקנות לוח אם מחו"ל אשר יתמוך בINTEL ובLUCID אם הכי הרבה באנדל ופיצ'רים

• 0 תגובות
    • 984 צפיות
  25. Started by kdani,

למעט ההבדל ב-SOCKET ובארכיטקטורת הזכרון (זוגות במקום שלשות) האם למשתמש הבייתי יש איזה שהוא יתרון לאחד על השני ? (משתמש ביתי כבד, תכנות, Photoshop לפעמים גם Vmware) לפי האתר של אינטל יש הבדל במהירות ה-SYSTEM BUS, האם זה רלוונטי למשהו ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.