עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום.עקב צורך בכסף אני מוכר את הכ.מסך שלי . המעבד שלי הוא 2500K 3.3 GHZ ובמקום הHD6850 שהיה לי, אני הולך להשים X1950 עם 512 מ"ב . הםא יהיה צוואר בקבוק? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 849 צפיות
  2. Started by TRISOMY,

את האמת, שנים לא התעסקתי בכל מה שקשור לחומרת מחשב ודי לא ברור לי מה שהיה ברור בעבר.... בכל אופן, המחשב בן כמעט 4 וטפו טפו טפו עובד בסדר גמור פרט לאיטיות מדי פעם בהרצת תוכנות.... השאלה היא האם זכרונות זה מה שישפר את המצב? 4 גיגה יהיה משמעותי יותר? ואם כן, אז אני אצטרך המלצה איזה לרכוש.... ד"א, אם זה משנה, אז המחשב מריץ נכון לעכשיו וינדוס VISTA בגרסת 64bit כרגע יש אצלי 2 סטיקים של 1GB כל אחד(סה"כ 2). אלו יתר הפרטים: מעבד: INTEL CORE2DOU E6550 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L לא בוצע OC וגם לא יבוצע

• 6 תגובות
    • 660 צפיות
  3. שלום, לאחר חודשים שזה עבד טוב, ה OC נכשל, אני מעדיף להישאר על הגדרות סטוק של 2.93 למעבד. (שרשור קודם של הדיון על OC- http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=484361.0) אחרי שהמחשב אומר שה OC נכשל - הוא מחזיר את ההגדרות של המעבד לסטוק, אך עם מהירות של הזכרונות ב 1066, ולא כפי שצריך להיות לפי הזכרונות שלי - 1600) אז נכנסתי ל BIOS , הגדרתי OPTIMAL DEFAULT SETTINGS , זה הגדיר את הזכרונות על מהירות 1600 כמו שצריך להיות, לאחר שמירה בביוס וריבוט, הוא שוב אומר שנכשל ומחזיר את הזכרונות במהירות של 1066. השאלה לי איך אני משנה את המהירות למשהו כמו 1400 ~ , אני מניח שהוא מביא שגיאה של ההגדרות הדיפולטיביות בגלל מהירות הזכרונות 1600 ? או לחלופין מה אני צריך לעשות בשביל להגדיר את ה…

• 7 תגובות
    • 722 צפיות
  4. בוקר טוב, כיום אני עם E8200 עם OC ל-3.2GHZ. אני מעוניין לשדרג את המעבד לצרכי משחקים(אין תקציב לשדרוג כל המערכת). האם מעבד מסדרה Q9XXX יתן לי תוספת ביצועים טובה למשחקים ביחס למה שיש לי היום? האם הוא יתאים ללוח אם שלי? (ABIT IP36P) (מתוכנן שדרוג של כרטיס מסך בנפרד - כיום אני עם 8800GTS 512ׂ). תודה!

• 8 תגובות
    • 718 צפיות
  5. Started by שגיב,

שלום ברצוני כבר השבוע לרכוש לוח אם מדגם ‏P5G41T-M LX הלוח תומך בזיכרון DDR3 עד 1333MHZ ב OC http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5G41TM_LX/ עכשיו ככה מצאיתי זיכרונות עם תדר 1333 ליתר דיוק (g.skill sniper 1333mhz) ואני רוצה לחבר אותם ללוח אבל שלא יהיו על OC http://www.gskill.com/products.php?index=337 השאלה שלי אם אני מחבר זה ילך אוטומטית על 1066 ? אם אני משנה את התדר מ 1333 ל1066 זה הורס? האם זה הורס את הזיכרון בכללי שאני מחבר אותו ללוח כזה? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 630 צפיות
  6. Started by sherlock1212,

אם יש לי כרגע במחשב שני כרטיסי זיכרון במהירות 1333MHz כל אחד של 2GB ואני רוצה לשדרג ל8GB(להוסיף עוד שני כרטיסים של 2GB של 1600MHz) האם הזיכרון יפעל לפי המהירות האיטית? או שכל דואל צ'אנל פועל בנפרד ואז יהיה 4GB שיעבדו במהירות 1333 ועוד 4GB שיעבדו במהירות 1600? תודה מראש!!

• 2 תגובות
    • 569 צפיות
  7. Started by דובי770,

הייי! יש לי אפשרות לקבל ממישהו מחשב או PENTIUM D או PENTIUM 4 3.2 GHZ. איזה יותר חזק? כי שמעתי ש PENTIUM D היה מעבד לא מוצלח ואני רוצה לעשות לו OC, לאיזה מהם יש פוטנציאל גבוה יותר? (אני מתכוין לקנות MUGEN 3 [חיפשתי MUGEN 2 ב AMAZON אבל לא מצאתי] שמיועד למחשב השני בבית (E5200) ) אני יודע שעדיף להשקיע בפלטפורמה מעודכנת אבל בכל זאת. אני כנראה יקנה כרטיס מסך GTS 450 או משהו במחיר דומה שאני יפעיל איתו משחקים על המחשב (של הבית עם E5200) . סורי על השאלה האידיוטית אבל זה רק נובע מבורות. תודה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by 0p,

אהלן, אני מתכנן לשדרג את המחשב שלי, ולקנות לוח+מעבד+זיכרון, ובדיוק צפיתי במפרטים המומלצים וזה נראה שהרכיבים האלא מתאימים לי GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 AMD Athlon-II X2 250 3.0Ghz ראיתי באתר של ג'יגה ביט שהלוח תומך בדואל צ'אנל,האם שווה להשקיע ולקנות שני סטיקים תואמים?או זה לא משנה כל עוד הם אותו הגודל והמהירות? או שזה עד כדי כך זניח שעדיף בכלל לזנוח את זה ? וכמה זיכרון מומלץ לקחת בכלל 2 או 4 ?

• 4 תגובות
    • 761 צפיות
  9. חבר שלי מקבל את המעבד שלו מחול עוד כמה ימים (PHENOM 2 980 3.7) מהו הלוח שנותן את התמורה הטובה ביותר לכסף עד 400שח. אין צורך בשום פיצ'ר מיוחד(כרטיס מסך מובנה לדוגמה) תודה רבה! תמיר.

10. Started by הדדי,

שלום מעוניין בהמלצה ללוח אם , עם יציאת HD למעבד I3 או I5 שאקנה איתו וזכרון DDR3 .... הצרכים: אינטרנט, מוזיקה ומשחק SIMS 3 כמה צפוי לעלות ?? תודה

11. Started by Gil80,

אהלן. בימים האחרונים אני מסתכל על המון מפרטים של לוחות אם ולא הצלחתי להבין מה ההבדלים בין P67 ל- Z68. אשמח להסבר בנושא.

• 7 תגובות
    • 877 צפיות
  12. Started by itail,

אהלן, יש לי מחשב Q9400 + 4GB זיכרון DDR2 800MHZ. קיבלתי לאחרונה 2 סטיקים של 1GB בתדר 667MHZ. למיטב הבנתי, אם אחבר אותם אקבל 6GB זיכרון ב667MHZ, נכון? מה עדיף לדעתכם? אופציה נוספת היא לחבר את הזיכרונות ולעשות OC, האם זה אפשרי? תודה! איתי

13. Started by tal_be,

שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב חדש. אני אלך כנראה על ה I5 2500K (אלא אם כן אתם מציעים I7), בעיקר לשימוש במשחקים. חשבתי לעשות OC בינוני-גבוה בעתיד, ולכן אני לא יודע איזה לוח אם לקחת. אשמח לקבל המלצות על לוחות, בעיקר של GB (שכן החנות שממנה אני קונה מוכרת GB ולא אסוס), שיהיה בו USB3, ושיהיה במחיר עד 600 ש"ח. בנוסף, אשמח להמלצה על גוף קירור למעבד (שלא יהיה יקר מדי אך יתאים ל OC). בנוסף, רציתי לדעת האם יש קשר בין OC, לבין הספק שיש במחשב (אני רוצה להעביר את ה ENERMAX LIBERTY 400W למחשב החדש). תודה.

• 4 תגובות
    • 902 צפיות
  14. אהלן. אני כבר שבוע שלם בבירורים איזה לוח אם לבחור... gigabyte, asus המוכרים לי או asrock שלא מוכר לי אבל חוסך לי בקניית קירור חדש בגלל תאימות תושבת ל-775. האבדון נובע כי אני לא יודע לאיזה פרמטר להתייחס. יש PCI3.0 יש PCI2.1 יש לג'יגהבייט לוח אם עם iSSD יש עם תמיכה ב-crossfire X16 ולא X8 לאסוס יש p8p67 pro או p8z68-v pro במה זה בא לידי ביטוי? מה כדאי? אני מעוניין בלוח אם שגם יאפשר לי שידרוגים עתידיים בתמיכה בכרטיסי מסך שיצאו בעתיד. שיהיה מן הסתם עם חיבורים של USB 3 וגם Sata3 ... קיצר... טבעתי בים של אפשרויות מבחינת תקציב אני מוכן להשקיע עד 1000 שקל בלוח אם.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום לכם , אני יודע שבשביל לבטל את אפשרות הורדת תדר המעבד בזמן מנוחה אני צריך לבטל את אפשרות ה C1E , העניין הוא שביטלתי אותה אבל המעבד עדיין מוריד תדר בזמן מנוחה . מה ניתן לעשות ?? תודה

16. שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את המערכת הנוכחית ולקנות מעבד, לוח אם וזכרונות , התקציב עומד על כ- 1500 שקל, יש לי כבר כיוון לגבי המעבד : חשבתי על i5 2500 ,בנוסף רציתי לדעת מה ההבדל מ- 2500k. אך אם יש משהו יותר טוב אני אשמח להצעות. המחשב נועד בעיקר לעריכות ולתכונות כמו : AE , Edius ככה שמהירות חשובה. תודה על העזרה.

17. שלום, אני מעוניין לרכוש לוח אם דרך אמאזון למפרט למחשב גיימינג שארכיב. הדרישות העיקריות הן: תושבת 1155, יאפשר OC, חיבורי USB3 ו - SATA3, יעבוד עם מערך כרטיס גרפי יחיד! (לא CF, לא SLI), ככל הנראה GTX570. המחשב יעבוד עם SSD אז אני מעדיף שה - SATA3 יהיה פשוט ונוח ולא על חשבון רכיבים אחרים (בג'יגהבייט יש לפעמים מצב בו עם משתמשים בחיבור SATA3 זה על חשבון מהירות ה - PCI סלוט השני, אם אני לא טועה כמובן).. ראיתי שהפער תקציב בין הארץ לאמאזון הוא עצום, ולכן הייתי אומר שהתקציב הוא בסביבות 150 דולר (שווה ערך לכרטיסים בארץ שנמכרים ב - 700-800 שקל). אלא אם כן יש לוחות זולים בהרבה שהינם איכותיים ומספקים את הדרישות הללו... המון תודה

• 7 תגובות
    • 771 צפיות
  18. Started by Gil80,

אהלן. קראתי באתר של ג'יגהבייט כאשר מחברים שני כרטיסי מסך ב-crossfire המהירות של הפורטים יורד ל- X8 כאשר פורט של PCI הוא X16. האם זה ככה בכל הלוחות אם (מגבלה טכנולוגית להשאר באותה המהירות)? או שזה קטע של ג'יגהבייט? קראת את זה פה

19. אני קונה מחשב חדש בקרוב ורציתי לדעת אם הזיכרון הזה של G.Skill יהיה טוב למערכת שלי G.Skill Sniper Series F3-14900CL9D-8GBSR - 8GB DDR3 1866 http://www.gskill.com/products.php?index=385 המפרט של המחשב הוא: מעבד: i5 2500k לוח אם: GIGABYTE Z68X-UD4-B3 כרטיס מסך: SAPPHIRE TOXIC HD6950 CF ספק כוח: אני עדיין מתלבט איזה מבין שני אלה - ANTEC High Current Pro 750W או זה - Seasonic 850W M12D-850 אני קונה אותו מ-ebay והוא יעלה לי 320 ש"ח, אם יש זיכרון שיותר יתאים למחשב שלי אני ישמח לדעת

20. שלום לכולם, רכשתי לוח אם מסוג ASUS P8Z68 DELUXE באייבורי כחלק ממחשב שלם,כרגע אין להם את הדגם עם ה-PCIE3 האם להתעקש ולחפש לוח אם בעל פונקציה זאת או שזה לא יהיה משמעותי כלכך,עליי לציין שאני רוכש GTX580 כך שלא נראה לי שאני אחליף כרטיס מסךבשנה וחצי הבאות. תודה מראש לעונים גיל

21. הלוח אם שציינתי בכותרת לא תומך ב24 ג'יגה(יש לו 6 סלוטים של זכרון) , ושבדקתי אם יש תיקון בעדכוני ביוס , ראיתי שיש תיקון , אבל בעיה אחת אפשר לעדכן רק עם פלופי , ניסיתי להביא פלופי ולחבר למחשב ולצרוב על דיסק און קי , ולעשות מלא שינויים , שבוע הבא אני מביא את הלוח לחברה שמטפלת בלוחות DFI , עבדתי על הניסיון לעדכן את הלוח הרבה זמן , ואני לא כל כך מעוניין בלוח גם לאחר שאטפל בו כיוון שחלק מהשגיאות שהיו לי היו גם שהכרטיס מסך והזכרונות לא יושבים כל כך טוב בלוח ויש הודעות שגיאה אתה טיפה מזיז או משחק עם הכרטיסים והופה זה עובד , אני מעוניין להחליף לוח , קניתי את הלוח הזה לפני שנה וחצי אני מאמין שיש אופציות נחמדות יותר בשוק היום. על איזה לוח אתם ממליצים, אני מוכן לחרוג בשביל לוח טוב יו…

22. שלום לכולם. המקרה הוא כזה: יש לי מחשב ישן, ואני רוצה להחליף לו רכיבים, להלן המפרט: Motherboard Name ASRock 775VM800 CPU Type Intel Pentium 4, 2800 MHz (21 x 133) ראם: לא מצאתי איפה בEVEREST אני רואה את שם הדגם אבל יש לי 2 של חצי ג'יגה כונן CD: צורב DVD וכונן DVD רגיל, שניהם חיבור IDE כונן קשיח: 80 ג'יגה ו160 ג'יגה, שניהם חיבור IDE. כרטיס מסך מובנה בלוח אם. ספק כוח: 300W העינין הוא כזה: אני רוצה להחליף רכיבים, אלו השאלות שלי: א) האם יש מציאות שלוח אם חדש (שמתאים למעבד בסיגנון i3 או i5) יוכל להתחבר לדיסק הקשיח\כונן DVD\הראם שיש לי (בין ע"י חיבור IDE בלוח עצמו, בין ע"י מתאם? (שני הראשונים כדי לחסוך בכסף, האחרון כדי לקנות יותר מאוחר, להשאר עם ראם גרוע וכרטיס מסך חדש יתן לי …

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. יש לי לוח GIGABYTES 945GZ GA-8I945GZME-RH בספר כתוב 2DDR II DIMM memory slots (Supports up to 2GB memory) does it mean that it supports 2 GB for each memory slot or for the two of them together ? Can I put 2 GB memory in each slot and get 4GB in my system. ? Another question my board supports 533 can I put 667 OR 800 ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by FastJack,

שלום. אני מחפש לוח אם עבור הI7-2600K שלי. יש לי אפשרות להשיג מחו"ל את הלוח אם של אינטל ב450 ש"ח. אני לא מעוניין בOC (אולי OC קל בעתיד, כרגע ממש אין צורך ) ולא מתכנן SLI/CF (צריך רק PCIE x16 אחד). רציתי לדעת האם זו עסקה טובה או שכדאי לי לקנות לוח אם של חברה אחרת בארץ. דבר נוסף, הסיבה שאני מעוניין בZ68 היא שאני רוצה לקנות גם SSD של 20GB ואז להשתמש בSmart Response על מנת להאיץ את הביצועים. האם השיפור בביצועים יהיה מורגש? או שכדאי לי כבר לקנות P67?

25. Started by elkaifa,

שלום רציתי לשאול לגבי אופן קריאה של המעבד מזכרון: ידוע שהמעבדים עד לא מזמן היו עם 64 רגליים ,ולזכרון יחיד היתה רוחב מילה של 128 BIT אז היה צריך לקרוא בכל מחזור שעון פעם מצד אחד ובמחזור הבא פעם מצד שני,קוראים לזה בשפה מקצועית שזירה.אני שואל זה לא אומר שקריאה כזאת,מעכבת פי 2 את הקריאה? ובכלל מה קורה שאנחנו משתמשים בטכניקה של DUAL CHANEL אז יוצא שיש 256 רגליים לזכרון ויש רק 64 BIT למעבד אז לקרוא את כל הזכרון יקח 4 מחזורי שעון? רציתי להבין תודה מראש!

דיונים חדשים בפורומים