עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by ytoledano,

לקראת ה14 בנובמבר, אז יוצא X79 עם תושבת 2011, אני בונה מפרט עם כמה שיותר זיכרון ויש לי כמה שאלות: 1. איפה אפשר למצוא בארץ מקלות של 8 ג'יגה? 2. האם אפשר לשים על לוחות X79 או X58 זכרונות ECC/REG? 3. האם באמת אפשר למלא לוח X58 ב6x8 ולוח X79 ב8x8? המטרה היא מחשב עבור SQL Server. שרת עולה עשרות אלפי שקלים, PC עולה 5-6.

2. Started by nbav,

אני מקווה שזה הפורום הנכון (אני לא בטוח אם זה קשור ללוח אם או למעבד או אולי לפורום אחר) אפשר הסבר למה ההבדלים ביניהם ואיך אני יודע אם מחשב שאני רוצה לקנות הוא עם x32/64/86 האם זה לפי מערכת ההפעלה?

3. שלום אני מתכוון לקנות אחד מין הזיכרונות האלו עכשיו אני לא יודע מה עדיף הזיכרונות האלה G.Skill RipJaws-X http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2125 או g.skill sniper http://www.gskill.com/products.php?index=337 1.)מישהו יודע הבדל ביניהם? 2.)ועוד שאלה אחת? האם אני אוכל לחבר אותם ללוח אם הזה: P5G41T-M LX ושלא יהיו על OC

• 2 תגובות
    • 916 צפיות
  4. Started by OR2OOO,

אחרי בעיה שהייתה לי איתו אני רוצה לדעת אם יש בעיה אם במתח הזה לתדר בסיס(מתחת הוא לא יציב), התדר 1.86.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום לכולם האם המעבדים החדשים האלה,שיש לחלקם 192 רגלי נתונים מהמעבד,מחייבים אותי לעבוד עם 3 כרטיסוני זכרונות,האם אני יכול לשים כרטיסון אחד של זכרון?

6. Started by oren11,

שלום אני מתכנן לקנות השבוע מחשב עם I5 2500 האם שווה לי לקנות את הI5 עכשיו ? האם הדור החדש ישנה כל הרבה או שאני עדיין יוכל לשחק משחקים חדשים ב3 שנים הקרובות עם הI5 ?

7. Started by barbaresh,

שלום לכל העוזרים, אני מעוניין לשדרג את הפריטים הנ"ל לצורך משחקים (כן, זה כולל את באטלפילד 3) הסכום: 1500 ש"ח מקסימום הדרישות שלי, אני לא הולך להעביר את המעבד OC (לא רוצה להתעסק עם זה). אני רוצה להריץ משחקים כבדים אבל ממש לא חייב על רזולוציה FHD מספיק לי דרגה אחת פחות, מה שחשוב לי זה שהמשחקים ירצו חלק בלי קרטועים ותקיעות. לגבי הלוח אם אני מעוניים בחד שתומך ב- SATA3 ו- USB3 זה לראייה לעתיד הקרוב. אני מאוד מקווה שאתם יכולים לעזור לי כי ברכיבים האלה אני לא מבין כלום כרטיס המסך שלי הוא ATI6850 ויש לי ספק כוח מעולה 550W כמובן שהוא לא גנרי. תודה

8. Started by arield,

אני מתלבט בעיקר בין 3 דגמים לצורך OC וגיימינג כבד... יש לי i7 2600k 4GBX2 DDR3 1600 g.skill ואני רוצה לקנות לוח אמ שיתן לי את התפוקה המירבית לOC איכותי. הדגמים שאני מתלבט בינהם הינם: ASROCK Z68 Extreme 4 B3 Z68 P8Z68-V PRO Gigabyte Z68X-UD4-B3 אזמח להמלצה מה עדיף לגם פירוט למה....?

9. Started by VegansXe,

יש הבדל מורגש בין Q9450 לQ9550 לפי דעתכם? חיפשתי Q9650 אך לא מצאתי לQ9450 יש תדר של 2.66 לעומת 2.83 בQ9550. ראיתי שאפשר לקבל Q9450 בסביבות 450 ש"ח יד שנייה. שווה/לא שווה לפי דעתכם? היום יש לי E5200 Dual core/3GB/G31 Gigabyte/9500 1GB אך אני חושב שהגיע העת לשדרג. מה אני עושה עם המחשב? גלישה+הורדות+סרטי HD לא הרבה מעבר לזה. אני מניח שהמחשב ירוץ יותר מהיר עם מעבד QUAD.

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by gurd,

אני מצטער שאני כותב את זה בשני פורומים , פשוט לא יודע בדיוק לאיפה זה שייך , חוץ מזה שאני פשוט לא מבין בזה בכלל. רציתי לדעת האם המחשב שלי מספיק טוב להריץ את המשחק PES12 , ובעיקר האם כדי ואיזה כרטיס מסך להוסיף לו ? המחשב : מעבד : AMD Athlon II X2 245 AM3 2.8GHz לוח אם : Gigabyte GA-MA78GM-UD2H זיכרון : 2GB מארז :1380 NSK תודה רבה !

11. החלטתי לקנות לוח אם חדש בשביל שאני יוכל לעשות SLI של שני כרטיסי GTX570 (כבר יש לי אחד), המליצו לי על שתי הלוחות האלה: Gigabyte Z68X-UD4-B3 Asus Sabertooth P67 B3 האסוס יקר יותר במאה שקל, אבל בלי קשר לזה רציתי לדעת איזה לוח אם כדאי לי לבחור מבינהם, או שאתם ממליצים על לוח אחר בתקציב (עד 950 ש"ח) *אין לי כוונה לבצע OC (למרות שהבנתי ששני הלוחות תומכים מעולה בזה) הנה המפרט שלי: Intel Core I7 2600K 8GB 1333MHz 2x4GB Gigabyte GTX570 Thermaltake Element S Thermaltake 600W (אני יחליף ספק באותה קניה עם הלוח, כנראה זה יהיה 900W של Antech)

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by nitro_6,

טוב אז הלוח אם שלי (intel dp55wg) התקלקל ואני צריך אחד חדש אין צורך ב- SLI , ואני מתכנן לעשות המהרה. לא מתכנן לעשות שידרוגים אולי להוסיף כונן SSD מפרט: מעבד core i5 750 ספק כוח 650 וואט כרטיס מסך: GTX 570 ושאר הדברים הרגילים, אם צריך עוד מידע אני אספק אם אפשר אז לנסות לחסוך תודה מראש

13. Started by jara14,

היי, כשאני מחבר את הזכרונות לסלוט עם אותו הצבע המחשב נדלק, אבל אין תמונה על המסך. הסלוטים תקינים שבודקים אותם בנפרד, ואין בעיה כשאני שם את שני הזכרונות בצבעים שונים. כאן יש המלצה לגבי סידור הזכרונות בלוח אבל היא לא ברורה לי: http://www.msi.com/product/mb/K8N-Neo2-Platinum.html#/?div=Detail מה זה דאבל והסינגל סייד?

14. הבנתי שהו לא תומך ב-CF/sli אז איך אני משמיש שני כרטיסים מאותו סוג (6570 1gb)

15. Started by bneli,

יש לבן דוד שלי מחשב עם פנטיום D 3.3GH ויש שם לוח P5PE-VM של ASUS רציתי לדעת איזה זיכרון הולך שם? DDR2? או DDR1? וכמה גיגה הכי הרבה שאפשר לשים?

16. עשיתי לפני כמה ימים עדכון ללוח ולפי האתר של גיגה בייט עכשיו הלוח תומך במעבדים שעתידים לצאת. לא שזה הולך להיות מי יודע מה פרקטי להחליף מעבד אבל good to know!

• 2 תגובות
    • 832 צפיות
  17. Started by בור ועם הספר,

האתר פורוניקס (www.phoronix.com) מעלה סקירה ראשונה של בולדוזר על לינוקס. שורה תחתונה - בעיבוד מקבילי בלינוקס הוא חזק מאד, עדיף על ה-2500K ומתקרב לi7-970/990X של אינטל. - במבחנים על ליבה אחת, הוא חלש יותר מהSB אבל עם ביצועים דומים לנהלים הקודמים 920/970/990X הוא מבטיח להעלות סקירות נוספות: - השוואה בין קומפיילרים שונים על לינוקס (גירסאות שונות של GCC, open64, LLVM) - השוואה עם הקומפיילר שנתמך ע"י AMD עצמה והשוואה אל GCC כאשר מכלילים אופטימיזציות ספציפיות לבולדוזר - השוואה מול קרנל לינוקס עם טלאי עבור הבולדוזר (בדומה למה שמדברים על WIN8) - בדיקה של scalability כלומר הרצה של כל המבחנים ב-1/2/4/6/8 ליבות ובחינת התנהגות המעבד. - סקירה על OC וצריכת הספקים הסקירה המלאה כאן: http…

18. Started by shlosi,

שלום לכולם, אני מנסה לבנות מחשב שישמש בעיקר לעריכה בAvid, Preimere, After Effects ואולי תלת מימד בהמשך. ניסיתי להיעזר בפורום מפרטים ולא ממש הצלחתי לקבל ייעוץ כמו שצריך אז אני מנסה את מזלי פה. הבנתי שיש 2 סדרות של מעבדים שיכולות להיות רלוונטיות אלי- I7 וXeon. בהנחה וכל התקציב שלי עומד בסביבות ה8000 שקל, אני מאמין שאני יכול להשקיע בסביבות ה2000-2500 שקל במעבד. אשמח לכל תגובה וייעוץ. תודה רבה!

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by buuhaa,

אהלן. יש לי מעבד I7 בן שנתיים. לפי מה שהבנתי הוא לא תומך 64 ביט. האם זה נכון? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 882 צפיות
  20. שלום רב, רציתי להוסיף למחשב HTPC שלי דיסק קשיח ומסתבר שהלוח אם שלי לא תומך יותר מ - 2 דיסקים קשיחים ולכן נאלצתי לוותר על הכונן דיסקים. הלוח אם שלי הוא: GA-73PVM-S2H אני מחפש לוח אם עם תמיכה בכמה שיותר דיסקים קשיחים. מה שכן, הבנתי שבלוח אם שלי יש מעין כרטיס מסך מובנה שמאפשר לי לצפות בתכני HD והחשש שלי הוא שלוח אם חדש לא יאפשר לי. התקציב הוא עד 500 שקל בשאיפה לפחות. תודה מראש

21. Started by Yaron-Cohen,

האם אפשר לשים כרטיס pcie x1 בחיבור pcie x16??? או שזה רק לכרטיסי מסך??

22. Started by winner,

עד היום הייתי נעול על "שם" בבחירת לוחות אם - תמיד ידעתי שלוחות של Asus או Gigabyte עדיפים על Asroc או biostar בעקבות התייעצות בפורום המפרטים לגבי מחשב חדש, עלתה השאלה, האם באמת יש עדיפות ללוחות של הייצרנים ה-"נחשבים" על פני ה-"פשוטים" - בעיקר מבחינת אמינות - כאשר מדובר על אותן תכונות ? מה דעתכם ? ואם אני כבר כאן, רציתי להתייעץ לגבי בחירת לוח אם לסוקט 1155 - אני מחפש לוח עם לפחות 6 חיבורי SATA פנימיים, 2 חריצי PCIe x1, רצוי שני חריצי PCI עבור כרטיסים ישנים ואם אתם מכירים לוח מודרני עם חיבור פרללי - אשמח לדעת עליו (למרות שנראה לי שכבר אין דבר כזה ואצטרך להשתמש בכרטיס הרחבה או מתאם מ-USB) לא מתוכנן OC כך שהלוח יכול להיות מבוסס H67 וכמו כן, אין לי צורך בריבוי כרטיסי מסך (אבל…

23. שלום לכולם, סוף סוף השתחררתי אחרי 3 שנים מצה"ל ושוב חזרתי אז ככה יש לי בעיה בנוגע לזכרונות ברשותי לוח אם P5N-D של ASUS שהוא תומך ב DDR2 667/800 יש לי שני סטיקים של G.SKILL בתדר 800 היום מצאתי שני סטיקים ( כל אחד 1GB ) של סמסונג DDR2 אבל במהירות של 667 לאחר שהוספתי אותם ללוח המחשב לא נדלק לי, ניסתי כמה אופציות ולהוריד אחד מהם וכלום, המחשב לא עולה לי. לפי מה שידוע לי כן אפשר לשלב זכרונות והם פשוט כולם יעבדו בתדר הכי נמוך.. יכול להיות שבגלל שהחברות של הזכרונות לא משתלבות ביחד?

• 4 תגובות
    • 664 צפיות
  24. שלום לחברי הפורום. אני עוקב אחרי ההתפתחות של מעבדי הבולדוזרים החדשים שהושקו לא מזמן ובדיוק עכשיו (פחות או יותר) אני צריך לקנות מעבד , לוח אם וזכרונות חדשים בכדי להרכיב מחשב עבור הדרישות הבאות : 1. גיימינג כבד על רזולוצייה 1920 על 1200 על הגדרות גראפיות מקסימאליות , אולי בקרוב אחליף את המסך למסך עם רזולוצייה 1920 על 1080 כי שלי כבר עושה לפעמים בעיות (דרך אגב המערכת תיהיה עם כרטיס מסך 6970 שיש לי אותו כיום). 2. הקמת שרת\שרתים , תחנות ומערכות הפעלה וירטואליות , ז''א הקמת רשת. 3. מתוכנן אוברקלוק בינוני עד כבד למערכת ועדיף גם לשמור על אופציית השידרוג של המערכת בעתיד (הספק שיחזיק את המערכת החדשה הוא Corsair HX-850 Watt 80+ Silver) אז השאלה שלי איזה מהמעבדים הכי מתאים עבור הדריש…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום אני שוקל לקנות מחשב ואני לא יודע איזה מבין המעבדים הבאים יותר משתלם לתווך עתידי (850 עם לוח אם לא היה מקום בכותרת). אם יש מעבדים אחרים יותר משתלמים עם לוח אם באותו תקציב אשמח להמלצה. השימושים למערכת יהיו גיימינג קל-כבד עם דגש לכרטיס המסך. לא מותכנן oc אלא אם הוא ישפר משמעותית את ביצועי המחשב. המעבדים הם: Intel Core-i3 2100 3.1Ghz AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box AMD Athlon X4 840 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 BOX תודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים