עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכל חברי הפורום. אני פתחתי דיון בפורום מפרטים לפני קנייה, אך אני לא בטוח שזה היה המקום הנכון, וגם אף אחד לא עונה שם, אז הבנתי שכנראה פה בחומרת מחשבים אולי תוכלו לעזור לי. אני רוצה להרכיב מחשב חדש לחבר שעבדתי איתו מעל 15 שנים, וכבר הרכבתי גם בשבילו וגם לאנשים אחרים מפרטים בעבר, ופשוט כיום ספציפית מבחינת מעבדים אני כבר איבדתי את זה. אז אשמח מאוד להמלצה והכוונה ממומחים פה שמבינים בסוגי המעבדים העדכניים בשוק, בכדי שאני אוכל לעזור לחבר שלי בהרכבת מחשב חדש. הדרישות מהמעבד שייבחר ויהיה במפרט יחסית פשוטות: הכי חשוב זה שהמפרט על בסיס המעבד שתמליצו, יעובד לא שנתיים או שלוש, אלא 5 שנים לפחות, בלי בעיות וחלק, ובלי צורך בשידרוג לפני ה-5 שנים. המעבד נועד לעבודה ביתית פשוטה, כגון…

• אהבתי!
    • 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by אור ויסמן,

שלום , רכשתי מעבד ולוח אם. השאלה היא האם שניהם יכולים לעבוד יחד ביחד עם זכרונות DDR4? לוח אם : Gigabyte X99 mATX Motherboatd Micro ATX DDR4 2133 LGA 2011-3 GA-X99M-Gaming 5' mother board. מעבד: Core i7-4930K Processor לשניהם אותו סוקט 2011 העיניין הוא שראיתי שהמעבד הוא דיי ישן, ולא תומך בזיכרונות DDR4 , האם זה צריך להפריע במשהו??

3. Started by benyben,

שלום. ברור שזאת שאלה מאוד כללית, אבל מה היתרונות של לוח אם יקר לעומת לוח אם רגיל? לאחד שלא מבצע OC, השאלה עוד יותר תקפה, לא?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Yotam1131,

היי אני רוצה לקנות מחשב למשחקים ואני לא יודע מה כדי AMD או INTEL ? גם מבחינת אמינות וגם מבחינת ביצועים במשחקים? אני מתלבט בין AMD Phenom || X4 290 או Intel Core 2 Quad Q8200 שניהם יעברו OC בחנות שאני יקנה .. אני רוצה ליהיות בטוח ליפני שאני קונה ... כי INTEL הרבה יותר נמכר מAMD אבל אני רואה בגראפים שהפאנום לוקח תQ8200

5. אז ככה בערך בביצועי STOCK ללא כל OC למה הוא משתווה?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by ohadlvy,

מבין הדגמים של ASUS איזה מהם הוא מומלץ למעבד E4400: P5LD2-VM P5L-MX P5B-MX P5L-VM P5LD2-SE תודה ליועצים..

• 30 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by שמנואל,

אהלן. כבר ביקשתי את דעתכם בעבר אבל אני מרגיש ממש חסר אונים מול מה שקורה: יש לי PRESCOTT 3.2 ואני כבר ממש רואה מגמה של התחממות קבועה לאורך הזמן. כשהוא היה חדש היתה הטמפ' בד"כ בסביבות 62 מעלות ועם הזמן היא עלתה ל- 74 וכעבור חצי שנה יש לי טמפ' קבועה של 77 מעלות במצב מנוחה. כשהמחשב מתאמץ זה מגיע ל-82 מעלות !!! צירפתי תמונה שמראה את המצב כשהדופן השמאלית של המארז בכלל פתוחה - זה מפחיד. התמונה: האם יש מישהו שעבר את אותה חוויה ויאמר לי מה לעשות ? אני מרגיש שגם בטווח הטמפ המטורפות של הפרסקוט זה כבר חריג. האם תוספת מאוורר בדופן במקום הצינור שמוליך אוויר למעבד תעזור ? תודה רבה. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by shloosh,

האם החדשה המרעישה על כך שהמשחק לא ירוץ כל כך טוב על מעבדי ה-64 ביט החדשים של AMD היא גם כוללת מעבדים כגון AMD Athlon xp 2000?? הרגילים?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by waltobc6,

הלך לי הלוח אם במחשב הנוכחי שלי, ובגלל שהלוח אם ישן ולא קיים יותר בשוק אני צריך לקנות לוח אם חדש, אשמח אם תוכל להמליץ לי על לוח אם זול שיתאים גם לכרטיס מסך למעבד ולזיכרונות שלי: המפרט של המחשב הזה הוא: מעבד - QX6700 כרטיס מסך -4870X2 -דורש PCI EXPRESS 2.0 סלוט אחד של 16 זיכרונות - 2 של גיגה, ועוד 2 של 4 - סך הכל 6 גיגה - אני צריך 4 סלוטים DDR2 ספק - 700W של OCZ וזהו... תוכל לתת לי לוח אם זול שיתאים למפרט של המחשב הזה? והאם הלוח אם של Intel G43 יש לו PCI EXPREE 2.0?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. האם יכולה להווצר בעיה אם הזכרונות לא זהים שניהם של 512 אבל לא מאותה חברה וגם אחד הוא 2.5 ואילו השני הוא 3.0

11. שלום לכולם, אני קונה חלקים למחשב חדש, יש לי כמעט הכול בבית(מפרט צד ימין <--) הזמנתי את החלקים האחרונים ב30.10.. אחד מהמוצרים שהזמנתי הוא המעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 4200+ (2.2GHz) Retail BOX המחיר שלו בחנות הוא: 2,670 ש"ח ולפי מה שרשום בעדכון האחרון שלכם כאן באתר: http://hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1131819586,77286, יש הורדה במחירי המעבדים.. עכשיו לפי מה שאני רואה המעבד אחרי ההורדה אמור לעלות בין 1900 ל 2000... (לא יודע בדיוק על כמה עומד הדולר..) בכול מקרה השאלה שלי היא כזאת: המעבד אמור להגיע השבוע ואני לא מעוניין לשלם את 2,670 ש"ח שאני יכול לשלם 1900 2000... כי חבל.. אני יכול להשקיע את זה על משהו אחר.. ולפי מה שראיתי רשמת שAMD עדכנו את המחיר…

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. אני כרגע בארהב ומעוניין לרכוש כמה רכיבים למחשב הבא שלי. בינתיים זה נראה כך: מעבד AMD 3000 VENICE ברגע שיהיה זמין פה. הבדל המחיר בינו למעבד 3000 WINCHESTER הוא כ70 דולר: http://www.ncix.com/search/index.php?quicksearch=venice אבל מעיון כאן זה נראה כדאי: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-venice_14.html לוח אם MSI K8N NEO4-F: http://www.zipzoomfly.com/jsp/ProductDetail.jsp?ProductCode=241163&affiliate=pgmsi שקראתי שזהה בבסיסו לגירסת הפלטינום ULTRA NEO4/SLI מלבד כמה תכונות שלא נראה שיהיו חסרות לי במיוחד. ביקורת על הלוח: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2358&p=21 כרטיס מסך. רציתי אחד עם VIVO והתלבטתי בין PRO X800 לבין 6600GT. לפי מה שקראת…

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. אינטל מכריזה רשמית על סדרה חדשה של מעבדים בעלי ביצועים גבוהים לשוק הנייד - Comet Lake-H, עם שמונה ליבות ומהירויות שנוגעות ב-5.3GHz לכתבה

14. יש ברשותי מעבד פנטיום 4 במהירות 3.0. יש בו 2-3 פינים עקומים...השאלה שלי היא איך ליישר אותם מבלי לגרום למעבד נזק? ובמקרה שפין אחד נשבר, האם זה אומר שהמעבד לא יעבוד?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by hagai,

שמעתי הרבה אנשים אומרים להתקין את זה ללוחות מבוססים VIA, מישהו יכול להסביר לי מה זה בדיוק? ואולי מאיפה מורידים ? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  16. Started by rost1k,

מזה המעבדים האלה ? O_O הם יותר טובים מהPHENOM 2?

17. Started by habahaba,

אהלן, קניתי מ- ebay סטיק זיכרון 4G עם תזמוני CL9-10-F2, אך קיבלתי זיכרון של אותה החברה עם תזמוני CL9-11-F3. שלחתי הודעה למוכר והוא אמר לי שזה אותו הדבר, אך אם אני לא מרוצה, הוא יחזיר לי את הכסף. השאלה היא האם המספר הזה זה באמת התזמונים של הזיכרון (נראה לי מאד שכן) והאם יש הבדל בביצועים שארגיש. הוא מסכים להחזיר לי את הכסף אבל אני לא רוצה להיות סתם קטנוני אם זה באמת אותו הדבר. תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by kalda01,

איזה לוח אם עם VGA מובנה הייתם ממליצים עבור מעבד AMD בפורמט AM3 ? אני מדבר על פנום 955 או אטלון 630..שניהם X4. כמו כן מבקש המלצה לחנות באזור ראשל"צ

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by penny1,

אני מתכנן לקנות AMD 64 X 2 3800, אבל שאני מסתכל על המחירים אני לא יכול שלא לנסות איכשהוא לגייס עוד כסף ולנסות לקנות E6300 בכל זאת לפי מעבד מדובר בפער של סך הכל גג 350 ש"ח שאלתי...איפה הקאץ'??? אם אפשרי כבר כיום לקנות לוחות מתאימים בכ-550 ש"ח לערך לE6300 הפער הכולל במחירים של מעבד+לוח מאוד קטנים מדוע AMD לא מורידה עוד את המחירים? איזה אינטרס יש ללקוחות כמוני ללכת דווקא על הAMD ולא לשהקיע עוד 300 ש"ח לערך בשביל הקונרו. בתור אחד שלא!!! מתכוון לעשות OC למניהם...אני לא יכול שלא להרגיש תחושת החמצה במידה ואני אכן אקנה את ה-AMD... למרות שמבחינת הגיון אני יודע שאפילו ה-AMD הנ"ל + כרטיס גרפי סביר יעשו בשבילי את העבודה.

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by udi s,

שלום לכולם אני רוצה להפוך את המחשב שליי לפיילר איזה לוח יתאים לי מסגרת התקציב עד 1000 שקל (רק ללוח שאר הדברים כבר נלקחו בחשבון) כ. רשת 1gb כמובן יכולת להכיל הרבה אמצעי איחסון העדפה לאסוס או גיגהבייט תודה מראש אודי

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. מי יודע בוודאות על איזה צ'יפ מבוסס Kingstone Hyperx pc3200? (זה לא TCCD?) קניתי קיט של 1GB זיכרון Kingston Hyperx pc3200 מדגם KHX3200AK2/1G בהתחלה הבנתי מכם שזה מבוסס על ה TCCD שנחשב מעולה לאוברקלוקינג אבל עכשיו אני רואה באתר הזה: http://www.techpowerup.com/memdb/ שזה מבוסס על Winbond CH-5 (מה זה בכלל?!) זה טוב? ולאיזה מהירות אפשר להגיע איתו? (לוח Asus P5GDC Deluxe ומעבד Prescott 2.8Ghz LGA 775) אודה לכם מאוד על תשובתכם....

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by dennis14,

לינקים: 1) http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=6123 2) http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=7796 3) http://www.tzur-pc.co.il/productcart/pc/viewPrd.asp?idcategory=29&idproduct=1619 איזה מהם עדיף ולמה למערכת שכוללת E6420 ו - 2GB G.SKILL HK 800MHZ ומיועדת ל - OC ?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. חדשות טריות מהיממה האחרונה היא לגבי מעבד חדש ונוסף לסדרת threadripper העונה לשם 1900x מעבד זה יביא רק 8 ליבות, ויעלה בהתאם 550$ בלבד. היה דווח כאן בפורום (על ידי הח"מ) לפני כחודש בערך, על הערכה למעבד שיעלה כך. אז דברנו על 10 ליבות, בפועל קבלנו אותו מחיר אך עם 2 ליבות פחות. לא נורא. המעבד יהיה רלוונטי ללא מעט צרכנים שירצו לקפוץ לפלטפורמה העליונה על כלל יכולותיה, במיוחד IO, רוחב פס זיכרון וכיוצא בזאת, ומבלי לשלם את הפרימיום בגובה 1000$ על מעבד לבדו, זאת באם הם אינם זקוקים לכמות אדירה של ליבות אך כן צריכים את היכולות של הפלטפורמה מסביב למעבד. **לכו תנסו לקבל את כל היכולות הללו פתוחות בפלטפורמה המקבילה מבית אינטל, אשר מסרסת את המעבדים ב…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. מישהו יודע מאיפה אפשר להזמין זיכרון פנימי 1066 RDRAM? והאם הוא יתאים ללוח 850i ? רגיל שיש בו עכשיו זיכרון PC 800? והאם ניתן לערבב בין הזיכרונות? למשל בסלוט אחד יהיה 256 PC 800 ובשני יהיה 128 PC 1066? נ.ב -אם כתבתי את הדיון במקום הלא נכון אז תעבירו אותו כי אני לא יודע איפה פורום זיכרונות...

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by shgec,

שלום. בבקשה יעוץ. מערכת שיש לי עכשיו: MSI P45D3 NEO MB E8400 CPU 8GB RAM 1333 MHZ KINGSTON (2X4) DDR3 HEC-COUGAR-750W PSU GPU- SAPPHIRE HD-4850X2 2GB מארז של IVORY HDD sata-2 250gB זה מחשב שהולך לשמש לגלישה וסרטונים מ YOUTUBE. ז"א להיות מחשב של הורים. אני רוצה שהוא ישאר רלווטנטי כמה שיותר זמן. יש טעם להחליף את המעבד ל EXTREME? נגיד Q9300 או יותר גבוה או שבעתיד ניתן להסתפק ב-OC למעבד קיים? כרגע אין לי תלונות מהמחשב, עובד מציין, אצל ההורים הוא יהיה רק עבור גלישה, פייסבוק וסקייפ. אני פוחד על העתיד שמעבדים 775 יעלמו מ-EBAY בזמן הקרוב. רק בבקשה, אין צורך להציע להחליף מארז או ספק. הוא מספיק טוב גם למעבד חזק יותר. בבקשה תתרכזו במעבד. תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים