מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי מחשב לא רע אבל די מבוגר (בן 5) ואני רוצה לשפר את הביצועים שלו. ברשותי לוח אם מסוג Gigabyte GA-K8NF-9 ועליו 2 כרטיסי זכרון של גיגה כל אחד: GeIL CL3-4-4-DDR 400 יש לי עוד 2 סלוטים פנויים ורציתי להוסיף עוד 2 גיגה אבל נראה לי שיהיה קשה להשיג כרטיסי זכרון שיהיו תואמים בדיוק לאלו הקיימים (לא נראה לי שמוכרים GEIL יותר). 1. עד כמה גיגה זכרון תומך הלוח שלי? 2. האם אני יכול להשתמש בכרטיסים מהירים יותר מ-400? 3. נאמר לי בחנות מחשבים שאם ארבעת הכרטיסים לא יהיו זהים, צפויות לי בעיות תאימות. האם כך או שכל זוג כרטיסים נוסף במהירות זהה יעבוד? 4. באילו דרכים נוספות אוכל לשפר את מהירות המחשב שלי? תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש עם לוח האם GM-MA78LMT-US2H http://www.skypc.co.il/pl_product~950731~10~0.htm וראיתי שה"תמיכה במערכת הפעלה" שלו היא לXP וויסטה, אבל לא לWIN7 בניגוד ל http://www.skypc.co.il/pl_product~950800~10~0.htm למשל, שעולה 100 שקל יותר, נותן מהירות זכרונות גבוהה קצת יותר, ותמיכה בWIN7. אני מתכנן להשתמש בWIN7. מה זה אומר חוסר התמיכה הזו?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יכול להיות ש AMD כל כך חלשים בהשוואה לאינטל כרגע ? אני מסתכל בבנצמרקים ברשת והמעבדים HIGH END של AMD 1050-90T לא מדגדגים את המעבדים החזקים של אינטל 661 , 760 , 960 וכו' בעיקר במשחקים . להסתמך על הבנצרקים האלה ? AMD כרגע לא פקטור מול אינטל ?
-
- 34 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום אני מתלבט בין 2 לוחות אם של גיגה ביט למעבדי AMD הראשון GA-790XT-USB3 השני GA-MA78LMT-US2H מה שמושך אותי בראשון זה בתמיכה שלו בUSB3 והתמיכה שלו ב-CrossFireX פחות שימושית לי כי אני לא קונה כרטיס מסך של ATI וגם אני מאמין שאם אני ישדרג אני יעדיף להחליף לכרטיס חדש יותר ולא לעוד כרטיס שיעבוד במקביל מה לפי דעתכם עדיף? ההבדל בין USB2 לUSB3 הוא מורגש שכדי לשלם עוד בשביל לקבל אותו? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
מה ההבדל בין שני המעבדים הבאים? מי טוב יותר? 1. AMD Phenom II X4 970 Black Edition Box 2. AMD Phenom II X6 1075T לפי הדגם ברור ש-X6 הוא החדש יותר אומנם ל-X4 במקרה הזה מחיר כמעט זהה ולכן אני מבולבל שאלה שניה בקשר לזיכרונות. מה החברה המומלצת? איכות, אורך החיים... אותה השאלה לגבי לוחות-אם.. ובהנחה שנרכשים אחד מהמעבדים שמוזכרים למעלה, איזה לוח אם הייתם משלבים? asus או gigabyte? ואיזה דגם?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הזמנתי מחשב מלפני יומיים והלוח אם שהזמנתי לא היה במלאי ולא יהיה עוד לעולם: Gigabyte MA-770T-USB3 AMD770 CHIPSET http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1837 עכשיו ככה, המליצו לי על הלוח הזה בטענה שהוא תומך בכל הפיצ'רים של ה770: Gigabyte GA-880GMA-UD2H AMD880G CHIPSET http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1868 אז, אני מתכנן OC בעתיד, המעבד שלי הוא AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz Quad Core AM3 Black Edition BOX, ואמרו לי משהו שהוא לא בא בצורת לוח ארוך או משהו כזה ( ??? ) יש הבדל משמעותי בין הלוחות אם ? והאם משהו מכל אלה ישפיע עליי איך שהוא בעתיד ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מזמינה מחשב שולחני ויש לי 3 אופציות עיקריות לבחירה בין המעבדים: i3-540, i5-660 או i5-760. ההפרש במחיר בין הi3 לשני האחרים זהה (540 ש"ח) ורציתי לדעת איזה מעבד עדיף בהתחשב בהפרש במחיר. שימושים יומיומיים בעיקר, סרטים, קצת פוטושופ ומשחקים לא כבדים במיוחד. מבחינת המפרט: לוח אם: Intel Desktop Board Peter Cove (DH55PJ) Classic Series. Intel H55 Chipset. Dual channel DDR3 1333/1066 MHz זכרונות: 2X2GB DDR3 1333 כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GT 430 תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי זיכרון 800 MHZ ולאחרונה שמתי לב בתוכנת CPU-Z הזיכרון עובד על 400 MHZ על גו'ק הזיכרון עצמו כתוב 800 MHZ ניסיתי איפוס לביוס שינוי הגדרות מאוטומטי לידני ולהפך ולא עזר האם זה משנה 400 או 800? יש רעיונות איך לאפס את הגדרות הזיכרון - CLEAR CMOS לא ניסיתי תודה שרון [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם חברה תותחיםםםםםםםם אני הזוכה המאושר בלוח אם ביג באנג פיוז'ן של MSI בהגרלה שהיתה פה באתר בשיתוף עם אייבורי הלוח אצלי משהו מפלצתי אש רציתי להתיעץ איזה מעבד i5 להביא ואיזה זיכרונות DDR3 4 GB להביא?(זול וטוב לא בשמיים כמו הלוח אם חח) כרטיס מסך יש לי HD4870
-
- 1 תגובה
- 928 צפיות
-
-
אני מדבר כרגע על המחשב הישן שלי . הוא מבוסס E2140 ו8600GT . השאלה שלי היא כזאת . אחרי התלבטות החלטתי להשאיר את המחשב הזה ולא למכור אותו בגלל שהוא עבד לי מצויין לצרכים רגילים ביום יום . הבעיה בו היא שהלך לי הלוח אם . אני רוצה להביא לוח אם חדש ויש לי כמה שאלות . 1.האם משתלם לי בכלל להשקיע בלוח אם בכלל במחשב כזה למרות שהוא עבד מצויין ? 2. כמה אמור לעלות דבר כזה ? 3. מה אני צריך לעשות בזמן שאני מחליף לוח משחות טרמיות נקיונות וכו' ? 4. יש התקנה מסויימת והאם כל הדבר שהיו על המחשב נמחקים אוטומטית ? 5. והשאלה המרכזית האם כל צ'יפסט של ליבה כפולה תומך במעבד הזה ? ואם כן אילו צ'יפסטים . תודה .
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים קראתי את הFAQ אבל לא כל כך מצאתי(או הבנתי) את התשובה לשאלה שלי ולכן אני פותח דיון בנושא אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי ולהפוך אותו ל HTPC. הבעיה היא שהמחשב נורא ישן, וכך גם הזכרונות שלו, השאלה שלי היא כזו: הזכרונות שנצאים כרגע במחשב הם 512DDR SDRAM 400MHZ (שני סטיקים של 256) ,הסתכלי קצת באינטרנט והבנתי שהזכרונות האלה של ה-400MHZ עולים יותר מהזכרונות המתקדמים יותר -אלה של ה 800MHZ. דבר ראשון רציתי לדעת האם אני בכלל יכול להתקין את הזכרונות של ה800MHZ במחשב בלי שיגרמו בעיות? ודבר שני- האם התקנה של עוד GB1 של זכרון יעזור למחשב ויאפשר לי להריץ תוכנת מדיה סנטר(XBMC) ולפעיל סרטי HDR כבדים(סגנון AVATAR) תודה רבה דביר
-
- 5 תגובות
- 915 צפיות
-
-
-
מעוניין לשדרג את המעבד שלי E8400 INTEL למעבד מהסדרה Core 2 Quad ,רציתי לשאול מהוא הדגם האחרון של המעבד הזה,כלומר הדגם הכי "חדש" שלו ,כמובן חוץ מהאקסטרים?,בנוסף אשמח לטווח מחירים שאמור להיות מעבד זה?ומה ההבדל בין טרי לבוקס מבחינת המוצר והמקוריות שלו?והאים המעבד הזה משתלם לי לשדרוג?. אשמח לתשובה ברורה. תודה מראש.
-
- 28 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת אם המעבד Q9500 יתאים ללוח אם +הזיכרונות שלי 667 MZ והאם המעבד הזה יתן לי שיפור ניכר במישחקים יותר מהמעבד הנוכחי שלי , או שאני יכול גם להיסתפק במעבד Core 2 Duo E8400, 3.0GHz ? רוני
-
- 5 תגובות
- 990 צפיות
-
-
מה ההבדל בין שני לוחות האם האלה כשההבדל במחירים הוא שהראשון יקר יותר במאה שקלים..?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש בפורומים הרבה התבכיינות על OC של Sandy Bridge, למרות שכבר פורסם שיהיה OC כלשהו על כל המעבדים, ופורסמו תוצאות לא רעות בקרור סטוק. לכן הייתי רוצה לנסות להבין למה מצפים. תזכרו ש-Sandy Bridge מהיר בלפחות 10%-20% clock-per-clock ממעבדים קודמים של אינטל, ומהיר פי 5 לפחות בקידוד וידאו.
-
- 21 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
-
אהלן חברים, הייתי שמח לעזרה בשדרוג המחשב שלי. מדובר על המחשב הבא: CPU Pentium 4 3.0GHZ MB: GA-G31-ESTL (Gigabyte) Ram: 2GB DDR2 667MHZ. Hardisk: 3.5" 500GB. יש עוד דיסק לגיבוי. כרטיס מסך: NVIDIA 9500GT ספק כוח גנר'י לחלוטין שחייבים להחליף! אני מריץ הרבה לשוניות בדפדפן, מותקנות הרבה תוכנות רלוונטיות, והמחשב איטי, בגלל המעבד המאוד ישן שלו. אפילו ליבה כפולה זה לא... FIREFOX בגירסה האחרונה שלו כבר לא רץ נורמלי על המחשב הזה. אני מעוניין להשקיע בשביל שהמחשב יהיה נורמלי וירוץ כמו שצריך. הכיוון הוא לשדרג: * מעבד להכי טוב שאפשר לשים ללוח הקיים (G31) (לפי הבנתי) - QUAD Q9650. או להחליף לוח ולקנות I3 או I5 או I7. ספק כוח - ישודרג בכל מקרה. זיכרונות DDR 3 - יש לי, לא זקוק לקנות.…
-
- 38 תגובות
- 7.7k צפיות
-
-
יש לי כרגע מחשב HTPC עם מעבד P4 630 הוא סבבה והכל אבל הוא לא מספיק חזק למערכת הזאת,אז אני יתקין עליו תאפשרויות הבאות: מעבד E6300 הגירסה הישנה-היה לי כזה פעם והוא מעבד דיי חזק מה דעתכם ? מעבד E2140- גם אותו היה לי מעבד קריר מאוד שמספק תסחורה מה דעתכם ? מעבד E2180- יש לי כזה כרגע במחשב השלישי בבית והוא גם לא רע ביכלל מה דעתכם ? המעבד יותקן על לוח G31 אז אין בעיה בתמיכה, המחיר שאני מוכן לשלם הוא 150 שקל גג
-
- 1 תגובה
- 938 צפיות
-
-
שלום! אני לפני כחודשיים קניתי מחשב חדש השארתי רק כרטיס מסך ישן EN8600GT שהו כרטיס ישן ותופס רק סלוט אחד עכשיו אני רוצה להחליף אותו במשהו חדש, ואני רואה שכל הכרטיסי מסך החדשים תופסים 2 סלוטים לפחותוהם ארוכים מאוד , יש כאלה שאפילו 3 אני חשבתי גם בלוח אם שלי זה יהיה בסדר אבל אז ראיתי שהצ'יפסט התחתון(דרומי) ממש גבוה ואני לא יודע עכשיו אם ללוח אם שלי אפשר לשים כרטיס שטופס יותר מסלוט אחד מה שאני שואל זה האם יש למישהו כזה לוח אם כמו שלי http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3439#ov או דומה ויש לו כרטיס חדש ארוך שתופס 2 או 3 סלוטים?? אני חושב לקנות:1) http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=7324 או2) http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6729 INNO…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן אני משתמש במעבד כפול ליבה כבר 3 שנים, ולאחר שהתקנתי את CALL OF DUTY BLACK OPS הבנתי שהמעבד היא הסיבה היחידה לכך שהמשחק מקרטע (יש לי 3 ג'יגה זכרון וRADEON HD4770 כרטיס גרפי). לכן.. החלטתי שזה הזמן לשדרג (נראה לי שהמעבד פשוט ישן מדי, אשמח אם תאשרו את הדבר). הבנתי שהדרישה המינימלית לCOD BO היא E6600 או X3 8750 של AMD. אני לא רוצה לעשות שינוי יותר מדי כולל של לוח אם בנוסף למעבד אז אם לוח האם לא תואם לאחד מהמעבדים האלה נראה מה נעשה.. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לי שאלה אני צריך לקנות עכשיו זכרונות למחשב שלי עכשיו יש לי שתי אפשרויות: Patriot 2GB DDR3 1066MHz (פעמיים, סה"כ 4GB) במחיר של 219 או Transcend 2GB DDR 1333MHz (פעמיים, סה"כ 4GB) במחיר של 288 (סה"כ 70 ש"ח הפרש) יש לי באמת צורך לקחת את ה1333? המעבד שיהיה לי הוא i5 760 לוח אם GigaByte GA-H55M-S2 כרטיס מסך LeadTek GTX460
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני קונה למחשב שלי שתי זיכרונות חדשים של 2GB DDR 2 2x2GB Corsair XMS2 TwinX CL5 Dual Channel יש ביקורות אליהם?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
קניתי לא מזמן כרטיס מסך GEFORCE GT240 512MB GDDR5 וכשהתקנתי אותו במחשב.... בהתחלה זה הראה תצוגה ,אבל על חלק מהמסך (יש לי מסך FULL HD) ואחרי שהתקנתי את הדרייבר ועשיתי ריסטרט למחשב..... המחשב מעלה את הוינדוס עד לפני ה LogOn ואחרי זה נתקע (ועושה ריסטרט שוב). רציתי לשאול האם הלוח אם שלי אמור לתמוך כרטיסים מסוג זה??? קישור: http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=AW9D-MAX&fMTYPE=LGA775
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-