עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by MDK,

בסוף החודש הזה אני אקנה מחשב חדש וכל הזמן אני מתבלט איזה מעבד כדאי...אני לא הולך לעשות אוברקלוקינג, אז northwood לא יהיה משמעותי ובנוסף תקחו בחשבון שאני לא מתכנן להוציא 3000!!! ש"ח רק על המעבד!! (טוב אולי קצת הגזמתי - "רק" 1750 ש"ח ) לפני חצי שנה, טרם יציאתו של pentium 4 A, האתלונים אין ספק השתלמו יותר, אך כיום המצב שונה לגמרי. קראתי בפורומים באתרים שונים על מקרים שנשרפו מעבדי AMD או שהגיעו לטמפרטורה מאוד גבוהה וזה מדאיג אותי מאוד!!! אני לא מתכוון להסתכן בקנייה מסוג שכזה. בנוסף, מאז שמחירי הפנטיום 4 ירדו, הם הספיקו להתקרב לAMD וההבדלים כבר לא משמעותיים, הן במבחינת ביצועים והן במבחינת מחירים. אינטל חיזקו את מעבדם (FSB ו-512K cache) ואילו AMD מוציאים פעם בחצי שנה מעבד נו…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by Benzi,

מבחני ביצועים ראשונים של ברצלונה התחילו לזלוג: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=157136 נקצר עבור מי שאין לו סבלנות לקרוא: אכזבה! עכשיו ברורה הסיבה לדחיות ולאי פרסום המבחנים. הפסד שבין 10% ל-20% ל C2Q ב CPC . דרך אגב, במבחן ה-3DMARK שפורם עם תוצאה של 30000 היו 3 כרטיסי 2900XTX

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. אז ככה, המפרט של המחשב זה ככה ... איך המעבד? AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory רצוי לשים 2? Hitachi 160GB 7200 rpm S-ATA II HDD Raidmax Scorpio 868 Black Midi Tower 420W Case כ.מסך: x800gt ועכשיו ...איזה מבין הלוחות הבאים יותר מתאים /טוב יותר ,או מה יותר עדיף לקחת בקיצור...? DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 או GIGABYTE GA-K8NF-9 NFORCE4 או שעדיף בכלל את ASUS A8N-E ? 8)

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. נכנסתי לאתר של gigabyte ושמתי לב שבמפרט של לוחות האם בצ'יפסט x58 רשום לגבי הזכרונות "memory - Dual/3 channel memory architecture" לפי מה שאני יודע מעבדי הx58 מחייבים זכרון משולש אבל עכשיו אני רואה שהמפרט בלוח אם סותר את זה. השאלה בנושא למעלה תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Yaniv_sosner,

יאלה להצביע..!

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. כן כן אני עדיין מחכה למפרט שלי (כבר שלושה שבועות כמעט ועדיין יש 2-3 חלקים שלא הגיעו). המעבד יהיה AXP 2500+ והזיכרון שתיכננתי לקנות הוא GeiL 512MB PC3200 400MHz DDR Dual Channel . כבר הייתי בפנדה ודיברתי איתם על ההכל. פתאום היום, כשהלכתי לקחת את הציוד ההקפי, ושאלתי מה קורה עם החלקים שלי הם אומרים לי שהזיכרונות האלה עושים בעיות, לא עובדים כמו שצריך, לא עובדים באמת ב 400MHZ אלא פחות ושהם יפסיקו לעבוד איתם וכו' ומציאים לי סמסונג או מושקין. נשמע לי קצת מוזר לא? מה אתם אומרים?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Josh Fredr,

3> you please do not disappoint me oh yeah and their big brothers should be arriving on the 21st.. his name is big brother Titan X

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. לא ידעתי כל כך באיזה פורום לשים את זה, אז אם אחד מהמנהלים חושב שזה מתאים לפורום מסויים, שיעביר את זה לשם בבקשה.. אני רוצה לשדרג ת'מחשב בקרוב ושהוא יהיה מהיר, ויהיה לו אפשרות לאוברקלוק טוב, לא רצחני מידי, ולא חלש מידי מעבד אני כנראה הולך על ה2.0 או 2.26 (מה עדיף?, ל2.0 אין באס של 533?) לוח אני קצת מבולבל, אני רוצה אחד של אסוס, אבל אמרו לי שעדיף אפוקס או אביט, מה כדאי? (התקציב שלי לא בשמיים, קחו את זה בחשבון..) זיכרון: בגדול רציתי ללכת על הrdram 800 שהוא נראה לי הכי מהיר, אבל אמרו לי שאם אני רוצה אוברקלוק עדיף לי ddr 333, האם זה נכון? מה אתם אומרים? מצד אחד אני רוצה ת'מהירות של ה800 ומצד שני את האוברקלוק של ה333 ? אני לא יודע מה להחליט, אולי אני ילך על מה שיותר זול מבין השנ…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. כמו שאומרת הכותרת, ובערך באיזה פרקי זמן\מהירות שעון הוא יעלה. ניראה לי ששאלה יותר מדיוקת למה שאני רוצה לדעת, מתי הוא יגיע ל5GHZ? תודה רבה!!, יאיר.

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by Ashand,

שלום במחשב שלי יש מעבד של XEON 12-Core Xeon E5-2670 v3 במהירות של 2.0ghz בלוח של אסוס X99 עם 32 גיגה זכרונות האם כדאי לי להחליף את המעבד ל 6950X (יש לי מחיר טוב עליו יד 2)? השימושים שלי הם עריכת וידאו , תיקוני צבע שימוש עיקרי ב Davinci resolve, AE, Mocha,FCPX

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by ofirterev,

חברה קניתי מעבד חדש core i 5 650 רציתי לדעת כמה ליבות הוא ראיתי שאינטרנט וכתוב שהוא 4 ליבות אשמח אם מישהוא יסביר לי אייך הולכת הסידרה של icore תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by pazer005,

מחפש לוח אם בפתח תקווה (אל תדאגו אני בהמשך אביא לינקים לחנויות) עד 500 ש"ח. למעבד E6600 DDR2 800 לפחות 4 סאטה עם רייד (חשוב) http://ivory.co.il/product.asp?productid=3783&CatCode=543 http://ivory.co.il/product.asp?productid=1989&CatCode=543 http://ivory.co.il/product.asp?productid=3108&CatCode=543 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2611&CatCode=543 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2930&CatCode=543 http://www.asus.com.tw/products4.aspx?modelmenu=2&model=1574&l1=3&l2=11&l3=498&l4=0 (מחירו 350) ksp.co.il (לא יכול לתת משם לינקים ספצייפיים כי האתר בפריימים)

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. הדיון כאן כבר לא פעיל, אבל אולי יש סיכוי שהאשכול יקפץ למעלה ולכן אכתוב: לאחר לימוד של כמה שבועות (ומשחקים עם OC והמעבד - בעיקר תודות ל about:blank), מצאתי שאני יכול להוריד את ה Voltage של המעבד שלי )(X4 840), מתחת ל default. מברירת מחדל של 1.925 ל 1.248 [ואולי אף יותר, זה ממש בבדיקה עכשיו]. בעקבות כך, יש לשאול את השאלה שעולה: כאשר משנים את המתחים ידנית ב BIOS, אוטומאטית מפסיקה לפעול תכונת ה Cool n Quite [כך לפחות מתרחש אצלי - לוח אם של ASUS, ויכול שבלוחות אחרים זה לא כך?]. עכשיו נוצר מצב שבו המתח של המעבד הורד ידנית על ידי [וזה שינוי מבורך - הטמפרורות ירדו גם הן], אבל בו בעת, cool n quite בוטל כליל. האם עדיף לחזור ל default settings? יכול להיות שאין תשובה לשאלה הזאת. …

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by zag_zag,

מישהו יודע איפה אפשר לקנות בארץ זכרונות SDRAM PC100 ? רציתי להזמין מחו"ל, אבל המשלוח עולה 30-40$

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by yosh,

שלום, עכשיו ששניהם באותו מחיר מה עדיף Q6700 או Q9300??? (אני לא פריק של OC...) תודה

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. אחרי שהגיע אליי מעבד משומש מאיביי (D945), והיה נדמה לי שהוא לא עובד תקין החזרתי לשולח והחזיר לי כסף. אני רוצה להזמין שוב ממוכר אחר, והמוכר כותב לי - LOCKED, CAN'T overclocking. מה זה אומר?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אז כמו שההדלפות רמזו לפני כמה שבועות, העניינים מתחילים להתבהר יותר בעזרת הדלפות נוספות - בתמונה ששוחררה כנראה נרמז באופן רשמי נושא הקירורים וה-X המסתורי שנלווה לחלק מליין המוצרים. ה-X במעבדי רייזן לא מייצג את האפשרות שלו לעבור OC בדומה לאינטל משום שכל מעבדי רייזן יהיו ניתנים להמהרה, אלא את היכולת שלו לבצע OC בעצמו (ע"ע XFR = Extended Frequency Range, משהו שמזכיר את הטורבו של אינטל), גרסאות ה-X מגיעות עם קירורי אוויר מותאמים למעטפת תרמית של עד 140W, היתר יגיעו עם קירורי אוויר פשוטים יותר עם מעטפת תרמית של עד 95W - כל הקירורים יגיעו עם תאורת לד RGB. http://prnt.sc/ebcoq7 בנוסף הודלפו האריזות "הרשמיות" של מעבדי Ryzen, מוזמנים להתרשם: http://prnt.sc/ebcnzs

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. הדילמה שלי - האם להשקיע בלוח AM3 טוב עם DDR3, או בלוח AM2, זכרון DDR2 וכרטיס מסך נפרד ? סה"כ המחיר די קרוב המעבד יהיה 435 והשימוש HTPC בעיקר, עם win7 64bit האופציות 1. Gigabyte MA785GMT-UD2H AMD785G CHIPSET, יחידות 1 ₪471 Micron Rendition 2GB DDR3 1333Mhz , יחידות 2 ₪482 2. Gigabyte MA74GM-S2H AMD740 CHIPSET, יחידות 1 ₪293 A-DATA 4GB Kit CL4 DDR2 800Mhz vitesta, יחידות 1 ₪455 Sapphire ATI Radeon 5450 512MB GDDR3 HDMI, יחידות 1 ₪260 אשמח להמלצותיכם והארות לגבי היתרון והחסרון באופציה המועדפת תודה

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. הרבה חברות מוציאות דגמים עם שמות דומים מאוד שגורמים לא פעם לבלבולים גדולים אצל הצרכן הפשוט. אני מביא כאן את הדגמים המבלבלים שנתקלתי בהם אבל תוסיפו עוד כאלו אם אתם מכירים...וכמובן תסבירו מה ההבדלים בדיוק. אם אתם לא ממש בטוחים אז בבקשה אל תרשמו סתם, כדי שהניסיון לעשות סדר לא יהפוך לבילבול גדול יותר!!! EPOX : EP 8RDA EP 8RDA+ EP 8RDA3 EP 8RDA3+ GIGABYTE: GA-7N400-L GA-7N400-L1 GA-7N400 PRO GA-7N400 PROII ABIT: ABIT NF7 ABIT NF7 2.0 ABIT NF7-S ABIT NF7-SL 2.0 ASUS : Asus A7N8X Nforce 2 Asus A7N8X-X Nforce 2 Asus A7N8X Deluxe Nforce 2 Asus A7N8X Deluxe Nforce 2 v2.0

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by roeiw,

שלום, יש לי בלוח 6 כניסות SATA2, ו4 של אינטל ועוד 2 של Jmicron או משהו כזה שפועלים על צ'יפ חיצוני.. לאיזה מהחיבורים עדיף לחבר את הדיסק קשיח שלי? 36ADFD, כי הבנתי שהחיבורים של האינטל לא מאפשרים NCQ יכול להיות כזה דבר?

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by NaorYfrach,

אני מדבר כרגע על המחשב הישן שלי . הוא מבוסס E2140 ו8600GT . השאלה שלי היא כזאת . אחרי התלבטות החלטתי להשאיר את המחשב הזה ולא למכור אותו בגלל שהוא עבד לי מצויין לצרכים רגילים ביום יום . הבעיה בו היא שהלך לי הלוח אם . אני רוצה להביא לוח אם חדש ויש לי כמה שאלות . 1.האם משתלם לי בכלל להשקיע בלוח אם בכלל במחשב כזה למרות שהוא עבד מצויין ? 2. כמה אמור לעלות דבר כזה ? 3. מה אני צריך לעשות בזמן שאני מחליף לוח משחות טרמיות נקיונות וכו' ? 4. יש התקנה מסויימת והאם כל הדבר שהיו על המחשב נמחקים אוטומטית ? 5. והשאלה המרכזית האם כל צ'יפסט של ליבה כפולה תומך במעבד הזה ? ואם כן אילו צ'יפסטים . תודה .

22. היי יש לי לוח אם דגם gigabyte 8sr533 עם ביוס של award גירסה f6 הכי מעודכנת וציפסט של sis645 היום קניתי זיכרון של מושקין pc2700 blue 512 mb יש בביוס אופציה של top performance כשאני מאפשר אותה עם הזיכרון הנ"ל המחשב לא עולה ומציג הודעת שגיאה עם הזיכרון הקודם של מייקרון שהיהpc2100 256 mb זה עבד בלי בעיה השאלות שלי הם 1-מה בדיוק האופציה הזו משנה ולמה אי אפשר להפעיל אותה עם הזיכרון החדש 2-איזו תוכנה מראה לי מהירות של הזיכרון בדיוק אם זה 333 או 266 או בכלל 3-בגלל שהלוח שלי עובד ב 133 האם זה נכון שהזיכרון יעבוד אולי על 333 אבל הביצועים יהיו של 266 שהם 133*2 תודה!

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Works4me,

הייתי חייב חרוז זהו , פרוייקט אחרון השנה , מבטיח זה יבנה בתוך TJ08B-E עם שני רדיאטורים ( 180 ו-120 ) יומן פרוייקט ימוקם כמובן בפורום המתאים תודה לפלונטר שסיפקו לי את הלוח והמעבד במהירות שיא

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=105125

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. מישהו שאל אותי אם 44 מעלות זה תקין ואין לי מושג לגבי מערכות מבוססות AMD... מה המצב אצלכם?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים