עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Vlad3,

אני צריך שילוש שיתאים ל3HDD ויותר, לפחות 6 יציאות USB, יעבוד בעיקר לגיימינג, לא צריך OC, יש עוד פרטים שאפשר להוסיף? מעדיף מIQPC

• 28 תגובות
    • 3.7k צפיות
  2. שלום לכולם! אני עם i74770 ו980ti ומעוניין לשדרג כדי לקבל 144hz על 1080p. לצערי הבנתי שהמעבד שלי מהווה צוואר בקבוק.. במעבדים אני פחות מבין, כמה שאלות... מה ההבדל בין i9 990k ל i7 9700k ? מבחינת מחיר ההבדל לא גדול.. לגבי i9 9900x זה מעבד ששווה לחסוך כדי לקנות אם אני רוצה מעבד ל5 שנים או שאין הבדל משמעותי? המטרה רק רק גיימינג קז'ואל... בדור האחרון אני פוזל לרייזן, למרות שאני פאן בוי ירוק כחול... איך רייזן 9 3900x? למה הוא מקביל בצד הירוק? והשאלה הגדולה היא האם יש צורך לשדרג מהמערכת שלי או להמתין שנה?.. תודה חברים

• 5 תגובות
    • 5.8k צפיות
  3. Started by swisaman,

היי,ברשותי כרגע שילוש מבוסס AMD שברצוני להעביר לאחי הקטן וחשבתי על לקנות שילוש חדש מבוסס INTEL ועל הדרך לקבל עוד קצת ביצועים. חובה שתיהיה תמיכה בSATA 3 ובUSB3. בכ"מ,ברשותי 1600 ש"י לשדירוג השילוש,ניתן לחרוג בעוד כ200 ש"ח,במידה ואפשר להכניס OC זה יהיה מעולה. תודה.

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  4. Started by Psychedelic,

היי יש לי כרגע את המפרט הבא: I7 4790 Asrock Z97 killer ddr3 16 gb GTX1080 G1 OC אני מרוצה יחסית מהמחשב ומהביצועים,יש לי מסך 34 UW של LG עם 144 הרץ,השאיפה בסופו של דבר היא גיימינג ב4K עם מסך קצת יותר רציני. בגלל המצב כרגע של הכרטיסים ,אני לא הולך לקנות כרטיס מסך חדש, בטח לא במחירים של היום,מבחינת ביצועים אני מריץ doom eternal ב120-144 הרץ לרוב בהגדרות הכי גבוהות,מידי פעם דרופים ל100 הרץ. משחקים קצת יותר חדשים או שדורשים יותר כוח , מורגשת איטיות ויותר לאגים. האם יהיה לי יתרון בגיימינג לעבור לשילוש מודרני עם הכרטיס מסך הקיים? אם כבר משדרגים(מתוכנן לעוד חודשיים שלושה) האם ללכת על DDR5 או DDR4? כמו שאתם רואים אני לא משדרג כל יום ורוצה חומרה …

5. Started by Enable,

אני מעוניין לשדרג את המפרט שלי מכיוון שני חווה נפילות Fps משמעותיות כשיש הרבה אפקטים במשחקים. המפרט שלי היום הוא כזה מעבד E8400 לוח asus p5k epu זכרון 4gb ram ddr2 כרטיס מסך: his hd6850 ספק Thermaltek 500w התקציב שלי הוא עד 1700 שקל. האם אני ירגיש שיפור בביצועי המחשב ובמשחקים בפרט?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by doron747f,

שלום, יש לי כרגע במחשב זכרון של 1024MB בשתי כרטיסים. אני רוצה לשדרג את הזכרון.האם אני יכול "לערבב" בין DDR2 לבין DDR3 וDDR או בין מותגים שונים? והאם רק צריך לחבר את הכרטיסי הזכרון למיקום שלהם בלוח האם כדי שהם יעבדו או צריך גם להתקין תוכנה מסוימת. אני צרכן די כבד של סימולטורי טיסה לכן אם יש לכם המלצה לזכרון ממולץ לתחום הזה אני ישמח,התקציב עד 500 ש"ח. תודה דורון

• 6 תגובות
    • 656 צפיות
  7. Started by saar3,

שלום!! יש לי במחשב שתי גיגה זיכרון ואני מתלבט אם לשדרג לארבע. רציתי לדעת אם יהיה הבדל משמעותי בי שתים לארבע ואם אני ירגיש אותו וגם אם אני משדרג אם אני חייב שזה יהיה אותו דגם ואותו חברה ממה שיש לי עכשיו.... תודה מראש

• 12 תגובות
    • 758 צפיות
  8. חשבתי על השידרוג הזה מעבד 4300 לוח P5B DELUX וזכרונות G.SKILL HZ מארז רייד מקס אלומניום עריכה:תקציב עד 3200 OC מתוכנן! מה אתם אומרם?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. שלום הגיע זמן להחליף את הגרוטה שיש לי, נמאס לי מהמגע הרופף של הזכרונות והלוח. מחשב לשימוש רב תכליתי גם משחקים וגם עריכת סאונד וכולה. יש לי כרטיס מסך HD4850 ואני נשאר איתו כי הוא מספק אותי. חשבתי על החלקים הבאים: מעבד: Intel Core i5 2500 לוח:Asus P8Z68-V LE זיכרון:2x4GB G.Skill SNIPER Edition Dual Channel 1600MHz CL9-9-9-24 סה"כ 1975 1. התלבטות בין לוח האסוס ל:GigaByte Z68X-UD3H-B3 די דומים, איזה נראה לכם עדיף? 2. המלצות אחרות? תודה רבה

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by giladz,

יש להורי שני מחשבים שולחניים (לא לצחוק בבקשה...): אחד: מעבד Pentium 4 3 GHz שני זכרונות256MB DDR-DIM PC3200 (cl2.5 (יש מקום לארבעה בלוח האם) המחשב השני: pentium DUAL CPU E2160 1.8 GHz שני זכרונות 512MB 2DDR2 DIMM והשאלה שלי: מה אפשר לעשות כדי לשפר את המהירות של מחשביהם? להוסיף זכרונות או להחליף? השימוש העיקרי שלהם זה אינטרנט ומעבד תמלילים... תודה

• 3 תגובות
    • 709 צפיות
  11. Started by Overclocker,

אז ככה חברים, הגיע סוף סוף הזמן לשדרג את העגלה שלי ( P3 450@580). ההתלבטות הכי גדולה שלי היא האם ללכת על פרסקוט 2.4A או MOBILE BARTON 2500. בעקרון אני רוצה לקנות מעבד, לוח אם, זכרון - 512 סה"כ, מארז חדש, וספק חדש. יש לציין שהמערכת מיועדת כמובן לאוברקלוק אני חשבתי על : AXP BARTON MOBILE 2500 - 590 NIS ABIT AN7 - 550 NIS GEIL PC3200 256MB - 280 NIS*2 -אפשר אולי גם רק מודול אחד כי הבנתי שה DC לא תורם הרבה במקרה הזה. Aero7 Plus - 160 NIS TOTAL: 1860 NIS לחלופין, מבוסס האינטל: P4 Prescott 2.4A - 750 NIS (מגיע עם מאוורר לא רע לפי מה שהבנתי לכן לא לוקח אחד יותר טוב) Abit Ai7/Asus P4P800 SE - 650/610 NIS GEIL PC3200 256MB - 280 NIS*2 TOTAL: 1920-1960 NIS * בכוונה …

• 31 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by adamroe,

שלום לכולם, יש לי את המפרט הבא: מעבד אינטל Q9400 2.6 GHZ לוח Gigabyte GA-EP45-UD3L כרטיס מסך Sapphire HD4670 512 MB זכרון g.skill DDR-2 4mb 900mhz dual (שני סטיקים של 2GB כ"א) מארז Coolermaste centurion 590 ספק Pc power silencer 500w (יש כמובן גם HD ו-כונן DVD אבל זה כבר פחות מעניין) לצערי, אחד מהסטיקים של הזכרון שבק (הוא מקצר את המחשב) ולכן אני תקוע רק עם 2 ג'יגה זכרון, והמחשב איטי בטירוף... הבעיה היא שזכרונות DDR-2 מאוד יקרים וחשבתי שאולי כבר כדאי לשדרג לוח אם ולקנות זכרונות DDR-3 (בהזדמנות הזאת - כבר 8 ג'יגה לפחות). רוב השימוש במחשב הוא לאינטרנט, עבודה משרדית וסרטים, כך שנראה לי טפשי להשקיע כסף בשילוש או בהחלפת המחשב לגמרי... תקנו אותי אם אני טועה. מישהו יכול להציע ל…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by choochoo,

שלום, בקרוב (לאחר ירידות המחירים של Intel והצגת ה-8600GT) אקנה מחשב חדש ;D את המחשב הישן אני רוצה לתת לאחותי. המפרט הוא: Athlon XP 1700 עם קירור סטוק (מאוורר יוחלף לחדש בעת ההעברה) 2x256MB DDR1 (רץ על 266MHz בגלל יציבות) Maxtor 60GB + Maxtor 120GB מלאים בתוכנות + הרבה מוזיקה ... צורב DVD מסך מאג 19" CRT כרטיס מסך nVidia MX440 (היה R9200 שנשרף ..) אחותי סטודנטית והשימושים העיקריים שלה יהיו אינטרנט + office. השאלה היא - מה אפשר לעשות על מנת לתת לה את המחשב במצב האופטימלי ? (אל תשכחו שמחשב הוא כבר כמעט בן 7 שנים) תודה מראש !

• 8 תגובות
    • 747 צפיות
  14. אני כבר לא בדיוק מעודכן בשנים האחרונות עקב הלימודים . אני מעוניין להחליף מחשב עקב בעיות עם הישן (I7 הדור הראשון) . שמעתי שיוצא חדש והייתי רוצה לקבל עליו פרטים . תאריך השקה תחונות וכו' והאם מומלץ לחכות להשקה (אם לא קרה) . ומה מומלץ לקחת ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by galza,

היי ברשותי לוח GIGABYTE H77M-D3H ועליו 2 זכרונות של קינגסטון גנסיס 4 גיגה DDR3 1600 בתזמון 9.אני מעוניין לשדרג ל16 גיגה זכרון.האם עדיף להחליף את הזכרונות הנ"ל ל2 מקלות של 8 מסוג אחר גם כמובן 1600MHZ או להוסיף בסלוטים הנותרים עוד 2 זוגות של 4 מזכרון אחר? כמובן שאם יהיו סוג שונה אולי יכול לצור בעיות של חוסר תאימות וכאלה...אשמח גם להמלצה לזכרונות טובים בתצורה 8X2 תודה גל

16. Started by Vatos-Locos,

מפרט עכשווי: CPU: intel celeron northwood 2400@3288 MOBO: asus p4s533x based on sis chipset MEM: infineon 512mb 333mhz VGA: fic ati radeon 9600 CPU Cooling: Thermalright slk947u + Tt sf II מקסימום כסף לשדרוג: 1350 השדרוג שאני מתכנן (וכבר דיברתי עליו שבוע-שבועיים כמעט..) barton 2500+ abit nf7-sl ב1100-1000 שקל לא זוכר במדוייק... ולא היה לי מה לעשות ב350 האחרים אז כנראה אני סתם יקנה כבלים עגולים וכל מיני שטויות השאלה היא אם אפשר ב350 האלה לקחת רכיב טוב יותר או משהו בקיצור מה הייתם עושים במקומי עם חומרה כזאת ומחיר כזה.. דרך אגב אין אפשרות להשאיר את המעבד+הלוח הזה, כי הוא ימכר.. (המעבד כבר מצא בית חם הלוח בדרך) תודה. (:

• 16 תגובות
    • 987 צפיות
  17. Started by dr computer,

אני צריך לדעת אם המחירים ירדו כדי לדעת אם לקנות מחשב עכשיו או עוד איזה חצי שנה. אתם יודעים כמה בערך המחירים ירדו אם הם ירדו

• 5 תגובות
    • 598 צפיות
  18. שואל בשם חבר שלי : יש לו לוח אם P5Q PRO 4 גיגה זכרון כרטיס מסך 9800GT מסך יהיה לו או 20 או 22 אינץ . יש לו בעיה תקציבית והוא רוצה לחסוך השאלה היא כמה משמעותי למשחקים המעבד? אני הצעתי לו את E8400 , האם הוא יוכל להסתדר טוב עם E7200 למשחקים כמו קרייסיס פארקייר, COD 4 וכו.. אולי אציע לו לבצע OC שיוכל להגדיל את מהירות המעבד. עוד משהו.. כמה חשוב הקאש של המעבד למשחקים? תודה.

• 11 תגובות
    • 876 צפיות
  19. בהנחה שאני משתמש בזיכרונות איכותיים 1000MHz וקירור למעבד סביר (משהו ב-200 ש"ח).

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  20. Started by lipa,

http://www.pcper.com/article.php?aid=265&type=expert&pid=1

• 10 תגובות
    • 727 צפיות
  21. http://www.neowin.net/comments.php?category=main&id=15918

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. אז אני מניח שחלק מכם יודעים שאני בקרוב ( עוד חודש שאבא יהיה בחול בNewEgg ) מקבל תמחשב החדש,הזכרונות והמעבד יקנו בחול ואומנם הלוח יקנה בKSP מכיוון שאמרו לי שיש עליו מכס גבוה וקל לתפוס אותו עדיין לא ביררתי רצינית תנושא ככה שאם מישהו פה פעם הביא לוח אני אשמח לדעת אם תפסו אותו .. אז בקשר ללוח אני מתלבט אנלא עושה OC .. המפרט אמור ליהיות כך - A64 3000+ Abit KV8-Max3 Mushkin 512 3200 R9600XT - מה לעשות את הכרטיס הנוכחי כבר רכשתי לא מזמן .. והוא לא יקנה בכלל פשוט רציתי לציין אותו . הזיכרונות זה הפשוטים של מושקין הם זולים והם די טובים עד כמה שאני מבין אז בקשר ללוח אם לא יהיה מכס אז מה כדאי לקנות בטווח המחירים של האביט למרות שאני מאמין שהוא די טוב . וגם בארץ אני עדיין …

• 0 תגובות
    • 483 צפיות
  23. https://www.techradar.com/news/amd-ryzen-9-3950x-is-out-of-stock-everywhere-and-might-remain-so-for-a-long-time AMD Ryzen 9 3950X is out of stock everywhere – and might remain so for a long time מדובר במעבד שמורכב משתי פיסות die של 8 ליבות כל אחת, שהן binned בצורה קיצונית. מסתבר קיצונית מדי על מנת לעמוד בתדרי עבודה הכי גבוהים בליין של סדרה 3000. לכן ל- AMD יש ממש מעט יחידות שכאלו מסך היצור הכולל, מה שמאפשר בידם לייצר מעט מדי מעבדים לעומת הביקוש הער. יוצא מצב שהמחיר בו נקבו 750$ מסתבר כזול מדי לעומת מוכנות השוק לשלם. וזה מה שקורה, יחס של 16 ל- 1 בין ביקוש להיצע. האמת היא שאני מתקשה להבין את הצרכנים שמוכנים לשלם כל…

24. Started by yonatan.mendelson,

צמד מעבדים חדשים משולבי ליבות גראפיות עתידית לקבל את שם המותג התקציבי הנודע מעברה של AMD, בתור איתות לירידה אל רמות מחיר נמוכות יותר לכתבה

25. כחלק מאירוע לעיתונאים שערכה אינטל לכבוד השקת Raptor Lake בארה"ב תועד לו שבב שנראה שונה מכל השאר - עם לא פחות מ-34 ליבות עיבוד פיזיות לכתבה

דיונים חדשים בפורומים