עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by david2k,

יש איזה הגדרות ביוס ממולצים ? ועוד משהו סתם נכנסתי לביוס מקודם לא שיניתי כלום רציתי לבדוק תטורבו בוססט עכשיו מצאתי משהו כזה Intel Turbo boost tech נכנסתי לזה וראיתי 3 מצבים 1. AUTO שזה היה המצב שלו. 2. enabled והיה רשום בצד [MENU] שזה אומר שכל הליבות יעבדו בצורה הכי מהירה משהו כזה 3.disable לא כלכך הבנתי תפירוש שלו בצד[MENU] להשאיר את זה כמו שזה או לעשות את אחד מ2 מצבים שאמרתי? עוד דבר יש דרך בביוס להעלות תמהירות מאורר של הכרטיס מסך?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by gal,

המפרט שלי למטה.השאלה האם יש טעם לשדרג למערכת I5 או שזה מיותר?! האם יורגשו הבדלי ביצועים? תכלס המערכת שלי עובדת יפה לא טייסת אבל יפה. ואם כן אז איזה המלצה הייתם נותנים למעבד+לוח+זכרון (4 גיגה לפחות!).מבחינת תקציב כרגע קשה לי להגיד כי זה משהו מתוכנן ליום ההולדת שלי הקרב ובא ואין לי מושג כמה כסף אני אוכל להרשות לעצמי.העניין הוא לדעת סדר גודל של מערכת נורמלית של I5 תודה לכולם

• 3 תגובות
    • 673 צפיות
  3. Started by RONG23,

שלום לכולם אשמח לעזרה בנושא שלדעתי צץ אצל כל אחד מאיתנו האם לשדרג לדור נוכחי או "לסחוב" עוד כמה שנים עם שידרוגים קטנים? כמו כ"מ ,ספק כוח ומעבד? ז"א האם לשדרג למעבד משומש quad q9550 9300 9400 עד כמה שהלוח נותן או לעלות לi5-7? להלן המפרט הנוכחי intel core 2 duo E7300 לוח msi p6ng neo digital kingstone 4 gb ddr2 800 mhz sapphire 6790 נקנה חדש ועדיין לא הורכב) הנוכחי ati hd4600 1 gb 2 wd hd ezcool 500w -ישודרג לenermax או seasonic 620'W המחשב מיועד גם למשחקים מידי פעם לרבות battlefield או cod למיניהם אשמח להצעות ותשובות תודה מראש רון

• 2 תגובות
    • 663 צפיות
  4. שוב כתבי HWZONE לא מראים מקצועיות לצערי הרב. ראו כאן: http://hwzone.co.il/news/135551 א. SuperPi היא תכנית ארכאית, עובדת על ליבה אחת בלבד, משתמשת בקופרוססור i387 שמזמן עבר וחלף מן העולם. הוראות אלה נשמרו כדי לתמוך לאחור בתוכניות שעדיין משתמשות בסט הפקודות הנ"ל. AMD ממשת אותן ע"י אמולציה. בבולדוזר תהיה יחידת נקודה צפה משוכללת ביותר, עובדת ב256 ביטים, עם ביצועים מצויינים ומה אתם בוחרים להראות.... סופר פאי שנשאר פופולרי רק בזכות היותם של מעבדי אינטל עדיפים ספציפית איתו. כשלעצמו המבחן הזה לא מייצג שום עומס עבודה טיפוסי - הוא אלגוריתם מיושן ולא יעיל, הוא מקומפל לסט הוראות שעבר מן העולם. שנית לעניין הליבות. זה לא שמונה של בולדוזר לעמות 4 של i7 אלא שמונה ת'רדים של אינטל לעומת 8 …

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. אחרי שהבנתי של אין לי ממש הצדקה להשקיע בסדרה Z (תודות לחברי הפורום 8) ) עברתי לבדוק את הקיצוניות השנייה - הלוח הכי זול שיאפשר לי לשים את הציוד הנ"ל בתוספת כרטיס קול PCI שיש לי כבר ולכן חייבים סלוט אחד פנוי אחרי כ. מסך שתופס 2 סלוטים. ממה שהסתכלתי אפשר להשיג אותו ב 250-280 ש"ח (במקום כ 600-550 של סדרה Z), וזה מאשר לי לעלות רמה בכרטיס המסך. האם למישהו יש נסיון עם הלוח הנ"ל או הצעות חלופיות ברמת מחיר זו? סיבה אחרת למה לא מומלץ כזה לוח? לא מצאתי עליו ביקורות וגם החברה-ביוסטאר- לא מפורסמת (לפחות בארץ) למרות שנדמה לי שהיא קיימת כבר שנים רבות בתחום. אין לי עניין ב OC, גם לא של כ. המסך או הזכרונות. כרגע אין לי צורך ב SATA3 או USB 3, יש שם סלוט PCI-X X1 שיאפשר הרחבה אם וכאשר אני א…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום לכולם! תהיתי מה ההבדל בין שניהם? אמרו לי שיש ליבות ופיזיות ולוגיות, ולא כל כך הבנתי איך זה בא לידי ביטוי בביצועים, או מה הכוונה בליבה לוגית, והאם ל-i5 יש 4 ליבות, או 2. אני אישית קניתי את המעבד שלי בשלהי 2008, כאשר הייתי תמים, והלכתי על מעבד 2 ליבות במקום 4.

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  7. שלום, שמתי לב שהזכרונות שלי מוגדרים בביוס על 1333MHz במקום על 1600MHz שזה התדר שבו הם מוגדרים לעבוד, בנוסף לתזמונים שונים מהמלצת היצרן. קראתי בעיון רב את החוברת של לוח האם שלי ולא מצאתי איך אני יכול להגדיר פרופיל XMP. המפרט שלי בצד.

• 7 תגובות
    • 719 צפיות
  8. על אף שאפשרות ה-Cool'n'Quiet מופעלת בביוס תדר המעבד לא יורד כאשר העומס עליו נמוך. מה הבעיה?

• 2 תגובות
    • 607 צפיות
  9. שלום, אני מחפש לוח אם פשוט ביותר למחשב המשרדי שלי, ומתלבט האם ישנה עדיפות ל- Asus לעומת Gigabyte? ההתלבטות נובעת מהסיבה שהלוח הקודם שלי תוצרת Gigabyte (שדווקא היה לוח בינוני מבחינת המחיר) שבק חיים אחרי 5 שנים, והקבלים שלו התנפחו. האם סביר שדבר כזה יקרה אחרי 5 שנים, ואין זה מעיד על איכות ירודה של חברת Gigabyte? תודה!

• 3 תגובות
    • 669 צפיות
  10. Started by psychuil,

הלוח שלי מניאק קטן, כנראה שהלך איזה חיישן טמפרטורה. היות והמעבד כבר זקן, אין טעם להחליף רק את הלוח ואז להביא שילוש חדש עוד שנה. אז אני מחפש שילוש חדש. הבנתי שכרגע המעבד הכי רציני בשוק השפוי יחסית הוא ה2600K, האם יתאפשר לשלב אותו עם לוח ו12 ג'יגה זכרון בלי לעבור את ה2000? אם לא, האם ניתן עד 2500? אני לא חושב שאני צריך לוח אקסטרים, אבל עושה רושם שאני צריך אחד עם south bridge עמיד במיוחד לחום, היות ותהיה מעליו מפלצת אש-שאול. לא מתוכנן OC בעתיד, כי למדתי שזה מיותר (: כמו כן, אני צריך כרטיס קול על הלוח, ואין צורך בכרטיס מסך.

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by below_z,

אני מתכוון לקנות מחשב חדש המבוסס i5 2500K GTX570 או HD6850 CF דיון http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=504896.0 ואני קצת מתקשה בבחירת לוח אם. אני מעוניין בלוח אם שיאפשר OC לאזור ה4.5 וגם OC לכרטיס מסך בעתיד פונקצית ה הVURTU היא משהו שהייתי רוצה אך לא על חשבון יכולות OC. התקציב על 900 שח אבל מעדיף לחסוך. כנראה שהמחשב יקנה ב TMS וחשבתי על הלוח הזה http://tms.co.il/product/10247 מה דעתכם? יש לוח עדיף? לוח בלי VIRTU ויותר זול?

• 9 תגובות
    • 942 צפיות
  12. שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש עוד החודש, סביב מעבד 2400, לצורכי משחקים בעיקר אך גם לעריכת סרטים ביתיים ב HD (פינקל 11) והמרת סרטי HD MKV לקובץ שיוכל לרוץ חלק על מחשב eeePC 1005P. אין לי עניין ב OC (לא מתנגד לאפשרות אבל לא באמת מתכנן על זה) חוץ מהרצון בסדרה Z עבור צ'יפ האינטגרציה בין כ.מסך לזה של המעבד אני זקוק רק ל PCI אחד עבור כרטיס קול (X-Fi Gamer) ושיתמוך ב USB3 ו SATA3 . יספיקו לי 2 חריצי זיכרון - לא מתכוון לשדרג את המערכת ומעוניין שהיא תסחוב לשלוש שנים הבאות (לפחות) ההתלבטות שלי היא תוספת המחיר המשמעותית, כ 250 ש"ח , עבור לוח-אם הכי פשוט מסדרה Z ביחס סדרה H61 שדי מספיקה מכל שאר הבחינות. המסך הוא 21.5' ככה שלא יזיק לי עוד כח עיבוד לרזולוציות גבוהות. 1. כמה משמע…

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  13. שלום. נאמר רבות בפורום שלמהירות הזכרון יש השפעה מעטה (אם בכלל) על ביצועי המערכת. הבוקר נתקלתי בכתבה הבאה - שמתייחסת אמנם ל APU החדש של AMD, אבל מעלה את השאלה ביתר שאת. הנה: http://gigabytedaily.blogspot.com/2011/07/using-high-performance-ram-with-amd.html

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  14. אהלן אנשים אני רוצה לשדרג את הזכרון שלי אני רוצה להרחיב אותו ל 2GB..כרגע יש 512MB כמו שאתם רואים..: http://imageshack.us/photo/my-images/52/24380733.png/ מה השם המלא של הזכרון אותו אני צריך לקנות? ואם אפשר קישור אליו זה מאוד יעזור.. הלוח אם שלי זה Gigabyte G31M-ES2L v2

• 6 תגובות
    • 707 צפיות
  15. שלום בקרוב ברצוני לרכוש מחשב חדש. אחד מהשימושים העיקריים שלו יהיה הרצת ESXI עם מספר מכונות וירטואליות (הוא בכלל יכול לרוץ על מעבדים כאלו?) . רציתי לדעת מה לעזאזל אומר שמעבד תומך בויטואליזציה? האם תמיכה בHYPERV יותר טובה? איזה דגמים תומכים מאינטל וAMD? כמה זכרון רצוי? הולך לרוץ על הESX מכונת לינוקס מכונת לינוקס סימולטור נטאפ WIN2008 DC+EXCHANGE WIN2008 DC+EXCHANGE (פעמיים). MSSQL2008 WIN XP בנוסף אני הולך לייצר דואל בוט, כך שגם תיהיה מערכת הפעלה WIN7 נפרדת מESX.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by avishe,

שלום! נתחיל בזה שאני קצת בור. אני מנסה להרכיב מפרט גיימינג מיד-היי ריינג' בקייס קומפקטי, והבנתי בנתיים שיש 3 סוגים של לוחות אם - ATX Micro ATX mini ITX לפי הגודל. בנתיים, שמתי לב שיש מארזי mini ITX כמו ה-SilverStone SG05 שיכולים לאכלס כרטיס מסך דיי משמעותי של 9 אינץ'. זה שימושי בכלל? יכול לצאת מסוג לוחות האם האלה מחשב גיימינג? תודה!

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  17. שלום רב, אחותי רכשה מחשב לפני כשנה מספק מסויים שהיה קיים במשך הרבה שנים, אולם בחודשים האחרונים סגר את הפעילות שלו. לעיניינו - המעבד של המחשב שבק חיים - המעבד הוא מעבד אינטל Q9500 - Core 2 Quad 2.83GHZ/6M/1333/85A השאלה היא - האם יש טעם לנסות להשיג מאינטל החלפת מעבד? הלכתי לKSP ושאלתי אם יש להם כזה - וענו שהוא ישן והחלפת מעבד דורשת גם החלפת זיכרון, לוח אם - טענה די מוזרה לדעתי.. האם אין מעבדים שיוכלו להתאים?? אודה לעזרה בנושא, תודה רבה על הסבלנות בקריאת פוסט זה. תוספת ששכחתי להוסיף - בדקתי את המחשב בעבודה שלי - יש לנו טכנאי מחשבים - הוא בדק את המחשב ועלה על המעבד - ניסינו לשים מעבד אחר ואזי המחשב הצליח לעלות. כאשר פתחנו את המחשב התברר שאיזה חוט מחשב נתקע במאוורר של המעבד …

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by rost1k,

מזה המעבדים האלה ? O_O הם יותר טובים מהPHENOM 2?

19. Started by idofr,

הי, לפני כמה חודשים שאלתי פה אנשים מה הם חושבים הכדאיות של להוסיף עוד 2 גיגה ראם ל2 הקיימים בלפטופ הנחמד והיפה שלי (כמובן שהוספתי מפרט והכל). בכל מיקרה התגובות היו שאין לי מה לעשות עם זה וחבל על הכסף שלי. היום נשברתי, הלכתי ועשיתי את הקנייה, אני חייב להגיד שגם כרגע שאני עדיין עם ווונידוס 32 ביט (מחר אני יפרמט ל64) ההבדל מורגש משמעותית. הבדל משמעותי בעליה ובכיבוי והבדל מכובד ביותר בעבודה שוטפת. תגובתי לכן, לכל אותם אנשים שבד"כ מגיבים על שאלות כאלה בביטול שאני קיבלתי היא פשוט מאוד אל תרוצו לשלול, גם אם המחשב בעבודה שוטפת לא צריך את כ-ל הזכרון שיש לו, יכול מאוד להיות שעדיין יש מקום להוספת זיכרון. ובכל מיקרה תודה רבה על ההמלצות והדעות שהבעתם בזמנו, גם עם לא נכונות עדיף משהו מ…

• 1 תגובה
    • 533 צפיות
  20. הדיון כאן כבר לא פעיל, אבל אולי יש סיכוי שהאשכול יקפץ למעלה ולכן אכתוב: לאחר לימוד של כמה שבועות (ומשחקים עם OC והמעבד - בעיקר תודות ל about:blank), מצאתי שאני יכול להוריד את ה Voltage של המעבד שלי )(X4 840), מתחת ל default. מברירת מחדל של 1.925 ל 1.248 [ואולי אף יותר, זה ממש בבדיקה עכשיו]. בעקבות כך, יש לשאול את השאלה שעולה: כאשר משנים את המתחים ידנית ב BIOS, אוטומאטית מפסיקה לפעול תכונת ה Cool n Quite [כך לפחות מתרחש אצלי - לוח אם של ASUS, ויכול שבלוחות אחרים זה לא כך?]. עכשיו נוצר מצב שבו המתח של המעבד הורד ידנית על ידי [וזה שינוי מבורך - הטמפרורות ירדו גם הן], אבל בו בעת, cool n quite בוטל כליל. האם עדיף לחזור ל default settings? יכול להיות שאין תשובה לשאלה הזאת. …

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום לכולם ;D האם מישהו יודע היכן ניתן לאתר צב"ד כנ"ל ו/או האם ניתן להסתייע במתאם PCI to PCIe לשימוש בצב"ד (קיים) בממשק PCI במערכת PCIe-only ? בתודה ג'ו נ.ב. : השאילתא צצה בעקבות הרכבת מערכת ה-Sandy Bridge החדשה שלי - שאיננה כוללת תושבות PCI כלשהן (מערכת שלמרבה השמחה איננה זקוקה לצב"ד כנ"ל ;D ). נ.ב. II : מתאם PCI to PCIe לדוגמה (מבוסס PLX 8112) :

• 0 תגובות
    • 736 צפיות
  22. יש לי מחשב נייח עם 256MB זיכרון , אני הוספתי לו עוד 256MB זיכרון. הבעיה היא שאני מסתכלת בהגדרות המחשב אני רואה שיש לי 256MB זיכרון במקום 512MB. איך אני מעדכנת את התוספת הזיכרון ששמתי ? יש מצב שצריך לשנות משהו בביוס ? יש לי ביוס PHOENIX award מה עושים ? תודה

• 2 תגובות
    • 932 צפיות
  23. Started by Ev,

אני בונה מחשב עם המעבד I7-2600K ויש לי הנחה על לוחות אם של INTEL אשמח לשמוע יתרונות/חסרונות של לוחות אם מתוצרת INTEL לאומת אחרים. בפרט מתעניין בלוחות DP67GB, DZ68DB, DH67BL, DH67GD ובאותה השאלה, מה בכלל ההבדל בין הלוחות הללו (לא התעצלתי! פשוט ממה שמצאתי לא הבנתי הרבה http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=50095,55744,50244)

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום. אני מנסה להבין על מה מצביע ערך ה AUX בתוכנה AIDA64 תודה!

• 3 תגובות
    • 915 צפיות
  25. דבר ראשון, מצאתי פתרון לבעיה, לא היה קל למצוא אותו ולכן אני משתפף אותו פה למקרה שלעוד מישהו יש את הבעיה הזאת. הבעיה מתאפיינת שכאשר יש מאוורר עם יכולת PWM מחובר ללוח אם וה-PWM מאופשר בביוס, יש צליל בתדר גבוה בוקע מהלוח אם. הבעיה נגרמת לפי מקורות שונים מתדר מעגל ה-PWM. בעזרת התוכנה Speed Fan ניתן לשנות את התדר של המעגל. האפשרות נמצאת תחת Configure -> טאב Advanced בוחרים את השבב של ה-PWM ותחתו יהיה PWM Clock Out או PWM Base Frequency או משהו בסגנון. תשנו לתדר גבוהה יותר והצליל יעלם (הוא לא באמת יעלם הוא פשוט יהיה מחוץ לטווח התדרים שלכם). הלוח אם שלי הוא P67A-UD4. אם גם אתם נתקלתם בבעיה, תרשמו אם זה מה שפתר את הבעיה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים