עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, ברצוני לשדרג את מחשבי. אז חשבתי לעשות את השידרוג הבאה : לוח אם להחליף לP35 DS3L כרגע יש לך MS - 6580 מחברת MSI. להישאר עם המעבד הנוכחי שלי P4 2.4GHZ @ 2.8GHZ. ולהוסיף 2GB זיכרון ללוח אם החדש. יש לי שאלה אליכם : האם מעבד P4 סקוט 478 יתאים ללוח אם P35 DS3L ואם לא, איזה לוח אם אתם ממליצים לי? אשמח לקבל המלצות, תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 510 צפיות
  2. Started by tgen,

שלום לכולם, לפני כמה חודשים קניתי כרטיס מסך חדש בעל כניסת AGP (שיתאים ללוח האם שלי) עכשיו אני רוצה לשדרג את המחשב שלי - את הלוח האם (שכרגע יש לי P4P800) ואת המעבד (שכרגע יש לי P4 2.4) ורציתי לדעת, בגלל שלוחות האם החדשים כיום משתמשים בכניסת PCI Express האם קיימים לוחות אם חדשים ששווה לי לשדרג אליהם בעלי כניסת AGP (ובעלי כניסות זיכרון DUAL שיתאימו לזיכרונות שלי) ומעבדים חדשים שמתאימים להם כמו ה-64 ביט יש כאלה? שווה לשדרג?

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  3. אז ככה יש לי את המעבד E2140 של אינטל, אני יודע שהוא מעבד דפוק ביותר וכנראה שהחנות שקניתי ממנה עשתה עליי אחלה של עבודה בעיינים, ויצאה ברווח נקי של 500 שקל בערך, היא הביאה לי מחשב של 2000 שקל לדעתי ב3000. בכל מקרה, אני רוצה לשדרג את המעבד מ2140 לE8400, http://www.skypc.co.il/pl_product~IE8400~3~0.htm א, האם זה יתאים למחשב שלי? ב, האם המעבד הזה טוב? ג, זה מסובך להחליף מעבד לבד? יחד עם קירור? זה החומרה שיש לי: http://img205.imageshack.us/img205/4679/mombp2.png http://img171.imageshack.us/img171/7785/dsadafu2.png תודה מראש, ליאור. נ"ב-כן אני יודע אני אפס במחשבים

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Your-AsSaSsiN,

טוב, אז הגיע הזמן לעשות שידרוג רציני למחשב ולהחליף את המעבד! כבר נמאס לי מהסלרון 1.7Ghz שרק בגלל שאני מפעיל Super Mario Forever או משחק באיזה משחק פלאש מגיע לרמה שבה אני יכול לזרוק את הכיריים בבית שלי ולטגן ביצה בתוך המעבד!!! -__- אז הנה האפשרויות שלי: יש לי כבר לוח קיים עם socket478, אז אני יכול לקנות פנטיום עם ליבת נורווד ולסגור עניין..... אך האם הוא יספיק ? האפשרות השנייה שלי היא להחליף גם את לוח האם ולקנות AMD שבמקרה גם יותר זול... (AMD Athlon 64 3000+), אבל זה יוצא יותר יקר שגם קונים לוח אם..... השאלה.. מה כדאי לעשות, אני לא מתכנן לעשות אוברקלוק או משהו אם אני קונה מעבד חדש..... אז... Any suggestions ? תודה מראש! ודרך אגב, אני התלבטתי אם לשים את הדיון הזה כאן,…

• 9 תגובות
    • 809 צפיות
  5. אני הולך לשתדרג את המחשב, רק ראם לוח אם ומעבד, וביחד עם הספק (antec samrtblue) וכל מיני שטויות שקניתי זה יוצא 3500 וככה רק החלקים הללו עולים 2800 שקל בערך: EPOX 8K9A2 + (פורץ לי ת'מכפלה) AXP 2400 + CROSAIR PC3200 256 MB (בעתיד עוד 256) כמובן שיתלווה קירור מתאים וכמובן שהמחשב מיועד לOC עצבני (בתקווה ל200 FSB עם ירצה השם) רק אל תציאו לי את ה8RDA + היה כבר את הוויכוח...

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by tidan22,

היי! יש לי מחשב עם מעבד 3.4 ghz וזיכרון 512 ddr2 533 mhz ואני מעוניין להוסיף עוד 512 זיכרון שיהיה ביחד 1024 האם זה ישפר לי את הביצועים של המחשב? תודה לכל העונים עידן. ???

• 2 תגובות
    • 486 צפיות
  7. Started by netanel1234,

שלום, יש לי את המחשב hp pavilion dv6-1410ej, עם 3GB זיכרון אני רוצה לשדרג ל 8GB עכשיו ראיתי שהציפסט תומך עד 1066MHz, והזיכרונות שיש לי בכלל הם 1333MHz http://ark.intel.com/products/35135/Intel-82PM45-Memory-Controller-Hub האם כדאי לקנות 1066 או לקנות 1333 כמו שישי עכשיו? שמתי לב שרוב הזיכרונות 1066 רשום עליהם "FOR MAC", זה תומך גם PC רגיל או מיועד רק ל MAC? תודה!

• 12 תגובות
    • 3.9k צפיות
  8. Started by Make_Party,

יש לי 512 זיכרון ddr 400mh אין לי מוסג איזה חברה. אני רוצה להוסיף עוד 512 אז רציתי לדעת עם משנה כמה זיכרון יש לי למחשקים. ומה אני שואל זה עם אני מוסיף זיכרון אני ירגיש שינוי במשחקים הוא שזה לא קשור?

• 6 תגובות
    • 470 צפיות
  9. Started by Pollik,

יש לי כרגע Kingston 1024x2 DDR2 800Mhz ואני רוצה להוסיף עוד שני סטיקים של 2048 MB גם DDR2 800Mhz ואני שואל אם כדאי. מבחינת מחירים מצאתי כבר מחיר טוב.

10. שלום המחשב שלי בחתימה למטה.. כרגע יש לי 4 גיגה זיכרון 2 סטיקים של 2 גיגה כל אחד מהדגם ‏2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel ה CAS Latency‎ ‎ 7-8-7-24-2N‎ זכרונות אלו עלו לי לפני שנה 660 שח,כיום עולים 400 שח. יש בקיי אס פי את הזכרונות האלה ‏2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel הCAS Latency‎ ‎ 9-9-9-24-2N‎ שאלתי האם אני אוסיף עוד 4 גיגה של זיכרון ,האם הזיכרון שכתבתי פחות טוב משמעותית ממה שיש לי?וזה יוריד את הביצועים ממה שיש לי כרגע על המחשב?? מה דעתכם?תודה לעוזרים -סהכ הזיכרונות האלו עולים 235 שח לא ייאמן.. עוד דבר..באתר של גיגבייט לא כתוב שהזיכרון הזה תואם..אבל פשט הם כתבו שלא כל סוגי הזיכרון כתובים..האם הזיכרון יתאים ללוח ולמעבד? אני פשוט רוצה ללכת לקנות עכ…

• 4 תגובות
    • 926 צפיות
  11. Started by kalda01,

המחשב של אמא של אשתי נבנה לפני 3 שנים והותקנו בו רק 2GB זיכרון. מערכת הפעלה WIN7 64 BIT. הלוח: Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET בלוח יש 4 חריצי זכרון ורק אחד היה בשימוש עם סטיק דגם KVR1333D3N9/2G של קינגסטון. קניתי עוד 2 סטיקים של 2GB כל אחד תוצרת TRANSCEND, והכנסתי במקום האחד שהיה שם. אם הבנתי נכון עדיף שזכרונות יותקנו בזוגות, לכן השאלה אם אני חייב לקנות סטיק זהה לאחד שהוצאתי או שכל זיכרון עם מהירות 1333 יעשה את העבודה ? המטרה להגדיל את הזכרון ל8GB.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by DDR8,

ברשותי זכרון קינגסטון מדגם Kingston 8GB DDR3 1600MHz KVR16N11H/8 שידרגתי והוספתי זכרון "זהה" נוסף אבל המחשב מתרסק בלי סוף אני שוקל להחליף לזכרון של- Corsair מדגם CMZ8GX3M1A1600C10 בגלל שהוא מופיע ברשימת זכרונות תואמים באתר גיגהבייט זמן אחזור / תזמונים שלו הוא 10-10-10-27 לעומת CL-11 ??? של קינגסטון http://www.ivory.co.il/catalog_compare.php?ids=6818,10322 שאלה ראשונה CL10 מהיר יותר מCL11 - או להיפך ? האם הם יעבדו יחד ? [ על פי הנמוך מבינהם ] או שזה עלול לגרום לתקיעות רבות ועדיף שיהיו 2-4 זכרונות זהים ? ובכלל איך הזכרונות של Corsair ?

13. יש לי כרגע במחשב 2 ג'יגה זיכרון TWISTER וברצוני לשדרג ל4 ג'יגה. אני עובד עם XP PRO האם הוא יזהה לי 4 ג'יגה?? המטרה שלי עם זיכרון גדול היא הרצת משחקים כמו SIMS שממש "שותים" את הזיכרון הRAM. עבודות MULTITASKIN למיניהם. עבודה עם VIRTUAL MACHINE שמותקן עליו SERVER2003. השאלה הנשאלת כמו בכותרת. האם שווה לשדרג או לא? בכוונה לא ציינתי כסף כי זה לא משחק בכלל תפקיד פה.

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  14. Started by ofear9,

שלום , רציתי לדעת איזה זיכרון עדיף לקנות : Kingston DDR2 667MHZ 1GB CL5 או KINGSTON 1024MB DDR2 533MHZ CL4 מצאתי גם את : G.Skill DDR2 533MHZ DUAL CHANNEL 1024MB 4-4-4-12 ( שתיים של 512 ) חשוב להדגיש שלוח האם שלי הוא : ASRock ConRoe945G-DVI תודה

• 1 תגובה
    • 550 צפיות
  15. Started by OmerIsraeli,

יש לי בבית מחשב לעריכת מוסיקה עם המפרט הבא: Intel Pentium 4, 1500MHz Asus P4T, Dual RDRAM 640MB RAM - RDRAM NVIDIA Geforce4 MX 440 with AGP8X ואני רוצה לשדרג לו את הזיכרון לDDR, RDRAM ממש יקר ולא מיוצר כבר וסטוק של איזה 2GB DDR נראה לי יביא תוצאות. אני לא מחפש מחשב לגיימרים אז כרטיס מסך מספיק לי Geforce4, אני צריך להחליף לוח אם כדי להעיף תRDRAM ולשים DDR? מישהו יכול לעזור לי להרכיב מפרט חדש יותר טוב? (:

• 1 תגובה
    • 525 צפיות
  16. בוקר טוב לכולם קיבלתי זיכרונות ממחשב שלא בשימוש 2 סלוטים של 1GB כרגע יש לי Q6600 ארבע ליבות זיכרון 2 סלוטים של 1GB כרטיס מסך TI5600 אם אני זוכר נכון 1GB זיכרון אני חייב להגיד שאין לי נסיון כלל בעבודה מול 4GB - כל החיים עבדתי עם 2GB עבודה עיקרית עם מחשב אינטרנט אופיס ומשחקים אני לא מתכנת או עובד עם גרפיקה אפשר הסבר פשוט לפני שאני מגבה מפרמט ומתקין 64 ביט איך תראה עבודה עם 4GB זיכרון תודה רבה

• 2 תגובות
    • 897 צפיות
  17. שלום. ברשותי לוח אם של חברת Gigabyte ועליו שני רכיבי זיכרון 2X1Gb של חברת corsair מסוג DDR 2 במהירות של 667Mz, ואיתו אני מריץ Vista. אני רוצה לשדרג קצת את המחשב ולהגדיל לו את הזיכרון וכן לעבור ל Windows 7. הלוח תומך בזיכרון מיסוג DDR3 במהירות 800 & 1066 ובגודל של עד 2X2Gb בלבד. השאלות: 1) האם כדאי להוסיף עוד 2X1Gb או 2X2Gb מסוג DDR2 למחשב במהירות של 667MHz (זה התדר המינימאלי של הזיכרון שלי בשלב זה) או להוציא את הזיכרון הקיים (הלוח אינו תומך בשני סוגי הזיכרונות DDR2 & 3 יחד על הלוח ולנסות למכור אותם) ולהכניס DDR3 חדש ? 2) מהירות זיכרון DDR3 אצלי מוגבלת ל 1066MHz. האם ניתן לחבר ללוח האם זיכרון מהיר יותר (נניח 1600MHz) ובעתיד כשאחליף לוח אוכל להשתמש בו, או שחייבים לה…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום לכולם! יש לי לוח אם Asus M2A-VM HDMI עם ארבע חריצי DDR2 DIMM. נכון לעכשיו מותקנים על הלוח שני זיכרונות של Transcend כל אחד מסוג 1G DDR2 800 DIMM. בעקבות האטה הולך ומתמשכת בביצועי המחשב (למרות שאני מתחזק אותו כמיטב יכולתי) ברצוני לשדרג את הזיכרון ל4G. השאלה איזה סוג זיכרון, האם חובה שיהיה מאותו יצרן? האם חובה שיהיה בשני זיכרונות של 1G או אפשר גם אחד של2G? בקיצור אשמח לעצה.. תודה

• 1 תגובה
    • 680 צפיות
  19. שלום רב,יש לי לפטופ שנקנה לפני 7 שנים בערך. יש לו כרגע 1 ג'יגה זיכרון, מערכת הפעלה xp. כתוב שהוא תומך ב dual channel, כמו כן יש לו pci express, אם זה רלוונטי. האם שידרוג ל 2 ג'יגה יביא להבדל בביצועים? ואם כן איזה מומלץ? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 716 צפיות
  20. שבת שלום רכשתי לפני מס' שנים מחשב עם הלוח שבכותרת . המחשב עם 1 גיגה זיכרון (2 סלוטים של 512 מגה כל אחד). קיימים עוד 2 סלוטים פנויים בלוח לזיכרון ואני מעוניין להוסיף (להשלים ל-2 גיגה זיכרון) השאלה האם אפשרי להשיג היום זיכרונות מסוג DDR2 667 . ככה ע"פ מה שמופיע באתר היצרן http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=193 ואם כן , האם חייב שיהיה במהירות 677 או שאפשר לשים גם 533 \400 (כלומר שהזוג הנוסף יהיה במהירות נמוכה יותר מהזוג הקיים) ? או שבכלל עדיף לי לקחת סטיק זיכרון אחד של 2 גיגה וזהו (אם זה אפשרי לבצע כך בלוח הנ"ל.סטיק אחד ב-4 סלוטים) ..ולהוציא את 2 הסטיקים הקיימים. תודה למ שעוזר ואם יש איזה קישור לחנות שאפשר להשיג אצלם זיכרון שיתאים לי .

• 5 תגובות
    • 761 צפיות
  21. יש לי מחשב פנטיום 4,מערכת הפעלה XP ,כרטיס מסך 7300 , וזיכרון 1 גיגה DDR2 האם הוספה של עוד 1 גיגה זיכרון ישפר במשהו את ביצועי המחשב שלי במשחקים ובגלישה אינטרנט?

• 2 תגובות
    • 546 צפיות
  22. Started by tini,

יש לי חברה שרוצה לשדרג את הזיכרון הפנימי של המחשב שלה המחשב שלה מאד ישן ואני לא מצליחה למצוא שום אינפו על הלוח אם שלה כדי לדעת כמה סלוטים יש לה עם איזה סוג זיכרונות הוא מסוגל לעבוד ומה המקסימום שהוא יכול לקבל הלוח של קומפק compaq 041ch כרגע יש לה 3 זיכרונות במחשב 2X64 ואחד של 128 אבל כמו שאמרתי אני לא יודעת מאיזה סוג הם (SDRAM DDR וכו) ומה המקסימום שאפשר לשים במחשב תודה מראש

• 8 תגובות
    • 510 צפיות
  23. Started by pentax,

יש לי זיכרון DDR 2X256 Mb. אני רוצה להוסיף עוד 512Mb. השאלה היא אם אני אוסיף סטיק אחד של 512 ולא שניים של 256 האם זה יעבוד? במה זה תלוי? דגם של לוח אם שלי הוא Asus P4S800D. מה עדיף 2 של 256 או אחד של 512? או שבמקרה הזה זה לא ממש משנה? תודה.

• 1 תגובה
    • 464 צפיות
  24. אני רוצה לשדרג את המחשב ב-RAM שיהיה לי לפחות 16GB. תהיתי אם אני אוכל להעיזר בחברי הפורום: 1. מה המגבלות (של הלוח?) מבחינת כרטיסי זיכרון - הלוח של Gigabyte b75m-d3h? (קראתי שעד 32GB ולא יותר מ1600MHz, בבקשה תקנו אותי אם אני טועה). 2. לבדוק אופציה של אם בכלל אפשר להוסיף לכרטיסים הקיימים שלי (שני כרטיסים של Crucial DDR3 4GB 1600MHz ct51264ba160bj - ביחד 8GB, יושבים על השתי סלוטים הימנים). ממה שהבנתי, חובה שהזיכרונות יהיו זהים בדגם (חברה+דגם+תדר) לביצועים מקסימלים - או שאני טועה? לא מצאתי שום מקום שמוכר כאלה בדיוק, יש אלטרנטיבות? או לקנות כבר חדשים? עריכה: נראה לי שמצאתי את הדגם שלי באמזון, היתי שמח אם מישהו יכול לאשר שזה מאותו סוג: https://www.amazon.c…

25. שלום. ברשותי פנטיום 4 - 2.4GHZ לוח אם: Asrock P4i65G כרגע יושב אצלי כרטיס זכרון של 256 מגה, לו אני רוצה להוסיף (או להחליף אם צריך) בכרטיס גיגה לפחות. (היות ומדובר בDDR, לפחות זה אומר להוסיף כרטיס גיגה ועוד כרטיס של חצי גיגה למשל.) עכשיו, אני לא כל כך מתמצא בענייני תדירות של זכרונות ולכן כאן הבעיה. הזכרון שאצלי יושב הוא בעל תדירות 266. אני יודע שקיים גם אילוץ של לוח אם (שאצלי די חלש אני חושב) שמסוגל לתמוך עד תדירות מסויימת (לא יודע איזו). וגם ידוע כי הזכרונות של גיגה הם לרוב בתדירות של 400 שכנראה לא תעבוד אצלי. מה אתם מציעים לי לעשות? (תוך שיקולי עלות מינימלית)

• 3 תגובות
    • 572 צפיות

דיונים חדשים בפורומים