מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
האםה DG33BU של INTEL לוח אם טוב? אם לא אני צריך לוח אם טוב לE6750 בסיבות 600-700 שקל ?
-
- 8 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני כבר די סגור על לוח אם למחשב שלי אבל ליתר בטחון אשאל בכל זאת. הלוח שאני מתכנן לרכוש הוא GIGABYTE GA-P67A-UD3 השאלה שלי היא, ללא קשר למחיר ובלי לחשוב על SLI, האם לאדם שמתכנן OC אבל לא אקסטרים יש סיבה לרכוש את אחד מהלוחות הבאים: GIGABYTE GA-P67A-UD4 ASUS P8P67 PRO -- לא יודע אם זה משנה אבל ליתר בטחון, המערכת תכלול 8-16 גיגה זכרון. כרטיס GTX460 ומידי פעם תהיה תחת מאמץ של 99% לשעות ארוכות (8 שעות ומעלה לעיתים) ומספר דיסקים קשיחים כמספר החיבורים האפשריים. -- אני עדיין שוקל את האפשרות לעשות SLI בעתיד ואם אחליט שכן אז מן הסתם אצטרך לזנוח את הבחירה הנוחכית ואלך על אחד מהשניים. תודה רבה ושבת שלום (:
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני קונה השבוע מחשב ב-ksp (מפרט מצורף למטה, את אחד מהם כמובן), אך אני לא סגור לגבי הלוח. במקרה של אינטל, אין לקי.אס.פי GIGABYTE GA-965G-DS3 REV3.3 אלא רק רק rev1 ו-2, כאשר 2 עולה 750 שקל... יש להם גם s3 שזול משמעותית מ-ds3, מה ההבדל ביניהם? ואם אין להם rev3.3 ואי אשפר להזמין, לקחת asus p5b? אני לא מתכנן oc או משהו כזה. או שבכלל לקחת abit ib9 שעולה 100 שקל פחות? ובמקרה של amd: א. המעבד שלקחתי (4600) משתווה ל-e4300 בסטוק? כי הוא חוסך משהו כמו 150 לעומת האינטל (מעבד + לוח) ב. יש טעם לקחת משהו אחר מ-ASUS M2N-E? כי ראיתי שתמיד ל-amd ממליצים עליו... תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 958 צפיות
-
-
כל מי שיודע מה זה OC מכיר את הלוח P5B DELUXE לצערי הלוח יקר מידי לתקציב שלי ואני מתלבט כרגע בין AB-9 PRO של ABIT ל- GIGABYTE GA-965P-DS3P נראה שללוח של ABIT יש מערכת קרור רצינית יותר אבל לא ממש שמעתי הרבה על הלוח הזה... מה אתם אומרים?
-
- 2 תגובות
- 439 צפיות
-
-
מה הרעיון של לוחות SLI עם שני PCI-E האם יש הבדל משמעותי בזיכרון במהירות 533HZ ל 800HZ DDR2 מה ההבדל בין IDE ל SATA ל SATA2
-
- 2 תגובות
- 517 צפיות
-
-
אז ככה, אני כנראה הולך להביא את הE6600 מארה"ב בבערך 190$ ומחפש לו לוח אם תואם. הבנתי שלא רק לוחות האם על בסיס 975X מתאימים לו, אבל אני רוצה לוודא שאני קונה לוח אם שלא סתם תוקע אותו - לכן חשובות לי ההתאמות כמו למשל תמיכה של הלוח בזיכרון הכי מתאים למעבד (1066, לא?) בקיצור, האם כדאי לחסוך בלוח ועל איזה לוחות אתם ממליצים? צאו מנקודת ההנחה הבאה: 1) אני מתכנן על הרבה גיימינג ותלת מימד 2) אני מתכנן על ניצול גבוה של המעבד (אפליקציות גרפיות כבדות וכן תכנות בDIRECTX) 3) אני לא מתכנן לקנות שני כרטיסי מסך ככה שאני לא צריך crossfire/sli 4) אני לא מתכנן לעשות שום אוברקלוקינג, אפילו לא הרץ אחד קטן למהירות השעון 5) כרטיס קול וכרטיס מסך נפרדים כמובן - ככה שאני לא צריך אף אחד מהם על הלוח 6…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, רציתי להזמין לוח של גיגה בייט וזכרונות מסוג OCZ. מישהו מאייבורי אמר לחבר שלי שהזכרונות האלו עושים בעיות עם הלוחות אם של גיגה בייט, כי אם אני לא אעדכן ביוס ללוח אם יהיו תקלות כל שהן.. נשמע לי מופרך? או שבאמת יש תקלה בנושא?
-
- 10 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום מאחר וכבר כמה מחשבים ושידרוגים אני עובד עם לוחות אם של אסוס ולמען האמת אני די נעול עליהם, הייתי רוצה לדעת מדוע גם במפרטים וגם בפורומים מדברים בעיקר על לוחות אם של גיגהבייט. כמו כן בחנויות השונות בונים את ההצעות על לוחות אלו. האם זה המחיר הזול?מתח הרווחים של החנויות? תמורה מול מחיר?. האם יש טעם להשקיע באסוס למרות שמחירו גבוה בהרבה מזה של גיגהבייט? תודה שרון
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש.. המחשב מיועד לשימוש יומיומי פשוט ולעבודה עם תוכנות חישוב כמו matlab.. אשמח אם מישהו יסביר לי את העניין של הלוחות אם - h61, h67, p67, z68.. קיבלתי המלצה ש-h61 מספיק לי, אבל בכל אופן אני מאוד רוצה להבין בעצמי מה השוני העיקרי בין כל הלוחות האלה, אשמח אם מישהו יפרט ויסביר לי קצת (גם במחשבה על שדרוג עתידי).. וחשוב לי מאוד לדעת אם לוח אם "פחות טוב" אומר שהמחשב יהיה איטי יותר? תודה..
-
- 6 תגובות
- 811 צפיות
-
-
טוב חצי שנה אני כבר לא מיתעניין בכל הקטע במחשבים ועכשיו חזרתי לזה שוב ולאחר שחזרתי ראיתי את הלוחות EP35 מה ההבדבל בינו לבין ה P35 הרגיל? ומה זה ה E הזה ביכלל? תודה.
-
- 4 תגובות
- 499 צפיות
-
-
שמעתי שיש בעיה עם הביוס בחלק מלוחות האם שתומכים בתושבת. המחשב לא עולה עם המעבד עד שמעדכנים את הביוס אבל אי אפשר לעדכן את הביוס כשהמחשב לא עולה. זה נכון? כי אני עומד לבנות מחשב עם התושבת הזו וחשוב לי לדעת אם יש לכך פתרון.
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מתלבט בין לוח אם כזה : http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=2818 של DFI לבין לוחות עם אותו צ'יפסט של GIGABYTE, מה אתם אומרים? *אני לא עושה OC ,בסה"כ אני לא מכיר את הלוחות של DFI אבל מצפיה במערכות רציניות בחו"ל אני מבין שהחברה אמינה. מה אתם חושבים? תודה לכולם!
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
בשנה האחרונה בכל פעם שאני פונה לספק החומרה שלי ומבקש לקנות מחשב חדש אז הוא שואל אותי אם מדובר במחשב שאמור להריץ מעה"פ רגילה או סביבת שרת. לטענתו לוח שמיועד להריץ XP לא ניתן יהיה להתקין עליו 2003 לדוגמא. נושא זה עולה בכל פעם שאני מעוניין במחשב מבוסס מעבד אינטל אם chipset של אינטל. אופי העבודה שלי הוא שאני צריך שהמחשב יריץ לי את כל סוגי המערכות כולל שרתים (אני שומר images ב-Ghost ). אני מניח כי ספק החומרה שלי לא משקר כי אכן באתרי של אינטל תחת לוחות אם יש הפרדה ברורה בין לוחות שרת ללוחות Desktop . האם באמת לא ניתן להתקין מערכת שרת (דוגמא 2003 ) על מחשב "Desktop " .
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
אני חשבתי לקנות לי מעבד אינטל שעובד ב-533 FSB ולוח שתומך בו. בינתיים ראיתי רק לוחות של 533 FSB שתומכים ב-RDRAM בלי שום התייחסות לתאימות שלו עם DDR, רציתי לשאול אם אני יוכל לקנות את המעבד הזה, לוח שתומך ב 533 FSB ולקנות זיכרון DDR ? פשוט הזכרונות RDRAM קצת יותר מדי יקרים.. יהיו בעיות תאימות או משהו, כי אני ממש ממש לא מבין בלוחות.. ?
-
- 23 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
האם הליבה הזאת בגלל שהיא מיוצרת בתהליך של 65נ"נ תהיה קרירה יותר מליבות אחרות של INTEL כמו הפרסקוט ואולי אפילו יותר קרירה מהנרוופווד ? מישהו יכול לתת לי מידע עליה בקצרה..
-
- 4 תגובות
- 463 צפיות
-
-
שאני מדליק את המחשב יש רעש מעצבן חזק מהמאוורר של הצ'יפסט לכמה שניות ואחרי זה נהיה נורמלי ונשאר ככה... זה אצל כולם ככה? או שיש אצלי משהו דפוק במאוורר? במידה והמאוורר דפוק איזה אתם ממליצים לקנות?? יש לי קצת בעיה של גודל כי ה-7800gt שלי ממש מעל הקירור של הצ'יפסט.. אז אני צריך משהו בגודל של הקירור של הlanparty תודה!!!! *עריכה* פתאום התחיל לעשות רעש שונה ומעצבן אני הולך להשתגעעעעעע כל הזמן בעיות עם המחשב המסריח הזה!!
-
- 45 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם.. יש לי לוח של אביט KV8-MAX3 כבר איזה חצי שנה. המאורר הקטן על הchipset התחיל לעשות הרבה רעש ממש מעצבן. עכשיו אני החלטתי להוציע לו את מקור המתח. את המאורר עצמו אני לא יכול להוציא כי בשביל זה צריך להוציא את כל הלוח. מישהוא יכול בבקשה להגיד לי שאני יכול לעשות את זה מבלי לפחד שיקרה נזק למערכת שלי או שזה דבר מסוכן לעשות ואני צריך לסבול את הרעש?
-
- 2 תגובות
- 541 צפיות
-
-
קיבלתי את האטלון 3800+ שקניתי וראיתי שבצד של המעבד איפה ששמים את המשחה התרמית יש מדבקה של memory (החברה שממנה קניתי את המעבד). רציתי לדעת אם זה לא מסוכן שהמדבקה שם. זה ישפיע על המעלות של המעבד? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 508 צפיות
-
-
אני עובד עם XP וכאמור הוא לא מזהה יותר מ-2 גיגה ראם אבל יש טריק שאפשר להוסיף BOOT.INI בכל אופן השאלה שלי היא: יש לי 2 גיגה מהירות 800 וברשותי עוד גיגה מהירות 533 אם אני יוסיף אותו כמובן הזכרונות יעבדו במהירות הנמוכה,עכשיו מה עדיף...2 גיגה 800 או 3 גיגה 533 ?
-
- 5 תגובות
- 599 צפיות
-
-
בחרתי לבסוף זכרונות של transcend, שני סטיקים של 2048mb כל אחד במהירות של 800mhz. עד כמה שידוע לי אין להם זכרונות של 1066mhz. (לפחות בארץ). האם משתלם וכדאי להחליף ל-kingston גם שני סטיקים של 2048mb אבל במהירות של 1066mhz. האם הפער הזה במהירויות משמעותי? הלוח שלי זה gigabyte ga-p35-ds3l, והוא תומך בזכרונות בנפח עד 8gb ובמהירות עד 1066mhz. (ברצוני לציין שזה מחשב חזק מאד שמיועד למשחקים כבדים).
-
- 5 תגובות
- 920 צפיות
-
-
בתוכנה CPU-Z תדר אפיק הזכרונות מוגדר כ160 MHZ במקות 200MHZ שזה אמור להיות תדר האפיק של זכרונות DDR400 לא? בביוס הזכרונות מוגדרים על DDR400. למישהו יש הסבר? [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 527 צפיות
-
-
-
היי, אז ככה- כשאני מנסה לעשות OC למעבד הלוח מאפשר לי מהירות באס של מקסימום 333MHz (כמובן שזה נמוך מאוד).. עכשיו, כשאני מסתכל באתר של MSI אני רואה משהו שקשור למהירות של הבאס (לא ברור לי מה זה) שאומר 800/1066MHz.. אני יכול איכשהו לסדר את זה? כי 333MHz זה מאוד נמוך.. הינה קישור לטבלת מאפייני הלוח שלי מהאתר של MSI: http://us.msi.com/index.php?func=prodmbspec&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=265#menu בקשר לזיכרונות, מדובר בזכרונות חדשים של OCZ מסדרת הפלטיניום בתדירות של 800MHz, כאשר המתחים באתר (לפי מה שהבנתי הם 2.1V). מדובר במתחים גבוהים מאוד ביחס לזכרונות נכון? איך זה יכול להשפיע? שאלה אחרונה, כשאני מסתכל בCPU-Z אני רואה שהזכרונות עובדים בתדירות נמוכה …
-
- 4 תגובות
- 549 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי מעבד prescott 3.0MHz ,אוורסט מראה לי Field Value CPU Clock 3012.53 MHz (original: 3000 MHz) אני לא כל כך מתמצא בזה ורציתי לדעת מדוע המהירות עוברת את ה3.0, האם זה מצב נורמלי?
-
- 7 תגובות
- 685 צפיות
-