עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אהלן המחשב שלי בזמן האחרון התחיל לפעול קצת לאט המפרט C2D 6850 1GIG KINGSTON DDR2 8500GT עכשיו אני בדילמה בנוגע להוספת זכרון כי בתכלס אולי עדיך לחסוף איזה 100-200 שקל ולהביא רק סטיק אחד של ג'יגה ? ( יש הבדל ביצועים בין 3 ל2 ? ) אם אפשר שתמליצו לי על זכרון בערך ב200שקל כרגע אני מתלבט בין קינגסטון סטיק אחד של 2 ג'יגה שעולה 180 לבין סטיק ג'יגה שעולה 90 שקל שניהם 800MHZ DDR2 מה אתם אומרים ? יש הבדל בין 2 גיג ל3 גיג ? אני רוצה לקבל שיפור בשימוש היום יומי במחשב באופן כללי שיפעל מהר יותר ובמשחקים שלדעתי זה גם אמור לשפר

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by Thermo,

היי, אני רוצה לשדרג את הלוח אם + מעבד + זיכרון - ובדקתי כל מני אתרים אני לא ממש יודע מה יותר טוב ממה ראיתי את ההצעה הזו בזיגזג: Gigabyte GA-7VRXP ( Socket A - KT333A - CREATIVE - LAN - USB 2 ) + AMD XP 1800 + 256MB DDR 2700 ב 1700 שקל שווה ? ואני לא רוצה להוציא יותר מ2000 שקל

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by erlich9,

מה המפרטים של שני המעבהדים הללו ומי יותצר טוב בכללי. אם יש השוואה מפורטת או הסבר טוב אז אני אשמח לקבל קישור. נ.ב בבקשה אל תגידו לי ש amd טוב למשחקים וההפך, אני רוצה הסבר עם פרטים ואפילו ניסיונות אישיים...

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by BenSalem2,

http://rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2165 האם הלוח אם הזה יעביר לי טוב את המפרט הבא?? GigaByte ATI Radeon 5870 1GB GDDR5 HDMI Intel Sandy Bridge Core i5 2300 Socket 1155 6MB 2.8Ghz 95W Box 4GB MEMOREY KINGSTON והאם יש לכם לוח אם מומלץ לרכיבים שלמעלה התקציב הוא עד 400 עדיפות לגג 330 תודה רבה ושבוע טוב

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by I7210I,

שלום מה ההבדלים בין שני השוקטים 1155 לבין 2011?ומה האחרון? מדובר על מחשב שהשימוש שלו זה מכונות וירטואליות ופה ושם משחקים לפי התשובה למעלה איזה מעבד יותר חזק מבין שני אלו https://shop.digitec.ch/en/Comparison/2584654-635000 לפי זה אני יצמיד לוח כרגע המצב הוא Intel Core i7 4790K BOX (LGA 1150, 4GHz, Unlocked) + ASUS MAXIMUS VII RANGER (LGA 1150, Z97, ATX) תודה רבה

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by Boomer,

היום עדכנתי ל-F7 ומאז יש משהו שמעצבן אותי... אחרי שהוא מראה את המסך של הכרטיס רשת ועובר לטעינת ה-Windows יש ביפ חזק ומעצבן כזה מהמחשב... כמו במחשבים פעם שהיה ביפ כשהם היו עולים. (זה בדיוק כשנגמר המסך של הכרטיס רשת, המסך של טעינת ה-Win עדיין לא מופיע כשיש את הביפ) ועוד משהו בלי קשר: ל-SMART כדאי לי לעשות Enable? יש לי Maxtor 40gb ATA100. ל-AGP Fast Write כדאי? ל-AGP Read Synchronization כדאי? כל אלו נמאים ב-Disable ב- Default...

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by ziv_r,

ניסיתי לקרוא קצת שירשורים בנושא ולא מצאתי תשובה לשאלותי. מה הקשר בין המעבד\לוח אם\זכרון בהקשר של מהירות? האם נכון שרצוי שלכולם יהיה אותה מהירות? האם נכון ששום מעבד לא יכול לתקשר עם הזכרון\לוח אם במהירות גבוהה יותר מ 667? תודה לעונים

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. יש באפשרותי לקנות את הכרטיס החדש של ATI - Radeon 9700 אבל בשביל להישאר במסגרת התקציב שלי אני אצטרך כנראה לקצץ את הזיכרון ל 256 האם יורגש הבדל משמעותי? זה יגביל אותי בצורה כלשהי? דרך אגב אני עובד עם WIN XP (עם זה עוזר) ???

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. אם אני זוכר נכון המחיר הקודם היה 119$ או 115$, ירידת המחיר הזו הייתה צפויה עקב ירידת מחיר כללית של רכיבי הזכרון בתקופה זו. מקור: http://www.crucial.com/ballistix/store/partspecs.asp?IMODULE=BL6464Z402

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by EITANL,

כיום יש לי AMD1800 עם 512M מבוסס על 333MHZ וכרטיס גרפי של הרקולס 8500AIW נניח שיש לי תקציב עד 1500 ש"ח מה כדאי מבחינת ביצועים למשחקים (סימולטורים) לשנות ל XP2500-2800 או לקנות 9700 כלשהו????? או שיש אפשרות לשלב בין שתי האופציות???? תגובות ייתקבלו בברכה איתן

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20050120140538.html עד היום היה ניתן להשיג את המעבדים עם EMT64 בעיקר רק עם קניית מחשב מוכן מראש (ע"י יצרניות מחשבים)... כפי הנראה, ביפן התחילו למכור את המעבדים בחניות מחשבים רגילות כמעבדים בנפרד ממערכת מחשב מוכנה.

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. היי, שמתי לב שהיחס בין הביצועים ברייזנים החדשים על כל הליבות לעומת ליבה בודדת שונה מעט מזה של האינטלים. למרות שבליבה בודדת האינטלים עדיפים רואים שאיכשהו הרייזנים מצליחים לגשר על הפער כאשר מריצים את כל הליבות. נדמה כאילו עבודה בריבוי ליבות יעילה יותר במעבדים החדשים של AMD לעומת ה-HT של אינטל. בדקתי את העניין (שטחי למדי) עם תוצאות של CineBench 15 וריכזתי את התוצאות בטבלה המצורפת. הנתון העיקרי הוא היחס בין תוצאה על כל הליבות לעומת תוצאה בליבה בודדת וכמובן החישוב באחוזים של תוספת הHT/SMT בנוסף על הליבות הפיסיות אפשר לומר שHT נותן באינטלים מרובעי הליבות משהו כמו רבע ליבה. הSMT ברייזנים אכן יעיל יותר (במקרה של CB) והוא עומד כ…

13. Started by Ido.G,

היי, (פתחתי ת'רד זהה בפורום המפרטים- ואני לא יכול למחוק. אז אם צריך בבקשה תמחקו אותו). OK... אז בשעה טובה ביום שני שבוע הבא אני אעשה פסיכומטרי. מה שאומר שסוף סוף יהיה לי זמן להתעסק עם קנית מחשב חדש. אבל אני לא יכול להתאפק ולכן אני לצערי מתחיל לבדוק כבר עכשיו במקום ללמוד. Undecided בכל מקרה, אני מעוניין לשדרג את השילוש הנוכחי שלי, את הכרטיס מסך וכנראה שגם את המארז. זה בנתיים. עכשיו יש לי: Celeron Tualatine 1200@1600 378 MB SDRAM@133 Radeon 8500 LE אין לי תקציב. אני מעוניין לבזבז על זה כמה שפחות כסף, אבל גם להשקיע את הסכום הדרוש עבור מחשב סביר שיריץ משחקים טוב, יעבד וידאו וקול במהירות סבירה ויחזיק זמן סביר. בכל מקרה הכלל המנחה הוא שאם אין הבדל מורגש בביצועים- ללכת על הזול. …

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. שמעתי שהמעבדים העתידיים של AMD גם יהיו בסוקט AM2 .. וכל הלוחות AM2 יתמכו במעבדים החדשים ע"י עידכון הביוס. זה נכון ? אם כן, הייתי ממליץ לכל מי שחושב לשדרג את המחשב (כנ"ל לגבי) את האופציה של AMD, מכיוון שבעתיד יתאפשר שידרוג טוב יותר ללא שידרוג לוח האם..

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by ohadbx2,

המפרט שלי: מעבד CORE 2 DUO E7200 לוח אם GA-G31M-S2L כרטיס מסך GTX 650 זכרון כרגע: 2 סטיקים של 1GB PC2-6400 (400 MHz) כל אחד. סה"כ 2 GB. אני משחק לא מעט במשחקים, אבל אין לי בעיה להסתפק בהגדרות בינוניות. לפי מה שאני מבין (תקנו אותי אם אני טועה), צוואר הבקבוק במחשב שלי הוא הזכרון. אני שוקל להחליף את הזכרון בלבד ולסחוב עוד שנה-שנה וחצי ואז כבר לקנות מחשב חדש לגמרי על בסיס DDR4, ויש לי מספר שאלות: 1. חשבתי למשל לקנות 2 סטיקים כאלה: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=733774 אבל אני לא בטוח מה לבדוק כדי לוודא שהמחשב שלי מתאים, ובכלל לאיזה תוספת ביצועים אפשר לצפות? 2. לפי האתר של הלוח אם http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2693#ov הוא תומך בתדר של …

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by nec_000,

אז ככה חברים הולך הספור הבא שלנו. בימים אלו עת מדברים כל העולם ואחותו על הדור הבא של מאיצים גראפיים הנמצא עוד מעט לפתחנו, הנני מתחיל לבצע הכנות מקדימות משלי - לבחור לאיזה כרטיס מסך הבא הנני רוצה לשדרג, זה שיחליף את הכרטיס R9 390 הנוכחי שלי (שעושה עבודה מהימנה עד כה). בכוונתי לשדרג לכרטיס הבא, ברגע שהדור הבא של מאיצים ייצא לשוק (משוער ברבעון שניים הקרובים) והלוחות יועמסו בהתאם בהיצע רב ואטרקטיבי של כרטיסים משומשים - שהרי הכי נבון לבצע זאת אז. הכרטיס הבא בתור אחרי כרטיס מרמתו של R9 390 (כמותו יש אצלי כאמור) הוא כרטיס מקליבר כדוגמתם של gtx980ti או gtx1070. אז בשלב הראשון אומר לעצמי, שמכל מה שזוכר במרופרף בראש - …

17. לפני כמה שעות אחדות הייתה לי הפסקת חשמל ברחוב שבו אני גר, המחשב כבה בפתאומיות. לאחר מכן , המעבד והכרטיס הגרפי שלי פעלו באופן מוזרה מאוד. המעבד שלי - 6700K והכרטיס הגרפי gtx 980 ti .יש לי גם קירור נוזלי 110hi לפני ההפסקת חשמל הכל היה בסדר. עכשיו לפי התוכנה corsair link הטמפרטורת צלסיוס של המעבד היא "70-80" מעלות מה שלא הגיוני בכלל, כי כאשר אני מניח את היד שלי מעל המאווררים של הקירור הנוזלי המעבד לא חם בכלל. המאווררים מסתובבים במהירות של 2340 rpm ולא משנה איזה מוד אני משנה בתוכנה הם לא מפסיקים להסתובב כאילו המעבד שלי "במאמץ גבוה" למרות שהוא בכלל אמור להיות על איידל כי אני לא נכנסתי לשום משחק או תוכנה שתצטרך כוח עיבוד גדול. בנוסף שניסיתי להיכנס למשחק קל, י…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. שלום, מקווה שהכותרת מספיק מפרטת את הבעיה יש לי כרגע במחשב שלושה סטיקים של 256 מגה כול אחד ורציתי לשאול האם ניתן להחליף אחד מהם לסטיק של 1 ג'יגה או 512 מגה לדוגמא? האם המחשב יקבל את זה ויפעל בלי בעיה? ??? (יש לציין שבכול מקרה אני מתכון מאותו סוג, במקרה שלי DDR 433 ) בתודה מראש.

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by Sepsis,

שלום לכולם, רציתי להתייעץ איתכם לגבי שדרוג המעבד שלי לטובת שיפור ביצועים בתוכנות Lightroom 5 ו-Photoshop. נכון להיום אני עם AMD Athlon II x4 640 (3.0ghz) שיושב לו על GA-MA78LMT-US2H עם 16GB זיכרון 1600. החוויה שלי בזמן השימוש בתוכנות (בעיקר בלייטרום) איננה חלקה. כשאני בודק את ביצועי המעבד תוך כדי עבודה אני רואה שכמעט כל פעולה שאני עושה בזמן עיבוד התמונה מקפיצה את העומס על המעבד ל-100% בכל ארבעת הליבות. זה בא לידי ביטוי באיטיות וגמגומים קלים בכל תמונה, אבל במצטבר כשעובדים על כמות גדולה של תמונות זה די מעצבן. יש לציין שמערכת ההפעלה, התוכנות עצמן, הקטלוג וקבצי המקור של התמונה כולם נמצאים על Samsung Evo 4 SSD (256gb). אופטמיזציה של הדיסק והתוכנות עצמן (הגדלת cache וכדומה) כב…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by TheDiesel,

לצורך השאלה אני אשתמש במעבד core i7 6700k באחד מאתרי השווואות המחירים מוצגים שני גירסאות של מעבד core i7 6700k אחת Intel Core i7 6700K Tray ואחד Intel Core i7 6700K Box שאלתי היא מה ההבדל בין TRAY ל-BOX

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. שלום יש לי מחשב בין 4.5 שנים עם מעבד core 2 duo 6600 לוח הוא של אסוס שאני לא ס\זוכר את הדגם אבל הוא מקבוצת הדלוקס המחשב שלי הפסיק לעלות והוא מבקש דיסק סיסטם על ההתחלה בביוס אני רואה שהוא מזהה רק דיסק אחד מתוך 4 זה לא פעם ראשונה שהוא עושה לי בעיות עם ההארדיסקים וחלק גדול מחיבורי הsata לא מזוהים כבר הרבה זמן גם אם אני מחבר את דיסק הסיסטם לSATA שאמורה לעבוד הוא מבקש דיסק סיסטם... אני מניח שהלך לי הלוח ועכשיו אני מתלבט אם להחליף את הלוח או לקנות מחשב חדש והשאלה היא : א. איזה לוח עם איזה חיבור וצ'יפסט אני צריך בשביל מעבד כמו שלי? ב. יש עוד לוחות מהדור הזה? ג. האם שווה להשקיע במחשב חדש למרות הבעיות בצ'יפסטים החדשים שיש עכשיו או לקנות לוח אחר , לשלם על החלפה ולחכות ? תודה רב…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by SixKiller,

שלום יש לי לוח אם חדש Abit Nf7 SL והוא עושה לי די בעיות כפי שאמרו לי כשקניתי ואני רוצה להחליף אותו ואני לא יודע למה להחליף... אז אם תוכלו להגיד לי אני ישמח משהו בסביבות ה650 שקל או 700 [הכותרת נערכה, למה זה מסובך לכתוב אחת הגיונית במקום שאני יעשה את זה ? ]

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. הזמנתי מחשב חדש עם 2500K ולוח אם P67A UD3 קראתי שP67A UD3P יותר טוב באוברקלוק למעבד האם זה נכון? והאם כדאי להוסיף 150 שקל ולקחת אותו?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by lipa,

בקיצור , יקר ולא משתלם http://www.legionhardware.com/document.php?id=572

• 31 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Classify,

איזה מעבד מ-3 הבאים עדיף ללוח הזה: AMD: GIGABYTE GA-880GM-UD2H AM2+, AM3, 880G, DDR3 1666, VGA ATI HD4250, HDMI, 1394a התקציב הוא עד הוא עד 500 שקל.. המחשב לא יהיה מועמס יותר מדי, בעיקר גלישה,סרטים אופיס ושימושים יומיומים אחרים.. (אבל למרות שגם פנטיום 3 מספיק לשימושים האלה אני רוצה מעבד כמה שיותר חזק בגבול התקציב שלי) לא מתכוון לעשות OC Athlon II x3 Triple Core 445 3.1Ghz Socket AM3 Box 390 Athlon II x4 Quad Core 630 Socket AM3 2.8Ghz Box 460 Athlon II x4 Quad Core 640 Socket AM3 3.0Ghz Box 495

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים