עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, אני מחפש לוח אם למחשב חדש שאני קונה. המחשב הוא בעל מעבד Core 2 Quad Q8200, זיכרון 2ג'יגה, ד.קשיח 500GB, כ. מסך שלא מובנה בלוח אם. (משתמש ממוצע) אני ממש לא מבין בדגמים של לוחות אם, אבל יש לי כמה שמות של דגמים שהומלצו לי: ASUS P5KPL-CM s775 1333Mhz - בסביבות 300 ש"ח ASUS P5Q s775 C2Q 1600Mhz - בסביבות 600 ש"ח GIGABYTE EP43-UD3L - בסביבות 500 ש"ח GIGABYTE EP45-UD3L - בסביבות 600 ש"ח אשמח לדעת מי מהדגמים הכי מומלץ או שאשמח גם לקבל הצעות לדגמים אחרים של ASUS או GIGABYTE בטווח מחירים הזה. תודה רבה.

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by supercars,

שלום, יש לי כרגע במחשב 2GB DDR2 800Mhz Kingston (שתי כרטיסים של 1GB) ואני חושב להוסיף עוד 2GB. השאלה שלי היא: אם יהיה הבדל כלשהו אם אני אוסיף עוד שתי כרטיסים זהים של 1GB או עוד כרטיס אחד של 2GB? כי יותר משתלם לקנות כרטיס אחד של 2GB. *את המפרט שלי אתם יכולים לראות בצד ימין. תודה מראש.

• 17 תגובות
    • 924 צפיות
  3. שלום לכולם! אני כרגע נמצא בהתלבטויות לגי לוח אם אשר יותאם למעבד E7400. אני לא מתכנן OC והמחשב אמור להחזיק עד שI5 יכנס לשוק בצורה יציבה והמחירים יתייצבו. הציעו לי 2 לוחות הבאים (על מנת לחסוך בהוצאות) GA-EP31-DS3L ו - JETWAY BI-100 אשר מבוסס על P35. הלוח האחרון תומך רק בזכרונות שך 667 ו 800 MHZ . והלוח של GIGABYTE תומך בקצת יותר. המחירים שהציעו לי הם בערך 400 ש"ח לכל אחד מהם. אזי השאלה היא איזה מהם עדיף? לשניהם יש אחריות של 3 שנים. אך את JETWAY אני לא מכיר תכלס. או אולי יש משהו אחר. - הכי חשוב שהלוח לא יהיה MATX. אלה ATX מלא. מודה לכם מראש על תשובתכם.

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by זאק,

יש לי את הלוח אם הזה ואני קניתי דיסק קשיח חדש וחיברתי אותו.. וכשאני מנסה להתקין ןןינדוס הוא לא מזהה את הדיסק קשיח. ניראה לי זה בעיה בחיבור sata יש למישהו מושג מה אני עושה?? אגב הדיסק קשיח תקין..

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. שלום לכולם בזמן האחרון המחשב שלי נהפך לעגלה. כשאני פותח הרבה דברים ואת הדפדפן עם הרבה טאבים המחשב פשוט נעשה איטי בצורה מגעילה. חשבתי על הכיוון של להוסיף זיכרון. 2 סטיקים של 1 ג'יגה שיעבדו בדואל צ'אנל במקביל לאלו שיש לי עכשיו. האם כדאי? האם זה ישפר את הביצועים? תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Respect,

היי אני רוצהלקנות מעבד בעיקר למשחקים למחשב חדש אני מכון להשקיע עד 2000 שקל אשמח לקבל הצעות/לינקים/ביצועיים. תודה

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Clint Eastwood,

שלום לכולם. אני בתהליכי רכישת מחשב שמטרתו- משחקים, עריכה גרפית ומשרדי... נעזרתי בפורום של המפרטי מחשב אבל כרגע יש לי שאלה בנוגע למעבד ספציפית: המעבד עליו חשבתי הוא E5200 של אינטל. אבל נאמר לי כי לא כדאי לקנות כבר dual core כי הוא ישן ומומלץ לרכוש Core 2 duo. לי אין מושג בתחום... מישהו יכול לעשות לי סדר בבלאגן בבקשה? עדיף להשקיע עוד כסף לCore 2 Duo? או ללכת בכלל על AMD? למחשב נכון לעכשיו לא יבוצע OC והוא לטווח הרחוק... תודה על העזרה מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤407 לוח אם: GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤325 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 DVI HDMI - RETAIL ¤813 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS…

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Director,

שלום לכולם , מה המחיר של זכרון kingSton 512/1GB DDR I. הלכתי לבאג הם אמרו לי 400 שקל בגלל שזה ישן אי אפשר להשיג וזה . עכשיו במחשב שלי יש לי 2 של 256 , (יש מקום לעוד כרטיסים ,יענו 4 ?) וגם אם נגיד יש לי עכשיו 2 של 256 ואני מוסיף עוד אחד של 1GB ומוציאאחד של 256, אז יהיה לי 1280 , כי לפי מה שהבנתי אי אפשר .

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. רציתי לדעת כמה דברים לגבי המעבד הזה אז ככה אני חושב להכניס אותו למפרט שלי במקום e8500 3.16 ghz (+פלוס אוברקלוק של החנות). המפרט : קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤105 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤495 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS כמות: 1 - מחיר: ¤305 ספק כוח: SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ¤325 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 כמות: 1 - מחיר: ¤461 קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB - אחריות 5 שנים כמות: 1 - מחיר: ¤331 כרטיס מסך: Gigabyte Radeon 4870 512MB DDR5 Retail - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤1295 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות כמות…

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by bluemail,

כדאי כיום להשקיע ולקנות 1 או עדיף מרובע ליבה ?

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. מה זה Kingston value? כי ראיתי בהרבה חנויות כמו Ksp זיכרונות של KIngston value ואין עליהם פרטים ביכלל חוץ מיזה שהם 800mhz אבל לא כתוב תיזמונים איך אני יכול לדעת כמה?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by aviram20,

היי לאחרונה קניתי חלקים למחשב והרכבתי מחשב חדש והתברר שהלוח לא תומך בסטה שתים ולכן אני צרילך להחליך לוח מעבד כרטיס מסך וזכרונות גלשתי לי להנאתי בכדי לחפש חלקים חדשים ולפתע נתקלתי בלוח הזה http://www.cobrapc.co.il/ShowMM.asp?ProductId=2863ℑ=304578.jpg&Title= רציתי לדעת מזה המסך הזה שמחובר אליו? מה הוא עושה ?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. קיבלתי היום מחשב חדש מהבנק עם מעבד E8400 עם שתי ג'יגה זיכרון ,והרצתי נוסחאות מורכבות באקסל גם במחשב AMD ישן כאמור עם חצי ג'יגה זיכרון במקביל ,והפלא הוא שאין שום עדיפות לE8400 ! האם אפשר להסיק שמעבדי אינטל נחותים בעיבודים פיננסיים לעומת AMD ?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום לכולם, קניתי מחשב חדש ואני חושב שאולי המעבד שלי לא עובד במהירות שהוא אמור לעבוד בה. מדובר במעבד אינטל e7300. לינק למפרט מאתר יצרן: http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAPB# במאפייני המערכת המעבד מזוהה כ 2.66 G , אבל כאשר אני מפעיל תוכנת בדיקה כמו CPU-Z, OCCT - המעבד לא עובר את ה 1600 גם כשה CPU על 100%. הלכתי לחנות אבל הטכנאי טען שהכל תקין. ושהתוכנות מזייפות. [הוא לא בדק בביוס] אני מצרף תמונת מסך של הביוס ושל אחת התוכנות. השאלה היא, האם הוא צודק והמעבד תקין? אם כן איך אפשר לראות שהוא עובד כראוי? אם לא, מה עלי לעשות? איך אני אוכיח לו שיש בעיה? תודה מראש. [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. אני רוצה לשדרג את המחשב שלי את המעבד ואת הלוח אם וכמובן בגלל השידרוג אני גם צריך לקנות ספק כי EZCOOL PW-1000 500WAT לא יחזיק. אני רוצה לשדרג לאינטל לנצל 100% מהכרטיס מסך שאני יוכל להריץ CRYSIS WARHEAD על 1600*1200 V.HIGH ואולי AA*2 חברה מועדפת היא אינטל. אני מעדיף לקנות מ FOXPC .

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Ramsses_II,

אהלן. אתמול (ואל תשאלו שאלות מיותרות ;D) הלך מעבד E6300 לעולמו. הלוח הוא GA-965GM-S2 (rev. 1), ובקישור יש את המעבדים הנתמכים. הזכרונות שיש לי הם DDR2, אבל אני לא זוכר את המהירות (או 800, או 677). השאלה שלי היא: עקב המחירים הבלתי הגיוניים של ה-E6300 (ובכלל, סדרת ה-6), האם עדיף לי לקנות משהו מסדרה 4, עם תדר שעון יותר מהיר אך FSB 800 ולא 1066. האם זה משנה? זה באמת יהיה יותר איטי, או שזה הולך לפי המהירות של הזכרונות? שורה תחתונה - חייב למצוא מעבד כדי לקנות, אך רוצה שהביצועים לא יירדו מה-E6300 שהיה לי (אבל שהמחיר יהיה הכי זול שאפשר). עזרה בהקדם האפשרי תתקבל בברכה, מפני שאני רוצה לקנות היום כי המחשב לחוץ לי. תודה!

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. טוב זה התחיל בארד דיסק תקול אז החלטתי להחליף וגם רכשתי כרטיס מסך חדש HD5750 וגם מארז עכשיו הכרטיס לא מביא לי תוצאות הכי טובות יש לי כרגע AMD6000 מה אתם אומרים .בקשר לתקציב עד 1000 שקל

18. היי, למשהו יש מושג מה נסגר לגביי המעבד העתידי של אינטל - "core i9"? יש עליו פרסומים ודיווחים כבר מעל לשנה.. אשמח לדעת כל סוג דיווח על המעבד! תודה רבה, אמיל.

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. שלום עם לא נתייחס לאופציות השידרוג וכו' ניקח 2 מעבדים C2D E8500 ו i5 750 עם נשים את שניהם במחשב עם סירקולצויה טובה מאוד של 5 מאווררים במארז וקירור ברמה של thermalright ifx-14 (לE8500) ן NOCTUDA-NHD14 לi5 750 ,שהם זהים במחיר בערך. איפה יהיה פוטנציאל לOC יותר גדול?האם במקרה הזה עם לוח טוב אפשר להגיע ל5GHZ עם הE8500? ולמשחקים שתופסים 1-2 ליבות הE8500 יהיה יותר חזק?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. יש ברשותי לוח מדגם H55M-UD2H המחשב נתקע מיד אחרי הפוסט, במסך פתיחה של הביוס, ניסיתי להחליף כל חלק וחלק במחשב ואני סגור שהבעיה בלוח... אני חושב שהבעיה היא בביוס, הלוח כולל ביוס כפול כמו רוב הלוחות של GB מהשנים האחרונות, אך אפשר לעלות מהביוס המשני ? המחשב תקוע ולא מגיב לשום כפתור... :\ תודה

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by Guri,

בדקתי עם EVEREST את נתוני המחשב http://img36.imageshack.us/f/14434750.jpg/ לפי מה שהבנתי, רק 3 ליבות פועלות, כאשר הראשונה כל הזמן על 0% האם זה תקין, או שיש מצב שהמעבד תקול? מה ההסבר לכך? איך ניתן לבדוק פעילות הליבות, למשל תוך כדי משחק כדי לראות שכולן תקינות?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Dimer,

אני מרכיב מחשב חדש מבוסס AMD AM3, מחפש זיכרונות מתאימים, נפח 4GB, תקציב: עד 700 ש"ח גג, כמה שפחות, יותר טוב. אני מתכנן לקנות את PII 555 ולעשות לו OC עד 3.6-3.8GHZ. מעדיף זיכרון 1600MHZ. יש המלצות?

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. כרגע יש לי מחשב עם מעבד QX9770, לוח אם X48-DS5, זיכרון 2GB RAM, כרטיס מסך NVIDIA GTX470 ומערכת הפעלה ויסטה 32 ביט. הזכרון הוא של OCZ במהירות 1333 MHZ. אני רוצה להוסיף עוד זיכרון שיהיה 4GB. האם זה אפשרי? אם כן כמה עולה עוד זיכרון מKSP בחיפה? והאם אפשרי לשדרג את מערכת ההפעלה ל64 ביט בלי לפרמט?

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. אני מרכיב מחשב לDJ. הוא מחבר קונטרולר חיצוני למחשב, ועד עכשיו הוא עבד עם נייד, C2D. הוא רוצה מהירות תגובה, ושהמחשב לא יקרטע. אני לוקח כמובן SSD, וכרטיס מסך פשוט. השאלה היא איזה מעבד יתן ביצועים טובים יותר? (מהירות עבודה) i7-870 או i5-661 ? אני לא כ"כ בטוח שיותר ליבות יהיו יתרון כאן, אז כדאי תדר גהוב יותר? או זיכרון מטמון רב יותר? הוא מתכוון לעבוד על XP. אלא אם כן 7 תתן ביצועים עדיפים משמעותית.

• 17 תגובות
    • 3k צפיות
  25. Started by Snoopy2006,

שלום, רכשתי מחשב בחנות וביקשתי זכרון RIPJAWS של גל. נאמר לי שהם לא מתאימים כי אני מתקין את המאוורר NH-14. מכרו לי זכרונות של KINGSTON במהירות 1600 ואמרו לי שהם אפילו מהירים יותר. בבית גיליתי להפתעתי שהדלקתי את המחשב שמהירות הזכרון היא ... 1333. אחרי שבדקתי את הסטיקים וראיתי שהמתקין לא התבלבל הגעתי למסקנה שכנראה הלוח בכלל לא תומף בהם. התוספת במחיר לא הייתה גדולה וגם יש להם גוף קירור אבל מרגיז שמוכרים רכיב לא מתאים ובבדיקה לאחר הרכבה (אם נעשתה) לא מגלים זאת. מה הייתם עושים ?

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.