מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
הי שאלה למומחים... יש לי לוח GA-M68MT-S2 שתומך ב DDR3 עד 1066 .. יש לי זיכרונות DDR3 1333 האם זה יעבוד ביחד ? הלוח תומך 1333 רק באוברכלוקינג לפי מה שהבנתי ולא הייתי רוצה לעשות לזה אובר קלוקינג ,אלא פשוט לשלב אותם...אפשרי ואם כן זה מוריד מביצועי המערכת או זניח לגמרי?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מתלבט בקשר לרכישת הלוח. האם בAXTU בתוכנת המוניטורינג קיים LOG FILE שמתריע ומתעד תוצאות חריגות כגון נפילות מתח רגעיות וכיוב'?
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
אני מרכיב עכשיו מפרט על בסיס I5 2500K. בהתחלה התכוונתי לקחת Asus P8P67-B3 Pro, אבל מצאתי בפורומים הרבה מאוד תלונות על issues שונים. האם מדובר בתופעה? חשובה לי אמינות, יהיה OC עם קירור אוויר (Noctua NH-D14), יש לי הרבה מתקני USB ו-SATA. בחיפוש אלטרנטיבה שמתי לב ל-Asrock P67 Extreme6, כל התגובות שמצאתי, הן מצוינות. איך הלוח הזה ביחס לאחרים שהזכרתי? בינתיים ראיתי שהיגיעה Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3, אולי כדאי לעבור ל-Z68? כול הלוחות נכנסות לתקציב (1000 +/- ש"ח).
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. אני זקוק לפלטפורמה למטרות תכנות כבד עם ריבוי משימות,(וכמובן גם השימושים הרגילים: גלישה באינטרנט וצפייה בסרטי HD ). יש צורך בקימפול קטעי קוד גדולים. נעשה שימוש בו זמנית בשרת MYSQL ובשרת TOMCAT. סביבת העבודה היא Eclipse. לפעמים יש צורך להריץ כמה עותקים של שרת TOMCAT בו זמנית. דרישות החמורה עבור כל אלה יחד זה לפחות 2GB זכרון, עדיף 4, וכן מעבד מרובה ליבות. על pentium e5700 זה עובד בסדר רוב הזמן, אבל אני רוצה פלטפורמה חזקה שתספיק לי להרבה זמן. לא מתוכנן OC. השדרוג היחיד שמתוכנן לעתיד הוא הוספת זכרון. אין צורך ב-USB3. חשבתי ללכת על הפלטפורמה הבאה (ב-KSP): Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 2x2GB G.Skill NQ Edition Dual Channel H67M-D2-B3 s1155 Core i3/i5/i7, …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, רציתי לברר איך המעבד Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray GIGABYTE H67MA-UD2H-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI, DP והלוח אם הזה?לשימוש ביתי אופיס,קצת משחקים?
-
- 1 תגובה
- 540 צפיות
-
-
אני בונה מערכת HTPC ממחשב ישן שהתקלקל. אני מתכן להתקין זיכרון של 2GB DDR3 כל שהוא. האם זה מספיק לניגון סרטים ב- FHD? הערה: אני הולך להריץ את הסרטים על הכרטיס.מסך המובנה של הלוח, אם זה משנה משהוא לגבי הזיכרון שנחוץ. אני קונה את הלוח אם מהחנות TMS ככה שהזיכרון חייב להיות מהם! איך הזיכרון הזה למשל: http://tms.co.il/product/7901 התקציב שלי מאוד קטן וכמה שיותר זול עדיף. שאלה נוספת: יש לי 1GB DDR2, האם אפשר להתקין זיכרון מסוג DDR2 על סלוט של DDR3?
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש שאני לא מתכנן לבצע לו OC אבל חשבתי בערך עוד 3 שנים שהמחשב יהיה חלש להתנסות בOC אז השאלה שלי היא אם זה ממש בלתי אפשרי לעשות OC למעבד ללא סיומתK וערכת שבבים H61 (אני מתכוון לOC קטן מאוד משהו בסביבות 300MHZ) אפשרי ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בימים האלה כשמחירי הזכרונות באמת נמוכים, אתה אומר לעצמך למה שלא אפנק תמחשב בעוד 4GB זכרון השאלה האם יש משהו שבאמת צורך כל כך הרבה זכרון? שווה לשים עוד 250~ שקל בערך ולקנות 4GB ואז סה"כ יהיה 8GB מיותר או לא?
-
- 17 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום רב לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב שעיקר תפקידו יהיה לשימוש בתוכנות פשוטות כמו אופיס,סרטים וכ'ו וכמובן שימוש באינטרנט. לאחר סיקור שוק קטן בחברות המחשבים השונות יצאתי מבולבל מאוד. יש המון סוגי לוחות אם במחירים זהים אך אני לא יודע להבדיל מי מבינהם טוב יותר? בנוסף יש המון סוגי מעבדים תחת אותה סדרה וגם שם קשה מאוד להבין מה כדאי, לדוגמה בסדרת מעבדים של אינטל i7 יש המון סוגים איך אני יודע מה לבחור? אני אשמח להיעזר בכם ולקבל מדריך קצר איך אני יודע להבדיל בין לוחות האם והמעבדים השונים. תודה רבה. אסף
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה עוד מעט אני משיג את המעבד I7 2600K ויש לי חבר שעובד בחנות מחשבים ושאלתי אותו אם אני יכול לבחור איזה מעבד לקחת מהמבחר שיש לו בחנות עכשיו ככה שמעתי שיש דבר כזה נקרא "שבוע ייצור" ככה שהשבוע ייצור טוב ככה אני יוכל לקבל תוצאה טובה בOC וכמובן בפחות VOLTAGE..ראיתי איזה מדריך באתר אחר שאפשר לזהות שבוע ייצור דרך הBATCH CODE שמופיע על הקופסא.. אז השאלה שלי כזאת איך אני מבחין איזה שבוע ייצור הוא באמת טוב??איך זה הולך בידיוק?למה אני לא רוצה להדפק עם מעבד דפוק תודה ויום טוב זה ממש חשוב לי!
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
ברשותי E6600 2.4GHZ שיושב על ASUS P5B לפני כחודש המחשב התחיל לעורר כל מיני תקלות שבסופו של דבר גרם לי לחפש ולמצוא על באג שיש ללחום אם הנ"ל עם הזיכרון שעובד בDUAL הוצאתי כרטיס אחד של G.Skill CL4 1GB הבעיה נפתרה אבל המחשב כרגע עובד על 1 ג'יגה זיכרון שמגביל אותי מאוד. לסיכום ברצוני להוסיף זיכרון השאלה מה אפשר לעשות לגבי הבעיה שפירטתי למעלה. תודה מראש, אריאל
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני בונה מחדש מחשב שהתקלקל לי. בגדול יש לי הכל חוץ מלוח אם. המחשב הולך להיות מחשב שיחובר לטלוויזיה בסלון כ- HTPC, החיבור יהיה דרך HDMI. יש לי מעבד INTEL PENTIUM D הישן המתאים לסוקט 775. נתקלתי בלוח אם הזה: http://www.grandadvance.co.il/?g=products&a=view&pid=16788 הוא עולה 280 ש"ח ויש בו יציאת HDMI וכן SPDIF שבה אני אולי ישתמש בעתיד לסאונד. העניין הוא שאני לא בטוח האם הכ.מסך המובנה בלוח זה יספיק כדי להריץ סרטים ב FULL HD?? מדובר על ציפסט G43 מה דעתכם יש לו יכולת להריץ סרטים ב- 1080P בלי בעייה? ושאלה אולי יותר קודמת: האם יכולה להיות בעיה למעבד PENTIUM D להריץ סרטים ב FULL HD? בכל זאת הוא כפול ליבה! לפי מה שאני זוכר יצא לי להריץ במחשב לפני שהוא התקלקל סרטים ב- HD ל…
-
- 35 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפי הפוסט הזה: http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2159674 ניתן להשתכנע שצריך ללכת על הגירסא של ה-PRO אני לא מצאתי עוד דיונים בקשר לעניין הזה לכן אני פותח כאן דיון חדש כדי לשמוע את הדעות שלכם האם יש סיבה אמיתית ללכת על הגירסא של ה-PRO שעולה קצת יותר. (אין תכנון ל-SLI / CF, אוברקלוק בינוני+ מתוכנן לעתיד הרחוק) ושאלה נוספת היא האם עדיף ללכת על GA-P67A-UD3-B3 או על מה שנאמר לעיל? מכמה פוסטים שקראתי באינטרנט הרבה המליצו דווקא על ה-ASUS בעיקר בגלל ה-BIOS שהרבה יותר מגוון ונוח. הולך לשבת על זה כרטיס מסך GIGABYTE GTX 560 Ti ומעבד i5 2500k 3.3ghz בתוך מארז CM690 II ADVANCED דעתכם?
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות זכרון DDR3 1600 2*2 GB אין לי דרישות מיוחדות לזיכרון, אני גם לא מתכוון לבצעה OC בעתיד הקרוב חשבתי על kingston hyper X Blu Dual channel cl9-9-9-27 שעלותו 295 ש"ח הזכרון נועד לעבוד עם i5 2500k של אינטל ולוח אם של Asus p8p67/p8h67 או לוח מקביל לזה של Gigabyte האם הזכרון הזה מתאים לי, או שאולי יש זכרון טוב יותר במחיר דומה?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני לא בטוח איזה לוח אם אני צריך עבור i5 2500k שאני קונה אני מתלבט בין Asus ל Gigabyte אני לא מתכוון לבצע OC (לפחות לא בזמן הקרוב), גם לא שימוש ביותר מ HD אחד. כרטיס מסך רגיל אחד כעקרון המחשב לשימוש משולב, קצת משחקים, קצת עבודה, קצת סרטים ומוזיקה על איזה לוח אתם ממליצים? כנרא שגם אין לי צורך בלוח Pro, אבל בהחלט אני מעדיף לוח אמין כמה שיותר. נ.ב. מה המשמעות ליציעת HDMI, האם היא עדיפה על היציאה הסטנדרטית?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לא חומרה בלוח ( זה שיהיה חריץ PCI -3.0 וזכרונות מהירים לא רלוונטי אלי ), הכוונה לעיבוד וידאו , משחקים שפות מעבד ,עיבוד אינפורמציה ע"י המעבד למי שמבין ( לדוגמא ב- AMD יהיה בבולדוזר שפת מעבד חדשה SSE5 שיתן שיפור בוידאו )
-
- 7 תגובות
- 885 צפיות
-
-
שלום לכם, יש לי לוח H67 של ASUS (לפני התיקון), ויש לי במחשב שני כוננים. אחד מחובר ל-SATA 3 ואחר ל-SATA 2. עכשיו בביוס שני מוגדרים ורואים אותם, אבל אי אפשר לבחור בוט דרך ה-HDD שנמצא ב-SATA 2. מה אפשר לעשות בנידון?
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
P67A-UD3 זה הלוח שלי , קניתי את המחשב לפני כחודשיים וחצי בערך .. האם ניתן ללכת לחנות ולקבל את הגרסה המתקונת של הלוח ? ( KSP)
-
- 2 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום רב, כרגע ברשותי מעבד בעל 2 ליבות בלבד E8400. מזה זמן רב שאני מחכה להזדמנות לשדרג למרובע ליבות, לצורך תוספת כח בעיבוד ודחיסת וידאו, עריכת תמונות בפוטושופ ומשחקים המשתמשים במרובע ליבות (GTA IV למשל). אתמול שכן קרוב סיפר על הזדמנות שנפלה לידיו כששדרג לחברה מסויימת את המחשבים ויכול לסדר לי את המעבד Q9400 במחיר של 500 ש"ח (משומש כמובן, אך לא עבר OC או התחממות). בדקתי ונראה שהמחיר הזול ביותר ב- ZAP הוא 860 ש"ח. בדקתי גם כאן, במכירות יד-שניה, ונראה שמוכרים מעבד חזק יותר, Q9550, במחיר של 600 ש"ח. לפי השוואה באתר אינטל נראה של- Q9550 יש דבר שנקרא FSB Parity, מה שאין ל- Q9400, הבנתי שזה חוסך בדיקת שגיאות לצ'יפסט של הלוח (אנא תקנו אותי אם אני טועה). מצד שני ל- Q9400 יש דבר שנקר…
-
- 4 תגובות
- 856 צפיות
-
-
האם קיים סיכון כשהמעבד הנ"ל עובד על מתח 1.525 (ביוס) ? (טמפ' במאמץ 72-75 OCCT) המחשב לא עובד 24/7 . תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , ברשותי לוח אם של אסוס מדגם : P5GC-MX כרגע מותקנים לי 2 סטיקים של DDR2 667 ונפח 1GB , אני רוצה לשדרג ל 2 סטיקים של GB2 , משום מה הסטיקים של מהירות 800 יותר זולים מהסטיקים של 667 , לפי מה שאני יודע לא צריכה להיות בעיה להתקין 2 סטיקים של 800 גם אם הלוח אם שלי לא תומך במהירות הזו (למרות שנראה לי שהוא כן תומך) , האם אני צודק? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 528 צפיות
-
-
שלום חברים. אני מתלבט בין 2 לוחות אם שסך הכל שניהם מתאימים לצרכים שלי ושניהם עולים כמעט אותו דבר (סביבות ה-500 ש"ח). בשניהם יציאות מובנות למסך כי אני לא קונה כרטיס מסך חיצוני. ASRock H67M-GE GIGABYTE GA-HA65M-UD3H-B3 הדברים הבולטים ששמתי לב אליהם: ל-ASRock יש eSata ו-5 חיבורי Sata לעומת הג'יגהבייט שלו יש 6 Sata. ל-ASRock יציאה אופטית מובנית. לג'יגהבייט אין, אבל יש לו חיבור על הלוח שאמור להתאים ל-Bracket שאפשר לקנות (אני עוד לא בטוח אם זה מתאים, זה בבירורים. אם מישהו מכיר את זה אני אשמח לתגובה גם על זה). ה-ASRock הוא עם צ'יפסט H67, הג'יגהבייט עם H61. תודה מראש לכולם.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כותרת מאוד חשוב כמה שיותר מהר בבקשה ואיזה לוח עדיף ה c43 או לוח של גיגאבייט ה p67 ud3
-
- 2 תגובות
- 732 צפיות
-
-
היי, מה זה Pin 1? אמרו לי שיש pin 1 בלוח אם, איך אני יודע איפה זה Pin 1 בלוח האם, אם לא רשום? ומה זה בעצם Pin 1?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש הבדל משמעותי בין שני המעבדים ברמת החישובים?? והאם גם לגיימינג כבד ברזולולוצית 1080P יהיה הבדל?? איזה יתרונות קריטיים יש ל-2500 על ה-2100 ואיך זה מתבטא בפועל??
-
- 27 תגובות
- 4.1k צפיות
-