עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני מעונין ליקנות לוח לAMD ורציתי לדעת על החברות אני צריך כ.קול טוב (מובנה)ושיהיה אפשר לעשות OC כי אני אולי אנסה בעתיד... אני שמעתי בABIT טובים אבל מה עם EPOX??? אני מקווה שהלוח תומך DDR 333 ואני אשמח לישמוע כל מה שיש לכם לומר בנושא בתודה THE GYVER

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by eliil1,

יכול להיות שאני מחליף את המעבד שלי בקרוב אבל אני לא יודע אם זה בטוח שאני אוציא את המעבד הנוכחי והקירור ואשים חדש. מה אני צריך לעשות? פשוט להוציא את הקירור והמעבד ולהכניס את החדש שהפינים יתאימו לחורים בסוקט בלוח , למרוח על כולו משחה טרמית ולשים עליו את ה TRUE ? או שזה קצת יותר מסובך מזה? תודה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. עשיתי השוואה בין שני המעבדים 3570 ו-3570K באתר אינטל והיו שני דברים שלא נתמכים בגרסת ה-K: Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d) Intel® Trusted Execution Technology מה שתי הטכנולוגיות הללו? אי ההימצאות שלהן ב-3570K קשורה למכפלה הפתוחה?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Tzion,

שלום אני מתכוון (כבר מזמן) לקנות (כחלק מהמחשב החדש) מעבד AMD 1800, לוח GA-7VRXP וזכרון Micron 256MB 266MHZ. בזמן האחרון חשבתי שאולי כדאי לי לשדרג את שלושת הפריטים ל: מעבד- AMD XP200 לוח- EPOX EP-8K5A2 זכרון- 256MB 333MHZ למעבד זה תוספת של 150-200 שקל לוח 50-100 שקל וזכרון 100-150 שקל האם יש הבדל בין מעבד 1800 למעבד 2000?? ??? האם זה הבדל שמצדיק השקעה של עוד כ-200 ש"ח? בקשר ללוח, אמנם אני מפסיד בקר רייד, אבל מצד שני בלוח של אפוקס אני אוכל לשדרג את המעבד (בעתיד היותר רחוק) למעבד שיפעל בבאס 166MHZ.... ודבר כזה אי אפשר לעשות בGA-7VRXP אז האם כדאי לקחת ת'לוח של אפוקס? בקשר לזכרון, האם עדיף להשקיע עוד קצת כסף ולקנות במקום זכרון 266MHZ- זכרון 333MHZ??? האם הה…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by jacko_il,

שלום לכולם, לפני כחודש בערך קניתי מחשב ובחרתי ללכת על 2X1GB של OCZ REAPER 800. הייתי בטוח שאני אמשיך להשתמש ב XP X86 שהיתה לי וזה היה אמור להספיק. אך שינויים מסויימים קרו ועברתי לויסטה X64. לצערי 2GB זכרון למערכת 64BIT זה לא מספיק ואני רוצה להוסיף עוד 2GB. השאלה שלי - האם יש הבדל טכני בין 4 סטיקים של 1GB לבין 2 סטיקים של 2GB ? חשבתי על למכור את הזכרונות שיש אצלי ולקנות 2 של 2GB. הבנתי מכמה חברים ששימוש ב 2 סטיקים עדיף על 4 מבחינת OC ומבחינת זמני גישה של המעבד לזכרון. האם זה נכון ? האם אני יכול לקנות עוד 2 סטיקים של 1GB זהים בשקט או שעדיף לי לנסות למכור אותם ולקנות 2 של 2GB ? תודה לעונים, שחר.

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. 1. לאילו שימושים מעבדי אינטל עדיפים על פני המקבילים שלהם ב AMD? (פה בפורום ממליצים בעיקר על AMD ) 2. לגבי טכנולוגיית ייצור 32 ננומטר: עפ"י הבנתי - הטרנזיסטורים בסיליקון הרבהיותר גדולים מ 32, 45 ואפילו 90 ננומטר - אז מה כן מיוצר ב 32 ננומטר? תודה

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. דבר ראשון צריך לעדכן ביוס או שהוא מגיע עם ביוס בסדר? האם הטמפ שהוא קורא נכונות? דרך אגב אני ממש מרוצה מהכרטיס קול אין מה להשוות ל CMEDIA\SOUNDMAX שהיה לי לפני.. סוף סוף שומעים איכות ב ATP3 לוח ממש סבבה והמאורר של ה NB לא מרעיש כמו שחשבתי משום מה המאורר של ה CPU פועל ב200סלד יותר לאט מהמאורר השני, שתיהם אותו סוג מאורר ושתיהם חדשים מהקופסא

• 37 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. אני כרגע בארהב ומעוניין לרכוש כמה רכיבים למחשב הבא שלי. בינתיים זה נראה כך: מעבד AMD 3000 VENICE ברגע שיהיה זמין פה. הבדל המחיר בינו למעבד 3000 WINCHESTER הוא כ70 דולר: http://www.ncix.com/search/index.php?quicksearch=venice אבל מעיון כאן זה נראה כדאי: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-venice_14.html לוח אם MSI K8N NEO4-F: http://www.zipzoomfly.com/jsp/ProductDetail.jsp?ProductCode=241163&affiliate=pgmsi שקראתי שזהה בבסיסו לגירסת הפלטינום ULTRA NEO4/SLI מלבד כמה תכונות שלא נראה שיהיו חסרות לי במיוחד. ביקורת על הלוח: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2358&p=21 כרטיס מסך. רציתי אחד עם VIVO והתלבטתי בין PRO X800 לבין 6600GT. לפי מה שקראת…

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. הי, יש מגוון לוחות אם אפשריים ל I5 ובהתחלה חשבתי שמה שיקר יותר טוב יותר אבל אז שמתי לב שלוחות זולים יותר מכילים יכולות שאין ללוחות יקרים, כך שאולי אני מפספס משהו. לדוגמא: INTEL BLKDP55WG - הכרטיס הזול ביותר, מאפשר גם FireWire וגם eSATA GIGABYTE -P55M-UD2 - הבא בתור במחיר, גם מאפשר FireWire ו eSATA GigaByte -GA-P55A-UD3 - יותר יקר משניהם, אינו מאפשר את שתי הפונקציות האלו. נראה לי ששתיהן חשובות בכל מחשב (בטח ה eSATA לדיסקים חיצוניים), אז איך זה שלוחות אם יקרים יותר אינם תומכים בזה? ובקיצור, כיצד אני יכול למצוא איזה לוח אם מתאים לצרכי? לא תמיד ברור לי הקשר בין הפונקציות לבין השימושים שלי. תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. באתר הרשמי לא מצאתי הבדלים חוץ מבתמונות... מה זה ה-D הזה, ולמה הוא שווה 150 ש"ח? תודה, סוון עריכה: טעות שלי - תעבירו בבקשה ללוחות...

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by YRP99,

הייתי אמור לקבל את המחשב שלי עם ה Q6600 השבוע אבל כנראה עקב חוסר במעבדים הקבלה של המחשב נידחתה לתחילת שבוע הבא והם כרגע ממתינים להספקה חדשה לחנות (החנות היא גיבור מחשבים - רמת גן) יש מצב שההספקה החדשה תהיה סטפינג G0 דבר שני זה אם אפשרי לדעת מה הסטפינג גם לאחר הרכבה של המעבד והמאוורר וללא הקופסא זאת אומרת לפי ה BIOS? ושאלה אחרונה, עם המפרט הנ"ל GIGABYTE GA-P35C-DS3R (QUAD READY) INTEL P35 HD AUDIO+DTS GBL INTEL CORE 2 DU QUAD Q6600 2.4GHZ 1066MHZ 8MB 64BIT BOX CORSAIR TWIN2X2048-6400 DDR2 2GB (1GBX2) 800MHZ CL5 DUAL XMS HIGH PERFOMANCE וקירור של ביג טייפון סתם ככה כדי לסבר את האוזן, יש איזה לכם השערות לכמה אני אוכל להגיע ב OC במצב של יציבות מקסימלית וללא חשש להתחממות יתר…

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by ShakedB,

שלום רב, החברה טסה עוד מעט לארה"ב, היא תביא לי כרטיס מסך חדש, כנראה משהו ברמה ש 2070, ושוקל שתביא לי שילוש חדש. היום יש לי i5 2500K שרץ על ה4.5 גיגה הרץ, עם קירור מים של אנטק antec kuhler h1200 pro מתכנן לעשות OC, השימוש הוא גיימינג בQHD עם מסך 144 (משחק תחרותי בעיקר) ממה שקראתי לגיימינג עדיף רייזן, השאלה איך זה משתנה שמכניסים OC לעניין כי זכור לי שהם פחות מוצלחים בזה. מבחינת תקציב, נניח 400 דולר? אם התקציב לא מתאים אשמח להכוונה טובה יותר.

13. Started by m.l,

הדגם זה :775DUAL880-PRO Asrock chipset: VIA PT800 התאמה למעבד: Intel Pentium 4 , Intel Pentium D זכרון: DDR , DDR2 FSB: 1066 MHz האם זה לוח טוב? ורשום שהוא תומך בפנטיום 4 גם-יש לי מעבד 32 BIT במהירות של 3.0 GHZ סוקט 478.....האם הוא ייתמוך במעבד הזה?

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by hardgore1,

הי, העדפתי להתחיל את הנושא מחדש.. המחשב שלי - 333 intel core 2 quad Q8300 @ 2.5 GHz bus (msi G41M-P33 Combo (MS-7592 (ram 4 GB ddr2 trancend 400 MHz (2x2GB-dual win 8 pro 64 bit אני מעוניין לעבוד עם הרבה חלונות וטאבים ותוכנות, ושהמחשב לא יקפא למוות כשאני חוזר אליו ומעיר אותו האם אני צריך במקרה שלי עוד זכרון, או ssd? מתלבט, למרות שנראה לי שזה רק זיכרון. אם אתם מכירים מישהו שמוכר יד2 ddr3 4x2 או 1x8 אשמח לשמוע. כמובן אחפש במקביל, ומחפש את האופציה הכי זולה, וכמובן נראה שזה אכן עובד בלוח הזה.. מעדכן למי שלא קרא את האשכול הקודם בנושא- הלוח שלי כנראה יש בו אי תאימות לddr3, למרות שכתוב באתר היצרן שהוא תומך. בתקופתו רק התחיל ה ddr3 אם אני…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  15. שלום, שאלתי את השאלה גם בפורום כרטיסי מסך אבל לא ממש ידעו לענות לי שם, אז אולי כאן משהו מכיר את האפשרות הזאת, ואשמח אם תענו לי . יש לי לוח אם עם כרטיס מסך מובנה של ATI ( עם תמיכה ב Hybrid ) כמוכן יש לי כרטיס מסך ATI HD4870 512. אני יודע שמבחינה טכנית יש אפשרות להפעיל את שניהם ביחד, אבל אני לא ממש סגור על איך לעשות את זה. אשמח לקבל המלצות, אגב הלוח אם הוא : ga-m78sm-s2h (הלקוח הקודם עבר מחשב ga-m56s-s3 ) תודה .

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. אינטל הודיע רשמית שהיא עובדת על מעבד דור 8 שמשלב כרטיס גרפי של AMD(!) וזכרונות HBM2. בינתיים לא מדובר ממש בחלק אחד אלא בכמה חלקים נפרדים מחוברים על לוח בטכנולוגיה שנקראת EMIB. המעבד מיועד לניידים, צורך 45W וצפוי לצאת בתחילת השנה הבאה. מעניין באיזה מוצרים נראה אותו: https://www.anandtech.com/show/12003/intel-to-create-new-8th-generation-cpus-with-amd-radeon-graphics-with-hbm2-using-emib

17. Started by penny1,

אני מתכנן לקנות AMD 64 X 2 3800, אבל שאני מסתכל על המחירים אני לא יכול שלא לנסות איכשהוא לגייס עוד כסף ולנסות לקנות E6300 בכל זאת לפי מעבד מדובר בפער של סך הכל גג 350 ש"ח שאלתי...איפה הקאץ'??? אם אפשרי כבר כיום לקנות לוחות מתאימים בכ-550 ש"ח לערך לE6300 הפער הכולל במחירים של מעבד+לוח מאוד קטנים מדוע AMD לא מורידה עוד את המחירים? איזה אינטרס יש ללקוחות כמוני ללכת דווקא על הAMD ולא לשהקיע עוד 300 ש"ח לערך בשביל הקונרו. בתור אחד שלא!!! מתכוון לעשות OC למניהם...אני לא יכול שלא להרגיש תחושת החמצה במידה ואני אכן אקנה את ה-AMD... למרות שמבחינת הגיון אני יודע שאפילו ה-AMD הנ"ל + כרטיס גרפי סביר יעשו בשבילי את העבודה.

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. מי יודע בוודאות על איזה צ'יפ מבוסס Kingstone Hyperx pc3200? (זה לא TCCD?) קניתי קיט של 1GB זיכרון Kingston Hyperx pc3200 מדגם KHX3200AK2/1G בהתחלה הבנתי מכם שזה מבוסס על ה TCCD שנחשב מעולה לאוברקלוקינג אבל עכשיו אני רואה באתר הזה: http://www.techpowerup.com/memdb/ שזה מבוסס על Winbond CH-5 (מה זה בכלל?!) זה טוב? ולאיזה מהירות אפשר להגיע איתו? (לוח Asus P5GDC Deluxe ומעבד Prescott 2.8Ghz LGA 775) אודה לכם מאוד על תשובתכם....

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by andrei21,

רציתי לדעת את ההבדלים בין הצ'יפסטים עד עכשי הבנתי ש P תומך יותר בריבוי כרטיסי מסך ו H בליבה גרפית אין לי צורך לא בזה ולא בזה חשבתי על המערכת הבאה מעבד Intel Core i5-750 Tray I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-H55M-USB3 זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 8-8-8-24 Gold OCZ3421K אשמח מאוד לשמוע דעות והצעות לגבי הלוח אם בעיקר

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. כן כן אני עדיין מחכה למפרט שלי (כבר שלושה שבועות כמעט ועדיין יש 2-3 חלקים שלא הגיעו). המעבד יהיה AXP 2500+ והזיכרון שתיכננתי לקנות הוא GeiL 512MB PC3200 400MHz DDR Dual Channel . כבר הייתי בפנדה ודיברתי איתם על ההכל. פתאום היום, כשהלכתי לקחת את הציוד ההקפי, ושאלתי מה קורה עם החלקים שלי הם אומרים לי שהזיכרונות האלה עושים בעיות, לא עובדים כמו שצריך, לא עובדים באמת ב 400MHZ אלא פחות ושהם יפסיקו לעבוד איתם וכו' ומציאים לי סמסונג או מושקין. נשמע לי קצת מוזר לא? מה אתם אומרים?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Animor,

שלום, כפי שאתם וודאי יודעים, אינטל הוציאה עכשיו סדרה חדשה של מעבדים. המעבד הכי חזק שם מסדרת i5, הוא i5-4440. אם אני משווה אותו למעבד שיש לי מלפני שנתיים, ה-i5-2500k, אני מתקשה להבין איפה השיפור הגדול. נכון, המעבד החדש חסכוני יותר בהספק ותומך ב-instruction set (שגם כך אינו בשימוש כיום). אבל איזה יתרון של ממש יש לו על המעבד שיש לי מבחינת ביצועים? הסתכלתי למשל בהשוואה כאן ואני מתקשה להבין את היתרון: גם אם ה-haswell מהיר יותר בממוצע, התדר הגבוה יותר של ה-2500 יפצה על כך, והביצועים צפויים להיות דומים. אשמח להסבר מה החידוש הגדול לאחר שנתיים, ואיזו סיבה יש למשל למישהו כמוני לשדרג את המעבד. תודה

22. שלום לכולם , אני מבקש סליחה מראש אם פתחתי נושא במקום לא נכון האמת שלא ידעתי הכן לפתוח את הנושא טוב.. אני מעוניין להתחדש במחשב חדש בשנה החדשה ואני רוצה לקנות לוח אם ומעבד מדיגמי 2020 בררתי בחנות שאני קונה ממנה אז הם לא יודעים מתי יתחילו לשווק את המעבדים ולוחות האם אשמח לעזרה נועם

23. Started by ^Z^,

בשביל חבר כנראה מה הלוח הכי זול לD805?

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום, אני קונה מחשב התומך בטכנולוגית SLI, אך הוצא לי לוח אם DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard שאינו תומך. לעומת זאת, אני רוצה שלוח האם יוכל לעבוד גם עם ההארדיסק עם SATAII, והלוח: DFI Infinity NF4 SLI nForce 4 Socket939 Motherboard אינו תומך בכך. האם אני צריך לבחור או כך או כך? אין דרך או לוח אם המשלב את שתי הטכנולוגיות? אני צריך להחזיר תשובה בזמן הקרוב לבחור שאני הזמנתי אצלו את המחשב, לכן הנושא די דחוף לי. תודה מראש. מעיין.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. בס"ד מחפש גרסת BIOS עדכנית ללוח אם P67A-UD4-B3 ! תודה רבה

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים