מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,792 דיונים בפורום זה
-
השטפון הגדול החל: אינטל משיקה מספר שיא של מעבדים חדשים מדור ה-Skylake, כולל כמה הפתעות שלא ראינו בעבר לכתבה: http://hwzone.co.il/זה-הזמן-לחשוב-על-שידרוג-מעבדי-ה-skylake-החדשי/
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשפר את המעבד שלי .... הלוח אם שלי ASROCK ALiveSATA2-GLAN AM2, K8T890 (Socket AM2) השאלה היא איזה מאבדי AMD יתמוך בלוח אם תודה ! המטרה היא ... לשחק בGTA IV המאבד (הישן) שלי AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+, 2000 MHz לא יודע עם זה לפה אבל עם זה יעזור לכם להגיד לי מה לשפר בכדי לשחק ב-GTA IV אז המפרט שלי... AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+, 1998 MHz ASROCK ALiveSATA2-GLAN AM2, K8T890 (Socket AM2) 3GB RAM 800MHz serkale 9600GT 512MB תמונה של הלוח אם עם זה יעזור... תודה רבה לעוזרים .
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לאחר חיפוש ממושך לא מצאתי לוחות לפנטים 4 אני מחפש לוח זול, במחיר הנמוך ביותר שיענה על הדרישה של מעבד פנטיום 4, כל השאר לא חשוב.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי יש לי לוח אם דגם gigabyte 8sr533 עם ביוס של award גירסה f6 הכי מעודכנת וציפסט של sis645 היום קניתי זיכרון של מושקין pc2700 blue 512 mb יש בביוס אופציה של top performance כשאני מאפשר אותה עם הזיכרון הנ"ל המחשב לא עולה ומציג הודעת שגיאה עם הזיכרון הקודם של מייקרון שהיהpc2100 256 mb זה עבד בלי בעיה השאלות שלי הם 1-מה בדיוק האופציה הזו משנה ולמה אי אפשר להפעיל אותה עם הזיכרון החדש 2-איזו תוכנה מראה לי מהירות של הזיכרון בדיוק אם זה 333 או 266 או בכלל 3-בגלל שהלוח שלי עובד ב 133 האם זה נכון שהזיכרון יעבוד אולי על 333 אבל הביצועים יהיו של 266 שהם 133*2 תודה!
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האים הלוח הזה טוב ל O\C GIGABAYTE GA-7DX+ ואים כן אז עד כמה טוב
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, הזמנתי אתמול לוח אם, מעבד וזכרונות חדשים בשביל מחשב שכבר יש לי (עקב תקלות שמקורם בלוח אם ככול הנראה ..) בוא ספק כוח, כרטיס מסך וכול שאר הדברים הנחוצים היום שמתי לב שללוח אם שלי יש חיבור 8PIN בשביל ההספק למעבד, בעוד לספק כוח יש רק חיבור 4PIN הסתכלתי ברשת והבנתי שזה לא כזה קריטי ושאפשר לחבר את ה 4PIN אל החיבור ולהשאיר את 4 הגידים האחרים רקים ברוב המקרים בהם משתמשים במעבד יחסית חלש שלא צורך הרבה חשמל, אבל רציתי לשאול ספציפית לגבי החלקים שלי, שכן אני לא יודע לאן הגידים הרקים האלה מובילים ואני לא רוצה שאזורים מסויימים בלוח אם לא יקבלו חשמל ... אז ככה הספק כוח הוא 500W של OCZ דגם OCZ500SXS הלוח אם הוא Gigabyte GA-H81M-DS2V המעבד הוא Intel Dual-Core G3220 3.0Ghz 3MB L…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הזכרונות שמותקנים אצלי אמורים לתמוך בתדר עבודה 2133 בפועל אני רואה בBIOS שהם תמיד 1333. במכפלה של הזכרונות היתה AUTO שיניתי למכפלה כזו שאני רואה שהתדר אמור להקבע על 2133. בפועל אין שינוי (בודק עם CPU Z). לפי מה שהבנתי התצוגה בצד אני אומר לראות בLIVE את התדר. ראו לדוגמא כאן: http://www.legitreviews.com/images/reviews/2191/z87x-ud3h-uefi-bios-1l.jpg בצד שמאל רואים 2133HZ. VOLTAGE נמצא על AUTO מראה שהוא נקבע על 1.5. גם כאשר העליתי את המתח DRAM VOLTAGE ל1.6 לא היה שינוי . עשיתי גם ל XMS ENABLE ללא שינוי. הייתי מסתפק גם ב1866 בתזמון טוב אבל לא 1333. אודה לעזרה. אלו הזכרונות. http://www.ocia.net/reviews/hyperx2133ddr3/ מעבד:4770K לוח אם:Gigabyte GA-Z87X-OC זיכרונות:Kingston Hyp…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, החברה טסה עוד מעט לארה"ב, היא תביא לי כרטיס מסך חדש, כנראה משהו ברמה ש 2070, ושוקל שתביא לי שילוש חדש. היום יש לי i5 2500K שרץ על ה4.5 גיגה הרץ, עם קירור מים של אנטק antec kuhler h1200 pro מתכנן לעשות OC, השימוש הוא גיימינג בQHD עם מסך 144 (משחק תחרותי בעיקר) ממה שקראתי לגיימינג עדיף רייזן, השאלה איך זה משתנה שמכניסים OC לעניין כי זכור לי שהם פחות מוצלחים בזה. מבחינת תקציב, נניח 400 דולר? אם התקציב לא מתאים אשמח להכוונה טובה יותר.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. בבקשה יעוץ. מערכת שיש לי עכשיו: MSI P45D3 NEO MB E8400 CPU 8GB RAM 1333 MHZ KINGSTON (2X4) DDR3 HEC-COUGAR-750W PSU GPU- SAPPHIRE HD-4850X2 2GB מארז של IVORY HDD sata-2 250gB זה מחשב שהולך לשמש לגלישה וסרטונים מ YOUTUBE. ז"א להיות מחשב של הורים. אני רוצה שהוא ישאר רלווטנטי כמה שיותר זמן. יש טעם להחליף את המעבד ל EXTREME? נגיד Q9300 או יותר גבוה או שבעתיד ניתן להסתפק ב-OC למעבד קיים? כרגע אין לי תלונות מהמחשב, עובד מציין, אצל ההורים הוא יהיה רק עבור גלישה, פייסבוק וסקייפ. אני פוחד על העתיד שמעבדים 775 יעלמו מ-EBAY בזמן הקרוב. רק בבקשה, אין צורך להציע להחליף מארז או ספק. הוא מספיק טוב גם למעבד חזק יותר. בבקשה תתרכזו במעבד. תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני בוחן לוחות של AMD תושבת FM2 לראות לכמה יש יותר מ2 סלוטים לזיכרון וכשאני עושה סינון על גודל הלוח להוציא את כל המיקרו ATX ולהשאיר ATX רגיל אני רואה רק 2 לוחות. זה הגיוני? אני קונה מארז midi דהיינו בינוני, ללוח אם רגיל. או שאני מתפדח והתבלבלתי לגמרי? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, העדפתי להתחיל את הנושא מחדש.. המחשב שלי - 333 intel core 2 quad Q8300 @ 2.5 GHz bus (msi G41M-P33 Combo (MS-7592 (ram 4 GB ddr2 trancend 400 MHz (2x2GB-dual win 8 pro 64 bit אני מעוניין לעבוד עם הרבה חלונות וטאבים ותוכנות, ושהמחשב לא יקפא למוות כשאני חוזר אליו ומעיר אותו האם אני צריך במקרה שלי עוד זכרון, או ssd? מתלבט, למרות שנראה לי שזה רק זיכרון. אם אתם מכירים מישהו שמוכר יד2 ddr3 4x2 או 1x8 אשמח לשמוע. כמובן אחפש במקביל, ומחפש את האופציה הכי זולה, וכמובן נראה שזה אכן עובד בלוח הזה.. מעדכן למי שלא קרא את האשכול הקודם בנושא- הלוח שלי כנראה יש בו אי תאימות לddr3, למרות שכתוב באתר היצרן שהוא תומך. בתקופתו רק התחיל ה ddr3 אם אני…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי יש לי מחשב עם לוח אם Asus p5g41t mlx שמאפשר מקסימום של 8gb זיכרון. יש בו 2 סלוטים של זיכרון שכרגע רק אחד מנוצל, 2gb DDR3. אוכל להוסיף זיכרון, עד 8gb, למרות שהמעבד הוא 2 core? כי הבנתי ממוכר באייבורי שבשביל שדרוג הזכרון, אני חייב מעבד extreme ולא כמו שכרגע יש. קישור ללוח אם ולמפרט: http://www.asus.com/il/Motherboards/P5G41TM_LX/
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא בדיוק הנושא הרגיל, נכון? בדרך כלל מדברים על overvolting. המטרה: שרת בייתי. ירוץ headless, אז הדרישות מ"כרטיס המסך" מינימליות - שיאפשר למחשב לאתחל. ה- IGP שמשולב ב- i3 אידאלי לזה. ירוץ 24/7 במקום עם תחלופת אוויר מוגבלת, אז מומלץ שיהיה קר ככל האפשר. ה- i3-2100 די קריר וחסכוני גם ככה, אבל אפשר להוריד מתחים ותדרים ולחסוך הרבה יותר. נכון, הביצועים ירדו, אבל גם ככה ה- 2100 חזק בהרבה מהמינימום שאני צריך. השאלה היא איזה לוח אם מומלץ ואיזה זכרונות. הדרישות: לוח mATX עם לפחות שישה חיבורי SATA, השאר לא רלוונטי. לא אכפת לי אם זה SATA2 או SATA3, לא אכפת לי כמה חיבור יUSB יש והאם הם USB2 או USB3, לא אכפת לי כמה חריצי זיכרון יש או כמה חריצי PCI יש. מחיר? כולם בערך באתו אזור, נגיד 500…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום במחשב שלי יש מעבד של XEON 12-Core Xeon E5-2670 v3 במהירות של 2.0ghz בלוח של אסוס X99 עם 32 גיגה זכרונות האם כדאי לי להחליף את המעבד ל 6950X (יש לי מחיר טוב עליו יד 2)? השימושים שלי הם עריכת וידאו , תיקוני צבע שימוש עיקרי ב Davinci resolve, AE, Mocha,FCPX
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם. המעבד הנוכחי במחשב של אשתי הוא C2D E6550 יש לי אופציה להחליף אותו למעבד יותר מהיר אך עם פחות זיכרון מטמון - Pentium E5700, מה יותר עדיף והאם אני ארגיש שיפור בביצועים? ה- E6550 הוא במהירות 2.33 גה"ז ואילו ה- E5700 הוא במהירות 3.0 גה"ז.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן להתחדש במעבד ולוח, אשמח אם תוכלו לכוון אותי ללוחות עם מוניטין טוב (אני מעדיף ג'יגה או אסוס). אני מיעד אותו ל ( Pentium D 3.0Ghz (930 . אגב, איך ה930 באובר? תודה מראש
-
- 26 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
למה הוא עולה 14 אלף? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269_75_1668&products_id=13264 מה כ"כ מיוחד בו והאם הקונרו הולך לתת לו בראש?
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי לוח אם מבוסס nforce 2 שעדיין נימצא במסגרת האחריות . לאחרונה הוספתי לו עוד סטיק של mb512 ,אולם כל נסיונותי להגיע למצב שבו נעשה שימוש ב-dual channel ניכשלו (נעשה שימוש בשני סטיקים זהים והם הוכנסו לשני הסלוטים בצבע זהה שתומכים ב-dual ddr ) בסופו של דבר נאלצתי לשים את הסטיק השני בסלוט שאינו תומך ב-dual ddr , כך שאומנם הצלחתי להגדיל את הזכרון ל-1024 ,אולם לא בצורה אופטימלית היות והמערכת לא רצה ב-dual ddr . יש לציין שבמצב זה המחשב עובד מצויין . האם לדעתכם זאת סיבה מספקת להחלפת לוח אם בן שלוש שנים (האחריות מסתיימת עוד כחודש ) ? קשה לי להאמין שבכלל ימצא בידי היבואן \ החנות לוח אם זהה להחלפה . (ככל הידוע לי יצורם של לוחות אלו הופסקו כבר לפני כשלוש שנים ) ברור מאליו שהזכרונות…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי הלוח הוא P-35 DSL3R של GB שתומך בדואל צ'אנל עם FSB של 1333HZ הזכרונות הם 2X2GB DDR2 800HZ של transcend, כמו שהבנתי מקריאה באתר , את הדואל צ'אנל קובע הלוח והזכרונות אמורים להיות דומים בפרמטרים מה שקיים אצלי. (וזאת למרות שבאתר החברה, מוצגים זכרונות דומים שמוגדרים כדואל צ'אנל ) לפי הCPU-Z הזכרונות מוגדרים כDUALL אממה..המהירות של כל סטיק היא 400HZ בלבד! מה פספסתי פה אנשים? האם בגלל שדואל של 800HZ זה 1600 וFSB של הלוח 1333 כל ההשקעה בDDR2-800 בטלה בשישים? איך עובד הדבר הזה? השתגעתי כבר מלחפש תשובות, ה'טכנאי' שאיתו אני עובד גם לא מבין את העניין.הוא מלכתחילה המליץ לי על DDR2-667HZ כי כפולות שלהם הם בול מה שהלוח תומך, אבל בעקבות המלצות חד משמעיות בפורום 'מפרטים' החלט…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
למה CPU-Z מראה לי מהירות זיכרון של 166MHZ למרות שעל הזיכרון עצמו רשום 333MHZ PC2700??? האם יש דרך לשנות זאת ל333MHZ???
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב לכולם ברצוני לקנות בקרוב מחשב חדש ואני צריך המלצה ללוח אם תומך SLI. אציין שהמעבד שאני מעוניין בו הוא Q6600 (למטרות עבודה בתלת מימד). וכרטיס מסך Geforce 8800gt (בודד), הרעיון הוא שאני רוצה לוח אם שתומך בSLI, כרגע לא לבצע בו שימוש של כרטיס כפול אלא בעתיד כאשר כרטיס המסך לא יספק אותי לרכוש כרטיס נוסף. הבנאדם שממנו אני מבצע הזמנה מעדיף לעבוד עם לוחות אם מתוצרת Intel, Abit ובעדיפות אחרי Gigabyte. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על לוחות אם חדשים תומכי SLI מהחברות הנ"ל שיספקו את צרכי במסגרת תקציב הגיוני של בסביבות ה500-800 נגיד (אם אתם מאמינים שיש צורך ביותר אז תציינו זאת). תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לתרד זה אין שום מטרה אלא הדיון עצמו בלבד הוא המטרה. בשנתיים האחרונות אנחנו עדים לאין ספור מעבדים חדשים כתוצאה ממלחמת הענקים AMD וINTEL ,INTEL עובדת תוך כדי הזרמת כספים רבים לייצור ופיתוח בעודה מנסה לדחוק את AMD מאחור ,AMD אינה נכנעת ומנסה להשיג עליונות תוך כדי הצגת טכנולוגיות וייעול המבנה של המעבד. כתוצאה מכל זאת אנו זוכים לדגמים רבים של מעבדים ולשפור ניכר בתכונות המעבד. בתרד זה עליכם להכתיר את המעבד שבעינכם הוא הכי טוב מבחינת יחס ביצועים מחיר. צרפו להודעתכם תרשימים וגרפים וכל מה שתרצו. בסוף התרד אני יכתיר את המעבד הזוכה בהתאם לתגובות במידה ויהיו מספר מעבדים שלא ניכר ההבדל בינהם נבצע עליהם סקר. התחרות מתחילה......INTEL VS AMD.
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי לוח כזה. מי שיסתכל ישים לב שיש למטה שני חיבורי esata וביניהם חיבור אחד של מתח. כאשר אני משתמש בחיבורים הללו אני מחבר את הכונן לאחד מה-esata ולחיבור המתח. תהיתי מדוע ללוחות חדשים כמו זה למשל, אין חיבור מתח שקשור ל-esata? הבנתי שזה מכוון לתחנות עגינה וכוננים חיצוניים עם מתח חיצוני. שאלה נוספת: מה סדר הפעולות הנכון והבטוח לחבר כונן קשיח דרך esata למחשב? האם צריך לכבות אותו קודם כדי למנוע בעיות שיהרסו את הלוח? תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי שאלה ולא ידעתי כל כך לאיזה פורום לפנות ... אני רוצה להפעיל תוכנה אחת בליבה הראשונה ותוכנה אחרת בליבה אחרת .. עכשיו השאלה היא איך אני עושה את זה ואם אני עושה את זה אז אם התוכנה הראשונה תעשה בדיקה היא תוכל לזהות את השנייה או שאי אפשר כי הם פועלות על ליבות שונות? תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-