מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום, אשמח להמלצות בבחירת מעבד, לוח וזיכרון. כנראה בעקבות תקלה בלוח אני זקוק לשינויי חומרה. התקציב הוא בסביבות 1200 עם גמישות קלה למתיחתו. אמנם אני חסיד של AMD, אך אשמח לקבל גם מפרט תואם INTEL. בנוסף יש להיכלל גם קירור למעבד. הלוח צריך לכלול כרטיס מסך מובנה וחיבור IDE/ATA אחד לפחות ומינימום ארבעה חיבורי SATA. המחשב ישמש לגלישה, מוזיקה, סרטים, אופיס, עריכת תמונות ואולי בעתיד אף עריכה ועבודה עם סאונד. אודה לעזרתכם הרבה בנושא.
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברה, הלך לי סטיק אחד של זכרון ועכשיו אני תקוע רק עם 2GB וזה בלתי אפשרי לעבוד ככה הכל נתקע (ווינדוס 7 64BIT) ראיתי את אלה בKSP אני רוצה לקנות אותם היום מה שעדיף http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva&uin=13421 או http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva&uin=12377 השאלה שלי אם זה שווה את ה50 הבדל? או שזה רק בשביל הפוזה של ה"SNIPER" השחור הזה? מפרט: Core i5 750 Enermax mudo 82+ 625W GIGABYTE P55A UD3
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
-
-
קניתי ג'יגה נוספת למחשב של אחותי, עכשיו יש לה 2 גיגה בשני סטיקים שונים.. ועכשיו שאני מחבר את הסטיק השלישי המחשב עולה ישר וקורס עם blue screen כל ריסט ולא מגיע בכלל לשולחן עבודה. שני סטיקים בכל וריאצייה בכל שילוב בכל סלוט עובדים. רק שאני מחבר את שלושתם יחד המחשב קורס. יש למישהו מושג? תודה!
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים אני מתלבט כבר הרבה זמן בעניין מפרט למחשב שיחליף את המחשב הקיים שהוא כבר בן 6 השימושים שלי הם יישומי OFFICE, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ועיבוד תמונות "קל" - בעיקר המרה מ-RAW ל-JPEG, אבל ייתכן שארצה להתקדם בנושא בעתיד. הדרישות מלוח האם הן אפשרות חיבור להרבה כוננים קשיחים (3 כוננים להתחלה עם אפשרות הוספת זוג כוננים בעתיד), חיבור מקבילי עבור מדפסת,יציאות USB 3.0 לכונן גיבוי חיצוני וסלוטים של PCI לכרטיסים ישנים. כבר כמעט הייתי סגור על שילוב של מעבד אינטל i5 2500 עם לוח z68 (חשבתי על Z68X-UD3H-B3 של גיגבייט שכולל 6 חיבורי SATA) ואז בדקתי השוואת ביצועי מעבדים וראיתי שמעבד AMD Phenom II x6 נותן ביצועים טובים יותר באותו מחיר, בנוסף, לוחות עם צ'יפסט 890gx נותנים 6 חיבו…
-
- 26 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש שילוב מעבד+לוח+זכרון למחשב לשימושים כלליים (אינטרנט, אופיס, youtube וסרטים אונליין). הנ"ל יכנס למארז קיים, מתחבר לדיסק קשיח ולכונן אופטי (שניהם SATA), וכן לספק איכותי של 450W. המחשב יריץ ווינדוס 7. במארז יש שני מאווררים (אחד מכניס, אחד מוציא) כך שאני מניח שהקירור הסטנדרטי יספיק. שקט אינו פקטור עיקרי, אבל כדאי שהמחשב לא ירעיש כמו טרקטור. מעדיף חנות באזור חיפה (לצערי נשארה רק נעה-מחשבים, שם יש לי הנחה של 5%) אולם גם דברים אחרים יתכנו. בשום פנים ואופן לא מתקרב ל-KSP או אייבורי. התקציב הוא כ-1000 ש"ח, עדיף קצת פחות אם אפשר. אני נוטה היסטורית ל-AMD, אולם יתכן מאוד שמעבד ה-Sandybridge החדשים (G8xx) יכולים לספק את הסחורה מבחינת עיבוד גרפי. אני לא בקיא בצ'יפסטים ה…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי לוח אם Gigabyte GA-MA770-UD3 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3302#sp ושני כרטיסי זיכרון שכל אחד: G.SKILL DDR2 2GB הם עכשיו על 800MHz ובHDM כתוב על הDDR שהוא צורך 1.94v הלוח תומך רק בDDR2 ורציתי להרחיב ל8GB RAM. אז ככה: 1) מה עדיף? לקנות שני סטיקים של 2GB או אחד של 4GB ואז לא יהיה דואל אבל אני אוכל להוסיף עוד בעתיד? 2) לפני כמה זמן ניסיתי להוסיף כרטיס של קינגסטון וזה לא עלה אז הוצאתי אותו ואני לא יודע אם הכרטיס שאני אקנה יעשה אותו דבר או שהוא יפעל. ד"א, אני מתכנן לקנות מחו"ל כי בארץ המחירים של DDR2 בשמיים, אז הנה האופציות: http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BIN=1&rt=nc&LH_ItemCondition=11&_nkw=4GB%20DDR2%20800&_clu=2&_fcid=10…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה היתרון בעבודה עם שני מעבדים (בסביבת SMP) , לעומת עבודה עם מעבד DUAL CORE?
-
- 2 תגובות
- 701 צפיות
-
-
אני זוכר שכשקניתי את הi5 2500k אמרו שאפשר לשים זכרונות שעובדים עד 1.5v ואסור לעשות אוברלוק גם לbclk קראתי קצת באינטרנט עכשיו וראיתי שיש כאלה שאומרים שאין בעיה לעבוד עם זכרונות של 1.65v ואוברלוק לתדר בסיס אז מה נכון?
-
- 1 תגובה
- 918 צפיות
-
-
מה ההבדל (למה ההבדל גורם ) בין Kingston DDR3 4G 1600 HYPER X ל Kingston 4GB DDR3 1333 .
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
החוטים שבאים מכפתור הכיבוי הריסט וחוטי ה-LED של האורות. אני יכול לשים אותם בלמטה של הלוח אם בצד שמאל איפה שאני רוצה או שצריך במקום מסוים? אם החסרתי מידע בבקשה תקנו אותי..
-
- 4 תגובות
- 719 צפיות
-
-
המעבד Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray הוא עם 4 ליבות ?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בארץ זה עולה יותר מ1000 שקל ובחול בערך 500 http://www.amazon.com/Intel-i5-650-Processor-Socket-LGA1156/dp/B0030DL3FU/ref=wl_it_dp_o?ie=UTF8&coliid=I1N2WNACC3NUN4&colid=LVLHTADBVKNQ כמה מכס אשלם? איך אני יוצר קשר עם החברה שממנה אני קונה? מה הסיכון בקנייה הזאת? איך אני יודע אם החברה אמינה? מישהו הזמין מעבד מחו"ל?
-
- 2 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להרכיב HTPC, ומחפש המלצות למעבד+ לוח אם. המעבד אני חושב בכיוון של i3 (לא כל כך בקיא בדגמים השונים) כמו כן אני מעוניין להשתמש באינטרנט אלחוטי, האם חשוב שיהיה מובנה בלוח אם או שיותר פשוט להויסף כרטיס WIFI? בתודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 764 צפיות
-
-
שלום לכולם ! יש לי את הלוח אם הזה : http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=528 ויש לי את הרמקולים האלה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=378895 כשאני רוצה לחבר את הרמקולים ללוח אם אין שם מספיק חיבורים .. יש רק איזה 3 חיבורים לרמקולים .. אז אני לא יכול לחבר את כל הרמקולים למחשב .. מה לעשות ? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 858 צפיות
-
-
יש לי לוח Asus P6T X58, חיברתי אליו את ההארד דיסק SSD שיש לי (הארד דיסק של מושקין 60 ג'יגה) ואני שם לב שאין הבדל גדול במהירות לעומת ההארד דיסק הקודם שהיה לי (SATA 2 7200), אני מסתכל במדריך למשתמש של הלוח ולא ממש מבין מה הם אומרים שם לגבי החיבורים של הכוננים, אני חיברתי את ההארד דיסק SSD שלי לפורט הכתום, אשמח להסבר אם אני אמור לעשות איזשהו שינוי כלשהו בביוס או אולי להתקין משהו, צירפתי את ההסבר מהמדריך של הלוח:
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם נכבדי, יש לי לוח אם Gigabyte GA-G33M-S2L עם כ.קול פגום. עריכה: לא משנה מה אני מחבר לכ.קול לא יוצא ממנו קול. אני מניח שהוא נידפק. זה התחיל עם בעיות בכניסות/יציאות שמע קידמיות שלא עבדו טוב ואז עבר לבעיות בכ.קול המובנה. האם זאת יכולה להיות בעיה בלוח אם שתתפשט לכולו וכולו ידפק בסופו של דבר? האם שווה להחליף לוח אם בגלל דבר כזה? אם כן, איזה לוח אם יתאים במקומו? מפרט המחשב: Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz Corsair DHX 2x1GB TwinX DDR II 800MHz CL4 WD 160GB Midi Tower ATX 7001 + PSU 450W צורב DVD במידה ואני יקנה שתי כ.קול אחד שיליף את הפאנל הקידמי (כ.קול USB) ואחד שיחליף את הראשי, האם שניהם יוכלו לעבוד במקביל?
-
- 7 תגובות
- 859 צפיות
-
-
הי מדובר במחשב פשוט.אין דרישות מיוחדות.גלישה .אופיס.כרטיס מסך מובנה אני לא פונה למדור מפרטים כי אני לא צריך מפרט שלם רק לדעת מה עדיף ? שני אפשרויות לוח-H55 עם מעבד-I5-670 או לוח- H67 עם מעבד-I3-2100 המחיר של השילוב זהה במקרה הזה. מה יתן לי תוצאה יותר טובה.אפילו שאין דרישות מיוחדות מהמחשב ? עם הבחור היה מתכוון לעשות OC היתי הולך על ה-670. אבל הוא לא מבין על מה אני מדבר בכלל.אז זאת לא אפשרות. עריכה: ציטוט של אבא של הבחור-"לא יודע למה.שיהיה מחשב בבית"
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-
-
ערב טוב, אני מתכנן בקרוב מאוד לרכוש מחשב חדש והכל סגור למעט לוח האם. היות ויש לי כונן קשיח חיצוני עם חיבור eSATA אני צריך לוח אם עם יציאה שכזו. אני לא מעוניין להשקיע בלוח האם יותר מ 500-550 ש"ח. המליצו לי פה לוח אם של: ASROCK H67M-GE B3 H67 ומבדיקה קצרה גיליתי שהוא בגודל mATX. מכאן עלתה לי השאלה מה ההבדלים בין הלוח הזה לאחיו הגדולים יותר (ATX)? השאלה השניה: האם במידה ואני בוחר מארז שיש לו יציאת eSATA מובנית אני צריך גם לוח אם עם יציאה כזו? תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לשדרג את המחשב וחשבתי לקחת את לוח האם: GIGABYTE X58A-UD3R s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2200+, 4xPCI-E :ומעבד Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray הבעיה שתושבת המעבד בלוח האם לא תואמת לזה של המעבד 1155 ו 1366 ?האם זאת בעיה או שהם יעבדו בלי בעיות :שאלה נוספת איך הזכרונות מבחינת ביצועים ואמינות(לא מכיר את החברה) : DDR3 1333Mhz 3x4GB Mushkin Blackline Edition Triple Channel 998972 תודה לכל העוזרים
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי מה דעתכם כדי לקנות מחשב חדש שיתבסס על מעבד A3850 או פשוט להשקיע עוד ולקנות איזה מעבד CORE I5 2500 או אפילו 2600 לא גירסת ה-K
-
- 3 תגובות
- 891 צפיות
-
-
יש לי 4 סטיקים של RAM, כל שניים מהם זהים (זוג של corsiar וזוג של OCZ, כולם באותן מהירויות וCAS). ממה שקראתי באינטרנט בנוגע לדגם הספציפי של Corsiar שיש בידי, הם עושים בעיות מתחת למתח 2.1V (צריך לשנות ידנית בביוס, רוב הלוחות לא שינו את זה כשההגדרות הVoltage על Auto). מתעוררת השאלה, אם אגדיר בביוס ידנית 2.1V לRAM - אילו השלכות יהיו לגבי הזוג של OCZ, שאינו צריך 2.1V? כלומר, יותר מידי voltage מזיק? אם כן, האם אפשר לגרום רק לזוג של Corsiar לקבל יותר וולט, ואם כן איך? (אולי לפי הסטיק בו הם יושבים) תודה
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
המצב שלי כרגע הוא שאני מחפש מעבד אשר מתאים לעבודה עם תוכנות שדורשות כוח עיבוד גדול (למשל עבודה במטלאב וחישובים מסובכים) יש לי כמה שאלות: 1. האם קיימים היום מעבדים הנמכרים במחיר מתחת ל- 1800 ש"ח (לא משנה לי כמה מתחת), אשר מתאימים לעבודה עם תוכנות שדורשות כוח עיבוד גדול? אם כן אז אילו דגמים? אם לא אז באיזה מחיר ניתן למצוא מעבד מתאים? 2. האם intel i7 2600k עונה על הצורך הנ"ל? והאם השוני בינו ובין intel i5 2500k הוא משמעותי עבורי? אני אשמח לשמוע אם יש לכם הערות או משהו לאמר שיכול לעזור לי תודה טל
-
- 2 תגובות
- 778 צפיות
-
-
משהו לא מובן לי. אם יש DDR5 לכרטיסי מסך, מה מונע שיהיו DDR5 ל-RAM? פרסמו כאן עכשיו כתבה על זכרונות DDR4 שמתקרבים. מה ההבדל בין זכרונות של כרטיסי מסך לסטיקים שמשמשים בתור RAM?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני ככל הנראה הולך לקנות את המחשב בKSP. (אלא אם יש המלצות למקום אחר בירושלים?) בכל מקרה, אני מחפש לוח אם (ללא צורך בשדרוגים רציניים בעתיד - אולי רק רם אבל זו לא בעיה) ועל איזה רם אתם ממליצים בהתאמה? ככל הנראה כפי שהמליצו לי - אני הולך לקנות מעבד Core i5 2500. תודה, איתי
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתלבט לגבי לוחות אם - לוח אם MSI http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2585 ב - 326 שקלים, או לוח אם ביוסטאר - http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2945 ב - 280 שקלים. שניהם נראים בסך הכל בעלי אותם פיטצ'רים רק הבדל במותג / איכות / מחיר. האם יש סיבה שלא לבחור בלוח אם הזול יותר?
-
- 1 תגובה
- 900 צפיות
-