עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by almog1620,

היי לכולם. היום פירקתי כמה מחשבים ישנים והוצאתי מהם כבלי SATA בני 9-10 שנים. האם כבלים בגיל כזה יהיו תואמים למחשבים בני ימנו??? בתכלס מדובר באותו מחבר SATA ידוע אבל חשוב לי לוודא... תודה לעונים!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by shtroodel,

אוקיי אז ככה יש לי מחשב (או היה) עם athlon 1.13 ghz asus a7a-266 kingston 128mb DDR asus v7100-t והשאר סטנדרטי מת לי הלוח אם ואין את הדגם כרגע לא בלמיר (החנות שבה המחשב נקנה) ולא אצל הספקים שלהם.. עכשיו יש שתי אפשרויות או שאני ייחכה פרק זמן לא מבוטל בנוסף לכמעט שבועיים שכבר עברו עליי בלי מחשב עד שיגיע לוח כזה לארץ או שיחליפו לי ללוח אחר של אסוס ללא תשלום או עם תוספת קטנה... ככה שאני צריך את עזרתכם בהצעות לגביי איזה לוחות אם יכולים לבוא בחשבון כלומר שהם לא נופלים מרמתו של הa7a-266 ושלא עולים הרבה יותר ממנו... תוספות כמו רייד לדעתי לא ייתנו לי כלום למרות שכרטיס קול רשת או יו אס בי 2 מובנים יהיו נחמדים... אז... הצעות?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. במאמץ על 100% ומי יודע כמה זמן הוא היה ככה בדקתי מעלות הוא היה על 48 בערך!! בגלל העומס עליו!! הוא היה על 100% בגלל איזה באג מטומטם באיסיקיו שתקע לי את התוכנה...אז השאלה שלי האם יכול להגרם לי נזק למעבד ? כי אני לא יודע כמה זמן הוא היה ככה יכול להיות 9 שעות יכול להיות שעה כמו כן גם הלוח התחמם קצת וזאת הפעם השנייה שזה קורה לי והכול בגלל האיסיקיו עם הבאג המעצבן הזה תודה עריכה: נראה לי שכתבתי את ההודעה בפורום הלא נכון אני חושב שזה מתאים יותר לתמיכה טכנית מצטער..

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. משהו מאוד תמוה קניתי היום זיכרונות חדשים להוסיף למחשב שלי שיש לו כבר 2 גיגה של OCZ GOLD 667MHZ 4-4-4-12מאותו דגם ואותו יצרן אך המחשב הפך לייותר איטי ולא עובד יותר מהר האפליקציות הם 3D STUDIO +PHOTOSHOPE קודם כל המחשב מזהה רק 3.25 GB שזו בעיה ידועה אך מה שמפתיע הוא שיש ירידה בביצועים וכשאני מוסיף עוד גיגה כלומר 3 גיגה סה"כ בדואל צאנל ההספק יורד בפוטושופ בערך בשישים אחוז ואילו ב3D MAX ההספק יורד בכמה אחוזים בודדים אך בכל זאת יורד מישהו יודע מדוע???? האם זה בגלל שזה 4 סלוטים של 1 גיגה בייט ואילו אם זה היה 2X2 שני סלוטים של 2 גיגה זה היה עוזר דרך אגב יש לי מחשב מעבד PENTUM D 930 תודה לעוזרים

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by shklak,

אמנם לא ממש רלוונטי, אבל בכל זאת מעבד (ארכיטקטורה למעשה) מעניין מאוד ועם עבר מפואר. הייתי אומר שלפחות הנתונים שלו מעניינים (בלשון המעטה) : מקור : http://theinquirer.net/?article=24284 למי שלא מכיר את הארכיטקטורה הנ"ל, פרט קטן ואולי שולי מתוכה, שאולי יזכיר נשכחות - תדר המעבד הגיע לסביבות 200-233 MHz בזמן שהפנטיום, בזמנו, דישדש ב-60/66 MHz. למתעניינים, חלק ראשון מתוך כתבה מקיפה ביותר אודות הארכיטקטורה - The History of Alpha Processors: Facts and Comments מקור : X-Bit Labs

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Rhx,

שלום , יש לי סטיק אחד של 512 זכרון ואני רוצה לקנות עוד אחד אבל לא פה אני רוצה לקנות מארה"ב יש לי תקציב של 50 דולר התייעצתי עם חבר (נמרוד:<) הוא אמר לי שכדאי לקח תאת הזכרון הזה מה אתם אומרים ? http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820227037 ובמקום זה אני אוותר על הארד דיסק חדש 160GB ובעוד 50 דולר אני אקנה משהו אחר... מה אתם אומרים Ocz+A-data ?

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by wwll soldier,

אני רוצה לדעת איזה מבין 3 הלוחות שאני אומר שווה מבחינת ביצועים ומבחינת כסף, אני רוצה מין השוואה של ביצועים בינהם. אני לא עושה אוברקלוק וכאלה, המחשב למשחקים כבדים. asus a8n sli delux אני אשתמש רק בכרטיס מסך אחד, רציתי לדעת אם הוא שווה תכסף gigabyte GK8NU9 NFORCE ULTRA PCI E K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E אז איזה מבין שלושתם הכי משתלם למחיר שלו ומספיק טוב למשחקים.(שאר המחשב סוס) אם יש לכם דגם אחר שאתם חושבים שהוא מתאים אני אשמח להצעות בבקשה תעזרו, תודה מראש

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. אז ככה אני קונה A64 3000+ ליבת ה-Venice וזיכרון TwinMOS PC3200.. נעשה את זה מסודר, 1-2-3.. 1) יש לי כבר GeForce 3Ti200 ונבעה שאלה מאחד הת'רדים שבמקרה קראתי קודם לכן, השאלה היא האם בInfinity NF4 ULTRA של DFI יש כניסה של AGP או דווקא PCI-E? כי בת'רד הקודם דובר על לוח מבוסס הצ'יפסט המדובר של nVidia. 2) העניין הוא שמחיר SATA-II כלומר 300Mbps (אגב זה MBps או Mbps?) זהה ובמקרים מסוימים אפילו זול יותר מכוננים קשיחים בתקן SATA150.. זה פאקין מוזר כי אני מניח שזה יותר מהיר, ועוד יותר מוזר לי הוא היעדר של לוחות אם התומכים בזה.. לפחות באתרים של חנויות, PCH וכאלו. הסבר כלשהו? 3) אני תוהה לגבי משהו שראיתי באחד האתרים לגבי המעבד. ראיתי אותו עם סטפינג ספציפי שכנראה טוב יותר לאוברקלוק…

9. Started by yotam.m,

הלוח הנ"ל תומך RDRAM. בביוס של הלוח יש כותרת שנקראת extended options אבל אי אפשר להיכנס אליה. אני יודע שבלוחות של אינטל האוברקלוק מבוטל ובכלל לא קיים האם יש דרך להגיע לאפשרויות האלו ולפחות לגעת בהגדרות של הזכרונות? נ.ב בחוברת של הלוח בנושא הג'מפרים לא קיים שום דבר שמדברת על הגדרות מורחבות אבל ההגדרה הזאת קיימת וכמעט בטוח שיש דרך לפתוח אותה.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by cyberX,

כרגע יש לי E8400 עם כרטיס מסך 7770, וכרגע המעבד עושה לי צוואר בקבוק למשחקים שאני משחק, כל הזמן הוא על 100% וצריך להוריד רזולוציה ולהתפשר בהגדרות וכדומה ... אני רוצה לשדרג מעבד כדי שהמשחקים יפעלו חלק עם הגדרות גבוהות ושהמעבד לא יעשה צוואר בקבוק. השאלה היא, האם יש טעם לשדרג לQ9400 ? או שאני לא אראה יותר מדי הבדל?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. אחד האוברקלוקרים המפורסמים ביותר בעולם החליט לדחוף את מוצר הדגל החדש מבית AMD במיינסטרים הביתי אל קצה גבול היכולת באמצעות קירור אקזוטי לכתבה

12. Started by FlyHigh,

Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray - ₪1012 http://www.tms.co.il/product/12800 VS Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray - ₪904 http://www.tms.co.il/product/12799 האם שווה להשקיע עוד סכום בשביל מעבד 4670 ? שימו לב מן הסתם גם לGhz השוואה CPU-WORLD http://www.cpu-world.com/Compare/430/Intel_Core_i5_i5-4570_vs_Intel_Core_i5_i5-4670.html

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Guy950,

היי, לחבר שלי יש לוח אם msi X58 pro-E משולב יחד עם המעבד I7 920 הוותיק. אני לא בטוח מה קרה בדיוק אבל לפני כמה חודשים הוא התחיל לחוות מסכים כחולים בקצב היסטרי וכשהצלחתי לראות את הקודים על המסך הבנתי שמדובר בכונן הקשיח שלו והוא שידרג לSSD חדש וקשיח חדש והמסכים הכחולים נעלמו כליל. בדרך התגלה ששניים מחריצי הזיכרון שלו נשרפו, כנראה מקצר, והם פשוט לא עובדים. אם שמים בהם סטיקים אז לא קורה כלום, המחשב פשוט לא קורא אותם. עכשיו לכבוד GTA הוא רוצה לשדרג את הזיכרון, ולא מוכרים יותר שלשות, אז אמרתי לו להעיף את הזיכרון שלו ולקנות שלושה סטיקים של 4GB ככה שיהיה לו 12GB וזה מעל ומעבר לשימושים שלו. כמובן שהוא לא הקשיב לי והלך וקנה 2 חבילות של של 2x4GB, כי נשארו לו ארבעה חריצים שעובדים. אז…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  14. שלום. אני מחפש לוח שתומך גם ב- AGP וגם ב PCI-E. יש לי מחשב ואני רוצה לקחת ממנו כמה חלקים, כמו הארד דיסק 80, ואת הכרטיס מסך שלי 9600XT, ולהרכיב על מחשב חדש, ובעתיד לקנות כרטיס מתקדם יותר של PCI-E. השאלה היא האם הלוחות האלה טובים? איזה חברות מייצרות לוחות כאלה? (אני יודע על ASROCK ,יש עוד חברות? כי אני לא בטוח שהחברה הזו טובה...). תודה ושבת שלום לכולם.

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by kobra12,

שלום לכולם. אני מחפש לוח אם תומך SLI מלא, המפרט הוא: Intel q6600 2X EVGA 8800gt 1GB 4G RAM תקציב של עד 1000 שקל, אוברקלוק לא ממש חשוב תודה לעוזרים!

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by matanya,

קשה לי להכריע בין המעבד E5504 2GH 4MB CACH 4.8GT לבין E5520 2.2GH 8MB CACHE 5.8GT שניהם מהסדרה החדשה. (על השרת יהיה 16G זכרון. אמנם שכמדומה לי, מהירות GT מתייחסת לקטע זכרון קטן המשתייך לליבה אחת, אליה המעבד יכול לפנות ללא תלות במעבדים האחרים. איני יודע מה גודל הזכרון הזה וכיצד זה נקבע) השאלה האם לשרת SQL יש משמעות להבדלים האלו, או שזה חשוב בעיקר לשרתי עיבוד מדיה? מעניין כי במעבדי I7 אינטל סיפקה 6.4GT וקאש של 8MB , מה ההגיון לתת ל XEON פחות.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום לכווווווווווווולם ! השאלה העיקרית שנשאלת פה היא האם באמת איי אמ די מציגה ביצועים טובים יותר והמעבדים שלה עמידים יותר ובכל זאת זולים יותר מפנטיום או שזה פשוט שהעם רוצה שינוי !!! ועובד לאיי אמ די.... האם פנטיום עיבדה את כוחה ?!@ אם כן מתי זה קרה !? שלכם lir@n האיש שלא הכי מאמין באיי אמ די :-[

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by edi,

מה עדיף P-|| 233 או CELERON 333 ?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. המטרה העיקרית שלו היא OC. לא צריך RAID, עדיף שיהיה USB 2.0 אם לא אז לא נורא. אני לא צריך תמיכה במעבדי 533 ועדיף שהלוח לא יעבור את ה900, 1000ש"ח מקסימום. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. טוב לסכם באמת באופן מלא ונרחב. היום לאחר מספר שיחות לא מבוטל עם כמה וכמה גורמים שאני מכיר בחברות שונות בעולם הגעתי למסכנה אחת שתסכם הכל . אם לפני כמה זמן אנשים שרצו קנו כריס מסך בחנות א ולוח אם בחנות ב היו מרוצים , אין זה המצב היום ! לא ניתן להתיחס בזילזול או בעיורות לבעיית התאימות של חלק\כל כרטיסי G4 MX AND TI לחלק\כל לוחות האם המבוססים KT333 אן KT266A (למרות שזה הרבה יותר נדיר). אני ממליץ בחום לקנות את הרכיבים הנ"ל באותה חנות כך שאם תיוצר בעיה מסוימת יחליפו לכם את הרכיב. אם תקנו בשתי חניות יכול להיוצר מצב שכל חנות "תאשים" את הרכיב של החנות השניה. מצד שני אם תקבלו הבטחה שהחומרה תתאים לכם (לחומרה הקימת ) אז אין חשש. שורה תחתונה - בעית האי תאימות קימת בכל הלוחות ללא אפשרות…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by 1nstall,

היי אני עומד לשדרג את המחשב שלי ואני אני תריך לשדרג את הזיכרונות שלי. אני יקנה 1G אבל לא יוד איזה. אני אולי יעשה אוברקלוק בינוני. ( אני בסוף לא עושה אובר-קלוק) ושמתי גם שטוב שיהיה על הזכרונות ECC אהה ואני קונה רק מNEWEGG WWW.NEWEGG.COM ואני יכול לקנות עד 400 דולר$$$$ איזה זיכרונות אתם ממליצים לי???

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by Shmoolik,

מה עדיף לקנות ? 256MB PC133 Infineon CL2 256MB PC133 Viking שניהם עולים 250 שקל. ?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by blackcoma,

מה עדיף לקנות ? לוח אם של MSI http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3097 או לוח אם של Gigabyte ? http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=2767&catcode=162 למעבד AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor הנטייה שלי כרגע היא ל - MSI כי יש להם יותר יציאות USB וגם 3 שנות אחריות, מה אתם אומרים ?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. אני קונה לוח אם חדש ASROCK Z77 Fatality http://www.asrock.cn/mb/overview.asp?Model=Fatal1ty%20Z77%20Professional עם מעבד I7 3770K. האם אני יכול להשתמש בזכרונות הישנים שלי? OCZ OCZ3RPR1866LV6GK 8-8-8-28 (3x2048)MB 1866MHz DDR3 Reaper Triple Channel Memory set יש לי 3 סטיקים של 2 ג'יגה כל אחד והלוח החדש הוא לא triple channel אם אני ישים את שלושתם הם יעבדו כ- single channel עד כמה זה קריטי?? אגב הם 1.65V ול-Sandy Bridge ממליצים 1.5V צריך את המלצתכם, לקנות זכרונות חדשים?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אני מחפש לוח אם P45 שיתן ביצועי OC טובים ובמחיר שלא יעלה על 600 שקל. מצאתי את זה כבר: http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=3882 השאלה האם יש טובים יותר... אני אשמח לקבל גם תשובות כמו: לא, אין.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.