עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. חג שמח לכולם יש לי מעבד פנטיום 4 2.4 B - עובד בבאס 533 הרכבתי אותו בלוח אם מתוצרת אינטל: d865pcd הלוח תומך בדואל צ'אנל ויש זיהוי בביוס של דואל צ'אנל אך האם בגלל שהמעבד הוא פנטיום 4 נורטווד B ולא C הוא לא יודע לנצל את הערוץ הכפול של הזיכרון? שמתי שני זכרונות של DDR 333.

• 41 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. היי חבר'ה! רציתי להיתיעץ איתכם על שני מעבדים, על ה-i7 3770K וה-i7 3930K. האם אתם יודעים מה פחות או יותר ההבדל בביצואים עם עבודה ב-WMware ובגיימינג וכמובן האם זה שווה את ההשקעה הכספית? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33265 מדובר בשמועה כמו ש AMD מתכננת לקנות את ATI. העניינים מתחילים להתפתח

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. האם יש הבדלים משמעותיים בין מעבד P4 1.5GHZ לבין P4 .3.0GHZ ? מדובר על אותו מעבד, אך כנראה בגלל הלוח הוא עובד על מחצית התדר. לשימושים משרדיים נטו. למעשה 2 השימושים הכבדים ביותר שאני יכול לחשוב עליהם כרגע הם: 1. פתיחת IE8 וטעינת לשוניות ודפים. 2.השימוש הכבד ביותר - כ50 לשוניות פתוחות בפיירפוקס שמכבידות מאוד על המחשב. מה שמפתיע אותי זה שהמעבד על סביבות 70%, מתוך ה1GB זיכרון שברשותי האוורסט מראה על 88% שימוש (920MB) שמתוכם הפיירפוקס משתמש ב503MB. איך זה יכול להיות שהמחשב לא על 100% CPU ו/או שימוש מלא בזכרונות והמחשב איטי? אולי אפשר לתקן/לשנות משהו בהגדרות? קובץ החלפה למשל? העלות ללוח אם יד שנייה משומש כ150 ש"ח. למרות שהלוח שברשותי נקנה חדש מהחנות לפני כ2-3 שנים ומלבד העניין …

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. יש לי בורד של גיגהבייט GA-8I915P Dou ומסיבות מצערות (אל תשאלו) אני צריך להחליף אותו. יש לי התקנה מסודרת ומלאה של WIN XP עם גיבויים והכל. אם אני עובר לבורד GA-8I945P Pro עם אותו CPU, והכל נשאר אותו דבר (כ. מסך, זכרונות, HD וחומרה אחרת) חוץ מהבורד שהוחלף (915 ל-945). מה הסיכוי שההתקנה הקיימת של XP תעלה ואפשר יהיה לטפל בשדרוג והחלפת דרייברים? האם לצפות למסך כחול והתקנה של המחשב מחדש? אנא עזרו.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. MSI / ASUS / GIGABYTE ? מה לדעתכם הכי עדיף מבחינת אמינות / תמיכה / עדכונים לאורך זמן? מדובר בעיקר על A320 וגם B350. וגם - הבנתי שיש הבדלים ביניהם בכל הנוגע לכרטיסי הקול, איפה הכרטיס קול הטוב ביותר? ובנוסף שאלה על זיכרון - האם כדאי 12GB ראם במקום 8GB במחשב חדש? זה משתלם?

7. שנה חדשה עוד רגע כאן ואנו מסכמים לכם הדלפות, מפתחים ציפיות - ובעיקר מנסים לחזות את הטרנדים הטכנולוגיים הגדולים שנפגוש בעתיד אשר מעבר לפינה לכתבה

8. Started by avi12641,

בקרוב אקנה מחשב חדש, בתקציב של עד 10,000 ₪, כך שאני רוצה שהחומרה תהיה כמה שיותר חזקה בשביל הפעולות שאני מבצע (עריכת וידאו, פיתוח תוכנות [Android Studio ,Visual Studio], משחקים כמו Just Cause 3 ,GTA V). מאחר והמעבד Intel Core i7 6700K בקרוב יתחיל/התחיל להימכר, מתי הוא יגיע לארץ? עריכה: אני רואה שהמעבד נמכר ב-Ivory. כדאי לקנות מהם? עריכה 2: פתחתי דיון חדש לגבי בקשת מפרט למחשב.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. היי. המפרט שלי מכיל היום GTX 970 I5 2500 8 GB מסך FHD התחלתי לשחק BF V עם הגדרות די גבוהות. יש פה ושם נפילות פריימים. האם יש טעם כיום להחליף מעבד+זכרונות+לוח אם? או שבכל מקרה יהיה צוואר בקבוק מהGPU

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. : :

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שלום לכולם, הגיע הזמן לשדרג קצת את המחשב שלי עקב הדרישות החדשות שצצו. המפרט הנוכחי כבר לא עומד בעומס. ראשית, מפרט קיים: MSI H61M-E23 + i3 2120 3.3GHz g.skill ARES 2X4GB HD7950 INTEL 330 120MB SSD + SAMSUNG 2TB F4 HDD seasonic 500W + CoolerMaster 335 מסך FHD דרישות מהמעבד: א. משחקים - שיהיה מסוגל להתמודד עם כל המשחקים החדשים על הגדרות גבוהות. חשובה מאוד גם יכולת לכידת גיימפליי תוך כדי המשחק. ב. עריכת וידאו - כרגע ברמה חובבנית בינונית (סירטונים קצרים יחסית), אך יש צפי להתפתחות בתחום. עובד כרגע עם FHD, אין תוכניות לעבור ל-4K. ג. תכנות - גם המעבד הנוכחי הסתדר בצורה מספקת יחסית עם הקימפולים, אז אני מניח שכל מרובע ליבות מודרני יהיה בסדר. דרישות מהלוח אם: א. 4…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by Judas Iscariot,

שלומות, אנוכי צריך שילוש(מעבד+לוח+זיכרונות) חדש. הכל התחיל מרצוני להתחיל להקליט ולערוך מוזיקה כמו שצריך, מה שדורש כמובן התעסקות בתוכנות כגון Cubase. אמרו לי חכמים ממני כי כדאי לי לשדרג את השילוש הנוכחי שלי. כמובן שאני גם "גיימר" ולכן שילוש חדש יעזור לי גם בנושא זה. השילוש הנוכחי שלי: Intel Pentium 4 Northwood C 2800Mhz MSI 875P Neo A-DATA 512Mb DDR 400 * 2 תקציב? כמה שיותר נמוך וכמה שיותר טוב... כלומר, אני מחפש כאן את היחס עלות/ביצועים הטוב ביותר... אני כבר איזה שנתיים לא מתעניין בכל הקטע של חומרה, ולכן אינני כ"כ יודע מה הם סדרי גודל המחירים של היום, אבל ראיתי(אם אינני טועה) שמוכרים מעבדים ממש טובים באיזה 500 ש"ח... אז התקציב יהיה, נראה לי, בסביבות ה1500, אולי עד 2000... …

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by Tomersoni,

משום שהמםרט שלי עבר למעבד amd (4600) אני צריך לוח לamd. עד עכשו עם הקונורו שתיכננתי בניתי על ה945p ועכשיו אני מחפש לוח amd ברמה שלו..שמתאים לצרכים שלי. איך הלוח הזה? הוא מתאים לצרכים שלי? הוא ברמה של ה945p? (m2n-e) המערכת שלי היא: amd 4600 320 8800gts 2 ג'יגה בייט g.skill.

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. אני מתכוון לקנות מחשב חדש עוד שבועים ובגלל שלא הכי עונים לי בפורם מפרטים החלטתי לשאול את הפורם המתמחה בתקווה שיענו לי יותר וגם אנשים פה נראה לי לרוב יותר מבינים בתחום שהם נמצאים בו... אז קודם כל רציתי לשאול אם אני הולך על מעבד I7 זה בהכרח מעלה גם את המחיר של הלוח אם ? התקציב שלי לחלקים זה בערך ככה עם אפשרות לחריגות לפה ולפה: לוח אם 700 זכרונות 800 (אני רוצה 6G) מעבד 1000-1500 אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק בשום מצב... לכרטיס מסך היה לי די פשוט לבחור כי אני די עוקב אחרי ההתפתחות בתחום אבל זכרונות ולוח אם , די אין לי מושג, אני מחפש חלקים שלא יתחממו מדי... בדרך כלל לוח אם אני מעדיף של אסוס אבל אני לא סגור ב-100 אחוז ותמיד שמח לשמוע דעות אחרות... וגם מבחינת דגמים אין לי…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. ב"ה הייי חברים יש לי אפשרות לרכוש זיכרון TWINMOS TWISTER 512MB כפול 2 יחידות שזה 1024MB ומצד שני יש את הרגיל 1024MB בסלוט אחד ההבדל בינהם הוא 5$, כמובן הטוויסטר יקר ב 5$ יותר (ושתי היחידות ביחד אני מדבר) מה יהיה עדיף לרכוש ? בעיקר שיש לי כיוון כל שהוא מתי שהוא ל OC קטן אולי במחשב ושהזכרונות לא יגבילו ממש כמה MHZ אפשר לקבל עוד עם ה TWISTER ?

• 26 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by BedBoy22,

שלום לכולם, איך אני יכול לבדוק עם האפליקציות במחשב את מהירות (FSB) של הזיכרון DDR שמותקן אצלי. אם אין אפליקצייה כזו אז אנא תמליצו לי על תוכנה בדוקה ופשוטה לשימוש שיודעת לעשות את הבדיקה הזו. בתודה מראש, רפי.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  17. רציתי לדעת מה דעתכם על המפרט הסופי (מה דעתכם על לוח האם?): בנוסף רציתי לדעת איזה מארז כדאי לקנות בהנחה שבקרוב אצרף צורב, כמו כן יש לי כרטיס קול נוסף שמשמש להקלטת מוסיקה (כלומר, אני זקוק למקום לשני כרטיסי קול). אגב, האם כדאי לקנות גם ספק מיוחד? מאוררים? * מעבד: Intel Pentium 4, 1.8A Ghz 512KB Cache - Socket 478. * לוח אם: ASUS P4T-E. * זיכרון: 512MB RDRAM. * דיסק קשיח: 60GB 7200RPM Maxtor DiamondMax Plus D740X. * DVD-ROM דגם: ASUS E616. * כ. קול: +Sound Blaster Audigy MP3. * כ. מסך: ASUS V8440/TD : GeForce4 Ti VGA, 128M DDR Memory, TV-out, DVI. * מודם: US Robotics - 56K Internal Faxmodem PCI. * כונן דיסקטים 1.44MB. אם הייתם משנים משהו, אנא כתבו... תודה רבה!

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by Born2Kill,

"ככה בשקט יחסי יצאה הודעה לפני יומיים שAMD מפסיקה לייצר מעבדים. חברה סעודית קנתה את כל מפעלי AMD וAMD הופכת לחברת FABLESS כלומר הם יתכננו את השבבים והחברה הסעודית THE FOUNDRY תייצר את השבבים עבורם. הכסף הסעודי בא בדיוק בזמן ומחלץ את AMD מלשקוע עמוק בחובות וגם הכסף יעזור לAMD לעבור לטכנולוגית ה45 ננו מטר שאינטל כבר נמצאת בא מזמן. לא ברור מה גרם לחברת ההשקעות מאבו דאבי לזרוק מליארדים שכנראה הם לא יראו חזרה אף אחד לא יודע אבל כנראה ככה זה שיש כסף מנפט שבא לך משהו אתה קונה אותו." -ציטוט של חבר פורום פול גז הנמצא בדזרדן. מישהו מהכתבינו המופלאים יודעים משהו בדבר?

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. אני רוצה לקנות מחשב חדש, כשהדבר הכי חשוב זה שיפור הביצועים בקופילציות של Webpack, למי שמכיר. לא הצלחתי למצוא מידע משמעותי בנושא. עושה רושם שRyzen 7 טוב בהרבה מהמתחרים של אינטל באותו מחיר כשמדובר בmultithreading , אבל לא מי יודע מה כשמדובר בsingle thread. מכיוון שאיני בקיא בקונפיגורציות של webpack, אני לא יודע מה רלוונטי לגבי. יש רעיון?

20. האם בקר הRAID שמובנה בלוח האם אמין? האם הוא משפיע על ביצועי המערכת ומעביר לטיפול המעבד את העבודה או שהוא באמת בקר שעושה את כל העבודה בחומרה? אלי

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by MasterGal,

היי חבר'ה, אני יודע שבשביל לקנות מחשב צריך להשקיע הכי הרבה במעבד,לוח אם וזכרונות אבל יש כל כך הרבה חברות הרבה סוגים, אני רוצה לקנמות בימים הקרובים מחשב ולא יודע אם כדאי לי לקנות עכשיו או להמתין אני רוצה לקנות מעבד AMD64 זה שווה עכשיו או צריך לחכות קצת זמן...?

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. ראיתי שירדו המחירים ל 9550. האם מעבד Q9550 של אינטל טוב יותר משמעותית מ- 9450 Q והאם ארגיש בהבדלים? האם זה שווה להוסיף עוד 200 ¤ עליו? איזה יותר טוב לאובר קלוקינג וגם ראיתי שיש גרסא חדשה שתצא בזמן הקרוב של סטפינג-stepping) של מעבדי מ C1 הנמכרים היום ל ( E0, ועל פי החברה מעבדי ה Q9550 שימכרו מה 22 לחודש יהיו מהסטפינג החדש. לפי הפרסום שלהם השינויים העיקריים בסטפינג ה E0 החדש יהיו: New SSpec and MM numbers for the converting products CPUID will change from 0x10677 to 0x1067A Package change to Halide free package האם יהיו הבדלים שארגיש בין הגרסא החדשה והישנה והאם מישהו יכול להסביר בקצרה מה אומרים השינויים הללו בגרסאות תודה

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. קניתי לפני כחודש את הI7 2600K ויש לי כמה בעיות איתו, קודם כל המעבד עובד בסטוק עם קירור הNH-D14 והטמפ' מגיע ל55-60 מעלות במנוחה, בנוסף האם הHT נחוץ לשימושים רגילים וקצת מעבר, ומה הליבה הגראפית עושה עם אין חיבור אליה. כעיקרון יש לי 3 שאלות בנושא ה2600K, אני מאוד השמח עם מישהו יוכל לענות לי אליהם. 1- יש לי את ה2600K ועליו מורכב הNH-D14, המעבד עובד על ההגדרות הרגילות ללא OC ומגיע ל55-60 מעלות במנוחה, אני דיי בטוח שמהו לא בסדר עם המעבד בגלל שהחלקים חדשים לגמרי והמעבד נקנה בתוצרת TRAY, עוד מי הרגע הראשון שהוא הופעל הוא הציג טמפרטורות כאלו ולפי הרבה ביקורות שראית על ה2600K ברוב המוחלט המעבד בזמן מנוחה מגיע ל35-40 מעלות ורק במאמץ מלא הוא מגיע ל60-65 מעלות ועוד בOC של 4.5GHZ ככה ש…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by T-man,

יש סיכוי שאני אקנה זיכרון והוא לא יעבוד אצלי? יש לי מקום לשים אותו על לוח האם. איזה זיכרון של 512MB הוא הכי טוב לדעתכם? יש יותר מ- 512 על "מקל" אחד? תודה מראש

• 30 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by bigdady,

מה ההבדל בין לוח אם של abit sl לabit-s? איך ניתן למצוא את ההבדל פיזי בניהם? כי קניתי sl והוא נראה בדיוק אותו דבר כמו s

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים