עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם, אני אמור לקבל דרך חבר מחשב עם המפרט הבא: מעבד E2140 זכרון CORSAIR 4GB 800 לוח GIGABYTE P35-DS3 כרטיס מסך GIGABYTE 8800GT 512MB ספק HEC 350W (לא ידוע לי הדגם המדוייק) מארז COMPUCASE 6A19 צורב DVD PIONEER דיסק קשיח WD 250GB מסך TEAC 19 אינץ' (לא ידוע לי הדגם המדוייק) השאלה שלי האם המעבד שיחסית חלש יפריע לי במשחקים כמו CRYSIS?

• 5 תגובות
    • 488 צפיות
  2. היי! רכשנו לאבא שלי מחשב הכולל AMD ATHLON 64 2800. מכיוון שהוא לא ממש אוהב לקנות תוצרת גרמנית, רציתי לשאול האם המעבד הזה מיותר בגרמניה, או שמא אלו רק המעבדים החדשים יותר בסוקט 939? תודה!

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  3. אולי השאלה תראה לכם מוזר, אבל אני רוצה לברר פרטים לגבי "תוכנת" הביוס או המראה של התפריט שלו בלוחות שונים. למה אני מתכוון? בלוח שלי A7V, ובלוח A7V133 (כמעט זהים), תפריט הביוס נראה ככה שלמעלה (לרוחב) בשורה אחת, יש את כל התפריט והקטגוריות הראשיות (בדומה לתפריט שיש פה באתר, למעלה...). בלוח אחר שנתקלתי בו (אחד האחרונים של Gigabyte, לא זוכר ספציפית), המסך הראשי היה מחולק באמצע ל-2 (לאורכו), והאפשרויות היו מסודרות ב-2 טורים. הסידור הזה נראה לי כ"כ לא נוח. : אותו סידור היה בלוח אם של המחשב הקודם שלי (משהו ענתיקה של "שאטל"). חשבתי שזה פרח מהעולם. בלוח של Gigabyte, ניסיתי להתעסק קצת ולחפש את האופציות של המתחים/bus וכו'... כ"כ מסורבל שם. עד שמצאתי... בכלל כל התפריטים שם …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Ben N,

אהלן. אני לא בטוח לגבי משהו אז אני רוצה לוודא כי אני במהלך קנייה של מחשב... נאמר לי שרק אם מותקן לי ווינדוס בגרסא של 64 ביט, הוא ינצל את כל ה-4 ליבות של המעבד (שזה בעצם 2 זוגות..) כמו שצריך. זה נכון? כלומר, אם אני עכשיו קונה מרובע ליבה, ומתקין עליו ווינדוס XP (שלו יש רק 32 ביט..). הוא ינצל רק 2 ליבות מהמעבד (זוג אחד)? אם כן יורגש הבדל? המחשב הוא לא למטרות משחקים בכלל. מטרת המחשב היא אך ורק לצורכי אינטרנט, אופיס וסרטי HD. האם יהיה לי עדיף לקנות C2D במחיר דומה?.. תודה

• 4 תגובות
    • 623 צפיות
  5. Started by nsheep,

אני צריך להרכיב מעבד Pentium 4 Presscot ללוח Abit, מישהו יכול לתת לי כמה טיפים לגבי איפה, כמה, ואיך משתמשים במשחה הטרמית ? (יש לי משחה שנקראת Arctic Silver 5, ויש לי ממש מעט ממנה כך שיש לי ניסיון אחד בלבד)

• 4 תגובות
    • 592 צפיות
  6. יש לי במחשב חיבורים מאוחרה וחיבורים מקדימה של הרמקולים והמיקרופון ומקדימה זה לא עובד ואני רוצה שזה יעבוד מקדימה.... איך אני מעביר את זה שזה יעבוד?(לוח: asus a8n-sli) תודה!

• 10 תגובות
    • 681 צפיות
  7. Started by zal22,

לפני כמה ימים חבר שלי נתן לי את המאבד הישן שלו INTEL PENTIUM 4 2.8 ביחד עם הלוח אם והרכבתי אותו ביחד עם החלקים מהמחשב הישן שלי ואז נולד לי עוד מחשב בבית. הוא נתן לי אותו בלי המאוורר אבל עם צלעות הקירור יש לי את אותו המאורר בבית אז שמתי אותו עליו והוא תקין. הטמרפרטורה של המעבד הגיע ל93 מעלות. הסרתי את הצלעות ניקיתי את המשחה הטרמית אבל יש כמות נכבדה של משכה (כנראה גם אבק) שהתגבשה על המעבד ובשביל להוריד אותו אני צריך לגרד אותה משם בקטנה. השאלה שלי האם לגרד אותה משם או לא(כמו שאמרתי היא מכסה שטח נכבד על המעבד)? [ניקיתי את מה שיכולתי ושמתי משחה חדשה זה לא כל כך עזר] תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 835 צפיות
  8. שלום לכולם. אני מתלבט בין AMD +3800 65W ל+4600 הרגיל (בתוספת של 90 שח) (כמובן DUALCORE AM2) כמה החיסכון באנרגיה משמעותי לעומת ההבדל במחיר ? והאם משתלם לקחת את ה 4600? (ללא OC כרגע) (מארז SONATAII ANTEC450W)

• 1 תגובה
    • 457 צפיות
  9. Started by abc2007,

שלום לכולם אני קונה מחשב חדש בימים הקרובים.הלוח אם שאני הולך לקנות הוא GA-P55A-UD3 כתוב שם 4במפרט ש x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory כלומר המתח לכל זיכרון הוא 1.5V לפי מה שאני מבין. עכשיו יש לי אופציה לקנות 2 זיכרונות פנימיים שונים אחד זה 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel עם מתח של 1.65V(זה לכל אחד מהם?לשניהם?) ואחד זה 2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channe עם מתח של 1.3V. מה עדיף? כי הבנתי שה-RIPJAWS יותר טוב אבל אני מפחד שתהיה בעיה עם המתח אז אשמח לעזרה.

• 1 תגובה
    • 626 צפיות
  10. Started by zoriza,

יש לי זכרון מסוג ocz 1GB 667. השאלה שאלה היא האם ניתן להוסיף זכרון של חברה אחרת ומהירות אחרת ?

• 4 תגובות
    • 480 צפיות
  11. Started by tk-hunter,

טוב אז ככה קניתי מאמריקה AMD 64 3400+ NEWCASTEL ורציתי לדעת אם עשיתי טעות בזה שלא בחרתי בקלוהאמר? בעיקרון אמרו לי שהוא מתחמם יותר אז בגלל זה לקחתי את הניוקסל... תודה לעוזרים

• 27 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Alonzo17,

היי רכשתי לאחרונה את הלוח Asus A8V-MX הלוח תומך ב FBS 1600 והמעבד שאני מעוניין לקנות תומך ב FBS 2000... ( הAMD AThlon 3800 dual core) .. האם זה אומר שאני אנצל רק 80% מהמעבד?

13. Started by thebenjamin,

אחרי הרבה זמן שהמחשבים היו מנותקים מהחשמל הם עבדו ואחרי יום החליטו להדלק אבל לא לא הציג כלום על המסך, הלכתי למעבדה ובשני המחשבים הפתרון היה זהה, הוציאו את הזכרונות, לקחו חתיכת נייר ריססו איזה ספריי על הנייר ואיתו נגבו את החיבורים של הזכרונות, הרכיבו את הזכרונות מחדש והכל הסתדר. יש לי מחשב נוסף ישן יותר שגם הרבה זמן לא חובר לחשמל וכבר כמה פעמים ניסיתי להפעיל אותו וגם הוא נדלק ולא מראה כלום, ניסיתי לנקות את הזכרונות עם טישו בלבד אבל זה לא עבד. מה אני יכול לעשות?

• 3 תגובות
    • 880 צפיות
  14. Started by Razor,

רשום לי FSB 100 MHz מה זה??

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  15. יש לי לוח אם ASUS P5K והציעו לי זיכרון kingston 1066 240 pin cl7 מאוד הפתיע אותי ה CL 7 האם יש כזה דבר והאם אתם יכולים להציע לי זכרון במהירות 1066, או שעדיף בכלל 800 ואיזה חברה לבחור

• 4 תגובות
    • 527 צפיות
  16. שלום אשמח אם מישהו יוכל לתת הסבר ממצה לגבי ההבדל בין שלושת סוגי הזכרונות המצורפים של G.SKILL Brand G.SKILL Model F2-6400CL4D-2GBHK Type 240-Pin DDR2 SDRAM Tech Spec Capacity 2GB (2 x 1GB) Speed DDR2 800 (PC2 6400) Cas Latency 4 Timing 4-4-3-5 Voltage 2.0V - 2.1V Heat Spreader Yes Brand G.SKILL Model F2-6400CL4D-2GBPK Type 240-Pin DDR2 SDRAM Tech Spec Capacity 2GB (2 x 1GB) Speed DDR2 800 (PC2 6400) Cas Latency 4 Timing 4-4-4-12 Voltage 1.9V - 2.0V Heat Spreader Yes Brand G.SKILL Model F2-6400PHU2-2GBHZ Type 240-Pin DDR2 SDRAM Tech Spec Capacity 2GB (2 x 1GB) Speed DDR2 800 (PC2 6400) Cas Latency 4 Timing 4-4-4-12 Voltage 2.0V - 2.1V Heat Sp…

• 5 תגובות
    • 674 צפיות
  17. Started by pakariel,

מה ההבדל בין cl9 לcl11? ומה ההבדל בין זיכרון 1 של 8 ג'יגה לעומת 2 זיכרונות של 4 ג'יגה בייט ? במחשב שמשמש לעבודה רב תכליתית (לא משחקים כבדים) האם אני ירגיש בכלל בהבדל?

18. Started by skot,

יש לי זכרון: PC2100 DDR SDRAM - 256 MB ולוח: http://www.chaintech.com.tw/tw/eng/product_spec.asp?MPSNo=13&PISNo=2 ואני רוצה לדעת איזה סוגי זכרונות אני יכול להוסיף תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 500 צפיות
  19. Started by hen1235,

ראיתי שיש כל מיני סוגי זכרונות, חלק עם BH5 חלק עם TCCD, מה הדברים האלה בכלל אומרים ואיזה הכי טוב היום? מה זה 1T ו-2T? מה זה אומר ועל איזה מהם כדאי לי לשים את הזיכרון שלי?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by reloader,

שלום כולם. יש לי שאלה לגבי סוגי לוחות האם. בשמות שלהם כתוב נגיד 75M ויש את ה 75 הרגיל. אני יודע שM אומר שהוא קטן יותר (מיני). למה מייצרים גם דגם גדול וגם קטן ומהו השוני ביניהם ברמת התפעול ומה היתרונות של לוח קטן לעומת גדול מאותו הדגם? ויש סיומות שונות כמו DS3V לעומת DS3H. מה ההבדל ביניהם? תוכלו להביא לי את הסיומות השונות, ומה כל אחד מהם אומר. ומהם ההבדלים בין לוח עם שבב 75 ללוח עם שבבים חדשים יותר כמו 77 או ישנים כמו 65,45,35 וכו'. עוד מידע שיעשיר את הידע שלי בנוגע ללוחות אם יתקבל בברכה. בתודה ירדן.

• 4 תגובות
    • 746 צפיות
  21. Started by Kolshamen,

קראתי באינטרנט ש775 ו1156 הם באותו גודל ואז יהיה אפשר להישאר עם אותו הקירור ! למישהו יש אימות או ידע בנושא?

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  22. שלום לכולם , אני שוקל לקנות מחשב חדש, הגיע הזמן, אני עוסק בתלת מימד וגם משחק במשחקי AAA עכשיו עלה לי רעיון ללכת על מחשב של 2 כרטיסי מסך 480 של אמד שיתנו ביצועים כמו של 1080 במחיר נמוך יותר משמעותית(הם 14 ננומטר ועם יחס ביצועים/לצריכת חשמל מעולה) ואמרתי לעצמי למה לא לקחת את זה יותר רחוק אפילו וללכת על הארטיכטקטורה הבאה של אמד הZEN, אז כך הבנתי שהמעבד הזה יעבוד עם סוקט AM4. הבעיה שאני לא יכול לחכות עד שהמעבד הזה יצא...כנראה ברבעון הראשון של 2017 אולי בתחילת 2017 ומצד שני זה לא כזה רחוק עוד חצי שנה לפחות. חשבתי עכשיו לחכות ל480 פולריס ולקנות מחשב חדש עם לוח אם עם סוקט AM4(כבר קיים אבל עדיין לא יצא מסחרית) ומעבד בולדזור זול יחסית שלא מגביל את הכרטיסי …

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by k_700,

אהלן, רציתי לברר אם בסטיק אחד יש גם את הדגמים של CL2, CL3 והאם במחיר של 600 שקל יש הבדלים בין הסטיקים....ושל איזה חברה הכי משתלם לקנות סטיק של 1024, ומה הדגם המומלץ..... ואני מעוניין בסטיק של 1024 כי אני רוצה לשדרג בעתיד אז לא להציע דואל צ'אנל ...

• 9 תגובות
    • 707 צפיות
  24. התקנתי את הקיט החדש של 4 ג'יגה Geil Black Dragon CL5 2*2GB. משתמש במעבד AM2x2 4200 64BIT. בביוס כתוב לי שסה"כ זיכרון 4 ג'יגה וזיכרון שימושי 3.5 ג'יגה בלבד. אני יודע על כל העניין של מערכות 64BIT ועבודה מלאה עם 4 ג'יגה. מה יקרה עם אני אתקין את הויסטה 64BIT עכשיו? לא ידע לנצל את כל ה-4? האם צריך לבצע שידרוג ביוס?

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  25. אני קונה עוד שבוע מחשב חדש יחד עם ויסטה 32bit, לא מתחשק לי להתקע עם בעיות תאימות ב-64bit... (אם למישהו יש דעה אחרת, אני אשמח) הבנתי שהמקסימום שהמערכת מנצלת גג 3GB. תמיד קונים 2GB, אבל אפשר להוסיף עוד 200 שקל (ולנצל את השפל במחירים), ולקבל 3GB שיחסכו את הצורך בשדרוג. עכשיו נשאלת השאלה אם סטיק שלישי בלוח P965 יפגע בדואל צ'אנל של השניים הראשונים? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 503 צפיות

דיונים חדשים בפורומים